HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 9x10 - Apogee / 3D Realms

2023.10.24. 22:15 Stöki

Van ez a sorozatunk, amiben egykori - vagy legalábbis régi formájukban már nem létező - stúdiókat, kiadókat veszünk elő és jól kibeszéljük őket, volt már például adásunk az Oceanről, a U.S. Goldról és a Westwoodról is. A legutóbbinál a Konnektor podcast (Magyarország egyik legjobb gamer podcastja) oszlopos tagja, Warhawk volt a vendégünk, és annyira bevált, hogy most újrázunk vele. És ezúttal is egy hajdani kiadót vesézünk ki, az Apogee-t, illetve ha arról beszélünk, a 3D Realmsről is beszélnünk kell.

podcast198.png

Vagyis igen, Harcikarvaly barátunk szakértelmével megtámogatva szóba került egy csomó Duke Nukem-játék meg a Prey is, de előtte olyan klasszikusok, mint a Max Payne, a Wolfenstein 3D vagy a Terminal Velocity - ezekhez mind-mind köze volt az Apogee-nek. És akkor még nem is beszéltünk a Rise of the Triadról (bár arról inkább ne is beszéljünk). Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson vagy a Spotifyon, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorolnak feljebb minket a podcastappok, illetve ajánlanak másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230927.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, Schmatzy, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Sh4mir83, marat, Tamás, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Leto, Karasz Edit, Szabó Ferenc.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

4 komment

Címkék: retro podcast konnektor checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr4118242433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.10.25. 06:37:32

ah, szép emlékek.
a raptornak maximum annyi köze volt az apogee-hez, hogy ők adták ki.
de kiadóként meg lehene említeni pl a wacky wheels-t is, ami a dos-os korszak mariokartja volt.
az unreal engine-es dnf-t mostanában dobták a közönség elé, mint majdnem kész játékot.

Dukefazon 2023.10.25. 18:20:47

Ide is, amennyiben nincs mindenki Discord-on:
Ezt a videót kötelező olvasmánnyá tenném mindenkinek! NEM, nem és nem! Duke nem egy buta tufa karakter, sokkal mélyebb és értelmesebb volt, mint ami az emberek kollektív tudatában valamiért megragadt!
www.youtube.com/watch?v=m4U4NCkp-Mo

Szekrényszagú néni 2023.10.25. 21:34:09

Az "I'm here to kick ass and chew bubblegum" benyögés először az Elpusztíthatatlanokban (They live, Carpenter '88-as filmje) hangzott el, ott is van pumpálós és napszemüveg. Polgárt pukkasztani meg normális ember egész életében szokott (nézzetek már rá a "polgárokra", könyörgöm).

Hidden fremen 2023.11.28. 14:36:08

A Duke Nukem 3D-t még a munkahelyen is toltuk. Bár az akkori speakereken nem nagyon lehetett érteni, mint mond Duke.
A csillingizmájbizniszt csillingmájkrisztmisznek vagy tékingnoprizonersznek értelmeztük. :-)
A Raptor meg nálam vírusos verzióban volt meg...
süti beállítások módosítása