HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 9x02 - A breaktánctól a mobiljátékokig

2023.03.01. 22:45 Stöki

Folytatjuk "újságíróból valamirevaló ember lett" sorozatunkat, amiben a gémerszakma érdekesebb arcait mutatjuk be portrészerűen. Ezúttal Tóth Tibor vállalta el a vendégeskedést, akit Uniq néven ismerhettetek a PC Guru meg a PC.Games meg még néhány újság hasábjain. De hogy az újságírás előtt és után mi történt vele, arról simán elbeszélgettünk két órát, mert Tibi nagyon érdekeseket mesélt, egyebek közt a cirkuszos napjairól.

podcast190.png

Az adás második felében aztán a mobiljátékoknál kötöttünk ki, mert Tibi már több mint tíz éve Finnországban él, ahol az egyik legsikeresebb mobiljáték-fejlesztő, a Supercell oszlopos tagja. Nem tipikus videojátékos vállalat ez, az biztos, nagyon jó volt egy pozitív sztorit is hallani a szakmából. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb napokon belül jövünk toplistás Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson vagy a Spotifyon, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorolnak feljebb minket a podcastappok, illetve ajánlanak másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230129.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Csicó, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

8 komment

Címkék: retro podcast checkpoint magyar játékfejlesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr8718061798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desperado 2023.03.04. 20:37:37

Ez a büdzsé resze nekem sem all ossze: jol kereso ceg, evek ota stabilan szereti oket a jatekoskozosseg, megbizhato vezetes, nem tunt ugy nekem, hogy ebbol lehetne penzugyi gond, mi szukseg arra a befektetooriasra? aztan valamiert csak jol jott az a nagy dohany:/

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2023.03.04. 20:59:14

Kicsit félrement ez az adás nekem, a mobiljáték-biznisz nem igazán passzol egy retro gaming podcast-be. Ehhez képest a játékújságíró korszak szinte elenyésző adásidőt kapott, pedig itt lett volna az alkalom, hogy kicsit kibontsátok a Bear-féle PC Games/CD Games, stb vonalat, ami eddig kimaradt a játékmagazinos témából.

Peregrynn 2023.03.08. 20:13:40

Jó kis beszélgetés volt. A 90-es években szerintem rengetegen álmodoztak arról, hogy játékfejlesztők lesznek (akkor még nem ismertük a crunch szót, mindenki Kaliforniát látta lelki szemei előtt, meg Carmack Ferrariját...), riszpekt Uniqnak, hogy ő meg is valósította.

Szerintem nem baj, ha szó esik a mobiljátékokról is, sok embernek ez a játéklehetőség marad meg, kevesen engedhetik meg maguknak bizonyos kor, munka, családi helyzet után, hogy rendszeresen hosszú órákra leüljenek egy gép elé. A telefon meg kéznél van egy ötperces szünetben is, a CoC ilyen helyzetekre pont jó. Én 2014 óta játszom , és tényleg tesznek bele újabb olyan egységeket, ötleteket, ami újra meghozza az ember kedvét a továbbjátszáshoz. Meg persze egy jó klán se árt. De én ugyanígy bírom az ilyen ötpercekre a Pokemon Gót vagy a Stardew Valley-t is.

Még mielőtt megkapnám a kazuár jelzőt, legutóbb PC-n kétszer is végigtoltam a Sekirót :) Hónapok alatt, hiába, tényleg kevés az időm játékra sajnos. Kicsit könnyűnek is érzem ezután az Elden Ringet...) Ja, ha már From Software, kicsit csalódás volt hallani, hogy Stökinek az ER volt az első végigjátszott FS játéka, amikor régebben olyan hangzatos címmel írt a Bloodborne-ról, hogy "Most már végigjátszom, ha beledöglök is"... :)))

Szekrényszagú néni 2023.03.09. 09:20:41

@Peregrynn: Mármint hogy SIKERES játékfejlesztő, mert amúgy fejlesztgetnek elég sokan hazánkban is.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.03.20. 21:31:12

Félelmetesen jó adás volt. Egyrészt a 90-es évek varázsa és olyan életútról, ami egyedi, de mégis, az akkori mindenki kereste az útját a módszerváltás idejében rész jó volt.

A munkakörülmények leírásnál meg az ember sírva fakad. Hogy van olyan cég a világon, ahol érzed azt, hogy mi az, hogy "fair". Nem egy üres szlogen.

Bluemotion 2023.03.24. 09:13:25

Értékelem Tibor lelkesedését, de azért érdemes a számok mögé is nézni. A cég 84.3%-a Tencenté (a százalék folyamatosan nőtt felfelé az évek alatt). Ilkka a prezentációjában kitér arra, hogy a cég árbevétele 6%-ot csökkent. Több mint 30 killelt játék. Új (jelenleg is aktív) játék megjelenése utoljára több, mint 5+ éve történt. Az utoljára kiadott 2017-es Brawl Stars értékelése a legalacsonyabb.

Kit Fisto 2023.04.30. 19:17:34

Ez a rész a kevesek közé tartozik, amik már eleve a témája alapján nem érdekel. Nem érdekel ez fószer. Nem ismerem. Gondolom akkor írt a Guruban, amikor én már nem vettem, mert cd-t adtak hozá, csak hogy felvihessék az árát. Úgy nem vettem már egy újágot sem. Pedig előtte Guru, 576, CoV, Néha egy-egy "egzotikus", pl. Other side. Nem érdekelnek a mobil játékok, azoknak nem is itt lenne a helye. És a cirkusz sem. Talán a következő jó lesz. ¯\_(ツ)_/¯
süti beállítások módosítása