HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 9x04: A Gurutól a Digicen át az animációs iparba

2023.04.28. 22:43 Stöki

Folytatjuk "Újságíróból valamirevaló ember" sorozatunkat, és egyben elindítunk egy új sorozatot, aminek legyen a munkacíme mondjuk "A Stamps Back hősei". Szóval Marinov Gábor jön, ismert becenevén Gaborca. Nagyon ideje volt, mert sokszor előkerült már a neve a korábbi adásokban, nem véletlenül. Ott volt például a Guru indulásánál (lemez- és papírújságként egyaránt) meg a Digic indulásánál is, aztán ritka tapasztalt animációs szakember lett, aki már tanítja is a jövő animátorait is. És hát tinédzserként feltört pár spectrumos játékot is.

podcast192.png

Gaborca két órát mesélt nekünk arról, hogyan született meg a Guru (végre azt is megtudtuk, ki találta ki az újság nevét), miért alakult meg a Digic, aztán ő miért ment el onnan, és egyáltalán, hogy a Parádi Amiga Parádén renderelt fagolyókból hogyan jutott el addig, hogy már saját válallkozásával dolgozik be a Call of Duty sorozatba. Hallgassátok, érdemes. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson vagy a Spotifyon, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorolnak feljebb minket a podcastappok, illetve ajánlanak másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230319.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Csicó, Tzupi, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

9 komment

Címkék: retro közösség podcast magyar siker checkpoint vakondok

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr1918111342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.04.29. 07:30:11

a guru a guru meditation hibaüziből jött, nem olyan nagy titok ez.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2023.04.29. 13:28:27

@manson karcsi: Nem is ez volt a kérdés, hanem hogy ki találta ki, hogy ez legyen egy induló újság neve.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.04.29. 15:11:16

@Stöki: itt az ideje, hogy előkeressem a speech to text gpt-met. ;)

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2023.04.29. 17:17:33

De jó interjú, köszi! ♥️☺️

A filmes videós szakma környékén dolgoztam 2000-2007 között, sok ismerős neve hangzott el. De az előtte lévő időszak is sok szép emléket felelevenített.

ErEr 2023.04.29. 19:34:40

Gaborca nagyon jó arc, én a Guru-s Imagine cikkein és könyvén tanulva kezdtem el anno 3D-zni, aztán többször is eljött ArtistPub találkozóinkra mesélni ezekről a dolgpkról készségesen, türelmesen.

Hidden fremen 2023.05.05. 07:20:53

A Warhammer intro még mindig nagyot üt.
A lemezújságok közül a guru2_01.adf nálam nem fut az emulátorban...
Szívesen hallgattam volna még Gaborca sztorijait. Láthatóan van belőle sok.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.05.08. 11:22:34

Nagyon sokáig tudnám hallgatni az összes Stamps Back-ben szereplő alanyt, az tuti.

A 90-es évek digitális robbanás az itthoni módszerváltás utáni kaotikus állapotok és útkereséssel olyan környezetet adott, ami szerintem soha nem lesz már.

SKY 2023.05.09. 14:03:34

Imádom ezt a témát. Anno a Terror News-al kezdtem, egy-két cikket írtam is a lemezújságba tizenévesen. Hatalmas potenciál, kicsit érdemes lenne kapargatni a dolgot, nem kevés ember, élmény, sztori rejtőzik még a felszín alatt. Hajrá!

idiesel 2023.07.23. 03:39:25

Ez volt az egyik legjobb interjutok, Gabor nagyon jo arc! koszi az interjut!
süti beállítások módosítása