HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 9x08: Az Obsidian Entertainment

2023.08.27. 23:20 Stöki

Ahhoz képest, hogy az Obsidian Entertainment olyan stúdió hírében, áll, aki jó játékokat csinál - sőt, vannak, akik egyenesen a szerepjátékok királyának tartják őket -, elég szerencsétlen fiaskókkal vergődtek keresztül az elmúlt 20 éven. Kisebb csoda, hogy megérték az idei kerek születésnapot, és ebből az alkalomból most feldolgoztuk a történetüket.

podcast196.png

És hát ki mást választhattunk volna vendégnek ehhez a feladathoz, mint régi kedves barátunkat, Simon Klárit, a Gamer365 szerkesztőjét. Bár sosem ez a terv, valahogy mindig vele vesszük fel azokat az adásokat, amikben kiderül, hogy egy-egy legendás fejlesztőcsapat milyen hajmeresztő szerencsétlenkedések után (vagy közben) lett sikeres. Most is így történt, bónusz sztorival arról, hogy Klári hogyan akasztotta ki Josh Sawyert. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb jövő héten jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson vagy a Spotifyon, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorolnak feljebb minket a podcastappok, illetve ajánlanak másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230716.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, Schmatzy, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Kecskés János, Mészáros Albert, Tzupi, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Laborpati, Sebeőkdeák, Sh4mir83, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Leto.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

8 komment

Címkék: retro podcast checkpoint obsisdian

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr6218202283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GeekEmbeR 2023.08.28. 17:20:09

Kotor 2-höz talán a Restored Content Mod nem rakta vissza a droidos bolygót de volt egy másik ami igen. Látszott rajta, hogy utólag lett valahogy összetákolva. Nem volt jó a látóhatár, szaggatott is az a pálya és kevés talán mellék küldi sem volt. De ott is találkozták egy Jedivel. Ott is lelehetett találni fehér fénykard kristályt. Videók voltak párbeszédekkel. Kár, hogy a végét nem babrálták meg jobban mert az a végjáték még a Fahrenheit utolsó harmadánál is jobban össze van csapva.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.08.29. 09:14:14

Mennyi közös tapasztalat.

A Dungeon Siege 1-et elég sokáig elvittem, de végig untam, hogy vártam, hogy történjen valami. A rohadt hosszú erdőre még most is emlékszem. Valami jégbarlangos résznél untam meg. Érdekesség, hogy 2. részének a demója volt az utolsó demó, ami talán valaha eljutott hozzám.

A játékok nagy része, amit csináltak. Számomra zavaró és játszhatatlanná teszik a Tyranny-t, PoE és mást, hogy semmilyen tekintettel nincsenek a nem anyanyelvűekre. Egész egyszerűen nem élvezet a játékokkal játszani, mert egy átlag szerű és picit feletti angollal is semmit nem érteni abból a sok szövegből, amit tolnak. És is támogattam a PoE első részét és azóta nem játszottam vele 3 óránál többet. Nem a mechanikája, hanem az élvezhetetlensége miatt. A Tyranny-t 7 évvel későbbi, jobb angollal is elővettem és ugyanez az elmény. Szóval és az Obs. ezen játékait csak távolról csodálom.

Nem esik le nekik, hogy ezzel mekkora piactól esnek el? Mert a FO:NV-t szépen kitoltam és élveztem. Mert nem kellett hozzá felsőfokú vagy anyanyelvi angoltudás...

desperado 2023.09.02. 22:53:33

Tudatlan boomerkent orulnek egy olyan adasnak, ahol a kozossegi finanszirozasrol reszleteiben beszeltek.
Lehetne tematikus adas tapasztalatokkal, sikeres jatekokkal, bukok meg nemtommegmi kotheto ehhez

Kit Fisto 2023.09.04. 14:00:05

@desperado: Ez egy retro játékos podcast, nem patreon tanfolyam.

Kit Fisto 2023.09.04. 15:17:36

Sosem játszottam egyetlen játékukkal sem, mivel nem érdekelnek a szerepjátékok. Igazából nem is ismertem ezt a csapatot. Klári viszont jó ötlet volt, vitt egy kis színt a témába.

desperado 2023.09.04. 17:27:38

@Kit Fisto:
Hat amikor havi aktualitasoknak 2 ora jut rendszeresen, meg evente egy evertekelo es egy mit-varunk-az-idei-evtol, akkor tenyleg nem fer mar bele ilyesmi, igazad van...

Evoken 2023.09.08. 15:56:25

Off, de szóba került a Dungeon Siege kapcsán: a Diablo 1 szuper volt PS1-en! Remekülvolt játszható, kihozták a maxot a lehetöségekböl. Bár az is kellett hozzá, hogy a D1 alapvetöen egy lassabb játék volt.

Ha az nincs, lehet hogy nem szerelmesedem bele a Blizzardba majdnem 20 évre, és váltok PCre konzolról...

Szekrényszagú néni 2023.09.11. 19:26:41

@Kit Fisto: És? Biztos van csomó érdekes sztori nagy hajrákról, drámai földbe állásokról és hasonlókról, engem érdekelnének. Persze sorolgathatom én is orrvérzésig, hogy mi nem érdekel, pl. a foci vagy Tadzsikisztán, remélem egyikről se lesz semmi még véletlenül sem!
süti beállítások módosítása