HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 9x09: A japán retrojátékhelyzet és a Tokyo Game Show 2023

2023.09.27. 15:52 Stöki

Grath majdnem egy hónapra Japánba utazott, előtte pedig a nyaralások miatt volt nehéz vendégeket szerezni - emiatt a vendéges felvételek kicsit álltak, de őszre már több adást is leszerveztünk. Hogy mégse maradjatok vendég nélkül, Grath lett a vendég, és bejelentkezett a távolból, hogy megossza velünk Japánban szerzett tapasztalatait. Mivel nem vitt magával stúdiótechnikát, a hangminőség ezúttal rosszabb a megszokottnál, elnézést érte, ilyen a száguldó riporterek élete.

podcast197.png

Grath végigjárta a Tokyo Game Show 2023 első napját, előtte pedig a legendás geeknegyedet, Akihabarát, és az ország más pontjain is fetúrta a játékboltokat. Érdekes megfigyeléseket tett a japán retrojátékokkal kapcsolatban, és általában a TGS felhozatala sem olyan már, mint mondjuk 10 éve. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson vagy a Spotifyon, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorolnak feljebb minket a podcastappok, illetve ajánlanak másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230927.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, Schmatzy, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Sh4mir83, marat, Tamás, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Leto, Karasz Edit, Szabó Ferenc.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

7 komment

Címkék: retro podcast checkpoint Japán

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr4318223185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászosrájáspizza 2023.09.27. 16:53:05

Nagyon szívesen meghallgatnék egyszer egy olyan Checkpointot, ahol Grath Hunter S. Thompson módjára rommá meszkalinozva tudósít a Tokyo Game Show-ról.

B-Bird 2023.09.27. 17:28:08

Hat a Pachinko? Az is kiment a divatbol?

Szekrényszagú néni 2023.09.27. 18:47:18

@kolbászosrájáspizza: Szerintem Grath ma már egy dupla szódavizet is csak óvatosan mer meginni, nehogy leszidják. Persze nem tudom, durva metálos korszakában mekkora partiarc lehetett.

Kit Fisto 2023.09.27. 19:30:11

Grath nagy utat tett meg a metáltól a Gameboyos Super Mario Land zenéjéig.
Én egy olyan fotót szeretnék látni, amin Grath
Árkád gépen játszik, és aprópénztárolós övet visel.
vagy
Sorban áll egy Nintendo játék megvásárlása miatt, de otthon felejtette a telefonját, ezért nézelődik, hátha Stöki arra jár.

desperado 2023.09.27. 22:44:40

Mar az elso kerdes nem stimmol, mer "mi volt az elso videojatekod, evor" szokott lenni a vendegek fele:)

Kit Fisto 2023.09.30. 09:18:36

@desperado: Így van, ám ők ravasz módon kihagyták ezúttal, utalva arra, hogy nincs vendég. :)
süti beállítások módosítása