HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 9x13 - Ilyen volt a játékpiac 10, 20, 30, 40 éve

2023.12.19. 20:19 Stöki

Van ez a szokásos körünk minden évben, általában a végefelé, hogy az év végi besztofokra melegítve felveszünk egy Checkpoint Retrográdot, vagyis visszatekintünk arra, hogy mivel is játszottunk 10, 20, 30, és 40 éve. Meg 50 vagy akár még több éve, mert most már értelmezhető időtáv ez is a játékiparban. Szokás szerint rövid piaci helyzetelemzés után menthetetlenül klasszikusok sorolásába fulladt az adás, de ettől még szoktátok ezeket szeretni.

podcast201.png

Szokás szerint a jó öreg Sasa segített nekünk feleleveníteni az emlékeket Jetpactól Doomon és Beyond Good & Evilön át egészen a Rayman Legendsig. Ha valami fontos kimaradt szerintetek, kommentekbe jöhet! Az adáshoz embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, illetve ittRSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb pár nap múlva jövünk Checkpoint Minivel. A következő napokban amúgy sűrűbben jelentkezünkm, mert idén ki szeretnénk tolni még legalább három vendéges adást meg talán ugyanennyi Minit. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson vagy a Spotifyon, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorolnak feljebb minket a podcastappok, illetve ajánlanak másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20231125.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Paller, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Adam007, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Sh4mir83, Bohner Gergő, cubeshadow, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Polben, Nagy Krisztián.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

8 komment

Címkék: retro podcast checkpoint checkpoint retrográd

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr9818284519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.12.20. 06:35:01

jetpac: elővetttem a jetbrix-et (plus4world.powweb.com/software/Jetbrix) és az apollo mission-t (plus4world.powweb.com/software/Apollo_Mission) a napokban, még mindig szórakoztató mindkettő.

HUNspike 2023.12.21. 07:28:14

Nem akarok én lenni az "akchually" gyerek, de cápát orrba vágni legit védekezés, ha már kb másodpercek választanak el úgyis a haláltól. Jártunk régen különböző tengerparti országokba, és elolvastam pár tanácsot, amikor egy német nőt konkrétan a strandon szedett egy cápa

HUNspike 2023.12.21. 07:29:15

@HUNspike: *szedett szét egy cápa Egyiptomban

Kit Fisto 2023.12.23. 18:49:31

@HUNspike: Az biztos fájt egy picit, lehet csípte is neki a sós víz, ahol lehorzsolta közbe. Különben, minek ment oda? Ha otthon marad és netezik szépen, ahogy kell, még most is netezne. ;D
De legalább nívós helyen történt, az ókori Egyiptom is ott volt, meg a fáraók. Ez mégis csak jobb, mintha azt mondanák, hogy szétszedte egy cápa Bulgáriában..

manson karcsi: Sajnos mindkettő 404-es!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.12.24. 07:12:56

@Rémbódess:
@Kit Fisto: igen, sorry, hüje blogmotor, buzgón belinkelte a zárójelet is.

Kit Fisto 2024.01.08. 01:30:43

@manson karcsi:
@Rémbódess:
Nagyon jópofa mindkettő, mentek is az Emu/Plus4/Game mappába!

Kit Fisto 2024.01.08. 01:31:10

Need For Speed: Kinyúvadt, mert hogy nem követték, mi a menő, még az Underground volt, amiben nyújtottak valami újat..

Nos, ha kinyúvadt, akkor pont azért, mert új ötletekkel jöttek elő. Mert eltértek az eredeti recepttől. Miről szóltak a korai részek? A versenyről! Máig azok a kedvenc részei az igazi NFS rajongóknak.
A szupersportautókkal klassz tájakon versenyzés, rendőrökkel a nyomunkban. Közben egy kis tuning. Máig a legnagyobb kedvencek az első két rész, a harmadik Hot Pursuit, az ötödik Porsche Unleashed, és a hatodik Hot Pursuit 2. Szerintem a baj pont az volt, hogy elkezdtek másmilyen részeket csinálni. Kevésbé voltak realisztikusak, a száguldozás volt a középpontban, nem maga a verseny. Az autók nagyokat repültek, a pályák kaszkadőrmutatványokra késztettek. Az autók már nem voltak valós modellek, turbóztak, fényt húztak, vagy éppen lángolt a kipuffogójuk, és mindenütt nyilak mutatták, hogy merre kéne fordulni, hátha a játékos nem jön rá.

Sands of Time: Méghogy ez jobb lenne az eredetinél? Megnéztem videón, és szerintem nem..

A pasas fut a függőleges falakon. Minden kardütésnek kondenzcsíkja van, és pattognak a szikrák. Sőt, a linkelt résznél hatalmas fényjelenségek képződnek. Vágja kardjával az ellent, ám azoknak semmi látható bajuk nem esik emiatt. Persze meghalnak, de nem válik le semmi róluk, nem spriccel a vér sem. Amikor pedig elteszi a kardját, fénypászmák törnek az ég felé. A kameraállások pedig néha nem mutatják jól mi történik, ahogy az ilyen megldású játékoknál ez lenni szokott. Ez egy nagyon jó játék lenne? Az eredeti az volt. És röhejes, de realisztikusabb volt ennél.
youtu.be/JzbEWbEzKyA?t=1026
süti beállítások módosítása