HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2023/11 - A Talos Principle 2 dicsérete, novemberi kirúgások és egyéb hírek

2023.12.11. 16:37 Stöki

Hazalátogatásom miatt kicsit megcsúszott az ehavi CP Now, de ami késik, az már itt is van, és decemberben még sokszor fogunk jelentkezni (legalább hétszer, ha jól számolom). Havi témát most nem választottunk, mert nem volt kiugró egyetlen hír, cserébe inkább kicsit ajnároztuk a The Talos Principle 2-t, mert hát mennyire jó játék már. Aztán persze ráfordultunk a hírekre, köztük sok kirúgásra és perre, meg persze a szokásos retrós és filmes hírekre. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2311.png

Nagyon nem is szaporítom tovább a szót, két és fél órát amúgy sem lehet pár mondatban összefoglalni. Bővebben inkább lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb még a héten jövünk Checkpoint Minivel. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20231125.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Paller, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Adam007, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Sh4mir83, Bohner Gergő, cubeshadow, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Polben, Nagy Krisztián.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

9 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr9718278691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lóval ne 2023.12.11. 21:32:36

Remélem nem off itt, de magyar retro vonalon jövőre lesz 20 éves két hazai vonatkozású játék is, nem tudom fenn vannak-e a Checkpoint évfordulós listán:

#1: Amnézia - ez egy RPG Makerben összerakott egyszerű freeware szerepjáték volt amit egy Moondragon Entertainment nevű pár fős baráti társaság készített. Valószínűleg a többségnek kívül esett az érdeklődési körén, de van egy szűk rajongói bázisa akik fanatikusként imádják, vagy legalábbis sokan nosztalgiával tekintenek rá.

#2: Richard Burns Rally - ami ugyan nem magyar fejlesztés, de a játékot jegyző brit Warthog Games tönkrement, s a játék elég hamar abandonware státuszba került. A modderek körében viszont felkapott lett a kiváló sim fizika miatt, s a cseh majd francia verziókon elindulva a 2010-es évekre a Rallysimfans.hu csapat modja lett a világ legszéleskörűbben játszott verziója amit több ezer dolláros sim rigeken tolnak gyakran profi autóversenyzők is competitive multiplayer bajnokságokon. Valószínűleg a magyar modderek sokat tudnának sztorizni a sim játékok bensőséges világáról és hogy miért a Richard Burns mai napig az etalon.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.12.12. 07:07:01

flashback 2 cikk szerint a porték nem ai generáltak, csak úgy néznek ki.
ne tessék csúsztatni, undorító dolog.

sykth.com · http://sykth.com 2023.12.12. 09:19:05

Játékfüggőségi per kapcsán: jelenleg ezek a cégek nem mellékhatásként érik el a függőséget, hanem ez a céljuk. Több olyan játéktesztelő cég van, ahol pulzus és egyéb mérések zajlanak tesztelés közben, a jutalmazásokat át lehet alakítani ezek az értékek alapján úgy, hogy jelentősen nehezebb legyen valamit abbahagyni, és tényleg függőség legyen belőle, nem csak "szeretünk játszani". Van Las Vegas-ban egy kísérleti kaszinó cég, akinek nem csak a nyerés a lényeg, hanem a kutatás is, hirtelen nem találom a nevét, meg akartam nézni az ügyfélkört, de úgy rémlik, hogy minimum a microsoft-faceobok-google tengely benne volt. Szerintem nem árt, ha erre egy per felhívja a figyelmet, publicitást kap, szakemberek jönnek elő nagyobb számban, hogy hol kaphat segítséget egy átlag szülő, akinek lövése nincs, hogy mitől aggresszív a gyerek, nem, nem a lövöldözéstől, hanem a jutalmazási rendszertől mondjuk egy Fortnite-ban. Ez egy szándékos üzleti célú törekvés, ennek megfelelően szerintem van felelősségük a károkozásban, és annak helyrehozásában is, minimum az, hogy kapjon figyelmet a téma. Nincs gyerekem, és nem tagadom a szülők felelősségét, de szerintem sokan lehetnek eszköztelenek, itt a világ legnagyobb cégeinek mérhetetlen pénzéről és szakembergárdájáról van szó, azzal szemben azért kell a segítség.

sykth.com · http://sykth.com 2023.12.12. 09:37:40

Felfújt játékárakról: @Grath megjegyzése a lényeg, a bélyeg, a pezsgő, a bor, az NFT, a sport relikviák, a műkincs piac is nagyon, nagyon hasonló, az csak érzés kérdése, hogy kinek mi mennyit ér, a spekulativitás a lényeg, és az, hogy ezt mesterségesen is létre lehet hozni, kisebb-nagyobb tartóssággal. Akit érdekel a téma, youtube-on a Folding Ideas csatornán van egy nagy NFT dokumentumfilm, annál pontosabb leiratát a jelenségnek még nem láttam, szórakoztató megérteni, ajánlom.

sykth.com · http://sykth.com 2023.12.12. 09:44:56

Mobilos fejlesztésről: egy időben több mobil játékfejlesztőt követtem, nem ritka, hogy 1-2 héttel a megjelenés után meg van pecsételve a sorsa, gyakorlatilag mint a filmsorozatok, első-második epizód berajzol egy görbét, itt az első és második hét kb. az amiből látszik az élete. Tartalmi frissítésekkel kapcsolatos ellenkezés a fejlesztők részéről pedig hasonlít ahhoz, ahogy nem sokan akarnak franchise filmeket / játékokat gyártani, de közben üzletileg az az, ami jóval kisebb kockázatú, ezért lehet is rá kapni pénzt.

Szekrényszagú néni 2023.12.13. 18:40:13

@manson karcsi: Ja hát ha ők mondták, akkor biztos úgy is van.

szpeter193 2023.12.14. 20:20:44

Nem volt egyértelmű az előzetes kommunikáció, de a FAQ-ban részletezik, hogy bárhonnan lehet használni a PS Portal-t ahol van megfelelő internet kapcsolat. www.playstation.com/en-us/accessories/playstation-portal-remote-player/ Így azért valamivel használhatóbbnak tűnik.

fects 2023.12.17. 12:06:35

@szpeter193: Igen, olyan wifi kell hozzá, ami nem igényel webes belépést a használatához. Így azért nem rossz a cucc, csak az ára sok picit. Egy 25%-os akcióval lehet el is gondolkoznék rajta.

Gulácsi Péter 2023.12.17. 19:15:45

A Tintinre mondtátok, hogy nem lett befejezve, de legalább végigjátszható. Ezzel vitáznék, mert tele van game break bugokkal. Konkrétan az elején már nem tudtam továbbmenni egy ponton akkora hulladék lett és nem igazán peccselik...
süti beállítások módosítása