HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2023/01 - Tavalyi eladások, sikerlisták

2023.02.08. 21:48 Stöki

Hó eleje van, ideje eldurrantani az esedékes Now-t. A januári híreket általában előző éves toplisták és játékpiaci jelentések uralják, így ezúttal is főleg erről volt szó, de még akadt vagy másfél órányi fontos és/vagy vicces hír a kommentárjainkkal. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2301.png

Szóval toplisták, 2022-es sikerjátékok, konzoleladások és még pár érdekes üzleti adat, megfejelve a GDC fejlesztői felmérésével. Aztán voltak még egyéb fejlemények a Ubisoft táján, több lelőtt projekt és elbocsátás, meg a szokásos retrós és filmes hírek (The Last of US <3) és a számunkra kedves minirovataink. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb a jövő héten jövünk Checkpoint Minivel. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230129.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Csicó, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

14 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr2118044614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.02.09. 06:34:06

a plus4-es wow mintha már lett volna egyszer.

Lóval ne 2023.02.09. 07:20:44

A Gaijinnél dolgoznak magyarok (kb. az állomány 20-30%-a, nyilván csak a budapesti irodában), de főleg support szerepekben. A vezetők, tulajdonosok és fejlesztők amúgy majdnem mind oroszok. Gondolom az alacsony vállalati adók miatt célszerű volt Magyarországra hozni a céget, mikor már nagyon durvult az orosz rezsim, meg most valószínűleg a szankciók miatt is jó nekik, hogy itt annyira nem baszogatják az oroszokat. De azt hiszem most már a ciprusi divíziójuk nagyobb, nyilván azért, mert az is olyan EU-s ország ahova szívesen menekülnek az oroszok.

kolbászosrájáspizza 2023.02.09. 14:55:15

A decemberi CP Now adás alatti “lore-ra fel” kommentemet csak iróniának szántam, reflektálva arra, hogy pont abban az adásban emlegettétek hogy ennyi évad után nehéz fejben tartani miről volt szó a korábbi epizódokban. Teljesen véletlenül pont az az előtti napokban hallgattam meg ismét a Lands of Lore CP Minit és valahogy megmaradt bennem az a szóvicc. Minden esetre jót röhögtem rajta hogy komolyan vettétek és szívet melengető volt, hogy megemlítenek a kedvenc podcastomban, mégha csak ilyen közvetett módon is. :D :D :D

Generic Jingle 2023.02.10. 14:40:46

@manson karcsi: Az a Plus/4-es WOW volt, ez meg a C64-es WOW Plus/4-en. :-)

Generic Jingle 2023.02.10. 14:43:06

@kolbászosrájáspizza: Eddig kétszer lett felolvasva kommentem, az elsőnél úgy izgultam, amikor meghallottam a szavaimat, mintha élőben kellett volna fellépnem a Népstadionban az Aerosmith koncerten az Aerosmith helyett. :-)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.02.10. 21:54:20

@Generic Jingle: remélem az én kommentjeimet senki sem olvassa fel, főleg közönség előtt nem.
amúgy tényleg, c64 átirat, nem plus/4-es "oridzsi"

Biff 2023.02.11. 12:08:24

Hello! Ami a négynapos munkahetet illeti, a Bandai Namco barcelonai stúdiójában több mint egy éve fut ez tesztüzemben. Nem tudom, hosszabb távon is megtartják-e, de ha tippelnem kellene, azok alapján, amit a stúdió néhány volt és jelenlegi fejlesztőjétől hallottam, én azt mondanám, igen. (Aztán persze simán lehet, hogy nem.)

Szekrényszagú néni 2023.02.11. 16:57:57

Sok magyar asztali rpg (jelent meg ilyen az utóbbi időben, dobozban, pénzért) használja az OGL-t (open gaming license), amit a Wizards egyoldalúan módosítani akart, bár a magyar piac elhanyagolható méretű a szemükben valószínűleg, annyira, hogy a kiadás előtt álló magyar DnD5e is áll már 1 (2?) éve valami hülye jogi vita miatt az európai terjesztőjükkel, amiben pedig magyar rajongók nem kevés ingyenmunkája fexik. Többet nyomtak a latban a népszerű youtuberek, akik folytatásos showműsort csinálnak a DnD-partijukból, igen nagy befolyásra téve szert, ők még a DnD Beyond előfizetések lemondására és a közelgő film bojkottjára is felszólítottak. Ritka Magic lapokat is kiadott a cég újra, gondolom mert kellett a pénz lóvéra, amin pedig a gyűjtők akadtak ki. Annál is érthetetlenebb ez az egész erősködés, mert a WotC még mindig birtokolja a piac kilencvensok százalékát, szóval itt is olyasmi lehetett szerintem, hogy jött valami nagyon okos primkó kapitalista a felső vezetésbe, akinek fogalma sem volt a termékről vagy a rajongóiról, csak rövid úton akart kaszálni sokat. Sikerült.

payskin 2023.02.21. 22:18:28

Rendkívül fontos, ezért ideírom: a warez Settlers III-ban a vasöntő gyártott malacot. Szépen kiöntötte a vasat, kivette, elsétált vele a ház elé, és mikor lerakta, malac lett. Kolbász nem volt a játékban, a hentes csülköt gyártott a malacból. A másik genyóság az volt, hogy az erdész kiment ugyan és ültetett fákat, de azok sosem nőttek meg akkorára, hogy a favágó fának nézze, és kivágja.

gueszka 2023.02.22. 09:11:42

Ha azt hiszitek, hogy a poszt alatt nem jelenhet meg BadSector neve, akkor nagyon tévedtek.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2023.02.26. 12:13:24

@kolbászosrájáspizza: Nem vettük a szívünkre, éppen poénból került be az adásba, hogy magunkon röhögjünk. :)

@Kavics: Hoppá, ez ilyen jóáras lett? Kár, hogy eladtam a gyűjteményemet '98-ban.

@gueszka: Hú, ez mire is? :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.02.27. 14:32:59

Az WT F-16-ops szenzitív infó az minden, csak nem szenzitív...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.02.27. 14:34:15

MiG-29-es manual is kb. 10+ éve elérhető a neten, tehát ott sem merül fel ez. Csak mindtha egyesek nagyon meglepődének mindenen is. Fura no...
süti beállítások módosítása