HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2023/05 - Erős éves jelentések és egyéb májusi hírek

2023.06.08. 17:02 Stöki

Májusban sorra beestek a fontos videójátékos cégek negyedéves üzleti jelentései, és a többségük évet is zárt (igen, elég nagy hülyeségnek tűnik tavasszal évet zárni, de az üzleti életben vannak ilyen furcsaságok). Ez meg is határozta az esedékes Checkpoint Now témáját, a játékpiac aktuális helyzetén rágódtunk kicsit a számok tükrében. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2305.png

De persze beszéltünk másról is, voltak menetrend szerinti AI- és Microsoft/Activision-fejlemények, peres ügyek, céges hírek (rengeteg felmondással) és persze a szokásos, számunkra kedves minirovataink. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb a jövő héten jövünk Checkpoint Minivel. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230319.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Csicó, Tzupi, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

10 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7018142020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.06.09. 06:23:16

a talos principle 2 nem tudom hoá fejlődhet még, az első rész kerek és lezárt egész volt.
a system shock remake is kijött, de a pixelessége eléggé zavaró lett.
a gobli³ns 5 a négy után csak jobb lehet.

Szekrényszagú néni 2023.06.09. 12:58:14

KGB-ről (Conspiracy) nem akartok egyszer minit? Kalandjátéknak egész jó volt, emlékeim szerint legalábbis, és a bomló komcsi környezet sem mindennapos.

Gulácsi Péter 2023.06.09. 19:27:34

Az a kislány az AITD demóból konkrétan a régi részek egyik fő karaktere Grace Saunders. Több részben is szerepelt: aloneinthedark.fandom.com/wiki/Grace_Saunders

fects 2023.06.14. 09:21:10

EA: van kb 272M részvénye (ebből 247M elérhető szabadon), tehát Szaúd-Arábiának (vagyis a PIF-nek) a 24M részvénye kb 9%-ot jelent.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.06.14. 12:52:49

Grath MI-s cikkírós tapasztalata mellé.

Ha majd egyszer elmagyarázza nekem valami AI guru, hogy a gépi algoritmusos tanulásnál, ahol a készítője sem tudja, hogy hogyan működik igazán (egy botnál sem tudni), akkor hogyan akarják az MI generális hazudozási hajlamát felszámolni...?
Mert fejlődési folyamatával ellentétes, viszont csak így ment még a faék botoknál is ez.

youtu.be/R9OHn5ZF4Uo?t=275

(A videót átnevezték bemutatása óta...)

B-Bird 2023.06.21. 14:39:03

Grath, az a Zelda nem GBC, hanem már GBA! Mélységesen csalódtam! Hát szabad ilyet hibázni? ;-)

B-Bird 2023.06.21. 14:43:23

Most nézem, hogy szeptemberben lesz 10 éve, hogy megakasztottam a játékvadászat sorozatot itt IDDQD-n, az Akadémia presszós arcade játékommal. Októberi now-ban ezt meg kell ünnepelni! :-D (Azóta sem találtam meg a játékot és a presszó azóta a HammerTime Cafe lett)

AgaricGameSquared 2023.07.06. 21:53:53

Jelentem bagabú NEM az owlbear fordítása lett volna, hiszen az tényleg bagoly+medve, hanem a bugbearé - amely se nem bogár, se nem medve, hanem taxonómiailag goblinoid, etimológiailag pedig a bugaboo/ bogeyman népetimológiája.
Sztem simán megszokható :)

Szekrényszagú néni 2023.07.07. 09:15:29

A bugbeart mi mumusnak (a bagabú még gyermetegebb) vagy bugmeusnak hívtuk, utóbbit nemtom már miért, gondolom a jó hangzás miatt, pedig nem pigmeusok.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.07.07. 12:27:27

@Szekrényszagú néni: a bug-a-boo-ról nekem beyoncé jut eszembe.
süti beállítások módosítása