HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2023/04 - nyugis április Activision- és MI-fejleményekkel

2023.05.10. 00:01 Stöki

Ne is húzzuk az időt, mert épp ideje kilőni az áprilisi hírkommentáló adásunkat. Fő téma most nem volt, de az AI-k előretöréséről és a Microsoft/Activision biznisz újabb fejleményeiről azért beszéltünk egy-egy hosszabb blokkban. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2304.png

Amúgy elég nyugis április volt, viszonylag kevés megjelenéssel és eseménnyel, filmes fronton voltak most hajmeresztő hírek, például a Minecraft-film Jason Momoával. De persze vannak a szokásos céges és retrós híreink is, meg a számunkra kedves minirovataink. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb a jövő héten jövünk Checkpoint Minivel. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230319.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Csicó, Tzupi, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

10 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr6118120500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.05.10. 08:45:54

Az E3 + ECTS kommentelő az én voltam. Nem kifakadás volt. Egész egyszerűen csak arról szólt, hogy változik a világ.

Az Internet és szélessáv előtt az ember élt a kis világában és az jutott el hozzá iszonyatos késéssel, amit éppen megírt egy újság vagy elmondta az ismerőse.

Másrészt, a mai gamer generáció "boomer" része akkor volt 15-25, tehát az idő múlásától kezdve mást is átélt, pl. akár már tiniként egy rendszerváltást is. Egészen más a szabadság érzékelése és a világ kinyílása neki, ahhoz képest, aki ma 25. A mai 25 éves kb. semmit sem ért meg ebből, akkor is, ha elmondod neki, mert olyan érzések és emlékek vannak benne, amihez a szavak kevesek. Ahhoz élni kellett akkor. :)

Maga az E3 a fejődés miatt is más volt. A hardverek 1995 és 2015 között olyan fejlődést mutattak, amire alig vannak szavak. Konzol generációk 5 évig sem tartottak, a PC-dbe 2-3 évente kellett új alkatrész vagy, ha gazdag voltál, akkor cserélted. Aztán ma ott tartnuk, hogy egy full HD/1440p gaminghez eg 1660S is elég, ha nem agyatlan vagy. Odalett a korból adódó varázs is, ha engem kérdeznek.

A nosztalgia szép dolog, de ha ma kiverném az emberek kezéből az okostelót, lelőném a netet és csak a régi idők lennének, akkor mennyire találnád komfortosnak ezt az időutazást?

Na, az E3 is kb. ennek az időnek a maradéka. A fejlesztőnek lehet, hogy fontos, de nekem gyök2 usernek semmit nem jelent már. Az elő adásokat minek nézzem / nem tudom, mert a magyar időzóna más. Már vagy 6-8+ éve is arról meg a parolázás, hogy aki otthon ült a gépe előtt, az jobban képben volt az E3 eseményekkel kapcsolatban, mint aki kiment oda...

Aki meg ma 25 éves az sanszosan nem is hallottam az ECTS-ről. Pedig az volt akkora szám majdnem, mint az E3. Mégis, úgy múlt ki, hogy ma kb. a vének és avatottak emlékeznek csak rá, hogy ilyen is volt. Az E3 emléke sanszosan tovább élet, de az a rendezvény évtizedes távlatban már csak döglődött.

sykth.com · http://sykth.com 2023.05.10. 12:42:25

Monster trollkodáshoz "különvélemény": egyszer valami hasonló kapcsán olvastam egy olyat, hogy a szabadalom tulajdonosainak kötelezettsége megvédeni a szabadalmát, mert ha nem teszi egy esetben, akkor az precedens lesz, és elveszítheti, mások hivatkozhatnak rá, hogy hát másnak lehetett használni azt, akkor nekik is. Remélem inkább egy ostoba jogi szabályozást próbál betartani a Monster jogi részlege, mintsem hogy komolyan gondolja az egészet.

D&D filmről: volt már róla szó? Sose játszottam pen-and-paper rpg-t, nekem nagyon hiányzott a grafikusság mindig, de megnéztem a filmet az előzetes alapján, és nagyon jól szórakoztam, fogalmam sincs mennyire hű az alapanyagokhoz, de és rohadtul nagyokat röhögtem, és esélyes, hogy újranézem. Na jó, pár utalást, pl. Baldur's Gate-re mint helyre utalás az megvolt...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.05.10. 17:26:16

ahogy olvasom a friss híreket, egyre jobban érzem, hogy a retróban van a helyem.

kemi242 2023.05.10. 18:05:13

A Boston Dynamics-t már 2017-ben eladta a Google. Egyébként a Spot robotból Magyarországon is van egy példány kutatási/fejlesztési céllal, a cégnek pedig elég szigorú policyja van mire lehet felhasználni, a hadi felhasználás tiltott.

HUNspike 2023.05.10. 22:33:43

Legyen már mini valamelyik JP játékról, hogy lássátok ti is azt, hogy voltak jó címek a franchiseban.
Például a magyarok által készített Lost World mega drive port gyakorlatilag technikai csoda, de a PS1es verzió is a maga idejében egy jó játék volt nagyon szépen kidolgozott dínókkal, csak hát ma játszva már igazságtalanul nehéz.
Illetve otthon emulálva már nem adná ugyanazt a hangulatot, de a fénypisztolyos arcade Lost World is népszerű volt még itthon is...

Nem Jurassic Park, de ha már lehetséges mini, a Drakan PS2es része?

(Emori voltam, nem enged FB-vel belépni, és valamiért volt egy másik regem ide)

Szekrényszagú néni 2023.05.11. 10:15:42

Az emberiséget a gonosz AI helyett eddig a természetes hülyesége vezérelte, és tessék, milyen fasza világot hozott ki belőle. Ja nem, szóval sokkal rosszabb már nem lesz szerintem, vagy ha mégis, nem emiatt.

IddqdEnjoyer 2023.05.16. 09:11:22

Egy (szerintem) fontos pontosítás a PS handheld eszközhöz. A PS Remote szolgáltatás nem csak 1 wifin belül működik. Ha már párosítottad az eszközöd, akárhonnan felkeltheted, ha a PS elérhető a neten keresztül. Nálam teljesen általános use-case, hogy megyek vidékre szüleimhez, viszem a laptopot + ps kontrollert, és onnan játszom, az otthoni PS-emről streamelve.

Szerintem ezt mérte ki a Sony, egy messziről is jól látható szám használja így, és ezeknek kiváló alternatíva lenne egy out of the box működö, sexy konzol. Én is venném :)

Szolo 2023.05.18. 20:53:16

Bowser mondjuk járhatott volna sokkal rosszabbul is, mert az USA több államában máig érvényben van az adósrabszolgaság intézménye, és azokban az államokban a Nintendo akár adósrabszolgaként is megtarthatta volna Bowsert, vagyis a 13. alkotmánykiegészítés alapján kényszeríthette volna az adóssága ledolgozására.

lavyaall 2023.05.23. 23:55:07

Just nitpicking.

1:36:48

A siket megnevezés kevésbé elterjedt, de maguk a siketek előnyben részesítik a sükettel szemben (ez utóbbinak a siketek szerint a köznyelvben negatív mellékjelentése van az illető észbeli képességeire vonatkozóan). Mindenképp a siket (vagy hallássérült) megnevezés használandó siketek jelenlétében.

amugy meg love you all!
süti beállítások módosítása