HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2023/08 - Vihar előtti augusztus

2023.09.10. 17:22 Stöki

Kicsit csúszva, de végre megint Checkpoint Now van, és a langyos Gamescom környéki hírínségnek köszönhetően egy MAJDNEM két órán belül maradt adás (sőt, ha a végéről levágnám a zenét, meg is lenne az acsi). Ez van: amikor alig történik valami, mi akkor is ennyit tudunk pofázni. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2308.png

Hónap témája nem is volt, bár akár a The Making of Karateka is lehetne az, annyit ajnározta Grath. A Microsoft-Activision üzletben is alig történt újabb fejlemény, cserébe a filmes blokkban lesz némi sajátélmény, mert megnéztem a Gran Turismót és a Nagyi szeme fényét (felkészül: Twisted Metal). És persze a szokásos üzleti hírek (amik mostanában elég szomorúak), meg retrós hírek és szokásos minirovataink. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb a jövő héten jövünk Checkpoint Minivel. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230716.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, Schmatzy, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Kecskés János, Mészáros Albert, Tzupi, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Laborpati, Sebeőkdeák, Sh4mir83, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Leto.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

5 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr4018210573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.09.11. 06:43:57

a dork farces remake érdekes lehet. bár tuti nem lépik meg, hogy mohc meztelenül lesz az átvezető animációkban.

larry 2023.09.12. 19:53:52

A Plus/4 processzora nagyobb órajellel ketyeg, ezért általában a vektorgrafikás játékok mint a Stunt Car Racer, vagy a Mercenary meg még pár, láthatóan "simábban" futnak. Csak az a hang... Mindegy. A 88-as Pigmy (TCFS szintű legenda, nagyon meghallgatnék vele is egy CP-t, nyilván nem rajtatok múlik, ha nem lesz ilyen)-féle Revs is nagyon jó volt, annyira, hogy egy áltisis barátom, akinek C64-e volt, csak emiatt átjárt játszani Plus/4-en(!). Viszont nem támogatta a joysticket és manuálisan kellett váltani, a billentyűkiosztás pedig pocsék volt, ezért ő vezetett, én meg váltottam. Unintended multiplayer. Ha elrontott egy kanyart, vagy én egy váltást, akkor rendszeresen ragequittelt, de képtelen volt megszokni, hogy a plusin van reset gomb, ezért kikapcs-bekapcs, biztos szerette a hardware. Egyébként "a most jó plusznégyesnek lenni" annyira igaz, hogy a plus4world-ön a felhasználói értékelések szerint a platform all time top ötven játékból legalább harminc 2010 után készült (vagy portolódott). Nem nagy minta, de simán megáll, és ha a mai játékfelhozatal meglett volna '80 vége '90 eleje időszakban, sokkal kevesebbet tartózkodtam volna a szabadban. +4<3

Szekrényszagú néni 2023.09.14. 10:58:18

A Stöki említette "fizikai tojok" közt volt pl. a Holdrakéta, neki is volt biztos, csak adja az ártatlant, de a Lemezárugyár csinálta a diavetítőt is:

lemezarugyarjatekai.hu/

Bluemotion 2023.09.16. 11:28:43

A Mimimi bezárás margójára, egy bővített(?) bejelentés, amelyben inkább a Stealth Strategy játékok finanszírozási problémája van a fókuszban:

"Making these games was amazing and extremely taxing at the same time. Reaching the level of quality Mimimi strives for is hard and requires focus and dedication. We also have to acknowledge that our future production costs are growing faster than potential revenues of our genre. The increased financial pressure and level of risk became unsustainable. Additionally, whenever our games got close to release and were finally fun to play, a new fight for funding of the following projects started, making this a continuous cycle. "

"Working in a new genre would increase risks and stress-levels across the whole team even further. It’s already hard enough to make great Stealth Strategy games, and we are simply lacking the experience of working on other genres."

Hecky86 2023.09.21. 14:42:00

Tök érdekes lenne ez a térkép, ha nem lenne szuperpontatlan, vagy legalábbis jobban elmagyarázhatták volna a módszertant, mert sok dolgot így nem nagyon lehet érteni. Én is pont a magyar játékokra kerestem rá, és nem adják ki a pontok. Ha jól értem a térképet, minimum 40 véleménnyel kell rendelkezzen egy játék, hogy felkerülhessen a térképre, gondoltam a magyar játékoknál ez lesz a megoldás, de nem, konkrétan kevesebb értékelése van ennek a Pinball játéknak, mint a Panzerseknek (ellenben egyik sem éri el a 40-et). A pontok meg sehogy se jönnek ki. De az is érthetetlen, hogy Ukrajna miért szürke a térképen, tudtommal a S.T.A.L.K.E.R.-ek is, meg a Metrok is ukrán fejlesztések, és azoknak fixen több, mint 40 véleménye van Metacriticen. Ha a Reddit postba jobban beleményednék, lehet többet megtudnék róla, de csak a térkép, és a metacritic.com tanulmányozása alapján sajnos ez eléggé hibásnak tűnik.
süti beállítások módosítása