HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2023/06: Bajban az Embracer, szaftos részletek a Sonyról és a Microsoftról

2023.07.09. 21:54 Stöki

Júniusban a hónap témája természetesen az E3 helyetti mindenféle rendezvények felhozatala volt, erről csináltunk is egy külön adást. De enélkül is bőven összejött egy Checkpoint Now-ra való anyag, mert akart még pár tucat érdekes hír a hónapban. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2306.png

Például muszáj volt kibeszélni kicsit azt, hogy az Embracer-lufi leeresztett, és a cég óriási átszervezésben van, de a Microsoft-Activision üzletnek is voltak olyan csemegéi, amikre egy újságíró elégedetten csettint. De persze beszéltünk másról is, például a hónap gyökérségeiről, voltak céges hírek (rengeteg kirúgással megint) és persze a szokásos, számunkra kedves minirovataink. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb a jövő héten jövünk toplistás Checkpoint Minivel. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a kilencedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20230319.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Csicó, Tzupi, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

14 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr8818163634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.07.10. 22:26:00

nagy pénzek ezek, szép új világ.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.07.12. 09:14:17

A gyökér részig eljutva nekem valahogy az jön le, hogy a nagyon magas szinten valahogy odatévedt dilettánsok dolgoznak, akinek fogalmuk nincs a világról.

Nem tudnak egy rendes redacted doksit csinálni és átmegy a szűrőn.

Az ostoba barom, aki elhiszi, hogy 5-10 percenként lehet egy cikket írni.

És az összes többi...

Szekrényszagú néni 2023.07.12. 10:12:05

Ezek a drága emberek érdekes módon sose magukon kezdik a karcsúsítást, pedig a fizetésükön lenne mit.

Szekrényszagú néni 2023.07.12. 10:48:37

Jaja, engem is annyira fel szokott háborítani a rendőri erőszak, hogy olyankor mindig kénytelen vagyok boltokat felnyomni és ellopni pár lapostévét meg edzőcipőt, meg autókat gyújtogatni (akár egy országgal arrébb, ahol le se lőttek senkit). Természetesen demonstratíve, szigorúan a társadalmi igazságosság nevében.

cse' 2023.07.13. 10:55:45

Azért vannak akik még próbálkoznak a VR-ral a gamingen kívül is, pl mi. Ha érdekel: www.youtube.com/@ebatinca

B-Bird 2023.07.13. 15:28:15

Híres lettem, híres lettem! Kinyomtatom az adást, ahol felolvassa Stöki a Zelda GBC - GBA javításom és kirakom anyucikám hűtőjére! ;-) Az élet apró örömei...

SternerRegnix 2023.07.17. 15:11:54

Elhangzik a kérdés, hogy kit zavar Magyarországon, hogy két azonos nemű ember szereti egymást?
Nos elárulom, hogy (néhány szélsőségestől eltekintve, akik a világon mindenhol megtalálhatóak) senkit sem zavar, nagyon is elfogadó egy nép vagyunk. Kutyát nem zavarja, hogy melyik politikus vagy melyik művész milyen nemhez vonzódik, minket az érdekel, hogy a dolgát jól végezze el.
Maga a szeretet egy érzés, amit a jog nem tud és nem is akart befolyásolni. Legalábbis nálunk (Rákosi elvtárs volt talán az utolsó, aki ezzel próbálkozott), mert ugye voltak (pl: Hollandia) és vannak (pl: arab világ) olyan országok jelenleg is ahol halállal büntetendő bűncselekményként kezelték/kezelik. Igaz ott sem az érzelmeket büntetik igazából, hanem magát a szexuális tevékenységet. Tehát, teljesen nevetséges bármilyen jogi korlátozást belelátni az emberek érzelmi életébe.

Viszont nem tudom ennek mi köze van a házassághoz, ami egy jópár ezer éves intézmény, mely egy férfi és egy nő között köthető vallási és vagy polgári "szerződés".
Mivel a házasság a család alapja, ezután a következő lépés a gyermek vállalás szokott lenni, mivel ennek a szövetségnek fontos eleme, hogy a következő generáció utánpótlásáról gondoskodjon. Ehhez pedig egy apa és egy anya szükségeltetik.
Ehhez nem muszáj kereszténynek lenni, ilyen a biológia. Egyszerűen így lettünk megteremtve.

Érdekes, de csak azért mert vannak cukorbetegek, mégsem tiltották be sehol a cukor használatát, egyszerűen ilyen amikor a kevesek igényét felülírja a többségé, ezt hívják "normalitásnak". Ennyi erővel egy autóversenyző is mondhatná, hogy ő 70-el is biztonságosan tud közlekedni a városban, ezért mindenkinek emeljék feljebb a sebességkorlátozást. Persze a társadalom igyekszik mindenkinek, olyan életet biztosítani amiben jól érezheti magát, de ez nem jelenti azt, hogy dobjuk félre hagyományainkat és a józanészt, mert az káoszhoz vezet. (Lásd paraolimpiával senkinek sincs gondja, míg a transznemű sportolók ellen egyre gyakoribb a tiltakozás) Ha mondjuk egy féllábú ember indulni akar egy futó versenyen, akkor nem fog az összes többi versenyző is mankóval futni a kedvéért.

Egyébként utánanéztem a világon 216 országból kb 30 olyan van jelenleg ahol az azonos nemű házasság engedélyezett, sok helyen csak az élettársi kapcsolatként való bejegyzés lehetséges. Megjegyzem szerintem ezt a magyar társadalom is hajlandóbb lenne elfogadni.
Ha nagyon szeretnének, akkor kitalálhatnának egy új fogalmat, ami arra utal, hogy két ember szereti egymást és együtt élnek stb, de jogi és vallási szempontból ez akkor sem lesz házasság. (pl élettársi kapcsolat elismerése itt is szóba kerülhetne)

Azt viszont végképp nem teljesen értem, hogy abból a hírből, hogy a Blizzard saját elhatározásból nem tartott több országban sem prideot egy videójátékban, onnan hogyan jutottunk el, egy azórbánazrósz rovathoz, pontosan milyen csorbát is szenvednek ezeknek az embereknek a jogaik? Nem házasodhatnak ez tisztasor, mint ahogy sok másik országban sem.
Vagy az a baj, hogy a gyerekeknek nem propagálhatják az ilyen tartalmakat, hát igen ez komoly aggályokat vet fel egyesekben, engem jobban aggaszt az, amikor az egyik Kanadai vagy USA pride-on kántálják, hogy "We are coming for your children".
Persze tudom, ez csak elszigetelt eset, és egyébként is ki lehet találni valami mentegető szöveget ezekre, hogy hát azt nem is úgy gondolták, ahogy én halandó ember értelmezem, pedig ha már magyarázkodni kell, akkor az már elég baj.
Persze a másik jól bevált megoldás a bal oldali független sajtó részéről, hogy mélyen hallgat az ilyen esetekről.

Hamár a keresztény értékeknél tartunk, megjegyzem, Budapesten volt pride, míg Párizsban ezt inkább nem merték megtartani, akkor most ki is került illusztris társaságba? Milyen ország az, ahol még egy utcai felvonulást sem mernek megtartani a nem keresztény többség miatt?
Politikai tartalmaknál elengedhetetlen lenne, hogy ne vakítson el egy egy személy elleni gyűlöletünk, hanem hideg fejjel tudjuk annak teljesítményét véleményezni. Általában egy vita, akkor megy át kiabálásba, ha az egyik félnek nincsenek érvei, ezért a hangjával próbál érvényt szerezni magának.

Ettől függetlenül továbbra is imádom mind két podcast-et, csak zavarnak a nem műsorba illő tartalmak.

Szekrényszagú néni 2023.07.17. 20:46:09

@SternerRegnix: Én pl. olvastam csomó meleg, alkoholista és/vagy kábszeres író könyvét, akik életművében ez elég fontos szerepet tölt be, de még nem lettem egyik se. A propagálás az megy hogy néz ki? Egészséges, lányokra nyáladzó fiúgyerek véletlenül meglátja a tévében a büszkemenetet 2 másodpercre, vagy neadjisten belelapoz egy lefóliázatlan Oscar Wilde-kötetbe, és ott helyben megbuzul?

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2023.07.18. 11:25:54

@SternerRegnix: "a házasság a család alapja" Igen, pontosan ezen a - szerinted is - több ezer éves gondolkodáson lehetne túllépni, főleg a túlnépesedett Földön, ahol amúgy egyre több a tudatosan nem gyerekvállaló hetero pár is.

Az életképtelen analógiáidtól megszédültem, orvosom javaslatára nem cincálom ízekre itt, hogy pl. egy 70-es sebességkorlátozás vagy a cukorbetegek helyzete mennyire más, mint a melegházasság - leginkább gesztusértékű - elismerése.

Párizsban pedig volt idén pride, konkrétan aznap voltam Párizsban (nem pride-on, hanem családi programon). Csak ott nem júliusban tartják, hanem már június 24-én megvolt. Amúgy jól hangzik, amit az érvekről meg az elvakító gyűlöletről írsz, csak kicsit mintha ez most rád égett volna. :)
www.independent.co.uk/pride-month/france-lgbt-pride-parade-paris-b2363527.html

Lóval ne 2023.07.22. 12:43:42

@Stöki: Na de Stöki, szerintem pont az a baja rengeteg - amúgy LGTBQ-kat elfogadó - embernek is azzal, hogy a csapból is ez folyik a videojátékokban, hogy a jó indulatú kampány is kampány aminek konstans jelenléte egy idő után azért zavaróvá válik.
Pl. ha már Overwatch: abban az univerzumban a jelenlegi lore szerint van vagy fél tucat LGBTQ karakter és 1 házas hetero* ami hát nem épp egy organikus társadalmi berendezkedés. Így az egész videojáték egy torz valaminek tűnik a túlreprezentáltságtól amivel sokkal nehezebb azonosulni a normális játékosoknak is - a másik feléből (hardcore trollokból) meg ugye mint tudjuk eleve ellentétes hatást vált ki a dolog.

*+van vagy szintén egy tucat özvegy, ami meg mondjuk a megkeseredett, szerettét elvesztő hős írói klisé túlhasználtságának a megjelenése

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2023.07.24. 09:57:13

@Lóval ne: Te egy másik problémáról írsz. Én általánosságban beszéltem a melegházasság elfogadásáról, illetve a podcastban arról, hogy a Blizzard becsicskul homofób hatalmaknak.

A nemiség, szexualitás vagy akár a bőrszín miatti túlkompenzálás okozta anomáliák engem is zavarnak a szórakoztatóiparban (pl. nem tudom megemészteni, hogy a Sandman sorozatban mit műveltek a Halállal, és Neil Gaiman nyalja ki a seggem, hogy emiatt még be is szól a hozzám hasonlóknak). De szerintem ez egy másik gond, és nem ellentétes a gondolattal, hogy a XXI. században elvárható - akár jogalkotói szinten is - egy alapvető nyitottság az LMBTQ felé.

Nem overwatchozok, nem tudom, hogy ott mennyire megy a túlkompenzálás. De gondolom, egy virtuális pride választás kérdése, nem kötelező részt venni rajta. Én nem tudtam másik Halált nézni a Sandmanben. :)

Lóval ne 2023.07.24. 10:34:15

@Stöki: Akkor egy követ fújunk, mert az Overwatch 2-ben leígérték a csillagokat is az égről, aztán nem lett semmi sem az egyjátékos kihívásokból, sem a fejlődési rendszerből, sem a raidekből. Bezzeg a pánszexuális karakter meg az Overwatch Pride event az takkra pontosan leszállításra kerül - hát ilyen hozzáállással én abszolút megértem ha a játékosok többsége teljesen cinikusan áll hozzá a dologhoz vagy egyenest el is fordul tőle. Én sem Overwatchozok már, pedig semmi bajom a Pride-al, csak hát akkor legyen megcsinálva a játék magja is valamennyire, ne csak a máz.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.07.24. 20:02:47

@Stöki: mit műveltek a halállal? nem terveztem megnézni a sorozat, a képregény teljesen kielégítő volt, összefoglalhatnád két mondatban a felháborodás tárgyát.

Hecky86 2023.08.25. 08:19:26

@SternerRegnix: Azért eléggé sántítanak ezek a példák, amiket felhozol (és most nagyon diplomatikusan fogalmaztam). Az a rohadt nagy különbség, hogy azokban a példákban, amiket te felhozol, valaki sérül, vagy hátrányba kerül, míg a melegházassággal kaplcsolatban nincs olyan fél, aki sérülne. Ha eltörölnék a cukor használatát a cukorbetegek miatt, akkor a nem cukorbetegek "cukorhoz való joga" sérülne. Ha mindenki nekiállna 70 km/h-val közlekedni, akkor elég sok élet kerülne veszélybe. De ha engedélyeznék a melegházasságot, akkor kinek és milyen joga sérülne? Ki és hogyan kerülne hátrányba miatta? Max annyi történne, hogy mégkorábban kéne lefoglani a templomokat és\vagy anyakönyvvezetőket, mert többen akarnának házasodni. Ha tudnál mondani egy olyan érvet is, hogy a meleg házassággal kinek sérülne a joga és miben, akkor elfogadnám, hogy ez valóban egy reális ellenkezés, de ennek hiányában továbbra is azt kell feltételeznem, hogy ez mezei undor a melegekkel szemben.
(Btw a polgári házasság nem egy több ezer éves intézmény, Magyarországon a dualizmus korától létezik, amit többek között az állam és egyház szétválasztása miatt alkottak meg, mivel anno ez volt a társadalmi igény. Szóval ennyit arról, hogy a házasság egy merev intézmény, ami nem idomul a társadalmi igényekhez (a párválasztás szabadságát már fel se hozom...))
süti beállítások módosítása