HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2024/02 - Quo vadis, Sony?

2024.03.09. 22:54 Stöki

Februárban folytatódtak a leépítések a játékiparban, a legnagyobbat az szólt, hogy a Sony 900 embert küldött el. Pedig jó negyedévet zárt, de azért nem elég jót. A hónap témájának ezt a céget választottuk, kicsit beszélgettünk a helyzetéről, ésvalahogy most a kommentekre reagálós blokkunk is hosszabb volt. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2402.png

De a rossz üzleti híreken túl azért mások is voltak, például érdekes trend, hogy több stúdió függetlenedik, jelentős japán kiadók pedig kevesebb, de minőségibb játékra koncentrálnak. A Ubisoft pedig megint ubisoftkodott. Emellett persze voltak szokásos havi retró és filmes hírek, bejelentések, hétizéi meg a szokásos nyalánkságok. Bővebben inkább lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk vendéges Checkpointtal. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a tizedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20240309.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Zsül, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Paller, Duchon Jenő, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Adam007, PeterB, Nagy Ákos, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Sh4mir83, Bohner Gergő, cubeshadow, Chew Tarcsa, Balfars, Morq, Kor Phaeron, Zoli, ACsudálatosPaukembör, Karasz Edit, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Polben, Nagy Krisztián, Tamás, Prospect, Rules, Pusztai László, Ripburger, Kester, Szabó Ferenc.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

32 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr5318350019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.03.10. 07:53:51

MÁNIÁKUS MANSION - DAY OF THE CSENTACLE 3800 dollárért? ez valami vicc, gondolom.

Szekrényszagú néni 2024.03.10. 19:50:55

A Super Hornio Brothers így az összefoglaló alapján kb. pont ugyanolyan kőkemény (!) tudományos alapokkal bír, mint a Tron. Azt meg mégis körbeugrálja mindenki.

sykth.com · http://sykth.com 2024.03.10. 23:56:03

AI-hoz, és részben a kirúgásokhoz:

- Van most egy nagy boom az AI kapcsán, rengeteg cégnél volt mágikus módon használva az AI bejelentése, hogy majd igen, bevonjuk, aztán sorra jönnek ki a cikkek-kutatások, hogy gyakorlatilag alig van ahol tényleg AI váltott ki embert, úgy legalább nagyrészt. Alig történt bevonás érdemben, inkább próbálkozás van, de látszólag sok helyen már előbb történtek a kirúgások, mint a valódi helyettesítés AI-val.

- A dotcom lufihoz hasonlítani a gaming világ jelenlegi ívét lefelé szerintem nagyjából tökéletes, ott is sokkal több tőke áramlott be, mint amennyi hasznosítására volt valódi kereslet. Egyszerűen rengeteg cég addig bővült, amíg már kilógtak most a takaró alól, nincs ennyi vevő, ilyen áron gyártott játékra. Igen, értem, nagyobbak a bevételek, és rekord évek, de azt is vegyétek figyelembe, hogy a befektetéseknek meg kell térülnie, sok startup jelleggel működő cég (stúdió) volt, aki évekig kitolta a megtérülést, most, hogy rekord van, most kell kifizetni a befektetőket (részben), hiába a rekord bevétel, ki kell rúgni pár embert, mert egyúttal a jövőbeli kilátások nem olyan jók, mint az elmúlt évek számai.

- Van egy általános, magas szintű kockázat kerülés, nagyon sok területről látszólag függetlenül jelzik emberek, ki AI-ra, ki globális felmelegedésre, ki háborúkra mutat, mint fő ok, az eredmény egyszerűen az, hogy kevésbé optimisták a spekulációk.

Ettől még tényleg rohadtul rossz lehet annak akit kirúgtak, engem mint szabadúszót állandóan kidobálnak ha csak kis probléma is van az adott cégnél, mert a külsős fejlesztésekre van a legkevésbé tartósan számított keret, de érdemes tudni, hogy a jelenlegi kapitalizmusnak úgy látszik ez a működése. Biztos érdemes lenne rajta változtatni, de érdemes belerakni a trendek elemzésébe a fentieket.

sykth.com · http://sykth.com 2024.03.11. 23:07:00

@Stöki:

A Broken Sword Reforged linkje hibás, a https előtt van egy szóköz és mögötte nincs ":".

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.12. 08:50:58

@sykth.com: Hát igen, az AI hypevonat nagyon nagy.
Én csak hobbim és meló kapcsán próbálgattam a chatGPT és sokszor nem tudom, hogy sírni vagy röhögni kéne azon, amit csinál.

A fogalmatlan embert elkápráztatja, de valójában az esetek számottevő részében full hülyeségeket vagy semmitmondó általánosságokat képes csak válaszolni.

A fordító funkciója is hol jobb, hol rosszabb, mint az eddig használt eszközök. Nem egy földöntúli csoda.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.12. 08:52:37

Csak a margóra.

Hivatalos főiskolai egyetemi képzés lehet, hogy nincs, de cégek itthon is kínálnak képzést játékfejlesztőnek. Pl. Phelan cége. (Ha ismeritek őt Sasán keresztül.)

A végletekig tolt kapitalista és menedzser szemlélet tényleg káros.

fects 2024.03.12. 09:03:28

50 órányi Helldivers 2 után:
-Valószínűleg ez is ki fog durranni / le fog csengeni a kezdeti hype után (kíváncsi leszek, hogy a következő Now idején is ennyien fognak-e még játszani vele)
-Azt osztom, hogy karakterek és sztori szinten egy üres / semmilyen játék, de a játékmenet / gunplay azért eléggé hangulatos, élvezetes
-Adni kell a játéknak pár órát, az első pár szinten még messze nem hozza azt az élményt, mint a 7-9-es szintű küldetések alatt, pláne ha még Strategem-ekből sincs meg minden fontosabb
-Szerintem a beszólásokkal, fegyverekkel, friendly fire-rel nagyon hozza a Starship Troopers érzést, a robot ellenfeleket viszont nem igazán találták el
-Fogalmam sincs, hogy miért lett ekkora siker, pláne úgy, hogy napokig a szerverek se nagyon mentek. Az ára jó volt, nincs sok coop lövölde a piacon, kis stúdió fejleszti (így a kezdeti hibákat is megbocsátották neki, ami nagyobb stúdió esetén már a játék bukásához vezetett volna), és a Starship Troopers hangulat mind segítettek ebben

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.12. 09:07:46

@sykth.com: Én azt látom, hogy ez a projekt és menedzser szemlélet és vérkapitalizmus mindent tönkretesz, a "forradalom" felfalja saját gyermekeit. (munkavállalókat)

A cégnél, ahol vagyok, kint vannak a mindig a negyedéves évfordulós munkavállalók a falon, hogy juhééé. 16 emberből 9 volt aki 1-3 éve van cégnél, a fennmaradó 7 emberből még 4-en 5-10 éve és csak a maradék 3 ember 10 év feletti.

Hogyan építesz fel egy így hatékony és tapasztalt csapatot? Sehogy.
Meg is látszik azon a "színvonalon", amit sok helyen lát az ember. Nincs elmélyülés, nincs tapasztalat szerzés.

Ráadásul a túltolt HO környezetben is egy kezdő munkavállaló hogyan tanul? Hogyan szocializálódik? Elárulom, SEHOGY.

Nekem még 15 éves tapasztalattal is felbecsülhetetlen, hogy megfordulok a széken és két munkatársam véleményét és tanácsát is kikérem, de az egyeztetés kis könnyebb.

Na, akkor el tudom képzelni, hogy az IT világában mi megy, ahol HO és távmunka alap, emberek jönnek-mennek, crunch és senki nem tanít senkit, mert se idő, meg konkurenciát nem nevelünk ki.

Csak ez idővel kompetenciavesztéshez is vezet. Vagy oda, hogy megszűnik egy komplett iparág, mert egy ponton túl senki nem akarja majd csinálni. Csak amikor ez oda vezet, hogy alap infra üzemeltetéséhez se lesz ember, akkor majd lehet pislogni, hogy a kapitalizmus micsoda csodás eredményeket képes felmutatni...

sykth.com · http://sykth.com 2024.03.12. 09:22:26

@molnibalage:

- AI: nem használom napi szinten, nem követtem a fejlődését, és tényleg nagy kérdés, hogy ez egy újabb ámulat, hype, délibáb, vagy tényleg bekerül az eszköztárba. Pl. film feliratozásnál tudom, hogy gyakorlatilag kiváltja az embert már egy olcsóbb megoldás is (beszédfelismerés és időzítés), fordítást látom, hogy rengetegen féltik, mint szakmát, grafikusoknál, főleg concept art vonalon láttam forgalom csökkenésről történeteket, de pl. erről nem tudom, hogy csak az inflációs környezet, vagy tényleg az AI csökkenti a forgalmukat. Az biztos, hogy sokan bíznak benne mint hatékonyság növelő tényezőben, de arra még érdemi választ nem kaptam, hogy tegyük fel kiváltják a munkaerő egy részét, utána hogyan tovább, amikor már a konkurencia is kiváltotta, letolta a költségeit, ezáltal az árait, akkor merre tovább? Beáll újra az egyensúly. Arról is szólnak kutatások, hogy újat az AI nem mond, csak összesített tudásból ad kivonatot, szóval érdekes lesz látni, hogy mennyire tud innoválni az, akinél AI van nagy súlyú használatban.

- Home office, jelenlegi céges kultúra, IT: több területről láttam statisztikákat, hogy az átlag munkavállaló 2 évet se tölt egy cégnél, kereskedelemben ez kb. 10 éve is így volt, de IT-ban is a fizetés emelést csak váltással érik el a dolgozók, sőt, a HR már ráállt arra, hogy többet ajánl az újaknak, mert azok hoznak magukkal új tudást. A régi, cégen belül meglévő az már nem érték, egyedül a LIDL-nél hallottam, hogy ahogy elérték a piacvezető státuszt azonnal kiadták, hogy embert nem szabad elengedni.

sykth.com · http://sykth.com 2024.03.12. 09:23:25

@molnibalage: A neved melletti link hibás, kimaradt a ":" .

Kávéízű zselészörny 2024.03.12. 12:32:28

Duck Hunt kapcsán, ami a legdurvább: CSS-ben is elkészítették már böngészőre, ami általánosságban nem egy programozási nyelv. Link hozzá:
codepen.io/vaielab/pen/DyyWPG

A Palworld vs Pokemon margójára pedig: egyetértek Grathtel, hogy a Palworld nem egy pokémon játék, de elvitathatatlan, hogy az egyik húzóereje, hogy pokélabdának kinéző eszközökkel pokémonszerű lényeket lehet benne fogni. Szerintem elég egyértelmű a párhuzam. Az hogy sok minden más nincs meg benne az igaz. Mint ahogy az is, hogy ez is kvázi open world, az utolsó két-három pokémon is, csak ez 60 fpssel fut, azok meg 20 fpssel, popinnal, ubdoritó grafikával. Az se mentség, hogy azok Switch játékok: lásd Breath of the Wild. Az meg hogy a Gamefreak/Pokémon Company van a Pokémonok mögött, nem csak a Nintendo az egy dolog. Szerintem elfogadhatatlan a quality control amit azoknál a játékoknál végeznek, ezt akartam kiemelni. Ez nem egy érv a Palword mellett, hanem a Pokémon ellen, amit évről évre fosnak ki egymás után, akár a codokat, sport játékokat.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.12. 14:13:39

@sykth.com: Próbáltam anno rajzoltatni és mással is, hogy mit rajzol az én kéréseimre. A végeredmény szép, ha csak elédrakják. Ha meg közlöd, hogy mit akartál, akkor ahhoz képest elfog a röhögés.

i.imgur.com/rJjI72u_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand
Jól néz ki ez? Persze.
Tudod mit szerettem volna?

Rajzoljon egy női paplovagot, ami egyik lábával sisakon áll, kardra dőlve támaszkodik, fekete copfos haja van és feléd néz. Legyen rajta szürkés páncél, ami láncing. Hát ebből csak a véletlenül eltalált páncél szín és a karakter nem stimmelt...

Na, ha ilyen absztrakcióval és pontossággal kéne rajzolni, akkor mit csinálja az MI? Szerintem semmit. Azt se tudja mi történik.
i.ytimg.com/vi/65-Z8NyKmiQ/maxresdefault.jpg

Full random concept art gyártásra jók. Ha igénytelen a megrendelő vagy kb. tökmindegy random art. A nő harcost bármilyen RPG kártya / illusztrációnak el lehet sütni.

De ha SPECIFIKUSAN kéne valamit, akkor lófaszt sem tud az MI, nekem legalábbis az jön le. Vagy, ha mire összehozod, amit akarsz, akkor az annyira sok idő és drága, hogy jelenleg egy képzett grafikust nem nyom le. Mert az érti mit mondasz. Az MI meg nem.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.12. 17:40:36

@sykth.com: Köszi, de a blog.hu rendszere a fos. Nem értem, hogy másnak hogyan működik, mert nekem az istennek sem akar. Meg eddig és most is ott van a
Mégsem megy.

sykth.com · http://sykth.com 2024.03.12. 21:56:35

@molnibalage: Az AI pártiak azt mondják, hogy csak a bemeneti adat mennyiségének és minőségének függvénye az, hogy milyen pontos lesz, és erre elvileg elfogadható bizonyíték az eddigi fejlődése ezeknek a rendszereknek.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.13. 11:08:37

@sykth.com: Nono, aztán mikor nézi már meg valaki, ha majd valódi pénzt kell a szolgáltatásért fizetni, áramköltség, licensz stb. és n+1 óra megy el arra, hogy szart alkot, akkor hol van a szent kapitalista időmegtakarítás?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.13. 17:42:24

@Stöki

A Paypal nagy geci és lassan ebben a szájbavert mendzser = faszfej vezérelt világban minden szolgáltatás. Sápolni akarnak, szolgáltatni nem.

Nálam az volt, hogy rutinomból kieesve céges gépről akartam Paypalról bankszámlára utalni. Nem ment át, az összeg eltűnt, majd visszajött. Írtam a supportnak majd közölték, hogy VPN-e voltam, azért nem ment. Ez kb. 1 éve volt. De, hogy ezt mi a faszért nem képesek vörössel kiírni, hogy tudja a user? Most tényleg az lepedő EULA-t meg term of akármit kell ehhez feltúrni? Honnan a rákból kellett volna ezt nekem tudnom...?

---------

A második történet ennél durvább 2 hónapja volt. Csak úgy zárolták a paypal utalást. És erről a köcsögök SEMMIFÉLE értesítést nem voltak képesek küldnei Nemhogy mailt, a belső üzenő rendszerük sem. Utaltam volna vissza a pénzt és közölte, hogy valami gyanús tevékenység miatt zárolták.

Mi volt a gyanús? Hogy a SAJÁT KIBASZOTT SZÁRJBAVERT rendszerük valamiért eszement mennyiségű alkalommal próbált charge-olni. A havi átlag támogatási összegem 10-szereéért, de azt is 1 hónappal korábban. Aztán helyreállt a rend. Ott is írtam nekik, hogy mégis hogyan képzelik, hogy sanszosan ezért tiltottak le, ami felett SEMMIFÉLE kontrollom nincs és náluk van hiba és nem még is értesítenek. Pár óra alatt feloldották a zárt. De akkor is. E mi b*meg....?

Ez lenne az ügyfélközpontú szolgáltatás? Ami lesápol mennyivel is? Meg hogyan váltja a valutát? Ma valahogy nem divat elismerni, hogy tévedtél.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.03.13. 18:01:58

@molnibalage: nice rant. valaki pisztolyt tart a fejedhez, hogy használd a péjpált?

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.13. 18:15:44

@manson karcsi: Igen, a Patreon. Mert sehogy máshogy nem lehet onnan utalni magamnak, csak rajtuk keresztül. Nekem legalábbis magyarként nem engedte.

Amúgy neked is sikerült megfognod a történet lényegét.
Ja. Nem.

sykth.com · http://sykth.com 2024.03.13. 19:25:36

@molnibalage: vannak olyan spekulációk is, hogy jelenleg még nem lehet tisztán látni pl. egy Midjourney valódi használhatóságát, mert egyrészt új, másrészt az egész AI piac teli van beleöntött pénzzel, ami miatt ahogy írod, nem valósak az árak. Rengeteg startup bizonyította már, hogy amit eleinte ingyen adtak, az utána 1 dollárért is drága lesz, ha egyszer termelőre akarják fogni a project-et, tényleg kérdéses, hogy hasznos is lesz-e ilyen pontossággal, vagy pontosabb lesz-e, ...

larry 2024.03.14. 10:05:17

Érdekesség TCFS és a Plus/4 színtér kapcsán: a mértékadó plus4world felhasználói értékelések alapján összeállított top50 listáján jelenleg mindössze 4(!) olyan játék szerepel, ami hivatalos megjelenés a platform "aktív" időszakából ('80-as évek). 10 nem hivatalos port a '80-'90-es évek fordulójáról, amikor a legaktívabb volt a - főleg magyar, de nem csak - közosség. A maradék 36 játék 2010 utáni, és ezek közül 9(!) hivatalos, dobozos játék, köztük legalább 8-10 vadonatúj cím. TCFS 10 játékot ad a listára. Jelenleg.

Szekrényszagú néni 2024.03.14. 10:14:41

@manson karcsi: Tegyük fel holnap meghekkelik a hottentotta hackerek a bankod és elszáll az összes pénzed. Hahaha hülyegyerek, minek tartottad ott?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.03.14. 17:16:21

@Szekrényszagú néni: tegyük fel, hogy nem a bankban tartom a pénzemet. de ha a bankban tartanám, 100e€-ig biztosítva van.
majd kicsit szomorkodom, hogy jobban érezd magad.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2024.03.15. 08:23:58

@manson karcsi: Én is csak a Patreon miatt használok/tam PayPalt. Creatorként egyetlen másik lehetőség van csak, a Payoneer, amit nem ismertem eddig és ezért bizalmatlan voltam vele, de most átváltottam rá.

@molnibalage: Hallak, testvér. Engem is VPN miatt bannoltak, de egy életre. Iszonyat szívás jött utána, annyira felhúztam magam, hogy cikket is írtam az egészről (elvileg a napokban megjelenik).

Emori Spike 2024.03.16. 17:03:04

Sziasztok,
Következő adásra lenne olyan kérdésem, hogy nem tudjátok esetleg, hogy a Prince of Persia alkotója kiről mintázta a herceg mozgását? Köszi

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.03.16. 18:54:27

@Emori Spike: jordan mechner az öccsét, david mechnert vette fel kamerával, és azt rotoscope-olta át később. lásd: www.youtube.com/watch?v=ZW_eExHpTZI

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.03.17. 12:34:56

@Stöki: Engem nem bannoltak, csak nem értettem, hogy miért nem jött meg a pénz a bankszámlára, de vissza sem ért a Paypalra.

Majd közölték, mert "VPN-t használtál".
De, hogy erre figyelni kellett volna, azt minek is írják ki...

larry 2024.03.17. 17:44:48

@Emori Spike: Csatlakozom, ez a kérdés engem is régóta érdekel, ideje szót ejteni róla egy CP-ban.

patrik_ 2024.03.26. 22:13:46

@Grath: Az adásban elhangzotakkal ellentétben Magyarországon is van egyetemi képzésben videojátékos képzés, igaz nem önálló szakként, hanem szakon belüli specializációként. Korábban az SZFE Látványtervező MA-n volt ilyen specializáció, most ősszel a MOME animáció MA szakon indult videójátékos szakirány. Igaz ezek nagyon kis létszámú szakok, ennek megfelelően a videojáték specializáció sokszor csak pár embert jelent évfolyamonként. A külföldi képzések méreteihez képest persze láthatatlan, de azért van... :)

B-Bird 2024.03.31. 13:34:17

Kis erdekesseg, mert a navos flipperes sztorinal ugy vettem ki, hogy nem ismeritek ezt a filmet: m.imdb.com/title/tt13365876/

Pont errol a figurarol szol, aki megmentette a flippert. Jopofa vigjatekos doksis cucc.
süti beállítások módosítása