HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 6x25: 2020 legjobb videojátékai

2020.12.31. 19:20 Stöki

Soha nem látott kontentsűrűséggel zárjuk az évet: délelőtt kitettem a Retrográd adást, és akkor ígértem egy 2020 legjobb játékairól szóló szokásos toplistázást is. Mivel órákon belül véget ér az év, ideje kitolni ezt is: jöjjenek tehát a 2020-as év legjobb játékai, szigorúan szubjektív toplistáinkban tolmácsolva.

podcast153.png

És persze, hogy ezúttal is Sasa és Mazur segített nekünk, vagyis összeállt a Checkpoint Bosszúállók-csapata (vagy Suicide Squad, kinek hogy tetszik). Legközelebb 2021-as jóslatokra fogunk összeállni, de már jövőre. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle (most csak ez a minimál, mert sok értelme nincs belinkelgetnem mindenki által ismert játékokat, a toplistáknak több értelmük van):

 

MAZUR TOP10

SASA TOP10

1. The Last of Us Part II

2. Demon's Souls

3. Ghosts of Tsushima

4. Hades

5. Animal Crossing: New Horizons

6. Yakuza: Like a Dragon

7. Final Fantasy VII Remake

8. Assassin's Creed: Valhalla

9. Kentucky Road Zero: TV Edition

10. Cyberpunk 2077

1. The Last of Us Part II

2. Demon's Souls

3. Animal Crossing: New Horizons

4. Pikmin 3 Deluxe

5. Ghosts of Tsushima

6. Doom Eternal

7. Nioh 2

8. Hades

9. Horace

10. Spider-Man: Miles Morales

 

GRATH TOP10

STÖKI TOP10

1. The Last of Us Part II

2. Final Fantasy VII Remake

3. Animal Crossing: New Horizons

4. Demon's Souls

5. If Found...

6. Little Miss Fortune

7. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age Definitive Edition

8. Persona 5 Royal

9. In Other Waters

10. Shiren the Wanderer: The Tower of Fortune and The Dice of Fate

1. The Last of Us Part II

2. Hades

3. Immortals: Fenyx Rising

4. Final Fantasy VII Remake

5. Ori and the Will of the Wisps

6. Doom Eternal

7. Assassin's Creed: Valhalla

8. Paper Mario: The Origami King

9. Iron Harvest

10. Cyberpunk 2077

 

Legközelebb el-ké-pesz-tő-en hamar jövünk Checkpointtal. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hatodik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20201215.png

További támogatóink:

Kiss András, rozmy, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Kurucz Ádám, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Vasas Gergő, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, Ergoproxy83, Milo, Csviri, HaverDodi, ArcadeMacho, Gabesz Fótról, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Bakonyi Gergő István, Markó Gábor, Seci, NPanyo, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, Tök Inger, pec, Magunsz, Obertmotz, Rauminen és Fattykány.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

37 komment

Címkék: podcast toplista checkpoint checkpoint kurrens

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr5116366136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.01.01. 08:36:02

még idén.
annyi más jó játék volt, és ilyen populáris tripla a-sokat válogattok be.

AarPoe 2021.01.01. 08:59:04

@manson karcsi: Ez évek óta mindig a legrosszabb adás szokott lenni. 30mp utánajárással lehet 30 idei (tavalyi? hukk) tényleg jó játékot találni a steamen, megjelenés szerint sorbarakva.

Dukefazon 2021.01.01. 14:42:39

Micsoda adás-tsunami van itt év végén, tisztára, mintha karácsony lenne :)

Kandras 2021.01.01. 15:22:28

Számomra a listák legfontosabb tanulsága az, amit már a The Game Awards jelölt listája is közvetített: miközben a Valve megtanult pénzt termelni elfelejtett játékot készíteni. Nagy reményekkel adták ki az Alyxot, de a GOTY listák visszarántották őket a valóságba, a Sony másodvonalas stúdióinak az épp soron következő tetszőleges projektje odaveri a Valve nagy visszatérését.

Dukefazon 2021.01.01. 17:47:48

Amikor a Ghosts of Tsushima kapcsán azt emlegetik, hogy nem japánok készítették és milyen hű lett a forrás témához, mindig ez jut eszembe:
knowyourmeme.com/photos/1874776-epic-handshake

Grath 2021.01.01. 18:15:53

@manson karcsi: Hát mert nekünk ezek jöttek be jobban. Én idén nagyon sok indie cuccot is kipróbáltam, a nevesebbek, díjasabbak közül szerintem csaknem mindent (multiplayereket és VR-eseket nem), de akkor mondhatnál már párat. Egyébként a népszerű játékok általában nem ok nélkül népszerűek.

@AarPoe: Na, mondd azt a 30-as listát, aminek a közelébe se mentünk. De azt jól értelmezem, hogy te nem játszol konzolon?

A toplistás adások amúgy mindig szubjektívek, ahogy azt el is mondjuk mindig, most meg aztán különösen. Bárki leírhatja itt a saját tízes listáját, aztán legalább találunk újdonságokat. Az egyetlen plusz, amit mi talán hozzá tudunk tenni (a sok vitatkozás mellett), az az, hogy mi megpróbálunk minden platformon játszani és minden fontosabb játékot igyekszünk kipróbálni.

Kandras 2021.01.01. 18:36:59

@Grath: te szoktad nézegetni a kommenteket, de gondolom Stöki vágja, esetleg megmondanád neki, hogy apróság, de ha még nincs elkészítve, akkor a jóslós adásnál a múltidéző jóslat bevágások elején és végén használhatna különböző hangeffekteket? Nem sokra emlékszem a legutóbbiból csak arra, hogy jó adás volt, de néha megkavarodtam, hogy most épp idéződik egy jóslat vagy épp reflektáltok rá. Nyilván a kontextus segített eldönteni és váltakozva jöttek, tehát tényleg apróság és first world problem, de ha nem nagy meló szerintem sokat tenne hozzá az adás követhetőségéhez.

Grath 2021.01.01. 18:46:39

@Kandras: Még nem vettük fel, de elküldöm neki, köszi.

Taldarim 2021.01.02. 13:15:56

@Kandras: Ha nem lenne egy vagyon a normális VR szett biztos jobban szerepelt volna az Alyx...

Zarbon 2021.01.02. 14:52:19

Nem ugrottak rá a nextgenre? Amikor minden series x meg ps5 is elkelt, ps5ből 4-5x annyit is eladtak volna ha lett volna gép az elemzők szerint, ez legalább 10 millió példánynak felel meg, ilyen start még sose volt. Nameg ps5ből többet rendeltek elő mint előtte bármelyik konzolból, hát ez mi ha nem ráugrás? :)

GépBalta 2021.01.02. 17:04:58

Utólag könnyű mondani, hogy megmondtam előre, de ha az emlékeim nem csalnak, még bőven 19-ben amikor az első hivatalos gameplayek megjelentek a Cyberpunkról, látszott, hogy ez nem lesz rendben. Nekem az autók mozgása nem tetszett már a videóban sem, amin persze lehet lehet finomítgatni. Viszont az, hogy ez úgy mégis belekerült az egyik legelső "kedvcsinálóba" annak számomra olyan üzenete volt, hogy ezt valaki így jónak gondolta. Ebből végső soron azt a következtetést vontam le, hogy nagyon alulbecsülték, hogy a gameplay terén bizonyos részletek kidolgozása mekkora figyelmet igényel egy ekkora stílusváltásnál és ha esetleg a történet és a világ kidolgozottsága lehengerlő is lesz, játékmenet terén nem fog felérni néhány évtizedek óta csiszolgatott konkurenséhez. Remélhetőleg mire kijön a GOTY edition és én is nekikezdek, addigra jobban hasonlít majd a játék arra amilyennek lennie kellett volna.

Grath 2021.01.02. 19:32:37

@Zarbon: A kiadókról volt szó.

Grath 2021.01.02. 19:33:11

@GépBalta: Nem hiszem, hogy GOTY edition lesz a neve annak a verziónak :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.01.02. 20:03:02

@Grath: mea culpa, azok a címek, amikre 2020-asként emlékeztem, azok nagy többségében '19-esek voltak. de ha megnézem a steam-es listát, onnan csipegettem ezeket:
horizon zero dawn, black mesa, moving out, journey (pc-re), satisfactory, superhot mcd, carrion, factorio, untitled goose game, risk of rain 2, unrailed, noita, teardown, ghostrunner, suzerain, xenonauts 2

GépBalta 2021.01.02. 22:30:59

@Grath: Biztos vagyok benne, hogy az lesz. Minden ilyen alapjáték+összes dlc kiadás GOTY editionként jelenik meg.

Grath 2021.01.03. 02:06:54

@manson karcsi: szimpla portok nem játszottak (HZD, Journey), a 2019-es játékok nem játszottak (Goose), early access játékok nem játszottak (Satisfactory, Teardown, Xenonauts 2). A legtöbbünknél a multiplayer cuccok sem voltak népszerűek (Moving Out, Unrailed).

A többi egyszerűen ízlés kérdése; én játszottam nem eggyel a felsoroltak közül, és nálam egész biztosan nem voltak a legtöbb élvezetet okozók között - nálad meg igen, ami tök jó. Én speciel a direkt szar irányítású játékokat mint a Moving Out például szívből rühellem. Ellenben a Superhot MCD nagyon tetszett, sokkal jobban, mint az alapjáték.

Grath 2021.01.03. 02:08:20

@Grath: sőt, Journey nem hogy egyszerű port, de 2019-es.

Szóval nem könnyű egy ilyen lista, akkor sem, ha annak tűnik :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.01.03. 08:24:02

@Grath: a moving out partijáték, nem egyedül játszós. az override 2 is ettől jó.

Grath 2021.01.03. 11:40:09

@manson karcsi: a partijáték-mivolttal semmi bajom nincs, de én egyszerűen hidegrázást kapok a Surgeon Simulator, Octodad, Phogs, Totally Reliable Delivery Service stb. szerű játékoktól, ahol direkt rossz az irányítás és/vagy a fizika, ahol annak "legyőzése" a fő akadály. Ez személyes ízlés kérdése, számomra ez nem szórakoztató, nem vicces.

Egyszerű ember vagyok: ha partijáték, akkor nekem Mario Party. (Meg régebben a Guitar Hero/Rock Band.)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.01.04. 06:31:46

@Grath: én a márió partitól kapok agyrémet: digitális, kockadobást szimuláló társasjáték. a minijátékai jók, a többi viszont koncepciótlan. nálam egy lapon van a digitális, "gyűjtögetős" kártyajátékokkal. a szkeumorfizmus csimborasszója ez.

Hecky86 2021.01.04. 14:09:10

Ejj, hogy még említés szintjén sem szerepelt a Huntdown, ami már csak azért is meglepő, mert én anno egy Checkpoint adásból értesültem róla, hogy készül ez a hangulatos, cyberpunk indie csoda, és tűkön ülve vártam a megjelenését. Igaz, hogy a játékmenetében nincs semmi extra (bár a bossok legtöbbször jól kitaláltak és élvezetes, kellő kihívást nyújtó küzdelmet adnak), de a hamisíthatatlan 80as évek retro sci-fi/cyberpunk hangulata, és a zenéi azért kiemelik az átlagból. www.youtube.com/watch?v=QepvIm_-NHQ

Nyiri 2021.01.04. 14:52:50

Basszus Grath, elképesztő mennyit tudsz játszani :) Még csak a felénél járok az adásnak, de az Assassins, Yakuza packkokat szerintem én minimum 2-3 év alatt tudnám lenyomni. Közben te mást is toltál ezek mellett.

Winter is coming 2021.01.04. 14:53:36

@Grath: Hiányoltam a Baldurs Gate 3-at, de azt írod, hogy early access game-ek nincsenek benne a listában, de akkor a Cyberpunk, hogyan került oda? :)))))

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2021.01.04. 20:18:47

@Grath: Sok mindenre írod, hogy nem játszottak. Tök jó, csak akkor is szomorúnak látom azt, hogy ezek a címek kerültek az élmezőnybe. És nem az a bajom a The Last of Us II kapcsán, hogy jaj egy karaktert kinyírtak így, jaj az új főszereplő megosztó amúgy.

A körülötte való DMCA rendszerrel való visszaélés ugyan jobban zavar, de még ezt sem írom a rovására. Nekem sokkal inkább elrontja az ilyen a játélélményt, mintha "nem elég inkluzív és nincs benne elég hozzám hasonló karakter". De nem várom el, hogy a ti szórakozásotokat is elrontsa az ilyen.

Sőt a PS5 rajongóktól sem várom el. Hiszen a Sony kapcsán a Sony-BMG Rootkit, pár tűzveszélyes termék kapcsán ugyanaz volt a hozzáállás alapja, mint amikor a PSN/SOE hack után későn szóltak az usereknek, hogy nem ártana pl. a lopott adatok kapcsán a bankkártya biztonságára odafigyelni, sőt sok esetben a kártalanítás évek múlva is várat magára... Mégpedig az, hogy a Sony elmondta, hogy a várásló hülye, nem ért hozzá, a hülye fan pedig a legrosszabb erkölcstelenségben is a bűntársuk lesz úgy védi a vásárlását.

Aki nem akar így bűntárssá lehető szánalmas hülye szerepébe kerülni, az nem vesz Playstationt, aki meg vesz és Sony felől exkluzív címeket az ne lepődjön meg ezeken, és azon sem, hogy a Sony politikai üzenetekkel (akár megosztókkal) akar jó fiú lenni.

Sőt ez racionális üzleti döntés is. Mert lehet ilyen főhös, és a tiltakozó szélsőjobb ugyanarról beszél, hogy kivel azonosulna, mint az ilyen karaktereket követelők. Csakhogy a jobboldalinak sok más játéka van, itt sem csak ilyenek a szereplők. Mi több, ez egy olyan bosszú történet, ahol először a szereplőnek ellenszenvesnek kell lennie, utána rokonszenvessé vállnia, sok megosztó dolognak itt helye van, és nem a történet kárára erőltették bele.

Megvan a célközönsége. És nekik kell, hogy a játék megfeleljen. Ha egy Cities: Skylines kiegészítő jelenik meg, azt sem szeretik majd a PS4-es akciójátékok szerelmesei, az alapjáték rajongói viszont lecsapnak rá.

És játékkal foglalkozó újságíróként nem azért veszel PS-t, mert a Sonynak veled kapcsolatban is igaza van, és olyan hülye lúzer lennél akivel mindent meg lehet tenni, akkor is újra vásárol és felül a hype vonatra, hanem újságíró, akinek munkaeszköz. És neked azt kell megélned, megérezned milyen ez a játék igazi PS rajongóként. S, ha a Sony által is sokszor effektíve lehülyézett célközönségnek jó, sőt tökéletes, akkor neked is ezt illik mondanod, akkor is, ha ennek kapcsán sokan elkurvuló újságírókról beszélnek.

Valószínűleg a kliséket, az írói lustaság jeleit te is láttad, és azokat a játékmenetbeli, grafikai szempontokat is, amik miatt sok játék szarul öregszik és akkorra elfogynak majd a rajongói dícséretek is. De ezzel együtt a játék valakiknek, valameddig jó, és ez egy szint. Nem baj ezt kimondani, nem baj az előnyeiért dícsérni.

Lehet vitatkozni, hogy a Star Wars: Squadrons ott lehetne-e a listán, vagy... De nem lenne attól "igazabb" a lista. Az a beszédes, hogy a sok platformon sok hibát produkáló, az ígéreteit nem teljesítő Cyberpunk 2077 is ott lehet 2 ember listáján, mert kevés volt az olyan alkotás amire azt mondanánk, hogy sokkal jobbak. S amikor az évben a legtöbb kellemes órát hozó, legjobban működő új játékokról gondolkodik a kritikus kommentelő, akkor is tavalyi vagy early access játékok jönnek elő. Sajnos ez a lista és sok év játéka szavazás többet mond el a 2020-as évről, mint arról, hogy a listán szereplő játékok jók-e...

Nálam a CP2077 két okból nyerne: Ha emlékszel a CP2020 szerepjátékra, s arra, hogy a 2020 a sötét jövő azt elég jó megtestesíti... S kb úgy jelent meg, mint a játék világában a minőséggel, fogyasztóval, törvényekkel keveset törődő megacégek egy tipikus kétes minőségű terméke.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2021.01.05. 14:51:08

@Kandras: Kapaszkodj meg: különböző hangeffektek voltak. :) Egy felfelé ívelő, meg egy lezáróbb hárfaszólam. Idén is ezeket terveztem, de akkor körülnézek, hátha akad valami egymástól különbözőbb.

A többi hozzászólást meg érdekes volt olvasni, főleg azokat, amik elvárnák, hogy egyezzen a véleményünk bármelyik kommentelőével. (spoiler: nem fog egyezni, még egymással sem értünk egyet sokszor, szóval marad a tolerancia, egymás véleményének tiszteletben tartása)

kolbászosrájáspizza 2021.01.07. 09:28:09

Grath ne hagyd magad! Én továbbra is várom a kevésbé ismert ínyencségeket a listáidra.! Jópárat kipróbáltam közülük és legtöbbször rohadt jól szórakoztam közben. Jelenleg pont a Shiren the Wanderer-re sikerült rákattannom. Nem telhet el úgy el este, hogy ne fussak neki párszor.

thief 2021.01.08. 08:04:36

Nagyon jó a The Last of Us Part II, de a medencés ebihalas dolog mellett senki sem említi meg, hogy pl...

hova tűnnek a hullák. Vagy van olyan rész, hogy átnézed az egész lakást stb, ahol nincs senki és egyszer csak a script szerint a semmiből előjönnek stb....

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.01.09. 16:17:13

Ha már meg lettem szólítva a végén. A FS2020-at elismerem, szép teljesítmény, de mivel nem katonai szimulátor, ezért a közelébe sem mentem eddig. :)

Renok 2021.01.10. 20:49:27

Nagyon jó adás volt, mindig várom ezt. :)
Nekem kb. ez a kedvenc adásom Tőletek minden évben, meg az összes olyan, amikor kurrens játékokkal/témákkal foglalkoztok.
Persze mindent meghallgatok, csak ezek a kedvenceim.

Én nehezen tudnék szigorúan 2020-ban megjelent játéklistát összerakni, mivel általában fél-1 év csússzással tolom a játékokat, évente max. 2-3 játékot veszek meg első hónapban, a többivel mind várok min. 50%-os akciót.

De azért megpróbálom:
1. Final Fantasy VII Remake
2. Cyberpunk 2077
3. Hades
5. Dragon Ball Z Kakarot
6. Persona 5 Royal (felénél járok)
7. Mortal Kombat 11 Aftermath
8. XCOM: Chimera Squad
9. Command and Conquer Remaster
10. Borderlands 3 (Steam verzió)

Ezekkel még nem is játszottam, de rajta vannak a beszerzendő listán:
Doom Eternal, The Last of Us Part II, Demon's Souls, Ghosts of Tsushima, Spider-Man Miles Morales

Az év csalódása a Warcraft 3 Reforge, az Animal Crossing (ezt megvettem, 20-30 órát már tuti játszottam vele, de nagyon meguntam) és a PS5 elérhetetlensége.

Renok 2021.01.10. 21:15:57

@Renok:
WTB edit gomb, na szóval:

1. Final Fantasy VII Remake
2. Cyberpunk 2077
3. Hades
4. Dragon Ball Z Kakarot
5. Persona 4 Golden PC
6. Persona 5 Royal (felénél járok)
7. Mortal Kombat 11 Aftermath
8. XCOM: Chimera Squad
9. Command and Conquer Remaster
10. Borderlands 3 (Steam verzió)

Musashi69 2021.01.11. 10:18:53

@molnibalage: és melyik katonai szimulátoroknak szoktál mostanában a közelébe menni? :) (Amúgy jó lett az újabb szimulátortörténelmi írásod is a HTKA-on, köszi!)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.01.11. 10:55:28

@Musashi69: Semmi újnak, mert nincs "új" katonai szimulátor repülős vonalon.

A BMS4.35 karácsony előtt jött ki. Megnéztem benne ezt-azt.
youtu.be/IWpqpVZtGkk
youtu.be/0dliURegiHk

Ez a változat elvileg nem lesz olyan hosszú életű, amennyit tudok a belsős dolgokból. Igazából a 4.34 is 2018 áprilisi, ez is "korán" jött. A 4.32 és 4.33 és 4.34 között kb. 3,5 év volt.

Hamarosan új terrain engine-t kap és VR támogatást is, amit nagyon sokan várnak már egy ideje. Szóval vége lesz a teljesen elavult tájnak és akit a DCS VR része ejtett rabul az itt is megkaphatja és sanszosan töredék erőforrással is el fog menni.

Amúgy a következő része is majdnem kész a repszime írásnask, csak előtte mást akartam csinálni, ami hamarosan jön a Militavián és a HTKA-n is. ;) Szóval felpörgött a tempó. Feb elején kijöhet nem lesz 6+ hónap két rész között.

De megint nem sikerült visszafognom magam, ez a rész is kb. olyan hosszú lesz, mint a harmadik úgy, hogy ebben is csak három játék lesz bemutatva és egy említésre méltó talán egy oldalon. Elég ütős lesz.

Musashi69 2021.01.12. 07:50:06

@molnibalage: Ne is fogd vissza magad... :) Szerintem akit érdekel, az csak örül a minél hosszabb cikkeknek.

Köszi a tippet, kipróbálom! Rég nem szimulátoroztam már, de most, hogy a Tomcat ötvenéves lett, elkapott a nosztalgia, elkezdtem programokat keresni és szomorúan láttam, mennyire nincs mostanában komolyabb új szimulátor. Sehol egy új Fleet Defender...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.01.12. 09:04:05

@Musashi69: Akkor nem fogom. :)

Az 5. részben lehet, hogy több szim lesz, mert azok bemutatása rövidebb lehet az eddigiek miatt. Itt az is közrejátszik, hogy ahol egy játéknál nagy fejlődést vártam, azt nem kaptam meg és nem sok mindenről lesz lehetőség beszélni.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2021.01.12. 13:00:31

A neonszínű csilivili és a rokkerzsoltis vagánykodás (aminek legfőbb megtestesülése maga Johnny Silverhand vagy a style over substance jelszava) bőven benne volt már a CP2020-ban. A gibsoni filozofikus-egzisztencialista tartalmat jóval nehezebb átadni videójátékban vagy rpg-ben, mint pont a 2020-on látni.
süti beállítások módosítása