HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 6x15: World of Chaos

2020.09.07. 23:03 Stöki

Skandar Graun, Yamael, Yvorl, Alouita romvára - ismerős valakinek? Hát persze hogy, a Káosz-ciklus a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb magyar fantasyje volt, egy nemzedék élménye (hogy mennyire öregedett jól, azt most hagyjuk). Készült belőle asztali szerepjáték is, sőt egy számítógépes RPG. Évek óta próbálok összehozni egy adást valakivel, aki dolgozott ezen a játékon, most sikerült - fogadjátok szeretettel Horváth Gábort.

podcast143.png

Gábor a Brainfactor nevű kelet-magyarországi stúdióban volt vezető fejlesztő, és a Káosz-világon alapuló World of Chaos volt a főműve - illetve lett volna, mert a játék elég csúful jelent meg. Hogy miért és hogyan, azt nagyon őszintén és kendőzetlenül elmesélte, nem szépítgetve a múltat, aminek nagyon örültem, mert önmagában ez a hozzáállás garantálta, hogy jó lesz ez az adás. Hallgassátok hát, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk toplistás Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hatodik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20200824.png

További támogatóink:

Kiss András, rozmy, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, Kurucz Ádám, Nagy Gyula, Lidérc, V1gyen, Toto, Vasas Gergő, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, Ergoproxy83, Milo, Csviri, HaverDodi, ArcadeMacho, Gabesz Fótról, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Bakonyi Gergő István, Markó Gábor, Seci, NPanyo, AnnieC, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, Tök Inger, pec, Magunsz és Obertmotz.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

16 komment

Címkék: retro podcast checkpoint magyar játékfejlesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7216190488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2020.09.08. 06:21:45

na ilyenkor hiányolom a transzkript-et.

Majdénmegmondom 2020.09.08. 09:19:49

Én azt sem tudtam, hogy egyáltalán megjelent ez a játék, az meg teljesen új infó volt, hogy egy L betű is került a címébe.

kbz 2020.09.08. 11:39:36

Ezen én is dolgoztam.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2020.09.08. 16:18:53

A Skandar Graun-regények (az elsők) tök jól öregedtek, a mai se íze, se bűze YA szánalmakkal összehasonlítva legalábbis biztos.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2020.09.08. 16:22:01

Mondhatnám úgy is, hogy Yvorl redves farkára!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2020.09.08. 19:00:56

Yvorl redves farkára, de jó adás volt ez is! (Természetesen úgy kell mondani, hogy IVORL, Ywerd pedig helyesen kiejtve IVERD! :))

Csapee 2020.09.09. 09:44:21

B+, azt hittem végre egy rendes meghívott vendég aki az első szópoénra feláll és hazamegy. Nem csak besötétít, ezért tartunk itt. ;) :)

Generic Jingle 2020.09.09. 21:30:54

Én anno erről lemaradtam, de a beszélgetés így is érdekes volt, a végén az átkozódás meg egyenesen pompás!

Generic Jingle 2020.09.09. 21:31:29

@Csapee: Nem a Grath ment besötétíteni?

Generic Jingle 2020.09.09. 21:50:11

A spectrumos patreon támogatónak miért nincs avatárja?

thinkEdem 2020.09.10. 10:22:00

A lo orkot ugy irjak, hogy l'orceaux?

Dukefazon 2020.09.12. 10:31:05

Én túl fiatal vagyok, azt hiszem a magam 34 évével, én nem nagyon voltam benne ezekbe a szerepjátékos dolgokba, inkább csak annyira, amennyi a bátyámtól leszivárgott. Azért pár éve megvettem pár paródia könyvet amit említettetek. Egyszer szereztünk valahonnan egy írott audio CD-t fekete-fehér fénymásolt vagy nyomtatott borítóval, az volt a neve, hogy The Songs of Skandar Graun - The Hero Of Chaos. Az intró szám nagyon menő volt, az elején bemutatkozott John Caldwell és volt benne minden, sziréna meg ilyenek... A többi meg amolyan ambiens zene volt. Talán megvan még valahol ez az írott CD.

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2020.09.12. 17:02:35

Átfutva a saját "archívumot", két cikket találtam a játékról a hazai gamer sajtóban, egy 4 oldalas interjút a 2003/5-ös Gamerben (Lord Lucas Z), ez a retroujsag.hu-ról letölthető; illetve egy szintén 4 oldalas bemutatót sok képpel és egy Nemes István interjúval a 2005/11-es Guruban (Jatfield). Utóbbiról megpróbáltam egy olvasható fotót lőni: ibb.co/mGhTn86

BobaFett 2020.10.01. 09:47:23

A DIGGER nem boulder dash klón/copy, hiszen egy évvel korábban volt, tehát ez pont fordítva igaz !

Verghaust 2021.01.25. 15:28:28

Jópár éve - Skandar Graun rajongóként - haverral letöltöttük valahonnan kipróbálni a német verziót egy italozós esténken. Nagy csodálkozásunkra el is indult, és valami városban kezdődött a játék, talán Kirovangban.
Arra emlékszem, hogy kimentünk a városból és megtámadott két Goblin, de a harc olyan lassúcska volt, - percekig kellett kalapálni a két csenevész jószágot, - hogy elvesztettük az érdeklődést és nekiálltunk ittasan a vezetni valamelyik Colin McRae-vel.
süti beállítások módosítása