HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 6x20: Chicken Police

2020.12.02. 21:06 Stöki

Belecsapunk a decemberbe, szokás szerint adásdömping jön év végén. Kezdjük egy aránylag kurrens témával: pár hete megjelent a Chicken Police nevű magyar játék, mi pedig úgy gondoltuk, beszélgetünk az alkotókkal egyet. Mert bár a játék új, nagyon is retrós, hiszen egy point-n-click kalandjátékról van szó, méghozzá meglehetősen fura környezetben.

podcast148.png

Rögtön három alkotót is meg tudtunk interjúvolni: az író-director Varga Bálint Bánkot, a producer Bakó Tamást és Nádas Péter, aki a vezető programozó. Szó esett arról, miért sikerült ilyen parádésan a szinkron, hogyan érezte magát Bánk, amikor a Zootropolis megjelent, és milyen borzalmas szóvicceket sikerült elkerülni fejlesztés közben, Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

>

Shownotes, avagy az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb pár nap múlva jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hatodik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20200930b.png

További támogatóink:

Kiss András, rozmy, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Kurucz Ádám, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Vasas Gergő, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, Ergoproxy83, Milo, Csviri, HaverDodi, ArcadeMacho, Gabesz Fótról, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Bakonyi Gergő István, Markó Gábor, Seci, NPanyo, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, Tök Inger, pec, Magunsz, Obertmotz, Rauminen és Fattykány.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

14 komment

Címkék: podcast kalandjáték checkpoint magyar játékfejlesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr516316092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niagren 2020.12.02. 22:30:47

Nem is hallottam eddig róla. De most már töltöm Switch-en :D

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2020.12.03. 10:16:22

David Lynch csinált ebből spinoffot (jó, a fém fatál csirke benne). A Blacksad pedig macskás noir képregény.

www.youtube.com/watch?v=86ajK0EOq6I

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2020.12.03. 11:06:20

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: a blacksad hamarább volt képregény, mint játék. ;)

larry 2020.12.03. 11:14:22

A magyar közönségnek azért nehéz elvonatkoztatni a Szimat Szörény PTSD-től.

Dukefazon 2020.12.03. 19:30:00

Ma hallgattam meg az epizódot utazás közben, itthon csekkoltam a trailer-t és belenéztem egy végigjátszásba 2 perc erejéig. Én rühellem a Macskafogót, meg mindent, az itthon készült dolgok nagy részét, de a hallottak és megnézettek alapján igen csak felkeltette ez a játék az érdeklődésem, és minden elismerésem, elég jó lett! Igazán gratulálok a csapatnak a játékhoz és a pozitív visszhanghoz, sőt, még engem is kicsit inspirál, hogy ne adjam fel a játék ötletemet, amit már 2012 óta dédelgetek és elkezdjek rajta komolyabban dolgozni.

TH 2020.12.03. 21:37:30

A demót végigtoltam, az szórakoztató volt, a Dr. Bubóért meg pluszpont jár. :D

TH 2020.12.03. 21:38:10

@larry: igen, nekem is beugrott. de én még fiatal voltam a Szörény idejében, úgyhogy eléggé el nem ítélhető okokból én kedveltem, úgyhogy nekem az nem traumatikus :D

Generic Jingle 2020.12.04. 08:59:55

@larry: Szimat "Szörény a szuper eb, nincsen nála szuperebb" (és itt jön a gépfegyver ropogást imitáló puttyogó hang)

Generic Jingle 2020.12.04. 09:05:14

Stökin érződik, hogy nem beszélhet eleget magyarul, mert előszeretettel beszél bele más mondókájába. Régen nem volt ez rá jellemző. :-(

Generic Jingle 2020.12.04. 09:15:18

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: Az Inland Empire-ben meg nyúlfejű emberek szaladgálnak.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2020.12.04. 10:41:25

A nyulakból van külön film (eredetileg sorozat lett volna):

www.youtube.com/watch?v=UamdEY8LBIU

mad marci 2020.12.07. 10:56:55

Ez is egy retró stílusú játék és magyar a fejlesztője:
www.youtube.com/watch?v=-L7JNOmtTnw

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2021.01.05. 14:41:05

@Generic Jingle: Bocs, igyekszem majd figyelni erre. Amúgy az is van, hogy nem stúdióban vagyunk, nem látjuk egymást, ki mikor vesz levegőt, hogy még mondjon valamit, vágáskor meg nem tudok mindent korrigálni.
süti beállítások módosítása