HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Mini #245: Impossible Mission I-II (+ a 10 legjobb időlimites játék)

2024.08.20. 22:27 Stöki

cpmini_245.png Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak. És továbbra is nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki támogatta Patreon-kampányunkat! (Támogatóink listáját lásd a poszt végén.)

Elszámoltam, hogy mikor lesz az 500. adás, ezért most beelőz egy toplistás mini, amiben minden idők egyik legjobb C64-játékát vettük elő. Nyilván volt már szó a blogban bővebben az Impossible Missionről, de 14(!) évvel ezelőtt, és a podcastadáshoz egy csomó plusz infót találtunk róla. És egyébként is, nem lehet elégszer dicsérni ezt a zseniális klasszikust. Én még a toplistám tetejére is odatettem, amiben egyébként a legjobb időlimites játékokat szedtük össze. Ha kíváncsi vagy bővebben élményeinkre, irány a podcast, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. Ha viszont csak olvasnál egy posztot a játékról, scrollozz a lejátszó utánra (bár teljes élményt a podcast ad). És van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, napi lájtos és alkalomszerű szuperalapos retrós cikkekért pedig fáradj el a Retro.Landre.

A podcast nem megúszós, elvégre majdnem másfél órát pofáztunk, de a kísérőposztot most hadd intézzem el egyszerűen, mert éppen egy nyaralásra jött rá a norvég iskolakezdés, nincs időm most hosszan írni. Szóval aki nem hallgatna, hanem olvasna, annak ajánlom a 14 évvel ezelőtti posztot, abban elég sok részletre kitértem. És persze muszáj itt hagynom még Krissz csodálatos böngészős verzióját is, aki lusta emulátorozni, annak szinte kötelező.

És úgy jött ki, hogy ez toplistás adás lett, megpróbáltuk összeszedni a 10 kedvenc játékunkat, amiben valamilyen időlimites megoldás bolondtja meg a játékmenetet. Bőven volt miből válogatnunk, végül a lenti toplistákat szültük.

GRATH TOP10

STÖKI TOP10

1. The Legend of Zelda: Majora's Mask (2000)

2. Minit (2018)

3. Outer Wilds (2019)

4. Half-Minute Hero (2009)

5. WarioWare sorozat (2003-)

6. 80 Days (2014)

7. The Invisible Hours (2017)

8. Outrun (1986)

9. Fallout (1997)

10. The Longing (2020)

1. Impossible Mission I-II. (1984, 1988)

2. Fallout (1997)

3. Prince of Persia (1989)

4. Outer Wilds (2019)

5. Super Mario Party (2018)

6. 80 Days (2014)

7. a ...craft játékok időlimites küldetései (1994-)

8. Drop - System Breach (2023)

9. Papers, Please (2013)

10. Overcooked I-II. (2016, 2018)

Mivel ebben a kategóriában még akadhat találat, várjuk kommentben a ti tippjeiteket és listáitokat is. Legközelebb a héten jövünk, most már tényleg az 500. Checkpointtal. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Mini adások a tizedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20240704.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, adam1224, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Paller, Tóth Balázs Aladár, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Adam007, PeterB, Sh4mir83, Nagy Ákos, Bognár Helka, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Bohner Gergő, cubeshadow, Balfars, Karasz Edit, Dirty_ Dave, Zergeborg, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tamás, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Polben, Nagy Krisztián, Tamás, Rules, Pusztai László, Ripburger, Kester, Szabó Ferenc, Salat Csaba, Pálfi Tamás, Kavics, thechewieone, MacMaiger, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, milyenferi, Xlabu.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

12 komment

Címkék: retro podcast toplista c64 checkpoint mini

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr3818470375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desperado 2024.08.21. 14:42:01

IM remekul animalt figuraja:
megis minden kepen olyan allasa van, mintha be lenne kakkantva :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.08.21. 15:16:49

Számomra felfoghatatlan, hogy bárki végig tudta ezt játszani. Fiatalként tényleg mission impossble kihívás volt. Még, ha a termeket meg is tudtam volna csinálni, hogy utána mit kell csinálni...? Lövésem se volt róla leírás nélkül.

utax 2024.08.21. 15:29:31

Egyetértek, imádtam és rengeteget játszottam vele de fogalmam nem volt, mit kell csinálni :) De a grafika és az animáció így is elvitte a hátán.
Mondjuk most, hogy tudom, mit kell csinálni, így is elég nehéznek tűnik...

OFF: nem tudtok valamit tenni, hogy az egér klikkelés ne hallatszódjon bele a mikrofonba? Amikor valaki elkezd vadul klikkelni akkor zavaró tud lenni. Köszi.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.08.21. 17:55:44

itt egy idős lista: pathologic 2, noctis iv, ufo 2, system shock legnehezebb szinten, deus ex, steins gate, blast corps, mercenary 2 - damocles, driller (1987), flower sun and rain, slay the princess, returnal, 12 minutes, deathloop, sexy brutale, super hot, chrono trigger.

Chessterfield 2024.08.21. 18:44:32

@utax: Dobjunk össze Grathnek egy halk egérre meg egy Cherry MX Red Silent kapcsolós bill-re :D

AarPoe 2024.08.22. 09:10:43

Egyedül a beszédszintetizátor fogott meg benne, de annyira, hogy soksok évvel később a dimplomamunkámat is részben ez ihlette.
Emlékszem, többször direkt lezuhantam, csak hogy halljam az áááá kiáltást, mert akkoriban nem hittük el, hogy egy program beszélni tud. :)

Mint játék, számomra teljesen érthetetlen volt, maga a játékmenet és az azt övező rajongás is...

Hidden fremen 2024.08.22. 13:43:27

Apum játszott vele még Spectrumon. Én a másodikkal találkoztam vele PC-n, de tényleg lehetetlen leírás nélkül kitalálni mit kell csinálni. Az első egyébként nem olyan nehéz. Én mondjuk Nintendo DS-en toltam végig és nekem bejöttek azok a zenék és hangok. Más hangja volt a csaj halálának pl. és a prof hangja is tök jó volt. A második rész, - ami Amigán az igazi szerintem - tényleg sokkal nehezebb. Csalás nélkül rászolgál a nevére. Ebben az is zavart, hogy a prof hangja tök fiatal és gyanúsan magyar akcentussal mondja a dumát. A másik, hogy a második résznek történetileg semmi köze az elsőhöz. Tök független tőle csak az elvi atomember név azonos.

Időlimites játék a Ducktales, ahol 30 napod van bizonyítani, hogy gazdagabb vagy a másik kacsánál.
Elvileg a Cruise for a corpse is csak akkor halad az időben, ha valami cselekmény bekövetkezik és ezekből a nyomokból kell a végén megjelölni a gyilkost.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.08.22. 18:17:36

@Hidden fremen: elvi atomember rokona korporál jolánnak?

Kadagaden · https://twitter.com/Kadagaden 2024.08.24. 11:11:03

Stökinek, meg akit még érdekel a Zelda:

Zelda Majora's Mask-hoz készült egy PC port (recompilation). Egy N64-es ROM fájl kell hozzá, de utána natív PC-s cuccként fut (nem kell emulátorozni). Támogat widescreent, modern kontrollereket, save state-et, talán már HD textúra pakkot is stb. Itt elérhető: github.com/Zelda64Recomp/Zelda64Recomp

Ezen kívül készül egy teljes decompilation is belőle, ami rengeteg extra funkciót támogat - ahogyan az Ocarina of Time-ból is készült -, de ha elég a "vanilla" játék, némi extrával, akkor a fenti recompilation bőven jó.

Kávéízű zselészörny 2024.08.29. 14:17:23

Nekem az egyik kedvencem a “Roadwarden” nevű játék Steamen. Egy elszigetelt peninszulára utazol a birodalom városából felmérni a helyzetet a terjeszkedés előtt. Hibetetlen hangulatos, újrajátszható alkotás. Nézzétek meg ha még nem tettétek!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.08.30. 09:15:33

A fordított és láthatatlan időlimit játszik? Mert akkor This War of Mine.
süti beállítások módosítása