HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 6x22: A Novotrade első játékai

2020.12.22. 22:02 Stöki

Mindig öröm, ha egy volt novotrade-est köszönthetünk az adásban, mert a magyar játékfejlesztés hőskorában sok még a feltérképezni való. A mostani adás vendége ráadásul a cég egyik, ha nem a legelső játékán dolgozott (az Arctic Shipwrecken), és évtizedekig megőrzött fontos kortörténeti emlékeket el nem készült játékokról is. Köszöntsétek hát szeretettel Viktor T. Tothot, azaz Tóth Viktort!

podcast150.png

Tóth úr még a kommunizmusban költözött külföldre, ennek ellenére csodálatos magyarsággal és fantasztikusan részletesen emlékezett vissza a Novotrade-re. És az is lenyűgöző, hogy utána miken dolgozott, például az első MUD egyik portját ő írta, mostanában pedig elméleti fizikusként publikál. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy tekintélyes számológép-gyűjteménye van, ami a neten is megtekinthető. Tóth úrnak ezúton is köszönjük, hogy szakított ránk időt, nektek pedig jó szórakozást az adáshoz. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb pár nap múlva jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hatodik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20200930b.png

További támogatóink:

Kiss András, rozmy, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Kurucz Ádám, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Vasas Gergő, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, Ergoproxy83, Milo, Csviri, HaverDodi, ArcadeMacho, Gabesz Fótról, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Bakonyi Gergő István, Markó Gábor, Seci, NPanyo, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, Tök Inger, pec, Magunsz, Obertmotz, Rauminen és Fattykány.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

8 komment

Címkék: retro podcast checkpoint novotrade magyar játékfejlesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr2316351480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2020.12.23. 06:50:58

na majd jövőre meghallgatom. addig is kellemes karajcsont!

Generic Jingle 2020.12.23. 12:52:20

Nincs karácsony Novotrade nélkül!

scarabaeus 2020.12.24. 00:52:24

PTK-1072! Az volt az első programozható számológépem, gyerekkoromban, használtan kaptam a '80-as évek közepén, leírás nélkül. Kitapasztaltam a programozását, a műveleteit, aztán később találtam leírást is hozzá, talán egy Rádiótechnikában vagy hasonlóban. Tetszett, hogy egy kézben tartható eszközt is programozhatok, a Commodore-ok mellett (igaz, ennek is Commodore az eredetije, ahogyan azt a műsorban is említik).

Generic Jingle 2020.12.27. 19:30:42

Érdekes, volt már vendég ebből a korosztályból, sőt, idősebb is, mégis emlékeim szerint ez mindössze a második magázódos beszélgetés, az első a Rényi Gáborral felvett adás volt. Volt valami oka ennek?

Generic Jingle 2020.12.27. 19:38:22

Grath megkapja a tényfeltáró újságírásért díjat!

Az egyik kérdésre adott válasz alapján a kérdezők is és a hallgatók is elhihetnék, hogy az OKTV megnyerése elég ahhoz, hogy valaki már középiskolásként a reptéren dolgozzon, de Grath mester nem adja meg magát, és nagyon udvariasan visszakérdez, az erre adott válasz már árnyalja a képet, kiderül ugyanis, hogy a foglalkoztatás mögött volt némi személyes kapcsolat is, amit ma protekciónak hívnak, régen viszont, mivel a protekció ellentétes volt a kommunista öntudattal és világképpel, "szocialista összeköttetés" néven futott.

:-)

Winter is coming 2021.01.04. 15:02:36

Erős évzárás volt ez így, köszi szépen az interjút :)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2021.01.05. 14:44:21

@Generic Jingle: Egyszerű oka volt: eddig ez a két alany nem ajánlotta fel, hogy tegeződjünk. :)

Generic Jingle 2021.01.06. 13:08:02

@Stöki: De Ti, mint a szakma nagy öregjei nyugodtan felajánlhattátok volna, nem? :-)
süti beállítások módosítása