HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 4x31: Humansoft

2018.12.31. 16:41 Stöki

Az év utolsó Checkpointjában egy különleges magyar fejlesztőcéget tárgyaltunk ki. A Humansoft 24 éve alakult, még mindig létezik, és továbbra is játékfejlesztésből él - ritka teljesítmény ez a játékiparban. Aki annak idején játszott a Fatal Abysszal vagy még korábban a Super Riderrel, annak ismerős lehet a cég neve, de a Humansoft legérdekesebb projektje két meg nem jelent játék volt, amik elég jó sajtót kaptak pedig a kilencvenes évek végén.

podcast98.png

És azért időzítettük év végére az adást, mert éppen Magyarországon tartózkodik az amúgy Kaliforniában élő Kádas Gábor, aki 1994-ben a Humansoftot alapította, és mai napig a cég CEO-ja. Elképesztő érdekességeket mesélt a cég történetének apróbetűs részéből, a sok platformot látott Grathet is sikerült többször meglepnie. Köszönjük neki, hogy vállalta a szereplést, reméljük, nektek is tetszeni fog az adás. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Nagy pixelekben és Golden Axe-ban gazdag, boldog új évet kívánunk mindenkinek! (Most lesz egy kb. másfél hetes szünet, aztán belecsapunk 2019-be.)

Shownotes most csak ilyen minimálban, gyorsan ki akartam tenni az adást:

Legközelebb januárban jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a negyedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból pedig a teljes harmadik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Ezek pedig vendégszerepléseink a Runyai Stúdió podcastjében, A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán (van már második rész is! sőt, harmadik!), illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20181220.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Hollósi Dániel, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, Gortva Gergely, Révész Péter, Szabó Ferenc, Huszti András, cue, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Selmeci Dávid, Hájas Ákos, Lottsie, CsikosZ, Oli, Udvardy Tamás, Döme, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Kovács Marcell, Neriana, Larten, Arsenic, rBali, hadam89, Ergoproxy83, Milo, Csviri, Gueszka, Magyar Kristóf, Sentry.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

 

27 komment

Címkék: retro podcast checkpoint humansoft novotrade magyar játékfejlesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr5814523766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svb · http://retrostation.freeblog.hu 2018.12.31. 17:08:16

BUEK es koszonjuk az egesz eves podcast-ellatmanyt kocogashoz, vezeteshez es babakocsi tologatashoz. Ujevi kivánságként ér esetleg egy 576os részt kérni? Évek óta kínosan kimaradt, pedig ott voltak ők is a hőskorban....

Majdénmegmondom 2018.12.31. 18:03:16

Egy 576-os számnak én is örülnék Balogh Zsolttal vagy Áprily Zoleeval (Martin nagyon nem hiányzik).

Zolexx (törölt) 2018.12.31. 21:24:09

Az 576-os rész CoVboy közreműködésével lenne igazán érdekes. ;)

BUÉK!

Rudymester · http://retrofaktor.blog.hu 2018.12.31. 21:40:49

Köszönöm az egész éves mmunkátokat srácok. Egy ideje sajnos nem tudtam patreonon támogatni titeket, de most végre rendberaktam a paypalomat. Holnap már megy is az első támogatásom.

AarPoe 2019.01.01. 01:41:22

Én is szeretném megköszönni az egész éves munkátokat! Valószínű nálam is csak a 6 pohár igrisztoje miatt látszik egy szekérderéknyi adás az oldalon, mindenesetre egy kiadós alvás után megnézem, igaz-e amit látok és ha igen, pótolok :)
Pixelekben, vendégekben gazdag Új Évet! :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2019.01.02. 14:12:26

Ez a Humansoft ugye nem az a Humansoft, ami a 4iG részeként beolvadt Mészáros Lőrinc birodalmába?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2019.01.02. 15:22:12

ha már politizálunk: fujjbazzeg, igrisztoje.

amaurote · http://anarchia2020.blog.hu 2019.01.02. 17:12:49

Én dolgoztam Kádas Gáborral, és jó tapasztalataim vannak vele. Sőt, olyat is elmondhatok, hogy 2000 környékén pár havi fizetéssel elmaradt, de megígérte, hogy kifizeti, és pár év múlva ki is fizette! Na az ilyen is ritka!

Sealka 2019.01.02. 21:37:39

@amaurote: Azért az komoly lehetett otthon a családnak elmondani, hogy most pár hónapig nem lesz fizetés, de semmi vész, majd pár év múlva ki lesz fizetve, addig egyetek üres kenyeret, fűtsetek uránnal.

kakamatyi123 2019.01.03. 00:43:59

@Sealka: ha egy projekt befuccsolni latszik, a Te dontesed, hogy maradsz es folytatod felvallva a kockazatot esetleg bukod a lovet de befejezed, vagy felallsz es mast keresel...

Ezzel a csaladodnak elmondani szar dumaval mire akarsz kilyukadni, hogy utalod Kadast?

Sealka 2019.01.03. 08:44:05

@kakamatyi123: Már bocsánat, de engem hol érdekel, hogy a projekt befuccsol vagy sem? Azért megyek alkalmazottnak, mert stabil fizetést várok a munkámért. Ha labilist akarok elmegyek vállalkozónak és imádkozok. Nem szar duma a család és semmi köze Kádashoz, hanem egyszerűen csak egy bérből és fizetésből élő családos ember szemszögéből leírt vélemény.

jeva72 2019.01.03. 12:22:42

@Stöki 94-98 között dolgoztam ott ... érdekes volt végighallgatni. az éremnek mindig van másik oldala.

kakamatyi123 2019.01.04. 11:50:55

@Sealka: jahogy megelhetesi rettego vagy? akkor mar ertem...
A valo vilagban hogy a donteshozokat nem az alkalmazottak stabil munkahelye erdekli, mikor elkaszalnak egy projektet...
Nincs olyan ceg, ami oroktol fogva letezik az idok vegezeteig...

Nyiri 2019.01.04. 13:08:16

@kakamatyi123: "jahogy megelhetesi rettego vagy? akkor mar ertem..." Ez most komoly? Az számodra megélhetési rettegő akinek mondjuk távlati tervei vannak és esetleg szeretne előre lépni ezért inkább stabil munkát keres? Nem akar a családja vagy a jövője kárára kétes kimenetelű projektben részt venni amit esélyes hogy nem fizetnek ki?

Vagy hogy érted?

Ha ennyire lazán állsz hozzá a dolgokhoz, akkor márciusban házat újítok fel. Jöhetsz hozzám dolgozni. Lehet nem fizetek semmit, de buli a meló. Deal?

kakamatyi123 2019.01.06. 04:23:56

@Nyiri: csak nem megszolitva erzed magad?:)

stabil munka? ez illuzio, barmikor bedolhet egy project, ceg, kormany, stb...

nem tudom hany projektben vettel reszt eleted soran, de ha meghallgatod pl. a Deny terep2-es pdacastjet, ott is eleg sok elkaszalt projectrol hallhatsz...
a jatekfejleszto iparban ez pedig hatvanyozottan igy van...

szoval ha tavlati terveid vannak es nem vagy GYAVA, akkor inkabb vallakozz, es egy ev munkaval megkeresel annyit mint alkalmazottkent 20 ev alatt... es marad idod a csaladra is....

ha megelhetesi rettego vagy, na akkor bizony marad a robot...

Nyiri 2019.01.06. 07:44:30

@kakamatyi123: Dehogy érzem magam megszólítva. Csak felbaszott a hozzászólásod. Kinek képzeled magad, hogy személyeskedsz egy komment alapján egy másik ember élete kapcsán?. Eléggé meggyötört az élet ha ilyen nyomorék életfelfogásod van.

Közel a 40-hez eddig soha nem kellett robotolnom és minden munkahelyemen partnerként tekintettek rám és viszont. Mindig jól megfizettek és biztonságban tudhatom a családom anyagilag van egy méreg drága hobbim és emellett még biztonságos tartalékom is.

De ha már személyeskedünk, akkor ha én GYÁVA vagyok emiatt akkor te meg egy hülye szerencsétlen hogy eddig csak olyan helyen tudtál dolgozni ahol kihasználtak.

Na jöhet a következő életviteli orákulum tanács. Úgy is unatkozom legalább jót nevetek :)

kakamatyi123 2019.01.07. 12:06:00

@Nyiri: kifogaskent emlited, hogy szemlyeskedek, erre meg folytatod es raadasul meselsz magadrol:)

Arra probaltam ramtatni, hogy nem letezik stabil allas, az pusztan illuzio... persze lehet szerencsed...
De a gyavak jellemzoen azzal takaroznk, hogy alkalmazottkent nincs kockazat... ami foleg a jatekfejlesztesben rohadtul nem igaz.

De cafold, melyik jatekfejleszto cegnel dolgozol evtizdek ota, es hanyszaz kollegad aki hasonlo cegeknel evtizdek ota folyamatosan, megszakitas nelkul stabil fiztest kap alkalmazottkent?

Ha meg szovegertesi gondjaid vannak, hat arrol nem en tehetek...

AgaricGameSquared 2019.01.11. 21:41:55

Random apróság: a Felkínálom... NÉPgazdasági hasznosításra volt, Pomezanski György vezette.

Balfars 2019.01.12. 13:38:58

Kicsit parttalannak érzetem a vitát itt főleg, hogy asszem a Philosos adásban is kb. ugyanilyen helyzetet írtak le a vége felé. Csak ott még gondolom sokakat kifizetni se tudtak a végén.

VISSZATASZÍTÓ 2019.01.15. 07:27:11

@Zolexx: Ez engem is érdekelne Stöki! Nincs ilyesmi kilátásban? Gyermekkorom meghatározó alakja volt CoVboy és a '90-es évek 576 Kbyte-ja.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2019.01.15. 09:10:23

@VISSZATASZÍTÓ: Nagyon szeretnénk meghívni, de sajnos évek óta nincs semmi hírünk CoVboyról.

Fausto(tm) 2019.01.15. 17:41:14

@Stöki: és az 576-os adásról bármi fejlemény?

Garott 2019.01.23. 11:51:21

@Stöki: Ha jól emlékszem Ő többször is nyilatkozta, hogy nem nagyan szerette a körülötte kialakult népszerű státuszt, és valószínű ez ennek tudható be.

Grath 2019.01.23. 19:11:00

@Garott: sajnos nem csak erről van szó, egyik haverja-barátja-ismerőse sem tudja, hogy még él-e egyáltalán.

Lokki5 2019.01.31. 06:45:51

Mikor elindítottam azt hittem ez most egy unalmas adás lesz. Végül nagyon jó, sőt az egyik legérdekesebb lett. Szeretem az ilyet :)
süti beállítások módosítása