HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 4x28: Farming Simulator C64-re, magyaroktól

2018.12.16. 21:13 Stöki

Igen, jól olvastátok a címet: magyarok készítettek C64-verziót az utóbbi évek egyik nagy kazuár sikerjáték-sorozatából, a Farming Simulatorból - ráadásul hivatalos átiratot, az eredeti játékok kiadójának pecsétjével. Amikor belefutottam a hírbe, alig akartam elhinni, aztán kiderült, hogy még ismerőseim is vannak az elkövetők között. Szóval nem volt nehéz összehozni velük egy adást.

podcast95.png

Mert hát simán megér egy Checkpointot az, hogy korunk egyik legnépszerűbb pc-s játékából hogyan lesz hivatalos C64-demake, és hogyan bízzák ennek elkészítését magyarokra. Erről faggattuk az elkövetőket, a patinás Singular democsapat tagjait: Poison a stúdióból válaszolgatott, Vincenzo és Scorpy Skype-on, Soci pedig lélekben volt velünk (a képen alul Vincenzo, felül balról jobbra Poison, Scopry, Soci). A végén még az is kiderült, hogy egyiküknek köszönhetjük a Witcher III összes szörnyhangját, de többet nem spoilerezek, inkább hallgassátok meg. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott linkek és egyebek:

Legközelebb a hét első felében jövünk Checkpoint Minivel, aztán még jövő héten lesz új vendéges adás is. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a negyedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból pedig a teljes harmadik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Ezek pedig vendégszerepléseink a Runyai Stúdió podcastjében, A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán (van már második rész is! sőt, harmadik!), illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20181208.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Hollósi Dániel, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, Gortva Gergely, Révész Péter, Szabó Ferenc, Huszti András, cue, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Selmeci Dávid, Hájas Ákos, Lottsie, CsikosZ, Oli, Udvardy Tamás, Döme, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Kovács Marcell, Neriana, Larten, Arsenic, rBali, hadam89, Ergoproxy83, Milo, Csviri, Gueszka, Magyar Kristóf.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

 

4 komment

Címkék: retro podcast c64 checkpoint demake magyar játékfejlesztők farming simulator

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr8414461196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sandorsz 2018.12.17. 10:40:35

7.05: "Volt egy barátom Tiszakécskén." Mazur?!? :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.12.17. 11:42:28

ahhoz képest, hogy c64, meglepően jól implementálták az eredeti pc játék mechanizmusát.

lefty 2018.12.17. 22:49:35

Fasza!
A Rush demo linkje kicsit töredezett. Az első fele jó helyre mutat, a második nem.
süti beállítások módosítása