HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 4x16: Extrémsport-játékok

2018.06.30. 20:23 Stöki

Extrém jó napot mindenkinek, újra itt a Checkpoint, benne egy visszatérő vendég, és egy hozzá passzoló téma. Mielőtt azonban elfelejtem, hadd emeljek ki két dolgot, ami talán kicsit elvész a lenti linktengerben. 1. Az IDDQD közösségéhez köthető Érdi Gergő korábbi műve, amikor az Időrégészt összehozta böngészőben. Gergő újabb projektje a Bosszú szintén böngészőben és Androidon is, Rátkai István jóváhagyásával. Erre indított már egy kis Indiegogo kampányt is, kemény 1000 dolláros céllal, itt lehet összedobni. 2. A mai adáshoz jár egy Spotify-lista is, lejjebb megtaláljátok beágyazva.

podcast83.png

És aki a Spotify-listát összeállította: Sajó Dávid, akivel már volt egy adásunk tavaly, most pedig a TonyHawk-sorozat - illetve általában az extrémsport-játékok - iránti rajongását vallotta meg nekünk. Mivel zenei újságíróként is üzemel, rávetette magát a Spotifyra, szóval a Tony Hawk-játékok legjavát is meghallgathatjátok, persze csak a podcast után. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb a hét első felében jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit). És akkor jöjjön Dávid Spotify-válogatása:

 

Korábbi Checkpoint adások a negyedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból pedig a teljes harmadik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Ezek pedig vendégszerepléseink a Runyai Stúdió podcastjében, A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán (van már második rész is! sőt, harmadik!), illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20180630.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Hollósi Dániel, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, A Konnektor csapata, Kalázdi Tamás, Gortva Gergely, Révész Péter, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, Balog Tamás, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Huszti András, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Selmeci Dávid, Hájas Ákos, Rokborn, Lottsie, Valis142, CsikosZ, Gytb, Oli, Udvardy Tamás, Döme, waces, oplenti, Szabó Ferenc, Palkó D. István, gyulaur, Kovács Marcell, Neriana, Larten, Arsenic, Balázs, Peredi Krisztián.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

 

16 komment

Címkék: retro sport podcast checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr914060549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2018.06.30. 22:07:31

Ezek közül a California Games volt meg, a biciklis részt szerettem

Moe Szyslak 2018.07.01. 05:55:56

Én a Tony Hawk 3-ra kattantam rá teljesen. Soha nem gördeszkáztam a való életben, de azon kaptam magam, hogy az utcán a korlátokat meg a járdaszegélyt méregetem, hogy hány pontot lehetne grindelni rajtuk. Azóta sem játszottam még egy játékkal, amiben az élmény, hogy napról-napra jobb vagyok, ennyire megfogott volna. Elôször az 1000 pont tûnt elérhetetlennek, aztán 10K, aztán 100K, és valahogy mégis mindig meglett az újabb mérföldkô. A körítés - a videók, a zenék, a poénok - csak hab volt a tortán. Legjobb Tescós "Ezt Vedd Meg" vétel, evör!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.07.01. 09:12:57

Én egyikkel sem játszottam!
:)
Ha már sportjáték meg retró téma, akkor Ski Or Die és FIFA 94! Utóbbiban lehetett könnyedén elverni minden ellenfelet úgy, hogy beállták a kapusuk elé és kirúgáskor befejelted a hálóba a labdát! Na meg el lehetett futni a bíró elől, és addig nem is adta oda a sárga/piros lapot, amíg utol nem ért! Meg olyan is volt, hogy a fél csapatom felrúgta a bírót, és alig lézengtek emberek a pályán! Állítólag 2 játékosnál meg lehetett azt is csinálni bírórugdosással, hogy csak a két kapus volt a pályán...
:)
Ezekről a zsiványságokról egyébként úgy meghallgatnék egy CP Minit!
:P

Mjoe72 2018.07.01. 10:33:59

Ha már Epyx és a "Games"-ek: kihagytátok a world games-et, jelentős különleges sport tartalommal pl: Szumó, sziklaugrás, rönkön futás, Rönkdobás, sziklaugrás... ehhez képest az altarnatív "world games" játszatóságát tekintve véleményes.

Zephyrous 2018.07.01. 15:43:29

Engem is THPS 3 szippantott be teljesen, részben a cool zenék miatt. Egyszer deszkáztam, hatalmas taknyolás lett a vége :D BMX játékokban ugyanilyen klasszikus volt a Dave Mirra és Mat Hoffman nevével fémjelzettek. Kár, hogy azóta nem készülnek ennyire addiktív extrém sport játékok. Legutóbb Steep-et próbáltam, ami sí és snowboard game lenne, de szvsz nagyon gyenge lett és nem hozza a régebbi extrém sport játékok hangulatát.

Winter is coming 2018.07.01. 19:37:51

Sajnálom, hogy kimaradt a Skate or Die téli verziója, a Ski or Die, sokkal hangulatosabb volt nekem, mint a gördeszkás téma.
Igaz a hógolyó csata, mint extrém sport eléggé nehezen értelmezhető, de a félcső és a gumibelsőn lesiklás alap "partyjáték" volt 64-es időkben nálunk.

Volt még egy felülnézetes BMX szimulátor (sic!) is, amit négyen lehetett egyszerre játszani, és szintén sokat nyomtuk.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.07.01. 22:33:38

dave mirra bmx legjobb száma - sublime: what i got - nincs a listán? inszinuáció!

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2018.07.01. 22:38:51

Hát mivel a lista címe "BestOfTonyHawk", ez nem olyan meglepő :)

Bera Nándi 2018.07.01. 23:54:36

A final fantasy 7-ben volt egy a 97-es megjelenéshez képest megakorrekt snowboardos pálya:

www.youtube.com/watch?v=Edd-UlNzSXw

Bera Nándi 2018.07.02. 01:18:52

Illetve a deszkás GTA az a Bully. Bár abban nincsenek trükkök, csak gurulni lehet.

AarPoe 2018.07.02. 10:22:43

Jajj, ezt a digitális gördeszka dolgot sose értettem... csak áruházban láttam egyszer, de annyi elég is volt.
Ami extrémsport, retro, és kimaradt de eszembejut: Hypa Ball C64, Carmageddon 1, Fatak racing!

AarPoe 2018.07.02. 10:23:15

*jav: Fatal racing természetesen

larry 2018.07.02. 10:54:17

A THPS 3 nálam benne a van a személyes minden-idők-top10-kedvenc játékban, pedig PC-n játszottam billentyűzettel. Az első teljes végigjátszásom kb egy évig tartott, de ma már kb. 2 óra alatt vigig tudom darálni. Nagyon könnyen beránt, és amikor megvan a technika, és megvannak a mozdulatok izommemóriában, akkor nehezen enged el. Ráadásul vicces is.

Recept: keress egy rámpát, lip trick, amíg a special meter besárgul, aztán ugyanitt egy McTwist(magasabb air statokkal The 900)-revert-manual, és addig ugrálni korlátokon meg peremeken (közte manual, ha kell), amíg tudod tartani a balance-ot. Mivel a kombó pontszám = trükkök sum pontértéke*trükkök száma a kombóban, egy special trick+pár alap slide/manual bőven elég a sick score-hoz bárhol. Yo Wolverine, ready to shoot!

Mester1202 2018.07.03. 21:22:17

Egyik első extrém sport játék, amire emlékszem a ZX Spectrumos Free Climbing. www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0001866

Reactor 2018.07.10. 02:34:18

Extrém sport játékok, huh...a Scooter Pro ide tartozik vajon? :DDDDD

"Hogy változnak az idők, az én gyerekkoromban a rolleres gyerekeket még megverték, ma meg már extrém spooooort!"

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2018.07.13. 06:22:33

@Reactor: szerintem a wheelchair jousting elég extrém sport lenne.
süti beállítások módosítása