HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 8x16: Az 576-tól a Neocore-ig

2022.12.31. 22:27 Stöki

Igyekeztünk egy adásdömpinggel javítani a sokak számára nem túl jól sikerült 2022-es évet, decemberben 10 felvételt publikáltunk (plusz kettő Képtelen Krónikát). Egy klasszikus vendéges adással búcsúzunk, mert az ünnep előtt még éppen el tudtuk kapni TJ-t, azaz Tóth Jánost, aki hosszú ideig volt az 576 Kbyte szerzője, ott volt a kazettamásoló-szolgálatos hőskorban, aztán játékfejlesztő lett belőle. Nyilván főleg ezekről mesélt nekünk sok érdekességet és meghökkentő dolgot, köszönjük, hogy vállalta a szereplést.

podcast188.png

És ezzel zárul a nyolcadik évadunk, most pár nap pihi, aztán indul a kilencedik. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki hallgatott minket idén és/vagy visszajelzéseket küldött, jövőre is legyetek velünk, mert bennünk még mindig tart a lelkesedés. Sikeres, kevésbé parás, jó játékokban gazdag új évet kívánunk mindenkinek! Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb most már tényleg csak jövőre jelentkezünk, vagy egy Minivel vagy az esedékes Now-val, amelyik előbb összejön. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a nyolcadik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20221122.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, jaga, polipropilén, kalanneni.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

9 komment

Címkék: retro podcast 576 checkpoint neocore

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr6218014880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dabdam 2023.01.01. 02:51:57

Első :) boldog új évet, adásban gazdag 2023at kívánok!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.01.01. 08:52:51

ez is egy jól sikerült adás lett.

Gulácsi Péter 2023.01.04. 18:16:02

A Darktide elképesztően jó játék lett.

Szekrényszagú néni 2023.01.08. 12:11:19

Negyedik! Na ez viszont már annál jobb adás, a CoV-576 viszonyt szerintem leghűbben egy "CoV-vezércikk" fogalmazta meg, valószínűleg az 1 vagy a 0.75, mert CoVBoy szúrt utána pikírten: "...mi pedig [mármint a csilivili, de felszínes 576-hoz képest] kevésbé látványos formában magukkal a játékokkal foglalkozunk". És ez igaz is, a CoV az értelmesebb műfajokkal foglalkozott többnyire (kaland, rpg, szimulátor, stratégia), és a szerzőik is jobban írtak, már amíg el nem kezdték ott is hígítani a gárdát külsős jöttmentekkel úgy '94-95 felé.

AarPoe 2023.01.17. 07:39:24

Miután 40 percen keresztül nem volt másról szó, mint hogy milyen jól fizetett az 576, kinyomtam ... nem tudok emlékeimben felidézni ennél rosszabb adást.
Az év végi dömping többi része kiváló lett, BÚÉK és hajrá 2023-ban is!

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2023.01.19. 15:22:06

@AarPoe: Elfogadva, hogy nem tetszett neked az adás, kérdezem: Tényleg??? Tényleg az első 40 percben semmi mást nem tudtál meg, csak azt, hogy jól fizetett az 576? Semmi másról nem beszéltünk? Komolyan írod ezt? Mert ha igen, akkor én viszont egyáltalán nem tudom komolyan venni ezt kritikaként, és csendben ignore-ra teszlek mostantól.

AarPoe 2023.01.20. 07:12:25

@Stöki: Sajnos igen. Ez hasonló érzés ahhoz, mint amikor elkezdesz egy (rossz) könyvet olvasni, és az első 60 oldalban folyamatosan utalnak valamire, visszatérően. Aztán lerakod, és 10 év múlva is csak erre fogsz emlékezni.
A rossz dolog nyilván az ebben, hogy rajtad csapódik le a kritika, pedig nem tehetsz róla - sőt talán még terelni is próbáltad -, de a vendég mindenáron arra tereli a dolgot, hogy csakis azért jött, hogy ezt elmondja.

Szekrényszagú néni 2023.01.20. 08:28:01

@AarPoe: Akkor feltehetően 2 külön adást hallgattunk, mert ez nem is enyhe túlzás.

Generic Jingle 2023.02.03. 20:28:42

"ott volt a kazettamásoló-szolgálatos hőskorban"

Anno az 576 kezdeti korszakában még nem volt kazetta másolás, csak floppyra dolgoztak. Amikor meg elkezdtek kazettázni is, akkor már indultak az 576 Shopok, így az már csak félgőzzel ment, de ebben nem vagyok biztos, mert kazettát soha nem rendeltem tőlük.

Viszont a floppys másolás az utolsó percig ment náluk, mert C64 után nem csak Amigára, de még PC-re is tudtam rendelni tőlük.

A rendelést pedig úgy ment az én esetemben, hogy felmentem a Fillér utcába, ott leadtam a saját üres lemezeimet, mert márkás lemezeim voltak, és nem akartam noname lemezekért meg a postáért fizetni, majd egy hét múlva mentem vissza a kész anyagokért.
süti beállítások módosítása