HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 8x12 - Esportpszichológia, játékpszichológia

2022.12.20. 22:19 Stöki

Beindul a szokásos év végi dömping, ami akár karácsonyi ajándékként is felfogható. Tegnap is egy új adás, ma is, és vajon mit hoz a holnap? Egyelőre a mait spoilerezem le: egy régi vendég újra felbukkan és elmondja, amit legutóbb nem hagytunk neki (the plot thickens). Ez a vendég Bányai Fanni, aki négy éve járt nálunk, akkor rajongói oldalát mutatta meg, most a szakmait fogja - mert nagyon érdekes, amivel ő foglalkozik.

podcast184.png

Fanni ugyanis pszichológus, és a videojátékok és a pszichológia kapcsolódási pontjait keresi, kutatja. Például az esportolók pszichés állapotát és kitettségét a versenyekkel járó körülményeknek. Erről és általánosabb játékpszichológiai kérdésekről is beszélgettünk most vele. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle, most csak röviden:

Legközelebb napokon belül jövünk újabb adással. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a nyolcadik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20221122.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, jaga, polipropilén, kalanneni.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

11 komment

Címkék: retro podcast esport checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr4118007176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekrényszagú néni 2022.12.23. 20:54:16

Mi az a "szólti" meg a "szájenszkrass" (jó, ezt azért sejtem), az új mobiltablettás farmernadrág? Jó lenne, ha a boomerekre, oppardon, Ratkó-unokákra tekintettel néha magyarul is beszélnétek.

Pontifex Tullius Magnus 2022.12.29. 07:03:07

@Szekrényszagú néni: Az elsőhöz nekem is idő kellett, de az a "salty". A másik pedig a "science crush".

Szekrényszagú néni 2022.12.29. 10:56:53

Gyanítottam, de sajnos nem vágom már ezt a laza ifjúsági szlenget. Meg az is lehet, hogy magyar műsorban túlnyomórészt azért magyarul kellene beszélni, még egy játékblogon is.

Szekrényszagú néni 2023.01.06. 11:48:22

Na meghallgattam az adást is. (Szerencsére beszélek idegen nyelven, így a nagy részét sikerült megérteni.) Hű baszki, ezeket a pszichomókusokat tényleg ezért fizetik? Mert akkor én is kutatnám 6 évig, ösztöndíjjal természetesen, hogy kalapáccsal csapkodni a pöcsömet vajon jó dolog-e vagy sem, a mazochizmus kérdéskörét még további 15 szezonban a lelkiismeretes kutatómunka jegyében. Vagy az is lehet, hogy ez a "tudomány" már '82-ben eljutott a csúcsra, ahonnan egyszerűen nincs tovább, mert ma is pont ugyanazt a szintet hozza.

ZuiGlász 2023.01.06. 14:30:20

A téma érdekelt volna, de sajnos képtelen vagyok végighallgatni: Ezt a nyöszörgős, nyafogós, nem igazán okos lányt nem értem, miét erőltetitek. (Igen, belőle egy is sok(k), kettő már erőltetés.)
"úgymond"
"effektíve"
És amit mások is kiemeltek: "ájdolizálni", "méjnténelni"
Ez nem generációs probléma, a tudományos cikkek mellett el kellett volna olvasni néhány szépirodalmi művet is.

Iszonyú rossz hallgatni, szekunder szégyen, amikor próbál humorizálni, az különösen.

Szekrényszagú néni 2023.01.06. 17:34:10

Nem pipáltam én sem még ilyen nevetséges bélgázfűrészelést a 7 (8?) évadban. Triviális dolgokat ad elő a kishölgy olyan modorban, mintha minimum a rák ellenszerét ismertetné (hiszen ő ezt "kutatta"), pl. hogy a szemét szülök csak akkor figyelnek fel a hülye gyerekeik tikkelésére, amikor már pénzt lehet vele keresni?! Azta, hát ezt álmomban nem gondoltam volna! Ki tudja, talán szintén doktoráltam belőle, bár nem tűnt fel, lehet hogy aludtam közben vagy pont akkor pislogtam, azért nem vettem észre.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2023.01.07. 21:54:34

@Szekrényszagú néni: Akkor nyugodtan lépj tovább, ez akkor nem a te adásod volt. Vagy írj még egy ötödik, hatodik negatív kommentet, és akkor végleg a nickeddé válsz.

Jött amúgy sok pozitív visszajelzés is, olyan is, ami szerint felnyitotta a szemét az adás, szóval add meg annak a lehetőségét, hogy ami esetleg neked triviálisnak tűnik, az másnak nem az. Abba már nem is megyek bele, hogy a tudomány sokszor intuitíve triviális dolgokat kutat, hogy feltárja a mögöttes mechanizmusokat vagy akár csak megerősítse mérésekkel a "józan paraszti ész" észrevételeit.

Boldog új évet és nyitottságot mindenkinek 2023-ra!

Szekrényszagú néni 2023.01.08. 12:01:19

Bocsánat, de ez is olyan, mint a játékújságírás, jó vagy közepes anyagokról nehezebb írni, a rosszakon hálás dolog elverni a port, itt is szinte éreztem, hogy vágtat a billentyűzet a kezem alatt! Most komolyan, általában nem szeretek finnyogni (á, hazudtam, szeretek), de tényleg nem értem, hogy kerülhetett ki ilyen (túlnyomórészt az interjúalanynak köszönhetően) khm, gyenge anyag erre a rendszerint megbízható és fasza blogra. Bár annyira felhúztam magam rajta, hogy valószínűleg belépek a szponzorok közé, ennyi haszna volt.

Bluemotion 2023.01.13. 10:29:40

@Stöki: Szerintem kimondatlan, de például egy mérnöki tématerületen lévő kutató csak méréskelten fog elismerni olyan munkát, amelyben valaki kitöltett egy kérdőívet, és abból nagyon okos következtetéseket von le.

Bluemotion 2023.01.13. 10:32:25

@ZuiGlász: Ez az egyetemek sara, hogy az excel táblák miatt mindenkit doktorrá ütnek, és sajnos ehhez asszisztálnak is a felkért opponensek is.

bartkozoltan 2023.01.16. 13:24:04

Ez volt minden idők legrosszabb,leghallgathatatlanabb adása...
süti beállítások módosítása