HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 8x15 - 2022 legjobb videojátékai

2022.12.31. 09:39 Stöki

Nem múlhat el az év úgy, hogy nem értékeltük az év videojátékos termését. Szokás szerint Mazurral és Sasával ültünk össze, hogy saját toplistáinkat ütköztessük. Nem meglepő módon összességében az Elden Ring lett az év általunk legjobban megbecsült játéka, ezen túl viszont elég színes listáink lettek, sok indie játék említésével.

podcast187.png

Kommentekben természetesen jöhetnek a ti toplistáitok is. Boldog új évet viszont még nem kívánok, mert bármilyen hihetetlen is, de idén még lesz egy adás. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle (most csak ez a minimál, mert sok értelme nincs belinkelgetnem mindenki által ismert játékokat, a toplistáknak több értelmük van):

 

MAZUR TOP10

SASA TOP10

1. Elden Ring

2. God of War: Ragnarök

3. The Stanley Parable Ultra Deluxe

4. Stray

5. Tunic

6. Dying Light 2

7. Vampire Survivors

8. Pentiment

9. High on Life

10. Call Of Duty Modern Warfare 2

1. Elden Ring

2. Return to Monkey Island

3. God of War: Ragnarök

4. Rollerdome

5. Case of the Golden Idol

6. Mario + Rabbids Spars of Hope

7. Bayonetta 3

8. Vampire Survivors

9. Neon White

10-12. Call of Duty MW2 / CoD Warzone 2 / Splatoon 3

 

GRATH TOP10

STÖKI TOP10

1. Elden Ring

2. Citizen Sleeper

3. Pentiment

4. Roadwarden

5. The Stanley Parable Ultra Deluxe

6. Case of the Golden Idol

7. Return to Monkey Island

8. Kirby and the Forgotten Land

9. Vampire Survivors

10. Neon White

1. God of War: Ragnarök

2. Elden Ring

3. Horizon Forbidden West

4. Pentiment

5. Kirby and the Forgotten Land

6. Tunic

7. Return to Monkey Island

8. The Stanley Parable Ultra Deluxe

9. A Plague Tale: Requiem

10. Stray

 

Egyetlen játék szerepelt mind a négy toplistán, az Elden Ring. Öt játék szerepelt három toplistán: God of War: Ragnarök, Vampire Survivors, Return to Monkey Island, The Stanley Parable Ultra Deluxe, Pentiment. És hat játék szerepelt két toplistán is: Neon White, Kirby and the Forgotten Land, Call Of Duty Modern Warfare 2, Case of the Golden Idol, Tunic, Stray.

Grath további kalandjátékajánlatai: Beacon Pines, Foretales, Gerda: A Flame in Winter, Lost in Play, Norco, Shadows Over Loathing, Shin-Chan: Me and the Professor on Summer Vacation, South of the Circle, The Excavation of Hob's Burrow, Time on Frog island, Wayward Strand

Legközelebb még éjfél előtt jövünk egy utolsó idei adással. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a nyolcadik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20221122.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, jaga, polipropilén, kalanneni.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

7 komment

Címkék: retro podcast checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7018014876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.12.31. 16:36:11

na azért ott a tunic, nem csalódtam.
nekem ezek az ezévi topistások: signalis, taiji, freedom planet 2, tmnt: shredder's revenge, teardown, high on life, marvels spider-man remastered, lego starwars skywalker saga, cultic, bonelab, virtual virtual reality 2, moss 2.

kolbászosrájáspizza 2023.01.01. 09:50:32

1. Elden Ring
2. Gran Turismo 7

Én ezzel a két játékkal nagyon jól el voltam idén, a többi cím nagyjából hidegen is hagyott. A Stray engem is kb. egy-másfél órára kötött le, a Pentiment pedig valamiért kimaradt, pedig biztos felkerült volna a listámra.

Lóval ne 2023.01.01. 13:04:13

1. Gearcity - Sok-sok éve készülő körökre osztott tycoon játék amit idén kiadott a programozója. Ronda és finom, a valaha volt legjobb spreadsheet simulator irtózatosan csúnya Windows95-ös grafikus felületbe csomagolva. Rétegjáték nagyon meredek tanulási görbével, de nekem pont betalált.
2. Dorfromantik - Nagyon cuki gyerekbarát puzzle játék különösebb célok nélkül.
3. Cult of the Lamb - Újabb Devolver Digital gyöngyszem apróbb hibák ellenére.
4.-10. (meg nem határozott sorrend): Total War: Warhammer III, Old World, Victoria 3, WoW: Dragonflight, Expedition: Rome, Against the Storm, Peglin

Az a baj, hogy az elmúlt 2 évben nem csak koronavírusra, de AAA játékokra is immunis lettem. Vagy epilepsziás rosszullét fog el a túlefektezett 3D látványvilágtól vagy mint az Overwatch 2 esetében óriási csalódás látni, hogy lerombolnak egy korábban jól működő metát és visszafelé fejlődnek a mechanikák.
De stratégiai játék rajongóként nagyon nincs okom panaszkodni 2022-re, a Dwarf Fortress és a Dune: Spice Wars még így is kimaradtak, pedig elég esélyes, hogy ezeket utólag hozzáírhatom a top10-hez.

RaveAir · http://www.magyaritasok.hu 2023.01.02. 17:27:35

A 12 ajánlott kalandjáték végül itt nem kerül megemlítésre?

Grath 2023.01.02. 19:00:55

@RaveAir:
-Beacon Pines
-Foretales
-Gerda: A Flame in Winter
-Lost in Play
-Norco
-Shadows Over Loathing
-Shin-Chan: Me and the Professor on Summer Vacation
-South of the Circle
-The Excavation of Hob's Burrow
-Time on Frog island
-Wayward Strand

ric64st (Rihárdó) 2023.01.02. 20:10:39

kicsit Off: Szívmelengető volt az idézet és hasonlat a Rémálomföld kapcsán, köszönet Mazurnak! A Szilveszter estémet bearanyozta, hogy a kedvenc podcastomban idézték, amit 20 éve csináltunk :)

On: Lehetne az Eye Of Beholder vagy a Sonic The Hedgehog C64 portját mondani, de nekem a Cacorm című játék jött be idén a legjobban C64-re.

DraconisGladius 2023.01.11. 13:39:53

Na most kiderült hogy Stöki a legprofesszionálisabb, legjobb újságíró köztetek. Nagyon jó listát rakott össze , gratulálok. Bár szubjektív lista, de szakmai szempontból is beleköthetetlen. Egyszerűen meghajolok a bátorság, őszinteség, és azon szakmai rálátáson, hogy a God of War Ragnarök-öt az Elden Ring elé tette, és teljesen igaza is van, összességébe jobb játék.
Mazur listája nagyjából rendben van, azért remélem hogy Karácsonykor pótolta a Monkey Island-et és a Horizont is befejezte, vagy majd pótolja és befejezi, mert mindkettőnek bőven helye kellene legyen a listáján, sőt annak első felében néhány a listáján lévő játék helyett.
Sasa-ban csalódtam. Hol van az a Sasa aki abszolút jogosan kimondta hogy nem lehet összehasonlítani az indie-ket a AAA játékokkal. 99%-ban az indie játékok csak egy-két aspektusban kiemelkedőek, egyediek szemben egy fantasztikus AAA game-el ami mindenben. Ha látná a Régi Sasa az új Sasa listáját, akkor letagadná szerintem. :) Elkapta Grath-től az indie-kórt.
Grath-al pedig nem tudom mi történt??? Egy másik bolygóról jött, megőrült. Gyakorlatilag felállított egy indie top listát plusz az Elden Ring-et, ráadásul olyan indie játékokkal tele, amit már másnap elfelejt az ember, nem hogy évek múlva. Se Horizon, se God of War? Még az első tízbe se??? Ráadásul valljuk be egy kicsit szánalmas érveket hozz fel főleg a God of War-al szembe. Talán egy kis reset-et kell nyomni és valamikor később újra elkezdeni, mert így lemaradsz a 2022-es év legjobb játékáról.
Grath szörnyű listája, és csipős megjegyzéseim ellenére nagyon jók voltatok 2022-ben is, egész évben tűkön ülve vártam mikor jön a következő adás. Boldog új évet kívánok nektek, és csak így tovább! Különleges, rendhagyó, szuper podcast vagytok már évek óta.
Hosszú hozzászólásom végére itt az én szubjektív 2022-es évi top 10-em. Hogy ti is belém tudjatok kötni :)
1. God of War: Ragnarök
2. Horizon Forbidden West
3. Elden Ring
4. Gran Turismo 7
5. Return to Monkey Island
6. Stray
7. Xenoblade Chronicles 3
8. Ghostwire: Tokyo
9. A Plague Tale: Requiem
10.Lego Star Wars: Skywalker Saga
süti beállítások módosítása