HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 8x14: Számítógépes táborok (élőben felvett, 400. adás)

2022.12.29. 11:56 Stöki

A Checkpoint indulása óta igyekeztünk a kerek számú adásokról élő felvétellel megemlékezni. Így zajlott le a 100. adás, aztán a 150., a 200. és a 250., és egy live-ot akkor is csináltunk, amikor külföldre költöztem. Aztán jött a Covid, és teljesen lehetetlenné tette, hogy a 300. vagy akár a 350. adást élőben ünnepeljük veletek, hallgatókkal. De idén a 400. adásra megint összejött a csoda: december elsején találkoztunk úgy, ahogy régen, a 2010-es években. A móka helyszíne ezúttal is az Epam Event Hall volt, nagyon hálásak vagyunk az Epam Hungarynek, hogy beengedett minket oda és még etetett-itatott is minket.

podcast186.png

A téma ezúttal a számítógépes táborok intézménye volt, két részben elmesélve: először egy töriórásabb blokk volt a táboroztatás kialakulásáról Amerikában és Magyarországon, aztán jött egy személyesebb blokk a Gamestar- és Guru-táborokról, a Checkpoint family megbecsült családtagjainak (azaz Sasa és Mazur) elbeszélésében. Bár podcastról van szó, az élő felvételeken mindig igyekszünk valami pluszt nyújtani a közönségnek, és ehhez a témához adta magát egy csomó kép. Szóval elnézést kérek azoktól, akik az adást autóban hallgatják, a nagy része így is élvezhető, de azért néha jó lenne látni hozzá a képet. Aki viszont úgy hallgatja a felvételt, hogy közben tud lapozgatni egy galériát, annak a shownotes után iderakom az előadás képeit (két cinkesebbet kivéve, amik amúgy sem találhatók meg a neten publikusan). Aztán a galéria után még jön egy másik galéria is, a nagyszerű Sebesi "Dester" Sanyi lőtt remek képeket a felvételről, így aki nem jutott el rá, az is kicsit ott érezheti magát.

Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé. ♥♥♥ És nagyon köszönjük mindenkinek az elmúlt 400 adást, irány az ötszázadik! ♥♥♥

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle:

És akkor jöjjön ad adáshoz tartozó képgaléria - mint említettem, van kettő fotó, amit a helyszínen kivetítettem, de a netre azért nem tenném fel, ott a követhetőség érdekében egy placeholder szerepel a galériában.

Checkpoint 400

Végül jöjjön Dester remek fotóriportja arról, hogy is zajlott a felvétel 2022. december 1-jén. Itt még készülődtünk:

checkpoint400_01251.jpg

Felvétel előtti dumálgatás, balról jobbra haladva Ender, Sasa, én, Mazur. A hátam mögött a Checkpoint egyik visszatérő vendége, Képes Gábor bújik meg, Mazur mögött pedig az a csodálatos rollup, amit Zobor kódnevű támogatónktól kaptunk ajándékba.

checkpoint400_01254.jpg

Képes Gábor kicsit eltérítette az adás elejét: nyertem egy díjat, de korábban nem volt alkalmam átvenni, Gábor a felvétel előtt adta át.

checkpoint400_01261.jpg

Az átadás pillanata. Megilletődöttségemben nem is mutattam meg rendesen a díjat, de egy nagyon szép üvegalkotás, egy billentyűzetet és egy írótollat ábrázol.

checkpoint400_01281.jpg

Na, kezdünk. Az első blokkban csak hárman beszélgettünk Mazurral kiegészülve, amolyan Képtelen Krónikaként.

checkpoint400_01308.jpg

Itt jobban látszik a rollup. Felhívnám a figyelmet a golden axe-os Sasa- és Mazur-gnómokra.

checkpoint400_01349.jpg

Sok érdeklődő jött el, majdnem teltház lett. Nagyjából 120 ember ült le meghallgatni minket, köztük hét korábbi Checkpoint-vendég.

checkpoint400_01356.jpg

A mikrofonok előtti rész teljesen megtelt...

checkpoint400_01436.jpg

...de még az oldalsó ficakba is jutottak emberek. Volt, aki nem sokat látott belőlünk.

checkpoint400_01447.jpg

Beszélgetés a szünetben, itt éppen Klárival, aki szintén megbecsült tagja a Checkpoint Familynek.

checkpoint400_01372.jpg

Volt egy lego-ajándék is, amit a szünetben kisorsoltunk (meg még egy, amit a felvétel végén).

checkpoint400_01400.jpg

Egy Brazil-compós felvétel értelmezése, a második blokkban már Sasa is odaült a negyedik mikrofonhoz.

checkpoint400_01455.jpg

A felvétel minőségéről és zavartalanságáról ezúttal is a Runyai Stúdió, azaz Runyai Gábor gondoskodott.

checkpoint400_01459.jpg

Mazur talán itt meséli el újra azt, amikor Ender felgyújtotta magát abszinttal.

checkpoint400_01473.jpg

Amiért érdemes csinálni az újabb és újabb adásokat.

checkpoint400_01498.jpg

Legközelebb holnap jövünk. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a nyolcadik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20221122.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, jaga, polipropilén, kalanneni.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

9 komment

Címkék: retro közösség live podcast évforduló checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr5718012828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.12.29. 17:19:04

a brazil-féle absurd compo-ra emlékszem, még a guru magazinban is le lett közölve az akkori táborbeszámolós cikkben. talán akkor volt, amikor kriszta haja bezöldült.

kuf 2022.12.29. 19:53:35

Jó volt nosztalgiázni egyet a táborokról, cserébe publikus lett a '93-as parádi GURU tábor egy közel 3 órás VHS relikviája, köszönet Jocónak a felvételekért ;)

www.youtube.com/watch?v=q1EeddSJFhI

Amint időm engedi, felrakom az összes GURU/PCGURU tábor képet vmi felhős tárhelyre, 1993-tól kb 2004-ig.

Nagyon nehéz project volt a táborhely választás, ha csak 2 dolgot említek.. pl kellett elég "amper", egy átlagos táborhelyen adott épületnek, körletnek jó, ha volt egy 10A-s megszakítója, de a legfontosabb,h olyan helyet kellett keresni, ahol nem kellett megelőlegezni 500-700e Ft-ot hónapokkal, fél évvel korábban. Ezért vált be Alsóörs, itt csak miattunk húzták be az ISDN2-t, cserélték ki a kismegszakítokat 16A-ra és a jó öreg Hamvai gondok úr nem kért előleget.. :D Abban az 7-10 napban minden napra jutott valami story, a külföldi Vogel látogatók leitatása az alsóörsi kiskocsmában, Uhrin Benedek koncert, de Brazilék is tudnának mesélni a '95-ös nagyvisnyói kocsma kiszárításáról :) Sajnálom,h nem mentem el erre az adásra..csodás korban éltünk barátaim!

Generic Jingle 2022.12.29. 22:21:50

Miért pont csütörtökön volt... :-(

kuf 2022.12.30. 08:34:06

blogmotor lecsípte tegnap.. a guru.megesz.hu saját project, igaz kb 20 éve nem frissült. Stöki, még rád is irtam messengeren, ha táboros adás lesz, beszéljünk ;)

nyu 2022.12.30. 11:41:44

Már nem emlékszem melyik 2000 körüli alsóörsi táborban volt, hogy szobatárs rövidgatya-póló-analóg focilabda kombóval bement az egyik 12-14 körüli cséző srácokkal teli faházba:
- Jöttök focizni?
Fel se néztek a monitor elől, így jött a válasz:
- Melyik FIFÁval toljuk?

Szekrényszagú néni 2022.12.30. 15:28:27

Hetedhét (a sárkányos tankönyv gyerekeknek) volt akkoriban mindenhez, Atari 800, Spectrum stb. Nekem pl. Plus 4-hez.

N-core 2022.12.30. 20:44:43

Volt elvileg 2004-ben egy Gamer Magazin tábor is Püspökszilágyon. Meg talán előtte való évben a Szigeten is kint voltak pár sátorral meg gépekkel.

scarabaeus 2022.12.30. 22:05:58

1992. Parádfürdő, Guru. :-)
Bakker, három évtized eltelt...

Szekrényszagú néni 2022.12.31. 13:11:49

A szerepjátékos táborokról (nem voltam, barátaim mesélték) nekem nem annyira a sznobság, inkább a néhai Matula magazin örökbecsűje jut eszembe: "Jellemző a kétségbeesésemre, hogy azon a nyáron elmentem egy SZEREPJÁTÉKOS TÁBORBA. Mindenki ronda volt és olyan hihetetlenül béna, hogy egy idő után még én is menőnek éreztem magam. Ettől fogva kezdett tetszeni a dolog."
süti beállítások módosítása