HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

  • Lóval ne: @Zolexx: A kidolgozottság a Microprose, Papyrus vagy más fejlesztők versenyjátékaihoz képest valób... (2024.03.29. 11:03) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • manson karcsi: @Zolexx: a stunts nagyon előremuató volt. 1990-ben arcade-ben olyanok jöttek ki, mint a moonwalker... (2024.03.28. 18:33) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • kemi242: Ennek a játéknak nekem a zenéje maradt meg. Emlékszem, osztálytársam hívott át, hogy hallgassam me... (2024.03.28. 09:42) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • Zolexx: Hát akkoriban az ilyen jellegű játékok csak a játéktermekben voltak csodák, esetleg valami gyorsab... (2024.03.28. 07:28) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • molnibalage: @Karvaly: Köszönöm. Meg még jó darabig a sorozat, de lehet, hogy lesz egy hosszabb szünet, mert re... (2024.03.27. 13:30) Checkpoint 5x20: Harci repülőszimulátorok
  • Utolsó 20

Checkpoint Now 2021/11 - Grand Ciki Auto

2021.12.07. 18:18 Stöki

Decemberben kisebb adásdömpinggel szeretnénk kedveskedni, szóval máris itt a Checkpoint Now, vagyis az előző hónap legfontosabb hírei + hozzá a kommentárjaink és a hónap mindenféléi. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran.

cpnow2111.png

November balhéktól volt hangos, és igazából hasraütésszerűen választottuk ki, hogy a GTA Trilogy Definitive Edition minősége vagy az Activisionnál eszkalálódó Bobby Kotick-balhé legyen a hónap témája. Mindkettőről elég sokat beszéltünk, szóval a nyersanyag két és fél óra lett, ezt azért kicsit feszesebbre vágtam. Ahogy lenni szokott, szó esett egyéb szokásos témákról: stúdiófelvásárlások, filmes hírek, retrós hírek, üzleti hírek és egy-két fontos játékmegjelenés. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb napokon belül jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a hetedik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20211024.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Kurucz Ádám, Kecskés János, Kozmér József, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

21 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr9816776308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.12.08. 06:24:27

azok a retró hírek a legjobbak!
a pac-wor-man elég nehéz lett.

scherier 2021.12.08. 09:17:51

POWER ON

Captian power and the soldier of the future - nekem ez ugrik be nem az xbox:)))

Evoken 2021.12.08. 15:11:24

A régi San Andreasban is maximum körözést kaptál ha átúsztál egy még elzárt területre. De legalább nem omlott össze a játék. :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.12.08. 17:28:09

Hát, a játékiparnak hónapról hónapra sikerült megmutatni, hogy mindig lehet aljasabbnak, takonygerincűbbnek hazugnak, sunyinak és végtelenül pénzéhes szajhának lenni.

Én már nem is tudom, hogy igazából ki vesz ma megjelenéskor AAA játékot, meg minek? Nagyon gyakran töprengek el azon, hogy a nagy vásárlói masszának, akkor mekkora része tudatos vásároló? 1%? Vagy annyi sem? Évről évre nívótlanabb foshuzatos raklapszart adnak el, nincs kész, szar, befejezetlen játékok és az emberek továbbra is megveszik.

Lehet, hogy tényleg 1%? Tehát az a réteg, aki a CP-t hallgatja, ha 100%-ban eltűnne a játékok vásárlói köréből, akkor stat hibahatár lenne? És ennek a kimenete az, hogy megéri tömegtermelni az fost?
Meg mindeközben abuzálni a dolgozókat, nőket erőszakolni meg fenyegetni hobbiból és megúszni ejnyebenyjével? Ennek a bobby k nevű szarházinak kb. rég sitten kéne ülnie...

Mondjuk nálam ez oda vezet, hogy bepótolom a régi játékokat, amik kimaradtak. 2020/21-es megjelenésű játékot egyet vettem lényegében a Wasteland 3-at, azt is csak idén. A HZD technikailag 2017-es játék, de csak tavaly adták ki PC-re, azt vettem meg és ennyi. 2019-ből sem rémlik semmi.

Számomra ez ma az "ipar".

Ehhez képest a Tower of Time nevezetű gyöngyszemmel szórakozok tök jól, amit ingyen kaptan a GoG-tól. Sajátos egy élmény és igen durva kontraszt.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.12.08. 17:44:39

@molnibalage: a kapitalzmus első törvénye: profit über alles. nincs második törvény.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.12.08. 21:55:32

@manson karcsi:

És még egy kis odaszólás. A boomer generációs szokott olyat mondani, hogy "ezek a mai fiatalok"...

Nos, sanszosan az összes ilyen foshuzatos raklapszar kiadott játékra ezen generáció tagjai bólintottak rá. Csoportosan....

Evoken 2021.12.09. 13:30:25

@molnibalage: maximálisan egyetértek, de azért még böven van példa olyan elsönapos AAA címre ami minöségi. Nekem csak tavaly az FF7 remake, Last of us 2, Ghost of Tshusima ilyen volt. Jövöre pedig szerintem nyugodtan boritékolható az Elden Ring, a Gran Turismo 7, a God of War és az új Horizon magas minösége is. De ha visszamennék régebbre, akkor sem hiszem hogy találnék olyan day1 vételt amit megbántam volna késöbb, miközben próbálom hinni, hogy tudatos vásárló vagyok.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.12.09. 13:40:42

@Evoken: Aboszlúte nem tudnak érdekelni a japán játékok, az FF széria pont ilyen. A Last of Us 2 egyszer meg lesz, csak PS4 slimen nem tudom, hogy hogyan futna. Meg majd nagyon óccóért.

Én nagyon sok régi Day 1 vásárlást megbántam.

X-COM kiegje (amit hozzátett az is többnyire idegesítő volt)

X-COM 2 (nem volt rossz, átlagos, de egy kvázi DLC szintjén volt bakker teljes áron...????)

Steel Division 44 (a WG szériához képest bűnszar, nem véletlenül hagyta el azonnal a közösség)

Risen 2 (bűnszar volt)

Evoken 2021.12.09. 14:01:47

@molnibalage: tlou2 technikai szempontból kikezdhetetlen, alap PSen is biztosan patent. Már a normál ára is igen alacsony (13k körül) de csomót láttam idén akciózva, 7k körül ajándék.

Ha jobban belegondolok, mégis voltak day1 rossz élményeim egy bizonyos játéknál (khm...wow kiegészitök...khm), ami a jellege miatt egy kicsit máshogy súlyozta a dolgokat ugyan, de azoknál éreztem egy ponton túl, hogy bizony soha nem fogja már hozni a korai élményeket és számomra a game design is teljesen rossz irányba halad. Szóval ilyen szempontból valahol csalódások voltak, de ennek ellenére rengeteg óra (hét, hónap, év...) lett beleölve, bizonyos komponenseiben mindig valódi kihívást és szórakozást nyújtva, igy tulajdonképpen ezeket sem kidobott pénznek érzem. Vagy csak áltatom magam. :))

Furcsa, de az xcomokról csak jót hallottam.

Zolexx 2021.12.10. 07:30:25

@Evoken: az előző évek fejleményeinek ismeretében azért a "borítékolható" kifejezéssel én csínján bánnék, tekintve, hogy az addigi legmegbízhatóbbnak tartott stúdiók szállították a legnagyobb botrányokat.

Egyébként Bobby Kotick: hát ez a jéghegy csúnya... De egyébként mi a garancia arra, hogyha le is mond, nem egy másik genyó fog a helyére kerülni, aki ráadásul még az üzlethez sem ért.

Továbbá nem szeretném túldicsérni a srácokat, de novemberben is tettek le egy fantasztikus átiratot az asztalra: plus4world.powweb.com/software/Tetris_2K21

Zolexx 2021.12.10. 07:36:36

Ja és még valami: az a csavaranyából malomkő effektus az tényleg csúcs. Kb. olyan megbízható ez az AI, mint az önvezető Tesla. :D

Szekrényszagú néni 2021.12.10. 10:08:28

És ha lemond, akkor mi van? Már most annyi a pénze, hogy abból az unokái is vidáman elkokózgatnak életük végéig, és ezt igen valószínű, hogy senki nem fogja leperelni róla. A röppálya hasonló hazánk "bukott" politikusaihoz, nekik is az lehet a legnagyobb gondjuk kb. hogy melyik üdülőhelyen koplaljanak hátralévő civil éveikben.

Evoken 2021.12.10. 11:33:29

@Zolexx: abban egyetértek, hogy a kifejezéssel manapság már tényleg óvatosan kell bánni, de az általam felsorolt játékok már megbízhatóak, bizonyítottak valamilyen módon. Vagy nagyszabású closed teszttel, vagy olyan videók és infók szivárogtak ki róluk amik miatt biztos hogy nem lesznek gta féle átcseszések és Battlefront szintü félkész termékek, vagy egész egyszerüen a Sony nem adná ki öket ha nem ütné meg a szükséges szintet.

GépBalta 2021.12.10. 23:17:12

Ugyanilyen átb..ás lett az épp csak megemlített Forza Horizon 5 is. Nagyjából addig a részig készítették el a játékot, amennyi ideje van rá egy újságírónak, hogy tesztelje, a többi része meg egy igazi bughalmaz a játéknak. Meg is kapta a majdnem 10 pontokat mindenütt, aztán az userscore meg nem egészen lett olyan, és egyre több, az "anyátokkal bétateszteltessétek a játékotokat" jellegű vélemények is. Főleg a PC-s közönségtől, akik közt valószínűleg kicsit kevesebb az aki csak úgy ránézett mert benne van Gamepassban és több az aki megvette, mert tetszett neki az előző és nem gondolta, hogy nemcsak hogy túlárazva standalone játékként adnak ki valamit ami nyugodtan lehetett volna egy DLC map az előző játékhoz, de még bugosan is.
Ha esetleg új platformra jelent volna meg, vagy lecserélték volna az engine-t akkor sem érteném, hogy hogyan jelenhet meg egy játék ennyi buggal, de elfogadnám. De kb. csak az assetpackot kellett lecserélniük az előző, meg az az előtti 2 részhez képest egy mexikói témájúra. Szebb is csak attól lett, hogy egy-két javítótt/új világítás részecskeeffektet tettek a játékba.

Zolexx 2021.12.11. 06:59:39

@GépBalta: XBOX-on játszva ez az egész nyilván nem igaz, nézd meg ott is a user score-t. Az XBOX Game Studios játékok PC verziói optimalizáció terén egyébként sajnos sohasem álltak a helyzet magaslatán.

GépBalta 2021.12.11. 10:11:24

@Zolexx: Eddig én a series konzolosoktól hallottam a legtöbb panaszt, de a bugok és problémák legnagyobb része sokkal inkább globális, mintsem platformspecifikus. Engem főként a pályán lévő láthatatlan hibák akasztanak ki. Egyrészt mert sokkal több van belőlük mint a 4-ben, másrészt pedig azért, mert ahhoz a 4-ben a 3 év alatt sem jött sose javítás. Meg az online módok hibái, amik meg szintén nyilván mindenkit érintenek.
De az xboxos userscorét is ha megnézed, akkor látszik, hogy azok közül aki vette a fáradtságot hogy kritikát írjon, aki nem az első nap játék után adták rá a 10/10 best game ever-t, azok közül egyre több panaszkodik a bugok végeláthatatlan számára.
De azért javítgatják a dolgot. A kedvenc patchem az ami óta egyedül is lehet teljesíteni a Horizon Arcadet, mert azt valahogy nem sikerült megoldani, hogy a 10M játékosbázisból valahogy összegyűjtse a sükséges 10-12-őt a szerver mint a 4-ben, úgyhogy valószínűleg egymással párhuzamosan több ezer ember játszik soloban egy multiplayer játékmódot. :D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.12.11. 18:40:59

@molnibalage: van egy olyan, hogy groupthink. ez nem generációs probléma. már jóval a boomerek előtt elkezdődött. minél nagyobb egy cég, annál képtelenebbek racionálisan/józanul dönteni, és annál nagyobb a groupthink veszélye.

Generic Jingle 2021.12.14. 10:24:02

Összefoglalva: nagy szerencséje van a cégeknek azzal, hogy már nem floppy-n, CD-n vagy DVD-n kell kiadni a játékokat, mert így bármilyen félkész szart kiadhatnak "majd lesz hozzá patch" felkíáltással, a DLC-ről nem is beszélve.

AarPoe 2021.12.14. 22:38:38

Az magában ciki, hogy egy "balhé" "balhé" "ez megvette azt" "az megvette azt" adás hamarabb volt, mint a GTA-sorozatról szóló.
Nem veszi ki jól magát cikizni valamit, ha közben ti is hűen lekövetitek, belesüppedve a mainstream-be.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2021.12.21. 22:57:36

@AarPoe: A GTA-sorozatot elég alaposan kibeszéltük a Rockstar-adásban 2017-ben, kb. a kétharmada arról szólt. Az volt a GTA-adás.
Az utolsó mondatodat pedig őszintén szólva nem értettem.
süti beállítások módosítása