HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2021/02 - Levédett videojátékok, feltört CD Projekt

2021.03.08. 20:46 Stöki

Az első Checkpoint Now egész jó visszhangokra talált, így folytatjuk. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. A visszajelzések alapján többen hiányoltatok kickstarteres, illetve nagyon fura retrós híreket, most ilyenek is kerültek az új adásba.

cpnow2102.png

Február fő témájának a szabadalmaztatott (azaz levédett) videojáték-elemeket neveztük ki, abból kiindulva, hogy a Warner levédette a Nemesis rendszert. Elég sok hasonló példát találtunk, az első Sonic dugóhúzósan csavarodó páyaelemétől kezdve. Emellett a CD Projekt feltörése, három nagy felvásárlás és a Japan Studio megszűnése uralta a híreket, és persze akadt egy-két bejelentett halasztás meg megjelenls. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb április elején jövünk Checkpoint Now-val, amiről továbbra is bátran írjatok visszajelzéseket (mi tetszik, mi nem, miből legyen több/kevesebb). Addig is úgyis találkozunk még többször, legközelebb vendéges Checkpointtal, szerintem még a héten. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a hetedik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20210214.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Kurucz Ádám, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb és patex 1987.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

13 komment

Címkék: podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr9316453896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.03.09. 07:00:19

köszi, végre valami olvasnivaló.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2021.03.09. 13:47:00

Mondhatni GÓRKÉP ez az előzetes a Mortal Kombat jelen állapotáról. Tőzsdecápa rovat érdekelne, visszafelé beszélni sztem nem érvényes, mert nem ismerhető fel a mondanivaló.

Osiris_X 2021.03.09. 18:58:22

Nagyon jó adás lett!
Köszi srácok.
Sega Megadrive Minit sajnos alig kapni én nem találok sehol a fiamnak. Out of stock van mindenhol. Amazonon van 180£ körül... 67£ volt mikor kijött...

nyu 2021.03.09. 19:06:08

Gondolom nem lehetett olyan bonyolult portolni egy assemblerben programozható, Z80 processzoros számológépről egy 20 évvel korábbi, szintén Z80-as vasra.

AarPoe 2021.03.10. 11:54:40

Egyszerűen a címét sem értem ennek az adásnak. Remélem, mielőbb visszatértek a retro vonalhoz Srácok ...

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2021.03.10. 12:43:41

Tudod AarPoe ez ilyen szójáték, checkpoint most! A retro vonalnak meg semmi baja, megy tovább.

thief 2021.03.10. 17:32:19

@Osiris_X: Ott lehet hogy van. HA meg nagyon olcsó ott a lego akkor bartelben is lehet csere berélni stb :)Meg ugye ott olcsóak ezek szerint az elektronikai cikkek stb..(amit kb minden külföldre ment magyartól hallok hogy mindenhol kánaán van....)

Viktor Mónus 2021.03.10. 22:30:49

A HEROES sorozatról kérnénk podcastot!!!! Köszönjük!

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2021.03.11. 14:58:57

Jó kis adás volt ez is! <3 Csak úgy repül ilyenkor az idő mosogatás meg teregetés közben (úgyhogy a feleségem is nagy rajongótok! :D )

Az előzőnél is, meg most is nagyon röhögtem a támogatók listáján, egyrészt ugye ZOLTANGA neve miatt, másrészt mert két trollkodó nickname megint nagyon viccesen lett beolvasva.
Amúgy meghallgatnék egy olyan patronáló listát is, amit héliumot szívva olvas be Stöki!
:D
(de a nevek közé rejtett 7 törpén is szakadtam pár éve... :D )

Osiris_X 2021.03.11. 21:23:41

@thief: Szia! szerintem félreértettél. Én nem vagyok "ott" mármint a brexitbe sűlyedt hanyatló nyugaton, csak az Amazont tudom használni, és használom is. Ez azt jelenti hogy egyszerre nézem az angol, francia, németet. De csak az ángílusoknál van valami zugkereskedő aki igérni mer. Ez nekem olyan nagyon 50-50-nek tűnik. A hivatalos site-on minden kereskedő azt mondja hogy kifogytak. Sztem a gyártás már rég leállt. De közel háromszoros árat elvből nem fogok fizetni érte, mert valahol azért meg kell húzza a kétfülü a határt. Nyilván a Golden Axe ezen változata (ami a retroland szerint az egyik legjobb) magába megérne nagyon sokat, de vannak határok.
Más.
Két jó adás ötlet a srácoknak:
Közös adás a Spacebarecast-el a sci-fi játékokról.
És tudom hogy közel lehetetlen, de kérlek titeket hogy valahogy, akárhogy menjetek közel valahogy CoVBoyhoz, gáncsoljátok el, és amíg feltápászkodik, addig egy gyors, akár rövid adást csináljatok vele.
Arnó vagyok a szoftverkalóz ahogy az 576-ba szerepeltem a levrovba, vagy aki Bíborholdból ismer(szintén levrov) az meg úgyis tudja.
Arcadián találkozunk hamarosan! Nem kell betojni! Rdr2 4eva. A cowboy család mindig ott lesz!
Uff.
Beszéltem.

Garott 2021.03.12. 17:55:00

FFVII remake kapcsán: nem került szóba, de a Yuffie dlc egy olyan dlc lesz, amit csak ps5-re lehet letötleni. PS4-re nem. Én nem emlékszem olyan dlc-re amit az alapjátékkal nem lehetett játszani, csak a felupgradelt újgenerációs verzióval. Főleg úgy, hogy a PS5 továbbra sme a legkönnyebben beszerezhető gép.

Generic Jingle 2021.03.13. 16:42:46

Nem lehetne a Kickstarter híreket az adás elejére tenni a retró hangulat miatt?
süti beállítások módosítása