HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2021/08 - A nagy játékárlufi és egyéb balhék

2021.09.10. 09:00 Stöki

Hú, jó sokat csúszott az esedékes Checkpoint Now (az iskolakezdésre és a nyaralásra tudok mutogatni), de talán még élénken élnek az augusztusi emlékek ahhoz, hogy gyorsan bepótoljuk a lemaradást. Íme hát az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran.

cpnow2108.png

A hónap kontentje mindkettőnknél egyértelműen az a kb. 50 perces oknyomozó videó, amit Karl Jobst töltött fel a YouTube-ra. Ezt választottuk hát a hónap témájának, mert nagyon sok érdekesség kiderül belőle arról, hogy kik és hogyan manipulálják a régi videojátékok árait, elérve, hogy például a Super Mario Bros. bontatlan gyári példánya négy év alatt 6500 százalékkal dráguljon. Emellett szó esett a hónap egyéb balhéiról (elég balhés hónap volt) és a szokásos témákról: stúdiófelvásárlások, filmes hírek, retrós hírek, üzleti hírek és egy-két fontos játékmegjelenés. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a hetedik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20210621.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Kurucz Ádám, Kecskés János, Dvorszki Dániel, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, MLM a tét, Kaptás András, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

10 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr6016684960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ripburger 2021.09.10. 18:24:33

Jó adás volt, és orulok a honap temajanak, mert Karl Jobst-ot regota kovetem es o (is) nagyon profi! De speedrunner, n64 - golden eye 007. Tobb rekordot is tart(ott).

Dukefazon 2021.09.10. 18:48:51

Uhh, ez a játék ár felpumpálás különösen fáj, mivel hülye voltam 2018ban és nagyon sok játékomat eladtam, amit azóta megbántam. Idén elkezdtem újra megvenni azokat a játékokat, amiket eladtam, de van, amiért nagyon sokszoros árat kell kifizetnem 2-3 év után. És nem is szuperritka bontatlan SNES meg NES játékokat keresek, hanem sima bontott, használt, karcos PS1-2-es játékokat... Basszák meg, akik a hobbimmal manipulálnak, nagyon remélem, hogy kidurran a lufi és csúnyán megbüntetik az arcokat!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2021.09.10. 22:07:41

Én mindig is úgy gondoltam az egész műkincs és más hasonló csencselésre, mint kb. pénzmosásra. Követhetetlen az egész, anonim.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.09.11. 07:06:23

az új saints row meglepő. el sem tudom képzelni, hogy folytathatják a sztorit a gat out után.

TheReaperMan 2021.09.11. 09:58:05

@manson karcsi: Valószínűleg nem folytatják, teljes reboot lesz, új karakterekkel.

AarPoe 2021.09.11. 18:45:05

Mai játékokkal, fejlesztőkkel kapcsolatos állandósult szó: "balhék".
Régen ezt úgy hívtuk: "élmény".

polux 2021.09.14. 14:37:11

"a nagy tüske gyönyörű" :)

Reactor 2022.04.29. 02:05:09

Ha túl sokba kerül a játék, warezold le. Problem solved.
süti beállítások módosítása