HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2021/03 - Búcsú a régi PS játékoktól, NFT-őrület

2021.04.09. 17:34 Stöki

Harmadszor jelentkezünk Checkpoint Nowval, és most be is előz egy Checkpoint Minit, amíg még április eleje van. Tudjátok, ez az előző hónap legfontosabb híreit végigkommentáló adásunk, néhány egyéb aprósággal. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran.

cpnow2103.png

Március csendes volt, hónap végéig kellett várni a fő témára, ami az lett, hogy a Sony gyakorlatilag kivégzi a PS3-as, PSP-s és PS Vitás piacot (utóbbi különösen érdekes azt tekintve, hogy még idén is jelentek volna meg Vita-játékok). Aztán még az NFT-k csodálatos életébe próbáltunk betekinteni, magas színvonalon megszakértettük a Roblox tőzsdére lépését, és persze voltak megint felvásárlások, egy fontos stúdióalapítás, akadt egy-két bejelentett halasztás meg megjelenés. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb napokon belük jövünk Checkpoint Minivel, május elején pedig Now-val. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a hetedik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20210214.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Kurucz Ádám, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb és patex 1987.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

11 komment

Címkék: podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr4516495882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2021.04.09. 20:16:57

Én már annak örülök, ha Hitman nem egy nehéz sorsú üzbég anya lesz.

Ordo 2021.04.10. 02:33:24

Képtelen Krónika várható a közeljövőben?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.04.10. 12:53:02

kicsit ilyen todd&aaron game awards ízű ez a hónap akármije.

Rihárdó · http://rihardo.uw.hu 2021.04.10. 13:00:54

Április 4.-én volt új epizód

Dukefazon 2021.04.10. 17:36:58

A PS Store bezárása kicsit problémásabb sztori, először mindenki csak spekulálgatott, én is felbaxtam magam, mert a digitálisan megvett játékok így mennek a lefolyóba. De a hivatalos közlemény szerint a megvett játékokat le tudod tölteni továbbra is, csak újakat nem tudsz megvenni, ebből fakadóan úgy gondolom, hogy ha új gépet szerzel és belépsz rajta a PSN fiókoddal, akkor ugyanúgy le tudod húzni a játékokat amiket megvettél korábban. Ezek után már nem voltam annyira felbaxódva, de én már régen is megmondtam, hogy a digitális storefront-oknak hatalmas hátulütője az, ha bezár a bazár, akkor cseszheted amid volt.

Ez az NFT marhaság tényleg egy nagy lufi, ami egyedül érdekes benne az az, hogy ha te tovább adod a digitálisan megvett cuccot, akkor kapsz érte manit, de ha az illető tovább adja, akkor a korábbi tulajdonosok valamekkora százalék részesedést kapnak minden további tulaj váltás után, és ettől izgalmas, hogy ezt az egész marhaságot blockchain alapon csinálták meg. Fasság az egész, de ez az aspektusa azért tesz rá egy csavart amitől kicsit érdekesebb lesz.

Dukefazon 2021.04.10. 17:37:51

Ez az Intellivision-ös Castlevania már most jobban néz ki, mint az Amiga verzió. Igen, készült Castlevania Amigára is (bár ne tették volna).

VZT 2021.04.11. 12:46:34

Kicsit messzebbről kapcsolódik. Szeretnék érdeklődni, hogy hol merre érdemes próbálkozni egy régi fat PS3 megmentésével kapcsolatban. PS2 kompatibilis (főleg emiatt van nagyobb eszmei értéke számomra) nagy winyóval bővítve. Újrapasztáztam, de ennek ellenére túlmelegedés okán a venti maxon pörög és le is kapcsolja magát kb 10 perc után játék közben. A kifújt levegő egyáltalán nem forró. Sok mindent írnak a neten, illetve olvastam utána. A feltételezett javítás meghaladja a képességeimet. Konzolos boltokban csak húzódoznak tőle.

rfalcon 2021.04.11. 15:18:47

@VZT: Esetleg telepíts egy Control Fan Utility-t (amennyiben CFW van a gépen). Ha hideg a kifújt levegő, talán csak ventilátor vezérlővel lehet valami.

Majdénmegmondom 2021.04.12. 10:38:12

Úúúú, ez a Parameters pont olyan játéknak tűnik, amibe ezer órákat bele tudnék tenni! Még jó, hogy megszűnt a Flash...

Generic Jingle 2021.04.17. 19:28:42

Szegény Grath egyszer mond poént, akkor is pont belebeszél Stöki... :-(

Lokki5 2021.04.28. 18:55:11

Nem vagy egyedül, a Black&White-t én is nagyon imádtam!
süti beállítások módosítása