HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 5x18: A Valhallától a Magicig - interjú Szikszai Gáborral

2019.10.04. 11:03 Stöki

Amikor év elején felvettünk egy adást Buttinger Gergellyel, homályos ígéretként elhangzott, hogy egyszer majd a legendás Boros-Szikszai művészpárossal is készítünk egy felvételt. Ennek az ígéretnek a felét most betartjuk, új adásunk vendége ugyanis Szikszai Gábor, akivel elég szokatlan helyzetben interjúztunk. Ő kilenc időzónával odébb, Amerika nyugati partján vette fel a telefont, aztán elindult munkába, és az autójában folytattuk a diskurzust. A hangminőség így nyilván nem lett olyan, mint egy stúdióban lett volna, de hát kis ár ez ahhoz képest, hogy Gábor milyen érdekességeket mesélt.

podcast116.png

Mert szó esett például a kilencvenes évek könyvillusztrációiról (aka. valhallás időszak), a PC ZED indulásáról, az első videojátékos munkákról, arról, hogy mikor és miért költöztek Amerikába, arról, hogy milyen volt a Blizzardnak, majd a Wizards of the Coastnak dolgozni, és végül valahol Harry Potternél és a Pokémon Gónál kötöttünk ki. Természetesen ezek után kutya kötelességünk Boros Zoltánt is mikrofonvégre kapni, úgyhogy most erre teszünk homályos ígéretet. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Legközelebb jövő hét elején jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások az ötödik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból pedig a teljes negyedik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20190905.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Kiss Balázs, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, Pozsonyi Róbert, Nagy Gyula, Gortva Gergely, Révész Péter, cue, MakkOS, Szabó Ferenc, Xlabu, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, hadam89, Ergoproxy83, Milo, Csviri, HaverDodi, arpadapunk, ArcadeMacho, Gabesz Fótról, G, Gergő, Havasi László, kaczurzsolt, Ateela Wrink, Vidra.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

11 komment

Címkék: retro közösség podcast checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr9315189564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2019.10.04. 11:32:10

Király, lesz mit hazafelé hallgatnom a buszon!
:)
Köszi a linket az Indexes Boros-Szikszai interjúmra! <3
A "Vogel az erkélyen" kép a 2000-es években vagy 8-9 éven át volt a háttérképem, amíg albérletben laktam cimborákkal egy panel 9. emeletén. Mindig, amikor az ablakban kávézva a budai hegyeket meg a Gellért szobrot néztem, és a hátam mögött duruzsolt a laptopom, azt képzeltem, hogy elsuhannak a házak között a lebegő autók. :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2019.10.05. 07:52:11

nekem b&sz festmény először a neurománc fedelén volt meg, aztán a world sf magyar tagozatos könyvek borítói mozgatták a fantáziámat.
örök kedvenc a vader pilótafülke.
rengeteg munkájukban fellelhető a syd mead-es vonal, ami nem hátrány.

Dr.Démonmac1 2019.10.05. 11:57:38

Kedvenc "hazai" alkotópárosom :)

Bergyilkos Bohoc 2019.10.05. 12:21:41

Vicces visszagondolni hogy kölyök koromban amikor még más alkotókat nem ismertem hogy el voltam ájulva tőlük, mai szemmel, amikor már kinyílt a világ, látom mennyire mesterkélt és borzalmasan steril a legtöbb alkotásuk.

Majdénmegmondom 2019.10.05. 16:06:32

A Soundcloud egyre rosszabbul muzsikál: ez az epizód legalább hússzor megszakadt, legalábbis böngészőből (bármelyik böngészőből) hallgatva. Telefonról, podcast alkalmazásból hibátlan.
Amúgy nem ez az egyetlen ilyen podcast- gyakorlatilag az összes Soundcloudos adás ezzel küzd.

Flankerr 2019.10.06. 00:36:20

@Majdénmegmondom: kutya baja sincs nálam a Soundcloudnak, sose volt. Más podkasztnak se

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2019.10.07. 11:12:20

@Bergyilkos Bohoc: Nekem pont emiatt tetszik, amit csinálnak.

GCIcetea 2019.10.08. 08:29:09

Fantasztikusak vagytok....

Ha egyszer megtehetem a nappalim falán egy hatalmas Boros-Szikszai lesz az tuti !

ErEr 2019.10.09. 16:16:40

Rendkívűl örültem ennek az interjúnak, nagyon érdekes és tanulságos volt. Boros-Szikszai páros alkotásai középiskolás koromban "mély nyomot hagytak" bennem, inspiráltak rajzolásra sokat. Igaz hogy egyike vagyok a "Photoshop-os UI huszároknak", :-) de legalább tudok rajzolni is. Sok mindennel egyetértek amit Gábor elmondott. Sajnálom hogy külföldre kellett menniük és ott kamatoztatniuk a tehetségüket, de valahol értehtő is egyrészt mint továbblépési lehetőség, másrészt a haza viszonyokat ismerve amikkel a kreatív alkotóknak meg kell birkóznia.

Karvaly 2019.11.08. 11:17:31

Szikszai mondta az interjúban, hogy váltana már valami más munkára, és azt is, hogy itt ez a rengeteg UI designer, aki rajzolni nem tud, másfél éves képzés után csak annyira képes, hogy meg tud tervezni egy grafikus dizájnt, de ha egy bármilyen kép kell, akkor már egy repositoryból kell megvennie - arra nem gondolt, hogy mi lenne, ha ő készítene ilyen általános rajzokat, amiket be lehetne építeni UI-okba? Először nyilván csak mellékállásként mehetne, de hosszabb távon már lehet, hogy eltartaná.
süti beállítások módosítása