HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

2010 IDDQD-kommentekben

2011.01.02. 12:00 Stöki

2010-nek vége, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az újságírók, bloggerek számot vetnek, aztán learatják, és megnézik a termést. Mi sem akarunk kimaradni, a következő napokban több „2010 izéi” poszt lesz. Most például megnézzük, milyen emlékezetes kommentek születtek tavaly.

– Hadd kezdjem abszolút kedvencemmel, nandras01 kommentjével, ami egy régi árlistás posztunkra jött. Nagyon hosszú, ezért nem másolom be, és egyébként is külön posztba ki lett emelve, ott el lehet olvasni. Évike, a virtuóz C64-programozó története olyan jó stílusban volt megírva, hogy engem az se érdekel, ha esetleg fake. Remekül szórakoztam rajta.

– Szintén külön posztot ért (és hossza miatt ezt sem másolom ide) Medencefűtés kommentje, ami egy vicces tetrises kép alatt született. Kommentelőnk gyönyörűen megidézte a flipperekkel és arcade gépekkel telezsúfolt régi játéktermek hangulatát, a sztori pedig legalább annyira katartikus, mint amikor egy népmesében a legkisebb fiú elnyeri a fél királyságot.

– Egyik visszatérő kedvencünk a kisfaszú fedőnevű júzer, aki többször is nagyon vicces hozzászólásokkal csalt mosolyt az arcunkra. A magnós játéktöltésről szóló poszt alatt például írt egy ilyet, persze a poén értéséhez kell némi BASIC ismeret:

VANGOGH

?SYNTAX ERROR
READY.

PICASSO

?SYNTAX ERROR
READY.

REMBRANDT

READY.

De említhetnénk tőle ugyanonnan ezt is:

Az én kedvenc programom ez volt:

1 POKE RND(0)*60000,RND(0)*256
2 GOTO 1
RUN

aztán hátradőltem és néztem, ahogy a világ a káosz felé tart...

– És még mindig a magnós poszt, asd123321dsa facepalmot érő hozzászólása. Kommentelőnk tőlünk tudta meg, hogy annak idején lehetett állítani is a magnófejet:

Kurva jó nem mondom, ovodás voltam mikor hozzánk került a "komodóre" c16+4, de erről a fejállításról nem halottam mivel a környezetünkben senki nem értett a gépekhez (szüleim is csak úgy megvették "mer ez a jövő"). Egyik nap aztán elkezdte nem vinni a kazikat a dataszette és bekerült a szekrénybe :( Hát mostmár tudom mi volt a baja :/

– Egyébként több fórumon is elmondtuk már, hogy büszkék vagyunk a kommentelőinkre. A trollkodás mértéke még címlapos posztnál is elhanyagolható, ellenben rengeteg az értelmes hozzászólás. Erre szép példák azok a kommentek, amik arra a kicsit provokatív posztra jöttek, amiben a túlzásba vitt nosztalgiázás ellen szólaltam fel. Azon túl, hogy ennek a posztnak a kommentjei szülték meg a Heti retro rovatot, többen vitába száltatok velem, olyan kulturáltsággal, amilyet blogger csak kívánhat az olvasóitól. Többet kiemelhetnék, de bennem bad_rock kommentje maradt meg leginkább. A teljes hozzászólást itt olvashatjátok el, lent egy rövid részlet belőle.

Szep iras, Stoki, de csak akkor erthetnek egyet szaz szazalekig, ha elfogadnam a kiindulopontodat - tudniillik, hogy a retro jatekok iranti vonzalom taptalaja kizarolag a nosztalgia lehet. En viszont azt mondom, hogy a regi jatekok kedvelese minden esetben termeszetes, amennyiben azok - kortalan mivoltukbol kifolyolag - meg manapsag is eletkepes jatekmechanikat tudnak felmutatni. Teny, hogy a Lands of Lore-t allva hagyja a Dragon Age, de az utobbi cim a korral jaro fejlodesnek koszonheto termeszetes kovetkezmeny. A Pac-Man ellenben a maga egyszerusegeben volt utanozhatatlan; minden megvan benne, ami az elvezetes jatekhoz kell, a technikai fejlodes ehhez egy kiskanalnyi plusz elmenyt sem tehet hozza. A Gunstar Heroest ma is nyugodtan elo lehet venni (nem veletlen, hogy az XBLA/PSN katalogusban is szerepel), ugyanolyan elmeny lesz, mint '93-ban - ha nem meg nagyobb, elvegre akkor volt konkurenciaja, manapsag meg nem igazan. A ket ellenpelda eseteben kozos pont a fentebb emlitett kortalansag.

– És ha már Heti retro, a magnós poszt mellett MrEd hardverválogatása is kiemelendő - erre a két posztra nagyjából ezer komment érkezett összesen, nagyon sok jó tartalmi javaslattal. hasznos kiegészítésekkel. Innen balcso kommentjét emelném ki, mégpedig töménysége miatt. Érezni, ahogy a régi emlékek visszaidézése közben megszállta a szent őrület, ha élőszóban mondta volna ezt el, akkor valószínűleg olyan sebességgel tette volna, mint a Zero Punctuation narrátora.

A lemezek kétoldalassá varázslása C64-en irodai lyukasztó ügyes pozícionálásával a megfelelő helyre:D. Amikor születés és névnap volt, négyen nyomtuk a David's Midnight Magic Flippert, aztán voltak nagy csaták. Nyáron szombatonként mehetett a nagy színestévén a Commodore, haverommal StreetFighter2 kombók próbálgatása, és a meseszép grafika csodálása. Lupo Alberto-zás nyáron, a "tápegység" ventillátorral hűtése:D. Konzervdoboz tetejéből kivágni a joy-ba a rugót/érintkezőt. Később a mikrokapcsolósba az elektro boltban új kapcsoló vevés.
Joy építés a vezetékek megfelelő érintésével, és 380-as kapcsolók (haverom), vagy a piko modellvasút irányító gombsora (én) segítségével. A PIKO egyébként máig megvan, és jó! Aztán karácsonyra 50db-os zárható műanyag lemeztok kapás:D! Kb. 1998-ig csak c64-et láttam megvolt '88-tól. Számtech szakkörön meg mindig az időrégészt nyomtuk C16-on:). Egyszer behozta a tanár az XT-t a tanáriból, egy volt az egész suliban.
Disk Monitorral minden lemez egyedivé tétele, a játékok közé vízszintes, vagy hullámvonalak kreálása, a lemez nevének, ID-jének megváltoztatása.
Később PC-n a rar250 menüs felületének használata, amit a környezetemben senki nem ismert, csak a parancssorost. Persze én is csak vélétlen jöttem rá:).
Norton Commander-be gyorsmenü a játékoknak, autoexec.bat, config.sys menüsre alakítása (HIMEM, QEMM386, egér, NC ki-be kapcsolása) az egyszerűen DOS könyvek alapján. Középsuliban már a Duke, Doom2, Quake, Blood, C&C, Warcraft ment. Windows NT a gépeken, golyós egér. Az egyik teremben meg bika Apple gépek voltak, 10db, azon lehetett netezni. A freemail még freemail.c3.hu-volt, lehetett 777smst küldeni ingyen. Számtech tanáriban dobfelszerelés (erről már bárki ráismerhet a sulira:D).
Nekem ez a szerdai retro:).

– Áprilisban megírtuk, hogy egy játékfejlesztő, Vámosi Zsolt is volt a Zuschlag-per elítéltjei között. A poszt alatt vmi néven felbukkant maga Vámosi, aminek emlékezetes, buddhista bölcsességekbe forduló kommentváltás lett a vége. Csak pár jellemző mondat Vámositól:

Igaz, hogy a lények esendők, és hibákat követnek el. Az Ember alapvetően jó, de cselekedhet helytelenül.

Ám helytelenül akkor cselekszik, ha a rend és mások biztonsága érdekében végzett cselekedeteit gyűlölettel hajtja végre. Vagy amikor csak saját biztonsága érdekében fegyelmez, és mindenki mást figyelmen kívül hagy, vagy - ami még rosszabb - amikor pusztán a kegyetlenség ízéért cselekszik.

Az az egyik legfőbb csapda, ha megadjuk magunkat a gyűlölet csábításának.

A boldogság és az erő csakis a gyűlölet hiányában marad fenn. A gyűlölet maga a pusztulásba vezető út.

A szeretet az út az erő felé. Szeretni mindenek ellenére: ez a nagyság titka. És nagyon is lehetséges, hogy ez az univerzum legnagyobb titka.

Az igazi lecke az, hogy megtanuljunk szeretni.

És csakis így lehetünk boldogok.

– Nem akarjuk eltitkolni azt sem, mi az, amire nem lehetünk büszkék. 2010 legnagyobb szégyenfoltja a kommentekben egyértelműen az a több mint 300 kommentes ámokfutás, ami a Pixelhősök-buli képei alatt ment. Egészen normálisan kezdődött, aztán átment egy olyan belterjes, személyeskedő mocsárba, ami méltatlan volt a bloghoz. Sajnos én is elmerültem benne, valószínűleg higgadtabban kellett volna kezelnem az egészet, de még inkább nem beszállni a szájkaratéba vagy csírájában elfojtani a személyeskedést. Annak örültem, hogy CoVboy is megjelent (szimplán) Kiss László néven, és írt egy baromi hosszú hozzászólást, annak már nem, ahogyan végződött a pengeváltás, de majd pár sör mellett megbeszélem ezt vele, mert bár az inkriminált kommentekből ez nem tűnt ki, értelmes emberek vagyunk mindketten. Mindenesetre így utólag sokat tanultam ebből a flémből.

– Végül mazsolázzunk kicsit az emlékezetes trollkodások közül is. Itt van például wmiki, a troll, akire nem tudunk igazán haragudni, mert nem a rossz szándék vezérli, csak olyan szilárdan hisz a saját igazában, mint egy hittérítő (miközben ő hívja rendszeresen hívőnek a vele nem egyetértő kommentelőket). Teleszemetelte például a Starcraft-botrány kommentjeit és azt a posztot is, amiben megírtuk, hogy a Zynga meghajolt az állatvédők előtt. Ez utóbbiban nagy flém kerekedett 200+ hozzászólással, a gyújtókanóc wmiki alábbi kommentje volt.

én vega vagyok
én sem értem miért kell állatokat kínoznotok, de ha ez a szintetek a lelketek rajta

Wmikit ritkán moderáltuk ki, de sokan voltak, akikre lesújtott a banhammer (főleg spammerek). Egy – szerencsére nem jellemző – példa moderált kommentek közül Muster Mark trollkodása, ami egy warezos posztra jött. Figyeljük meg a trollkodás ívét: emberünk már a második mondat után sejti, hogy ki lesz vágva, ezért még beszól párszor mindenkinek, aki az eszébe jut.

Szerintem az ilyen kis buzernyákok csak szopjanak.

Hüle buzik!

Hülye buzik!

Hülye buzik!

(Ja és az összes libsi rohadjon meg, beleértve a t. posztírót is természetesen)

Mi persze igyekszünk nem megrohadni 2011-ben, hanem továbbra is okot adni az értelmes kommentekre. És e poszt hozzászólásaiva természetesen jöhetnek még olyan kommentek, amik nektek voltak emlékezetesek.

[UPDATE: Sam.Joe máris előásott egyet, aminek itt a helye: a Defender of the Crown kommentjei alatt előkerült a magyar fejlesztésű spectrumos átirat, amiről az egyik fejlesztő írt is egy külön posztot.]

52 komment

Címkék: közösség kommentek 2010 izéi

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr452552378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.01.02. 13:22:35

Sajnos az emberi hülyeség olyan mint az Univerzum, mérhetetlen :(((

peti papagáj 2011.01.02. 13:29:16

wmiki egy jelenség, egy IKON

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.01.02. 13:42:20

Számomra az év kommentje az volt, ami tisztázta a Spectrumos Defender of the Crown, városi legenda szinten terjedő és így persze itt-ott hiányos történetét. Ebből végül egy teljes post is született. (A postot linkelem, ott megtalálható az előzmény.)

iddqd.blog.hu/2010/07/06/a_magyar_spectrumos_defender_of_the_crown_igaz_tortenete

rept_ai 2011.01.02. 13:47:39

Na, ez egy szép gyűjtemény volt... bár mindet olvastam anno, mégis jó volt visszanézni őket. Boldog új évet IDDQD!

Booneyka 2011.01.02. 13:48:23

Marha jó. Nekem az a komment tetszett a ME2 pornóújság hírnél (törölve lett, amire emlékszek azt cenzúrázom :D), hogy " Igen. Amióta láttam Törpillát a tv-ben, erősen áll a f.szom a kék muffokra. Legutóbb az avataros ufóp..ára vertem ki legtöbbször."
Nálam ez Comment of the year volt :D

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2011.01.02. 14:12:27

@Sam. Joe: És tényleg. Ezt hogy felejthettem ki?

tükörfúró 2011.01.02. 14:18:44

Szerintem a pixelhősös flame egyáltalán nem volt ember alatti vagy valami, ez a blog csak a felszint karcolgatja, a jókisfius, karácsonyra kapott C64-es (pécés, amigás) nosztalgia vonal mentén, miközben mindeki tudja, voltak a scene és minden eköré szerveződő társaság vagy klub életében sokkal durvább hétköznapok, nem a ministránsfiu stilus ment általában, mást ne mondjak, a b+ természetes kötöszoként funkcionált

nekem egyébként ezek érdekesebbek, pl az a pengeváltás is baromi tanulságos volt, többet és mélyebben merit a játéktörténelem bugyraiban egy ilyen, mint egy 25ödszöre leirt, szórakoztató szentimentális tucatstory

pláne mivel a felek jol leugatták egymást, de azért nagyonis sejthető, hogy baromi sok igazságmag van mind2 véleményben

márpedig ezek a szubjektiv, emberi dolgok sosem irodtak le, a résztvevők személyes viszonyaiban és emlékezetében élnek, és nagyon sokat hozzátesznek a háttérhez, mondhatnám ugyis ez a flame kb 3x olyan informativ, érdekes és szórakoztató volt, mint a kávbojnak kb 30adjára feltett körülbelül azonos, megilletődött bárgyú kérdések általában

A retro játékos poszt simán tulegyszerűsit, a jétékélmény, fejlődés, grafika, stb kérdése sokkal összetettebb, könyvbe, nagyobb lélegzetvételű irásba való téma

Nekem pl máig nincs türelmem a "mostani" játékokkal szivni, egyszerűen kiöregedtem, inproduktivnak érzem, de afféle szellemi rágóguminak bármikor elinditom az emulátort, vagy max, egy kis békebeli doom2 gyapálás

HúszTíz 2011.01.02. 14:28:06

Ha már vita, akkor hiányolom a Wolfenstein mintára készülő/készült holokauszt túlélős játékot. A W3D motorjára írt játékban egy rabbal vagyunk, aki megszökik a koncentrációs/megsemmisítő táborból, de előtte még legyilkolja a tábor német őrségét és kiszabadítja, akit ki tud.

Na ennél a posztnál indult csak be igazán a hajcihő - még emlékszem rá :-))

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2011.01.02. 14:44:36

@whitboy: tényleg, a te kommentjeidből is lehetett volna idézni. Mármint azokból, amiket a másik két, bannolt nicked alól lőttél. Szerintem ne folytasd abban a szellemben.

Kandras 2011.01.02. 14:45:22

Azért aki programozott C64en az az Évikés sztoriról elég gyorsan levágja, hogy kamu (nem adok tippeket :) ), de ettől függetlenül vicces. :)

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.02. 15:17:19

"wmiki" nekem szimpi, én is vega vagyok :)

Savior 2011.01.02. 15:38:31

@LEG X: Szerintem te vagy az első. Persze nem a vega részre gondoltam :D

miguel_ 2011.01.02. 15:38:52

@HúszTíz: hát, arra csak akkor lennék büszke, ha valóban az emberek egymásnak ugratása lett volna a cél. Így inkább annak örülök, hogy majdnem időben lezártam a kommentelési lehetőséget. :)

hancu 2011.01.02. 15:45:03

@whitboy: Nahát, egy rajongó! És milyen jól ismer!

Ray009 2011.01.02. 16:29:51

@whitboy: Hancuval nekem ezen a blogon semmi bajom, de frostshockot az önkényes "kimoderálok minden kommentet ami nekem nem tetszik vagy nem ért velem egyet" stílusa miatt nem olvasom jó ideje. Amúgy trollok mindenhol vannak és az oldal szerkesztőinél a "hatalom", hogy mit moderálnak ki és mit nem, de ettől függetlenül még nem kéne csak azért hozzászólásokat törölni mert nekem éppen nem tetszik amit írt a kommentelő.

hancu 2011.01.02. 17:05:17

@Ray009: az önkényes "kimoderálok minden kommentet ami nekem nem tetszik vagy nem ért velem egyet" stílus

Ezt a kitakarított trollok és random idióták terjesztik, és nettó hülyeség. Plusz - itt - eléggé offtopik is.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.01.02. 17:06:08

Hát én nem vagyok normális, az tuti. Gondoltma itt van ez a tök ÜRES nap, semmi dolgom nincs, ma befejezem azt a jó vaskos könyvet, esetleg (csak kazuár módra :)) játszok egy picit, erre majd' 3 órát elkúrtam arra, hogy végigolvassam a pixelhős/CoVboy sztorit, amiről anno lemaradtam. Konzekvenciát nem vonok le, de szórakoztató és informatív volt, semmi esetre sem kiábrándító, mint oly sok más olvasónak.
Én mindenesetre a következő (vagyis most kezdődő) évben is inkább csendes olvasó, mint lelkes kommentáló leszek, de azért leszek és ha kell, mindennap kattintok a blogra, ha minden nap lesz új tartalom.

Hancu, Stöki (és mivel mindkettőtökkel találkoztam már többször személyesen) most engedjétek meg kivételesen így: Zsolt és Gábor, további sok sikert és IDKFA-ban gazdag új évet kívánok!

Drout 2011.01.02. 17:49:30

Trollok mindenütt vannak, de itt gnómok a szerkesztők :)

Khayness 2011.01.02. 17:55:45

A Pénteki játékcsajos rovat ugye nem fogja károsítani a kisgyerekek erkölcsi fejlődését ezentúl?

lokkoLori 2011.01.02. 18:13:57

@MrEd: de azt ugye belátod, hogy annál a posztnál a zárójeles előszó nagy hiba volt ...

Dester 2011.01.02. 18:16:45

@Kandras: na és ha kamu... Ha csak az utolsó mondat nem az, már egy boldog informatikussal több volt abban az időben. :)

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.01.02. 18:20:03

@Savior: Én semmit sem tudok róla, csak a vegasága szimpatikus :)

miguel_ 2011.01.02. 18:43:37

@lokkoLori: Inkább felesleges volt, mint nagy hiba. Illetve úgy érted, hogy hiba volt megbízni az emberekben? Az látod lehet. :)

Chocho89 · http://pcguru.hu 2011.01.02. 18:48:34

@MrEd: Mikor megláttam a címet tudtam, hogy balhé lesz. Írhattál volna bármit, akkor is lett volna. A szomorú csak az, hogy meg se lepődöm az ilyesmin, sőt, várom, és szinte élvezem, hogy igazam volt, amikor bekövetkezik.

Túl sok kommentet olvasok, azt hiszem. :)

Egyéves Önkéntes 2011.01.02. 18:48:51

Lehetett a fejet állítani? nabazmeg

algi 2011.01.02. 18:59:53

@MrEd: És azóta a másnap reggel óta ülök a gép előtt és várom, hogy megnyisd a kommentelési lehetőséget. Érdekelne, hogy más is szeretne-e lopakodni és hátulról késelni észrevétlenül. :)

Egyébként megnéztem a hivatalos honlapjukat, és azt írták, hogy lehet, ki se jönnek a moddal, akkora felzúdulást váltott ki a videó.

Egyébként szerintem túl engedékenyek a moderátorok. A blog fenntartója dönti el, hogy milyen policy-t követ - az igazi kérdés, hogy a közzétett policy-t betartatja-e. Pl. az inkriminált post 215 kommentjéből az összes olyat nyugodtan moderálni lehetett volna, ami nem a moddal foglalkozik (ha jól becsülök, kb. 210-et).

algi 2011.01.02. 19:02:28

ps. Na, idén igyekszem valami szellemeset írni, hogy bekerüljek a következőbe.

hehe64 (törölt) 2011.01.02. 19:07:23

CovBoy cikkei máig hiányoznak.
Na persze a Lajos az nem.

lokkoLori 2011.01.02. 19:09:39

@MrEd: bizalom? ha bíztál bennünk, akkor mire volt az előszó? ... rossz üzenet volt az hidd el ... én egyenesen rosszul lettem amikor olvastam :(

szívesen eldiskurálok a holokauszttagadás, a holokauszttúladagolás és a(z ellen) Streisand effektus összefüggéseiről ... máshol ...

Ezrem 2011.01.02. 19:36:47

@whitboy: Ezaz! Márcsak azon kell dolgoznod, hogy a "zsidó hancu"(o-val) kifejezéssel a google ide mutasson!

Amúgy meg jópofa dolog, hogy egyetlen egy kommentből poszt lesz.

kokoro 2011.01.02. 19:43:41

Azért az se lenne jó ha megszüntetnétek a kommentelési lehetőséget egy ilyen remek blogon. Szerintem az indexes videókat is jóval kevesebben nézik meg amióta nem lehet alattuk vicces/elgondolkoztató/jópofa kommenteket olvasni. Az meg egyenesen idegesítő hogy kikerül az index főlapra olyan blog ahol eleve tiltva van a hozzászólás, kommentelés nélküli blognak egyszerűen nincs értelme.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2011.01.02. 19:52:23

@kokoro: Valamit nagyon félreérthettél, fel sem merült, hogy letiltsuk a kommentelést. A blog kb. 650 posztja közül egyben lett letiltva a kommentelés, ott is utólag és jó okkal.

insert random 2011.01.02. 20:05:35

@kokoro: "vicces/elgondolkoztató/jópofa kommentek"

Remélem, csak viccelsz.

daraltbel 2011.01.02. 20:13:51

Wmiki a legnagyobb troll a magyar neten, minden tiszteletem az övé. Nem hittem volna, hogy még itt is vele találkozok majd.

DinnyeTM 2011.01.02. 21:08:45

@Khayness: Ne vond meg a szegeny ehezo kockaktol a mindenheti SFW betevot :)

Peter Griffin 2011.01.03. 11:58:09

Ez a Wmiki mekkora arc, nálam félóra tömény röhögőgörcsöt váltott ki.

zyrobs 2011.01.03. 18:00:03

A kommentekről ugyan mindíg lemaradok (amúgy ti vagytok a kedvenc munkahelyi időtöltésem), de ezt a poke rnd kódot ki kell próbálnom. Elvileg nem tud menni a végtelenségig, mert a véletlengenerátor előbb-utóbb "kiböki" magát a memóriából, de azért kiváncsi vagyok az eredményre. (poke-val csak a ramot lehet bökdösni? vagy mást is, pl. vic regisztereket? mert akkor lehetne igazán pszichedelikus, de nem hiszem hogy olyat lehet, mert akkor az Edge of Disgrace-t még a kilencvenes években megírták volna)

thinkEdem 2011.01.03. 18:38:17

@Khayness: Majd figyelnek rá, hogy ne legyen a neve 'hole', illetve felmérést végeznek az 50-60 éves korosztály anatómiai tudásáról, hogy az alapján megállapítsák, mennyire rontja meg a kiskorúakat. :Đ

@algi: egyszer elvileg én is a hét kommentjét követtem el, mégse kerültem be. :D Mondjuk nem is pályázok commentceleb babérokra. :P

algi 2011.01.03. 18:46:20

@thinkEdem: Ó, én kizárólag a kommentcelebség miatt járok ide vissza. Máig fürdőzöm a "nőbuzi" szó sikerében. :)

(Meg természetesen amiatt, mert kevés helyen látok ennyi megdöbbentően igényes kommentelőt, dehát ez csak másodlagos az én egoizmusom mellett. :)

lokkoLori 2011.01.03. 20:16:21

@algi: egoizmus? ... áááá ... exhibicionizmus :)

engem még mindig az érdekelne, hogy a rendszeres olvasók hány százaléka rendszeres kommentelő, mert nekem van egy olyan érzésem, hogy jóval kisebb az arány annál, mint amennyi jelentőséget tulajdonítanak a kommenteknek

gitáros 2011.01.03. 20:46:03

@LEG X:
Nem csodálom, hogy neked szimpi az a szegény, végtelenül buta wmiki. Szerinted "végre van egy tisztességes médiatörvényünk"... :)

◄ViZion 2011.01.04. 08:07:42

phevvv...
Csak azt néztem, én bekerültem-e a "kiválasztottak" közé :)

Cpt. Flint 2011.01.04. 11:45:44

@zyrobs: Nem böki ki magát, mert ott a 60000-es szorzó. A C64 memóriacímek 65535-ig tartottak. De azért kíváncsi lennék; szerintem ez roppant gyorsan lefagyna, mert olyan memóriacímekre is ír véletlenszerű értékeket, amelyek a számítógép működését vezérlik.
Elsőre csak úgy ránézve arra gondoltam, hogy csak a képernyőre ír véletlenszerű jeleket, de a C64 alap képernyőcímek csak 1024-2047 között vannak.
De nem vagyok túl tájékozott ebben, mivel nem műveltem nagyon magas szinten a C64 programozást 25 éve sem.

kisfaszú 2011.01.04. 13:59:19

@Cpt. Flint: Ha jól emlékszem ez úgy egy-két percig is el tud futni. A leállás tipikus oka az, hogy a program beleír saját magába és syntax errorral megáll. De amíg ez megtörténik, számos vicces dolog történhet.

Cpt. Flint 2011.01.04. 14:06:28

@kisfaszú: naigen, ez az előbb fel se merült bennem, hogy a basic prg memóriaterületére is ír... :o)
de lehet, hogy egy resetelős/fagyasztós utasítást előbb eltalál, mint egy ilyen rövid kis progit. 1-2 perc az egész jó, még a c64 sebességét figyelembe véve is.

zyrobs 2011.01.04. 17:41:42

@Cpt. Flint: Pont ezt értettem azalatt hogy a program kiböki magát - "Poke" angolul lökés, bökés, stb. Tehát önmagának a memóriaterületére ír be, ezzel értelmezhetetlenné téve a kódot = "kiböki" magát.

Azt nem tudom hogy a 64k memóriacímben benne van-e az összes hardver regiszter, vagy mind csak RAM (aminek felét elfoglalja a BASIC). Én úgy tudom hogy csak RAM, mert egyébként vad dolgokat lehetne művelni basicben is. Ennyire nem mélyültem el sose a rendszerben.

turcsány karcsi elvtárs 2011.01.05. 03:17:46

bad_rock jó eséllyel tyler nevű kollégátok, így azért már érthető a szépen megfogalmazott komment.

másik:"a nagy színestévén a Commodore, haverommal Street Fighter2 kombók próbálgatása" az sf2-ben nem is voltak kombók, csak speciális mozgások :)

Tyl3r 2011.01.06. 12:31:15

@turcsány karcsi elvtárs: most jó eséllyel szétbombáztad az Elzett-lakattal őrzött inkognitómat. :(

Sörrobi 2011.01.10. 18:13:24

haha.
egyébként wmiki a hotdog.hu fórumán, és körkérdései közt is aktív szerepet játszik, vállalva ezzel a "leghülyébb ember, aki valaha is betette a lábát a hálóra".
ja és 12 éves lányok képei alá kommentel, hogy mennyire cukik.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.01.12. 19:46:37

én erre a banhammer dologra máshogy emlékszem, de mind1

troll, aki mondja :((

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2011.01.12. 20:20:23

@wmiki: Ha jól emlékszem, egyhetes kitiltást kaptál olyanért, amiért mást örökre bannoltunk volna.

Welcome back. :)
süti beállítások módosítása