HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 6x06: A Novotrade-től a Borlandig

2020.04.07. 20:41 Stöki

A Novotrade-del több adásban is foglalkoztunk már, a vállalat korábbi kulcsemberei közül vendégünk voltak többen is Kiss Donától Révbíró Tamáson át Mérő Lászlóig, legutóbb pedig a cég egykori igazgatóját, Rényi Gábort is megszólaltattuk - de még mindig vannak jó néhányan, akik egy egész Checkpoint-adást képesek megtölteni, mert annak idején érdekes projekteken dolgoztak vagy mert érdekes életutat jártak be, vagy mindkettő. Ilyen egykori fejlesztő Ligeti Gábor is.

podcast134.png

Gábor kórusturnékat is kihasználva jutott a számítástechnika közelébe, aztán hamar a Novotrade egyik sikeres programozója lett - annyira sikeres, hogy pár év után ki is költözött Amerikába, hogy a kor egyik legmenőbb IT-cégénél, a Borlandnál kódoljon tovább. Öt évet dolgozott ott, majd amikor a Microsoft megkínálta egy vonzó ajánlattal, ő inkább hazaköltözött Magyarországra, és a Novotrade utódjának tekinthető Appaloosa technikai vezetője lett. Minderről készséggel mesélt nekünk, nagyon élveztük, ezúton is köszönjük, hogy elfáradt a stúdióba. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb egy héten belül jövünk toplistás Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hatodik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20200407.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Kiss Balázs, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, Kurucz Ádám, csiko, Krumplifej, Nagy Gyula, Révész Péter, Lidérc, ZolTanGa, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, Ergoproxy83, Milo, Csviri, HaverDodi, ArcadeMacho, Gabesz Fótról, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, Vidra, kszicsillag, Bakonyi Gergő István, Markó Gábor, Majdénmegmondom, bbandor, Seci, NPanyo, AnnieC, zsovez, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi és Tamás.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

14 komment

Címkék: retro podcast checkpoint novotrade magyar játékfejlesztők

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7215597854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Generic Jingle 2020.04.07. 21:07:04

Nagyon jó beszélgetés, hamarosan meg is hallgatom.

fideSS a retardáltak gyűjtőhelye 2020.04.08. 21:14:41

Csak szólok, ez most is így van.
Főleg az ingyenes és ebből kifolyólag nagyon jól használható elektronikai programok gyártóinak felvásárlása után a megmaradt fizetőst jól láthatóan olyanok írják akiknek közük nincs a szakmához.

kolomparlole1114 2020.04.09. 18:23:18

Mire jók ezek a rádióadások? Értem hogy nem kell dolgozni vele, csak magnó bekapcs, aztán kész is, de hát nagyon TLDR, ki fogja ezeket végighallgatni? Leírva nem öööööööööö-vel meg helykitöltő rizsával telne el fél órából 25 perc, a maradék, a lényeg meg elférne 1-2 oldalon is. Most az olvasók kedvéért csináljátok, vagy hogy gyorsan le lehessen tudni a melót?

pocokman 2020.04.09. 18:41:18

Az a linuxos hibakereső program amit Gábor leírt, az szerintem a valgrind, pontosan ezt tudja, iszonyat jó kis program :)

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2020.04.09. 19:11:07

Szia kolomparlole1114! Nem jók semmire, mehetsz is vissza dolgozni, valakinek azt is kell.

qligeti 2020.04.09. 20:01:03

@pocokman: azaz, csak nem jutott hirtelen eszembe (meg még sok minden más sem)

Flankerr 2020.04.09. 23:54:57

@kolomparlole1114: látom fingod nincs a Patreonról, hány ezren hallgatják meg az adásokat, stb..
És úgy 260 podkaszt adás után a formátumra panaszkodni (nézz körül hányan podkasztolnak még, na az IDDQD 80+ %nál hamarabb kezdte, nem is beszélve a beszélgetős YT videókról) vagy trollkodás vagy ostobaság, mindkettő ultraciki 2020-ban.

Generic Jingle 2020.04.10. 20:27:43

@kolomparlole1114: Gondolom filmeket sem nézel, csak forgatókönyveket olvasol.

larry 2020.04.11. 12:07:59

Championship Wrestling, a C16 verzió: www.youtube.com/watch?v=my9CpZrJYK8 (Plus/4 van a címben, de csak 16K-s verziója van, plus4world.powweb.com/software/Championship_Wrestling)

p)ec 2020.04.16. 21:40:24

@kolomparlole1114: Gondold át, hogy ez most annak a megfelelője, mintha felcsöngetnél egy random számot a telefonkönyvben és egy idegennek felrónád, hogy miért lusta elmosogatni nálad.

fubenalvo · http://hungame.blog 2020.06.08. 13:19:40

Mindig nagyon szeretem azokat az adásokat amik ezt a Novotrade korszakot boncolgatják. Egyértelműen sokkal érdekesebbnek tűnik, mint ami én művelek... :D Köszönet Gábornak, hogy egy újabb szemszögből ismerhettük meg az akkori világot :)

amúgy Mass Effect zene a végén Sentinelre átkötés következmények? iszonyat jó soundtrack és végtelenségig lehet hallgatni, csak nem számítottam rá
süti beállítások módosítása