HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

A Trabantomat szereltük, miközben fordult a kód

2016.07.01. 15:01 Stöki

E3 utáni sokk miatt kimaradt a múlt heti Vakondok 4 werkfilm (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk), ezért most kettőt is kaptok. Az elsőben Ligeti Gábor mesél, aki a Novotrade egyik csapatában volt fejlesztő, és ott dolgozott egyebek mellett az Epyxnek és az Electronic Artsnak is. Podcastunk talán legszórakoztatóbb adásában Kiss Donát, a Novotrade-játékgyár egykori technikai vezetője elmesélte, hogy egy golfjátékhoz meg kellett tanulniuk, hogy egyáltalán mi az a golf,és VHS-kazettákról nézték ezt a sportot. Valószínűleg a California Pro Golfról beszélt, aminek Ligeti volt a programozója. A videóban arról mesél, hogy milyen sebességgel ment a játékfejlesztés, amikor még nem volt cross compiler, tehát C64-en fordítottak mindent.

Így készült a Vakondok 4 - 25 - Ligeti Gábor from Moleman on Vimeo.

A másik werkfilmben pedig az a Tihor Miklós mesél, akivel már mi is készítettünk egy podcastadást. Miklós a az agytröszt több levelezős szerepjáték (mindenekelőtt a Túlélők Földje), a Hatalom Kártyái kártyajáték, a Végzetúr online játék és sok egyéb mögött, de karrierjét ő is a bimbódzó magyar játékfejlesztésben kezdte. Ő inkább magányos harcos volt, és útjai csak néha keresztezték a Novotrade-et (de azért dolgozott nekik is). Első fizetős munkája viszont egy társkereső program volt. Erről is beszél a videóban, meg arról, hogy a kínaiak hogyan nyomulnak a mikrotranzakciós piacon.

Így készült a Vakondok 4 - 26 - Tihor Miklós from Moleman on Vimeo.

(Korábbi werkfilmek: Kiss Donát, Ian Livingstone, Fodor Tamás, Nagy Csaba, Szenttornyai László, Stein Róbert, Vámosi Zsolt, Rátkai István, Mark Cale, Balogh Zsolt, Rényi Gábor, Kiss István, Olessák Róbert, Révbíró Tamás, Kozák Tamás, Békési Róbert, Kreiner Tamás, Tilesch Ferenc, Zámbó Viktor, Tóth Zoltán, a Newcomer készítői, Mérő László, Ruzsa Ferenc, Fehér Gábor.)

1 komment

Címkék: retro werkfilm vakondok

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr838857682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2016.07.02. 07:36:21

Azért a Tulelok Födjén is van már egész jo mikrotranzakcios rendszer: én például most fizettem azért hogy az Isteni küldetés varival tűnjön el végre a Lopj atanyat! küldetés, ami vagy 30 fordulo ota hátráltatott.Azert 1994-ben ilyeneket még nem csinalhattam, pedig akkor is milyen jo lett volna! :)
süti beállítások módosítása