HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Már az elején megvolt az utolsó nindzsa meg a sógun

2016.06.10. 08:53 Stöki

Reménytelenül feltorlódtak a mailboxomban a témák, például a Vakondok 4-werkfilmek, ezért most rögtön kettőt fogok elsütni (tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát dolgozza fel, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Az első videóban Mérő László beszél, akit talán nem kell bemutatni, elég ismert pszichológus és publicista (imádtam az Észjárásokat és a Mindenki másképp egyformát tőle). Azt kevesebben tudják, hogy az egyik első magyar videojáték, a Buffalo Roundup egyik fejlesztője is ő volt, de most nem erről beszél, hanem pszichológusként arról, hogy milyen negatív hatásai lehetnek a videojátéknak. Konkrétan az erőszakos játékok okozta erőszak, illetve az addikció kerül elő. Ti is éreztétek már békésebbnek magatokat egy jó fps-mészárlás után?

Így készült a Vakondok 4 - 22 - Mérő László from Moleman on Vimeo.

A másik werkfilmben Ruzsa Ferenc szólal meg, a nyolcvanas évek Novotrade-játékainak egy elég fontos figurája, (bár azóta egészen más pályán helyezkedett el, docens az ELTE BTK Filozófiai Intézetben). Első komoly játéka a nagyon ötletes (és nagyon nehéz) Seesaw volt, aztán Softview néven saját csapatot alapított, és ez a csapat kapta a System 3-nek készült melók nagy részét. Igen, a Last Ninját is. Sajnos harminc év távlatából Ruzsa már nem tud minden részletet felidézni - pedig a "magyaroktól ellopott Last Ninja" sztorijában ügydöntő lehetne -, de nem úgy tűnik, mint akiben nagy tüskék maradtak. Ugyanakkor azt is levezeti, hogy valószínűleg nagyon sok magyar ötlet került a játékba.

Így készült a Vakondok 4 - 23 - Ruzsa Ferenc from Moleman on Vimeo.

(Korábbi werkfilmek: Kiss Donát, Ian Livingstone, Fodor Tamás, Nagy Csaba, Szenttornyai László, Stein Róbert, Vámosi Zsolt, Rátkai István, Mark Cale, Balogh Zsolt, Rényi Gábor, Kiss István, Olessák Róbert, Révbíró Tamás, Kozák Tamás, Békési Róbert, Kreiner Tamás, Tilesch Ferenc, Zámbó Viktor, Tóth Zoltán, a Newcomer készítői.)

1 komment

Címkék: werkfilm last ninja vakondok novotrade

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr778796850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DnP 2016.06.10. 20:43:35

LN-ás bácsi riportjának a lényege: Igazán nem emlékszem semmire. Hát ennek a riportnak aztán marha nagy értelme volt :)
süti beállítások módosítása