HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 7x18: 2021 legjobb játékai

2021.12.31. 23:50 Stöki

Megdöntve a tavalyi rekordot, a heti kontentsűrűség 6 adás lett a végére (plusz egy Képtelen Krónika), de a koronaékszer mi más lehetne, mint a szokásos évértékelés a Checkpoint Dream Teammel, azaz Mazurral és Sasával. Mivel perceken belül véget ér az év, ideje kitolni ezt is: jöjjenek tehát 2021 legjobb játékai, szigorúan szubjektív toplistáinkban tolmácsolva.

podcast172.png

2021 a crossgen éve volt, ez a toplistákon is meglátszik, és talán soha nem voltak ennyire különbözőek a listáink. Egyetlen játék került be mindenkinél a tízesbe (Ratchet & Clank: Rift Apart), és olyanból is csak három akadt, ami három embernél listára kerülhetett (Returnal, Kena: Bridge of Spirits, It Takes Two). Kommentekbe jöhetnek a ti tízeseitek, természetesen. Nagyon köszönjük mindenkinek az idei figyelmet, a hallgatóságunk, sőt a közösségünk miatt lankadatlan a lelkesedésünk most már hét teljes évad óta. Legközelebb a 2022-as jóslatokra fogunk összeállni szintén Sasával és Mazurral, de már jövőre, a nyolcadik évad elején. BÚÉK mindenkinek, legyen 2022 kevésbé feszkós és klausztrofób év, mint amilyen az előző kettő volt. Az adáshoz embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy a műsorban hivatkozott mindenféle (most csak ez a minimál, mert sok értelme nincs belinkelgetnem mindenki által ismert játékokat, a toplistáknak több értelmük van):

 

MAZUR TOP10

SASA TOP10

1. Ratchet & Clank: Rift Apart

2. Resident Evil Village

3. Psychonauts 2

4. Ghosts of Tsushima + Iki Island

5. Death Stranding Director's Cut

6. It Takes Two

7. Deathloop

8. Marvel's Guardian of the Galaxy

9. Halo Infinite

10. Kena: Bridge of Spirits

1. Metroid Dread

2. Returnal

3. Ratchet & Clank: Rift Apart

4. It Takes Two

5. Ghosts of Tsushima + Iki Island

6. Mario Party Superstars

7. Kena: Bridge of Spirits

8. Archvale

9. Halo Infinite

10-11. Quake Remastered és Death Stranding Director's Cut

 

GRATH TOP10

STÖKI TOP10

1. Mass Effect Legendary Edition

2. Disco Elysium - The Final Cut

3. Super Mario World 3D + Bowser's Fury

4. Ratchet & Clank: Rift Apart

5. Unpacking

6. Lost Judgment

7. Returnal

8. Inscryption (I. Act)

9. Behind the Frame

10. Cozy Grove

1. Psychonauts 2

2. Ratchet & Clank: Rift Apart

3. Kena: Bridge of Spirits

4. Metroid Dread

5. Chicory: A Colorful Tale

6. It Takes Two

7. Resident Evil Village

8. Death’s Door

9. Inscryption

10. Returnal

 

Legközelebb valamikor jövőre jövünk új adással. Pár nap pihi biztos lesz, de azért nem húzzuk el nagyon, mert Checkpoint Now is esedékes. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hetedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20211024.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Kurucz Ádám, Kecskés János, Kozmér József, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

11 komment

Címkék: podcast checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr8116800124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolbászosrájáspizza 2022.01.01. 15:45:26

Három idén megjelent játékkal játszottam az évben, úgyhogy nem lesz nehéz összeállítani a listámat. Számomra teljesen érdektelen volt az idei felhozatal, nem sok minden fogott meg. És köszi, megint volt pár cím amikről nem is hallottam, de most nagyon kedvet kaptam hozzájuk, főleg az Inscryption érdekel nagyon.
A listám pedig:
1. Metroid Dread
2. Super Mario World 3D + Bowser's Fury
3. Resident Evil Village

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.01.03. 09:42:27

resident evil 4 vr. odabaszós.

Dukefazon 2022.01.03. 12:59:30

Én mindig late adopter vagyok új konzolok terén, tavaly októberben vettem pl Switch-et. Így az aktuális évben az év játékai listák hallgatása közben teljesen kívülállónak érzem magam. Viszont azért követem a játék híreket és így is összeállítottam, hogy mi az, ami érdekel. Nálam a Death Loop volt az, amire azt mondtam, hogy mi ez a szar, orrba-szájba nyomatták a reklámokat minden event-en, nagyon untam már. Minden évben van egy ilyen játék, hogy alig várom, hogy vége legyen az évnek és lezárhassuk a témát, nem akarok többet hallani a Death Loop-ról. Amikor meg a megjelenés után mindenki mondta, hogy GOTY-GOTY, nem voltam hajlandó elfogadni. Eljött az év vége és sokaknak végül nem került be a top10be, vagy ha be is került, messze nem az első helyen. Arcane - The Game...

Első sorban a Game Informer és a MinnMax-et követem, így a magyaros Kéna kiejtás meg a három-négy-három kicsit fura :D

Na, de ami az elbeszélések alapján összeállt, nekem így néz ki a listám, nem igazi sorrend a sorrend, így nem is számozom (és 10et össze sem tudtam írni)
-Returnal (nem system seller, de ha veszek PS5-öt, az első között lesz, amit beszerzek rá)
-Death's Door (switch-re meg is rendeltem a Devolver oldaláról fizikia formában)
-Inscyption (erről most Grath győzött meg, hogy próbáljam ki)
-Before Your Eyes
-Chicory
-Resident Evil Village
-Metroid Dread
-Unpacking
-Psychonauts 2
+No More Heroes 3 (ez mondjuk megvan már, de nem játszottam vele még, szeretem a sorozatot, de nem tudom, hogy top10-be beleférne-e)

Egyezések a srácokkal:
Mazur 2
Sasa 2
Grath 3
Stöki 7

Zolexx 2022.01.03. 15:25:20

Hát engem a kurrens videojátékok, főleg a kampányaik, meg legfőképpen az indie-k valahogy egyre kevésbé tudnak már megmozgatni, de ha valamit esetleg említeni kéne, akkor Forza Horizon 5, valamint Halo Infinite, de annak is csak a multija. Valamint a BF2042 feletti csalódottságomban nekiestem a BF V multijának, továbbá ezzel párhuzamosan visszatértem a BF4-éhez is, részemről kb. ennyi...

Dukefazon 2022.01.04. 00:00:23

@Dukefazon: Jaj, de a legfontosabbat nem is mondtam! Kijött telefonokra a Final Fantasy VII-hez egy battle royale játék és meglepően jó! First Soldier néven fut, ezt simán feltehettem volna a top10 idei játék listámra, ráadásul ezzel valóban játszottam is.

PS: Kipróbáltam az Inscryption demóját Steam-en és nagyon feeling!

scherier 2022.01.04. 14:09:26

Being a DIK 2-öt vártam nagyon még erre az évre de átcsúszik jövő év elejére:)

A legújabb játék amivel játszottam az a Druidstone volt és az 2019-es.

A Mass Effect Legendary első helye szépen mutatja, milyen jó kis játékok születtek idén, pedig ez magába foglalja a harmadik részt is:)))

ric64st (Rihárdó) 2022.01.04. 21:22:48

1. Hyper Echelon
A TMNT - Shredders Revenge nem jelent meg, úgyhogy ennyi PC fronton :)

A C64-en a Pig Quest sem jelent meg, a Sonic meg végülis nem új játék... de azért a Leilei Relay egy kellemes meglepetés volt.

Asszem nincs egyezésem a Checkpoint válogatottal :)

slima · http://fightmusic.hu/ 2022.01.06. 12:59:12

Elkezdtem játszani a Chicoryval. Nagyon megtetszett az elmondottak alapján, és nem kellett csalódnom. Viszont az istennek nem tudom kiverni a fejemből az "amikor a csikó rí" mondatot. Még nem tudtam eldönteni, hogy ez csorbít azon a kellemes érzésen ahogy a játékra gondolok, vagy ez már annyira sz*r, hogy jó... mindenesetre köszönöm.

Princze 2022.01.08. 10:21:37

Általában két listát csinálok, mivel az adott évi játékokból nem szokott párnál több összejönni, ezért az igazán minőségi lista "az adott évben először játszott/végigjátszott" lista. Na most a 2021-es év esetén összejött 10+ játék, bár igazán értékesnek a lista eleje mondható szerintem, így maradtam a két külön listánál.

Legjobb 2021-es megjelenésű játékok:
10. Encodya
9. War Mongrels
8. Creepy Tale 2
7. Milo and the Magpies
6. Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko's Choice (mert önállóan játszható)
5. Dorfromantik (korai hozzáférés)
4. Overboard!
3. Strangeland
2. It Takes Two
1. Psychonauts 2

Legjobb először játszott/végigjátszott játékok 2021-ben:
10. Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko's Choice
9. Dorfromantik (korai hozzáférés)
8. Overboard!
7. Iratus: Lord of the Dead
6. Strangeland
5. The Witcher III: Wild Hunt
4. It Takes Two
3. Psychonauts 2
2. Divinity: Original Sin
1. Tony Hawk's Pro Skater 1+2

Renok 2022.01.08. 23:14:37

Én általában backlogot tisztítok, és emiatt plusz az új játék árak miatt az én listám 2021-ben először végigjátszott játékokból áll:

1. Marvel’s Guardians of the Galaxy
2. Diablo 2 Resurrected
3. Ghost of Tsushima
4. Dungeons 3
5. The Last of Us Part II
6. Bayonetta 2
7. Final Fantasy VII Remake INTERmission
8. Resident Evil 2 Remake
9. Uncharted 4
10. Doom Eternal

cse' 2022.01.23. 14:45:08

Olyat lehet kérni, hogy ha negyed óráig beszéltek egy játékról akkor pár percenként odamondjátok a nevét? Pl: "Igen, a Deathloop szerintem is..." Sokszor csak darabokban tudom hallgatni, menet közben, és néha a beszélgetés teljesen talajt veszít amikor már nem tudom miről beszéltek. Köszi :)
süti beállítások módosítása