HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 7x12: Ritmusjátékok

2021.10.30. 22:51 Stöki

Ritmus a táncos, ahogy azt a Snap énekelte valamikor az előző évezredben, és ez a legfrissebb adásunk témájáról jutott az eszembe. A ritmusjátékokról volt ugyanis szó, a kezdetektől a dicsőséges virágzáson át a kevésbé dicsőséges napokig, nem is beszélve olyan oldalágakról, amikről esetleg életetekben nem hallottatok. A műfaj krónikáját(!) Mazur segített megénekelni velünk, szerencsére csak a szó átvitt értelmében.

podcast166.png

És ha most azt hinnétek, hogy Mazurt joker emberként rángattuk be, mert éppen nem ért rá más vendég, óriásit tévedtek: az ország egyik legnagyobb ritmusjáték-rajongója ő, szóval más nem is jöhetett szóba az adáshoz, amikben mindenféle Hero meg Mania meg Band végű játéknevek hangzanak el, de azért ezeknél sokkal több (lásd a shownotest). Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy az adásban elhangzott mindenféle:

Legközelebb pár nap múlva jövünk toplistás Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hetedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20211024.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Kurucz Ádám, Kecskés János, Kozmér József, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

17 komment

Címkék: retro podcast checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7616740632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mjoe72 2021.10.30. 23:29:27

Checkpoint mini 12. adás???

ric64st (Rihárdó) 2021.10.31. 18:30:43

Igen, ez eddig a lehosszabb Checkpoint Mini :D

A Gameboy Advance-ra megjelent "Hamtaro Ham-Ham Games" versenyszámai között is van egy zenés ritmusjáték: a maratoni futás szakaszaiban változó (és be is gyorsuló) dobütemet kell ütni, a futási sebesség a hibák függvényében változik.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2021.10.31. 21:32:03

Upsz, hát igen, a beköszönést elrontottam, Grathék meg nem vették észre :)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2021.11.01. 12:14:25

Ahogy egyre bővül a támogatók listája, egyre szórakoztatóbb a vége :) Mindig sajnálattal vegyes karorommel hallgatom végig.

Dukefazon 2021.11.01. 17:05:42

A Parappa The Rapper-ben volt egy csavar amúgy, amit nem sok ritmus játék követett eddig. Mivel az elsők egyike volt, így nem voltak lefektetve a szabályok, nem igazán tudták, hogy mitől jó egy ilyen játék. És raktak bele egy olyan lehetőséget, hogy nem ritmusra követed azt, amit a játék mond, hanem lehet benne freestyle-ozni is, kicsit olyan, mint egy hip-hop DJ, vagy nem is tudom, hogy mihez hasonlítsam. Ha nagyon jól tolod a freestyle-t, akkor egészen megváltozik a pálya és el is tűnik a sáv, amit követni lehet, azt hiszem. Egészen meredek belegondolni, hogy ezt így belerakták, nem simán freestyle mód, hanem a normál story alatt bármikor nyomhatod. Sajnos azt nem tudom, hogy mi alapján értékeli a játék, így elég nehéz jól csinálni.

Ezt a játékot mindenképp meg kell említeni:
A Rhythm Tengoku sorozat iszonyat jó ritmus játékokat szült, viccesek és addiktívak a pályák. Minden pálya elég rövid, mindegyiknek más a zenei és grafikai stílusa. Gameboy Advance-en csak 1 gombot kell nyomni, Nintendo DS-en a stylus-szal kell koppintani, "reszelni" és pöccinteni, Wii-n pedig megint csak az A gombot kell jól nyomni (szerencsére nem próbálták meg beleerőszakolni a motion control-t, itt nem sült volna jól el). Rhythm Tengoku csak Japánban jelent meg GBA-ra (de szerencsére régiófüggetlen a GBA, így be tudtam szerezni :) ), Rhythm Paradise néven jelent meg a következő rész DS-re és Wii-re pedig Beat the Beat: Rhythm Paradise (Amerikában: Rhythm Heaven Fever) néven találhatjátok meg a játékot. Ezek a játékok önmagukban elég indok ahhoz, hogy legyen a hozzájuk szükséges gép a birtokodban! Mellesleg ugyanaz a csapat készíti a Rhythm Tengoku játékokat, amelyik a WarioWare játékokat.

Az Éjjeli Vakond egy elég jó videót csinált a Bust a Groove-ról, ami meggyőzött, hogy nekem ez kell az életembe:
www.youtube.com/watch?v=fsFZ5DMSCbo

Flankerr 2021.11.01. 17:47:02

@Stöki: Mintha Takkerbá 2x szerepelne a végén a támogatók felsorolásában.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2021.11.01. 23:52:36

@Flankerr: Nem éltem a lehetőséggel, hogy a "A Moszkvics-slusszkulcs luxusszükséglet." nevet kérjem, egyelőre meg kell elégednunk a duplazassal.

kemi242 2021.11.02. 17:11:34

Bevallom, nem a kedvenc műfajom, de annak idején megvolt a Frets on Fire PC-n, ami egy ingyenesen letölthető klón, szegény ember Guitar Hero-ja. A megvalósítás szerintem zseniális, nem kellett hozzá semmilyen spéci kontroller, csak megfogtad a billentyűzeted, mint egy gitárt, F1-F5-tel lehetett a húrokat lefogni, enterrel pengetni, és mint az említett pécés játékok, bármilyen MP3-at megevett (talán alapból nem is volt benne semmi, a júzernek kellett szolgáltatni a zenét).

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.11.02. 18:42:07

ide sorolnám az osu!-t és eredetijeit (elite beat agents/Osu! Tatakae! Ouendan) is, a ddr-ek ingyenes változatát a stepmania-t, a just shapes and beats-et, a thumpert, a lumines-t (és a luminesweeper-t), a distane-t, a sequence storm-ot, és a személyes kedvencemet, a fract osc-t.
utóbbiban egy sequencert kell újraépíteni, a belülsejéből, fp nézetből.

AarPoe 2021.11.03. 14:40:30

Én azt hittem, csak egy ilyen játék van, a Guitar Hero :)
Nem tudom, voltak-e említve a Rayman Legends ritmuspályái, mert Mazurat még mindig nem tudom hallgatni, viszont Stöki csodálkoznék, ha nem említetted volna! :) Egyik legjobb ritmus-élményem volt valaha PC-n (ha a legjobb nem a Giana hetes pályája lett volna megállásnélkül ugrálva).

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2021.11.03. 15:45:50

@kemi242: a Frets on Fire-ben egész biztosan volt legalább 2 de asszem inkább 3 szám. Az első a mai napig az egyik kedvenc számom. :D

Flankerr 2021.11.06. 00:55:47

@Flankerr: köszi, akkor így már értem :)

Szigorúan csak azért tűnt fel mert ugye pont előttem vagy az első felsorolásban :)

SKY 2021.11.06. 12:03:24

@AarPoe: "Nem tudom, voltak-e említve a Rayman Legends ritmuspályái" Voltak

Mazurral nincs baj, kivéve talán akkor, mikor élő adásban egy mondat előtt azon cikázik az agya, hogy a halálosan egyszerűen magyarul is kifejezhető szó mivel helyettesíthető idegen szóval.

Cooper911 2021.11.17. 23:38:06

Aki szereti e műfajt, annak ajánlom figyelmébe az AVICII Invectort. Hangulatos, szép, választható nehézség, még egy kis story is van.

A Thumplerre ránézek, felkeltette az érdeklődésem.
Nem sok ritmusjátékkal játszottam, de a Gutar Hereo Metallicát nagyon szeretem. Néha még ma is előveszem.

Cooper911 2021.11.17. 23:38:47

Ja és az Avicii Invector most Stadián elérhető aminek az első hónapja ingyenes.
süti beállítások módosítása