HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 7x15: Arkane Studios

2021.12.21. 22:47 Stöki

A Gamer365 oszlopos tagjával, Klárival már volt néhány adásunk, most ötödször jött vendégnek hozzánk, hogy jó szokása szerint egyik kedvenc stúdiójáról valljon. Mégpedig az Arkane-ről, ami ritka peches csapat ahhoz képest, hogy milyen színvonalú cuccokat állít elő. (Bár lehet, hogy Grath ezzel kevésbé ért egyet.)

podcast169.png

A kötelező Dishonored-Prey-Deathloop körökön túl elég sokat beszéltünk a kezdeti szárnypróbálgatásokról és a fejlesztés közben lelőtt projektekről is, amik közül különösen az LMNO-t sajnáljuk. Klári szokás szerint értékes gondolatokkal gazdagította az adást, aminek érdekessége, hogy háromból ketten betegek voltunk a felvételkor. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb napokon belül jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a hetedik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20211024.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, zsovez, Bera Nándor, Kurucz Ádám, Kecskés János, Kozmér József, Nagy Gyula, Lidérc, kfgyk kfgyk, Horváth Zoltán, MLM a tét, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, Koppn, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, KrApN3k, periklesz, pec, Magunsz, Rauminen, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangsos-képes főhajtás.)

11 komment

Címkék: retro podcast checkpoint arkane studios

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr3516790194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.12.22. 07:49:01

nekem csak az arx fatalis volt meg, az is egy ingyenes guru cd-n.

szogyenyi · http://jatekblog.blog.hu 2021.12.22. 16:22:10

A Humán Head Studios felbomlása után egyből másnap felvásárolta őket a Zenimax és külön divízióvá vált a csapat ha nem tévedek. Mindezt pont a Rune 2 megjelenése után 1 nappal . Tehát én azért nem nevezném túl nagy happy end-nek a történetet.

thief 2021.12.22. 16:51:36

Egy tényleg érdekes és jellegzetes stúdió, ami főleg manapság ritka. Furcsa ez a nagy Arkane gyűlölet.... Az meg végképp, hogyha nem tetszik valami "dühből" vigyem végig stb.... Több ilyen cég kellene.....meg innovációk....

Dukefazon 2021.12.25. 12:43:53

Klárit nagyon szeretem, hívhatjátok gyakrabban, nagyon jó hangulatot teremt, jókat mond és kellemes a hangja!

Örülök neki, hogy Grath ilyen véleményen van az Arkane játékokról. Én valahogy egyszerűen nem tudom kedvelni őket. Idén nyáron végig toltam a Dishonored első részét, azt nagyon élveztem, de a kettőről hamar lepattantam. Játszottam pár éve a Prey-el, de annyira nem tetszett a dizájn, egyszerűen taszító volt az az artwork valahogy. Jópofa volt az eleje a helikopterrel meg úgy az egész (nem akarok jobban belemenni a spoilerek elkerülése végett), de egyszerűen nem esett jól játszani vele. Amikor meg megjelent a Deathloop első trailere, azt hittem, hogy valami asszimetrikus hero shooter multi. Utána hamarosan többet mutattak belőle, de akkor sem tetszett jobban. A Game Informer nagyon sok gameplay és behind the scene cuccost mutatott, mert az egyik cover story a DeathLoop volt és volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy lehet, hogy érdekel a játék, aztán az a minimális lelkesedés is elmúlt. A 70es évek inspirálta dizájn itt valahogy nem jön be, túlságosan érezni rajta a modern megfontolásokat, nem tisztán 70es évek, mint pl a NOLF, a csaj főszereplő nagyon ellenszenves, a főszereplő sokat pofázik és ez a timeloop egyáltalán nem tűnt vonzónak. Amikor megjelent, mindenki válltig állította, hogy ez neki a GOTY, GOTY mindenhol, és elérkeztünk az év végéhez, sok embernek nem hogy az első helyen nincs, de még a top10be is nehezen vagy egyáltalán nem fért be. És minél inkább nyomatták, hogy de ez mennyire jó, én annál kevésbé hittem neki. Van egy így, hogy egyszerűen az első bemutatókból látszik, hogy valami szar lesz, de az emberek mégis lelkesednek értük valahogy... És az, hogy asseteket és képességeket egy az egyben húznak át a Dishonored-ból, az szerintem nagyon gáz. Hiába szeretem az első Dishonored játékot, ahhoz hozzá tartozik a gameplay loop, a setting, a karakterek, és ezek közül egyik sem tetszik a DeathLoop-ban, szóval nem jelenti, hogy automatikusan tetszeni fog a DeathLoop, ha tetszett a Dishonored, sajnos vagy nem sajnos.

Röviden, én próbálom szeretni az Arkane játékait, de valahogy nem találnak be nálam :/

SKY 2021.12.26. 16:26:02

@manson karcsi: ja, még 35 percig kb. Szóval, későn érkezők megint lemaradnak a jóról.
Én amúgy imádtam ezt a játékot, bődületesen sok potenciál van benne, elképesztően nyomasztó tud lenni és van HANGULTA!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.12.27. 11:17:33

@SKY: a control is ingyenes ma, ugyanott.

Hidden fremen 2021.12.30. 13:16:19

Csak a Klári miatt hallgattam végig. Pont olyan a hangja és a beszédstílusa, mint egy egy régi barátnőmé. Ráadásul én is Thief rajongó vagyok.
Kedvet kaptam ezekhez a számomra tök ismeretlen játékokhoz.

SKY 2022.01.06. 11:57:27

@Hidden fremen: Úgy tűnik Twitteren, hogy facér a kisasszony. De közben meg okos, csinos, aranyos, vicces csajszi. Pont feleségnek való. :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2022.01.06. 21:32:46

köszönjük klára a hellsing magyar feliratot!

DraconisGladius 2022.01.08. 12:02:46

Arra a megjegyzése, amit Grath említett a podcastben a Dark Messiah-val kapcsolatban, főleg annak fényében is, hogy nem játszotta végig : "sztori nem nagyon volt, fejlődés nem nagyon volt, változatos pályák nem nagyon voltak" szeretnék egy pár megjegyzést tenni. Egy kicsit a podcastben számomra úgy jött le mintha a Dark Messiah egy Jackie Chan-es rugdosós játék lenne, ez így félrevezető aki nem játszott vele. Valóban volt benne rugdosás is, mint extra feature, de nem ez volt a játék lényege, kiemelkedő része. Hanem a harc, konkrétan a fegyveres harc. A játék tele van fegyverekkel, és különböző varázslatokkal. Egy, vagy két kezes kardok, íjak, tőrök, varázsbot, később varázsfegyverek, amikkel lekaszabolhattuk az ellenfelet, végtagjaikat levághattuk, lefejezhettük, pajzzsal arcon csaphattuk őket. stb. Maga a védekezés, támadás akkoriban realisztikusan hatott, és elég fluid is volt köszönhető nyilván a Source motornak is. Akkoriban ha emlékeztek sokan hasonlították össze az Oblivion-al, annak ellenére hogy két különböző műfaj, de ha a a harcot nézzük az Oblivion bumfordi cséphadarásához, és nulla fizikájához képest a Dark Messiah-é jóval jobb volt. A fejlődés rendszer is rendkívül jó volt főleg egy műfajilag tekintve akció Fps-hez képest, volt rengeteg skill, amely meghatározta hogy végül is milyen style-ban játszod végig a játékot, pl. harcosként közelharcban, orgyilkosként sunnyogva, íjászkodva,vagy varázslóként. S nem lehetett mindent kinyomni a játék alatt, tehát volt benne újrajátszhatóság lehetőség. A sztori bár klisés, nem fog nagyon meglepni csavarjaival, de azért élvezhető, műfajához képest nem rossz, sőt több helyen választási lehetőség is van, ami különböző endinget biztosított. E miatt is van benne újrajátszhatósági potenciál. A pályák változatosak, van városi setting, palota, nekropolisz, kanyonok, barlangok, templomok, romok stb. Bár valójában cső játék, vannak elágazások, titkos szobák, ahol jobb fegyvereket találhatsz.Én úgy gondolom, ami elhangzott hogy egy idő után megunható ez a rugdosódás csak akkor lenne igaz ha csak ez lenne a játékban, de a játék ezernyi más élvezetes gyilkolási módot is felajánl, fegyverek, csapdák használata, az említett csillár, van benne pl. fagyasztási varázslat, amivel sub zeroként teljesen lefagyaszthatod az ellent, és szanaszét zúzhatod, vagy kicsinyítő varázslat, amivel lezsugorítod és eltaposhatod a szembejövőt.:) Természetesen nem egy zseniális , nem egy 9+-os de egy nagyon jó játék, sztem legnagyobb hibája hogy rövid. Viszont ettől lett úgy ismert az Arkane Studios,a Dark Messiah miatt figyeltünk fel rájuk igazán, s vártuk a következő játékuk mi lesz. Ezért Grath figyelmedbe ajánlom, ha esetleg ezt elolvasod, hogy mindenképp adja neki még egy esélyt, játsz végig egyszer, egy picit different mindset-el, mert egy tényleg jó játék. Amúgy bár ez az első kommentem, de régóta hallgatlak benneteket. Nagyon jó amit csináltok, folytassátok, ameddig csak tudjátok!
süti beállítások módosítása