HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 5x10: Bungie

2019.06.29. 21:14 Stöki

Legutóbb kcisit megkavarodott a számozás az E3 miatt, a 9-es Checkpointra ráküldtük a 11-est, mert az E3-ra gyorsan rá akartuk dobni a show-t értékelő beszélgetésünket, és a 10-es adás akkor még bőven vágólapon volt. Ez lett ugyanis talán a leghosszabb adásunk, mindennel együtt két és negyed óra, négy emberrel, szóval kellett neki idő, amíg elkészült. De már itt is van, fogyasszátok, kattintsátok.

podcast108.png

És hogy miről bírtunk ennyit pofázni? A Bungie-ról és játékairól, különös tekintettel a Halo sorozatra. Grathnek és Sasának nagy kedvence ez a széria (amúgy én is bírom), és Sasa be is fúrta magát a stúdióba az eredetileg kinézett vendég, szintén régi ismerősünk, Daev mellé. Így végül két vendéggel beszéltük ki a témát, bár egyikük érezhetően kicsit elfogult volt (a kör bezárult!). Jó hallgatást kívánunk, embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, avagy az adásban előkerülő témák, játékok:

Legközelebb pár nap múlva jövünk egy toplistás Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások az ötödik évadban:

 

Még korábbi adások:

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból pedig a teljes negyedik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20190621.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Hollósi Dániel, Huszti András, Nagy Gyula, Győri Ferenc, Gortva Gergely, Révész Péter, cue, Csopa Tamás, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, ricsi, abeddon, Varga Bálint Bánk, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, Döme, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Larten, Arsenic, hadam89, Ergoproxy83, Milo, Csviri, Magyar Kristóf, Kester, HaverDodi, arpadapunk, ArcadeMacho, MakkOS, Xlabu, Gabesz Fótról, G, Gergő, Havasi László, kaczurzsolt.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

 

15 komment

Címkék: retro podcast halo bungie checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr1714897546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rudymester · http://retrofaktor.blog.hu 2019.06.30. 07:13:26

A Halo 3: ODST itthon kifejezetten jó akcióban volt. 9999 ft volt 2 ajándék játékkal (Ninety Nine Nights, meg valami Circle of Doom alcímű közepes RPG volt mellé)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2019.06.30. 07:19:20

a marathon 1-3 játszható modern gépeken is: alephone.lhowon.org/

2019.06.30. 08:45:31

Marathon-nal anno sokat játszottunk főleg hálóban (akkor dtp studioban melóztam). A hellcat mellett ezt nyomtuk amikor lehetett. Akkoriban elég jónak tünt és szórakoztatónak!

Majdénmegmondom 2019.06.30. 12:47:25

Nekem az egész Halo élmény olyan volt, mintha játékfegyverekkel lövöldöznék szivacsgolyókat a He-Man-ből szalajtott műanyag játékfigurákra. Valahogy az egész túl steril, túl plasztik, túl komolytalan volt.
Amiben tényleg zseniális volt, a mesterséges intelligencia, különösen a legnehezebb fokozaton.

Zarbon 2019.06.30. 20:46:21

halonak az artja az szörnyű

Flankerr 2019.06.30. 23:11:34

"Legutóbb kcisit" ;)

2019.07.01. 16:35:26

jót tett az adásnak a két vendég + az enyhe káromkodás!

SzMihály 2019.07.02. 10:24:03

A Myth I. és II. erényei között a kortársaikat kenterbe verő, akkori szemmel tényleg hihetetlen látványvilágon kívül megemlítendő a kitűnő sztori és a gyönyörű zene is - ezt én még manapság is szoktam hallgatni.

Egyébként a mai napig jönnek ki update-ek a Myth 2-höz (a legfrissebb az 1.8.3. számú), sőt épp nemrég lett meghirdetve a 2019-es, 21. (!) Myth World Cup (mythworldcup.com/xxi). Azaz a rajongótábor továbbra is játszik ezzel az 1998-as játékkal, még ha nyilván egyre kevesebben és egyre kisebb aktivitással is.

Joey Greco 2019.07.02. 11:48:25

Sose bocsájtom meg nekik,hogy nem folytatták az "Oni"--t :)
Gyerekkorom meghatározó élménye :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.07.02. 14:23:58

Bocs, hogy kicsit offolonk, de ne reagáltatok semmit.

A checkpoint 4x17: Az Electronic Arts előadásban megdöbbenve hallottam, hogy asszem rólam beszéltek 1:30:00 táján.

Továbbra is szívesen megjelentetném a szimulátor történelmet updatelve és ráncfellvarrva, mert ahol anno megjelent, az oldal megszűnt.

A reroland-nak is írtam még tavaly októberben, decemberben majd idén áprilisban is, de csak az első levélre kaptam választ, hogy simán érdekelné az oldalt a téma.

Nem igazán értem, hogy ha már checkpointban beszéltetek a témáról, akkor miért nem sikerül reagálni főleg úgy, hogy én továbbra is nyitott vagyok erre.

rag 2019.07.04. 15:07:18

Én amúgy az Onit nagyon várom egy miniben. :-)

Akkoriban nem tudtam "beszerezni", de a demóját rongyosra játszottam...

Ryze 2019.07.09. 19:03:28

@molnibalage: szerintem jobban jarsz, ha emailt irsz mondjuk Stokinek, indexes emailjere vagy hasonlo

Gwandel 2019.07.11. 11:05:45

OFF:
Lehet csak én vagyok így vele, de hiába nem zavar, hogy milyen rendszeresen van adás, de mégis akaratlanul kialakul egy várakozás bennem, ha azt látom a cikkben, hogy legközelebb pár nap múlva lesz új rész, de aztán csalódás, ha nincsen. Szóval szerintem nyugodtan hagyjátok ezt ki a leírásból, majd mindig lesz amikor lesz. :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.07.11. 14:39:33

@Ryze: Irok Grath, idded és az indexes címére is.
Grath 7+ hónapja többször is válaszolt a Retroland megjelentethetőség kapcsán, de hónapok óta semmi...
süti beállítások módosítása