HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

2013 legjobb játékai a magyar szakik szerint

2014.01.06. 23:24 Stöki

Az év végi, illetve év eleji listaőrületnek engedve minden év végén megkérdezzük a magyar játéksajtó egy-egy prominensét, hogy mondjon véleményt az év legjobbjairól (2010, 2011, 2012), és ez most sincs máshogy. Hat kiváló férfi osztotta meg velünk meglátásait: Chris a PC Gurutól, Daks a Gamekapocstól, Dino a PlayDome-tól, Grath az 576-tól, Liquid a Gamer 365-től és Mazur a Gamestartól (ábécésorrend, semmi más). Nagy-nagy köszönet nekik, tényleg.

Idén kicsit máshogy dolgoztam fel a válaszokat, kérdésenként összesítve, hátha így jobb. És az Xbox-PS-Wii bontást is elhagytam, mert a sok multiplatform miatt ennek egyre kevésbé volt értelme. Hát akkor csapjunk bele.

1-3. A három legjobb játék 2013-ban (platformtól függetlenül)

Chris:
Tomb Raider – Kicsit sandbox is, meg jól is néz ki, a filmszerű tálalás pedig egészen elképesztő hangulatot kölcsönzött neki. Imádtam.
Path of Exile – Végre egy akció-szerepjáték, ami betömte a Diablo 3 által hagyott űrt. El se hittem, hogy ingyenes.
The Last of Us – Végül nem vettem PS3-at azért, hogy végigjátszhassam a legújabb Naughty Dog játékot, de nem sok választott el tőle. Ezért a remekműért megérte volna.

Daks:
Grand Theft Auto V – A GTA sorozat mindig is a kedvenceim közé tartozott. A Vice City és a San Andreas örök kedvenc marad, sok év után pedig az ötödik rész lett az, amit egyszerűen nem tudok abbahagyni. A játékvilág, a hangulat és a három főhős eltérő karaktere mind telitalálat, a helyszín pedig egyszerűen tökéletes. Nyáron voltam Los Angelesben, a játék teljesen hű a városhoz, a hangulat, hogy ott lövöldözhetek, ahol nemrég magam nyomtam a gázt, egyszerűen leírhatatlan.
Tomb Raider – Lara Croft kalandjai még akkor indultak, amikor általános iskolába jártam. A Tomb Raider hosszú ideig vezette a suli utáni kedvenc elfoglaltságok listáját, úgy 5000 alkalommal toltuk végig a velencei pályát, örökké emlékezni fogok rá. A későbbi részek nem lettek rosszak, viszont az idei reboot vitt mindent nálam.
Ryse: Son of Rome – Minden évben van legalább egy olyan játék, ami másokat nem, engem viszont valamiért magával tud ragadni. Idén az Aliens: Colonial Marines lett majdnem ilyen, akciójátéknak nem volt egy kiemelkedő alkotás, és akkor még finoman fogalmaztam, viszont annyira hátborzongatóan visszaadta a Bolygó neve: Halál hangulatát, hogy minden mást megbocsátottam neki, a 8 pontos tesztem azóta is emlegetik a Gamekapocson. Helyette viszont a Ryse: Son of Rome lett az esélytelenek befutója, szintén a hangulat miatt, az első Xbox One játékom, drámai, véres, római, mintha csak és kizárólag nekem készítették volna.

Dino:
Bioshock Infinite
God of War: Ascension
Grand Theft Auto V

Grath:
The Last of Us
Assassin's Creed IV: Black Flag
Persona 4 Golden (Tudom, tavaly is jelöltem, de Európában idén jelent meg.)

Liquid:
Bioshock Infinite
Resogun
The Last of Us

Mazur:
The Last of Us
Bioshock Infinite
GTA V

The-Last-of-Us-1.jpg

4. És ami még ezeknél is jobb volt, azaz GOTY

Chris:
Most biztos sokan hülyének néznek, hogy miért nem a GTA V, de mivel én megrögzött pc-s vagyok, nálam az év játéka a DotA 2 volt. A Valve egészen elképesztő módon tömi folyamatosan teli tartalommal ezt a játékot, ami olyannyira magába szippantott, mint még semmi más. Változatos, izgalmas, megunhatatlan, na és persze iszonyú idegesítő cucc. Minél jobb vagy benne, annál jobban képes az agyadra menni a sok idióta, de persze ez nem a játék hibája. De legalább javult az oroszom mellette. Már tudom, mint jelent az, hogy муда́к vagy су́ка.

Daks:
Battlefield 4 – Magával ragadó egyjátékos kampány, megunhatatlan multiplayer, a háborús FPS-ek műfaja a Battlefield 4-gyel teljesedett ki és ért csúcsára. Ennél már csak az élet keményebb.

Dino:
Rayman Legends – Oké, a fentiek bármelyikével felcserélhetném igazából, azért választottam ezt, mert kooperatív módban külön nagy élmény volt játszani.

Grath:
Super Mario 3D World

Liquid:
Grand Theft Auto V

Mazur:
The Stanley Parable

5. legjobb handheld/mobil játék

Chris:
Naná, hogy a Plants vs Zombies 2! Csak az a baj vele, hogy brutális sebességgel égeti az akksit. A reggeli vécézés nem lenne teljes nélküle.

Daks:
Killzone: Mercenary – Nem hittem volna, hogy ilyet egy zsebgépből valaha ki lehet hozni. A Playstation Vita ezzel levett a lábamról.

Dino:
Vector – Mobil után pc-re is megjött, remek időrabló "na még egy pályát" szórakozás.

Grath:
Persona 4 Golden

Liquid:
The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Mazur:
Device 6

6. legjobb multiplayer játék

Chris:
Maradok a DotA 2-nél. Bár nagy Battlefield-rajongó vagyok, a 4. rész valahogy mégsem fogott meg. Nem úgy, mint a DotA 2, amibe eddig több időt öltem, mint amennyit bevallanék a barátnőmnek.

Daks:
Battlefield 4 – Nyilván nem a Call of Duty, ne vicceljünk már.

Dino:
Amiket próbáltam, mindnek volt valami kisebb-nagyobb baja, legtöbbet 2013-ban a Call of Duty: Black Ops II multijában töltöttem, úgyhogy erre a kategóriára most nem írnék semmit.

Grath:
Diablo 3 konzol kooperatív

Liquid:
Battlefield 4 (...majd ha az összes platformon helyrepofozzák)

Mazur:
Payday 2

7. legjobb játék, amivel senki nem játszott

Chris:
State of Decay – Az egyik legjobb zombis cucc, amit valaha volt szerencsém kipróbálni.

Daks:
Mars: War Logs – Ha sci-fi, akkor jöhet minden. Gyanútlanul indítottam el a Mars: War Logs telepítőjét idén augusztusban, és meglepődtem. Rohadt jó. Hogy lehet, hogy rajtam kívül senki se játszott vele?

Dino:
Erre sajnos nincs ötletem.

Grath:
Super Mario 3D World

Liquid:
Tearaway

Mazur:
Gone Home

Super-Mario-3D-World.jpg

8. legszarabb játék, amivel mindenki játszott

Chris:
DayZ – Lehet utálni, de képtelen vagyok ép ésszel felfogni, hogy lehet egy olyan játékkal játszani, amiben a halál végleges, és ha lelépek egy lépcsőről, akkor eltörhetem a combcsontom és két órán át kúszva kell keresgélnem morfiumot, hogy meggyógyuljak. Aztán jön egy orosz, aki fejbe vág és elveszi mindenem.

Daks:
The Walking Dead: Survival Instinct – Robert Kirkman regénye a legjobb horrordráma, amivel az elmúlt időkben találkoztam. De hogy sikerült hozzá egy ennyire szar fps-t összerakni, azt fel nem foghatom.

Dino:
Aliens: Colonial Marines – Biztos mindenki belenézett, hogy tényleg olyan rossz lett-e ;)

Grath:
Én speciel rühellem a Dota 2-t, LoL-t és társaikat...

Liquid:
Aliens: Colonial Marines

Mazur:
Beyond: Two Souls

9. az év leginkább wtf játéka

Chris:
Erről nem tudok nyilatkozni, nem volt ilyenhez szerencsém.

Daks:
Idén nem volt Katamari, annál nincs nagyobb WTF. Talán jövőre.

Dino:
Typing of the Dead: Overkill – Gépírásgyakorlás zombikkal. Kell ennél többet mondani?

Grath:
NES Remix

Liquid:
Még egyszer az Aliens, nehéz volt elhinni hogy egy jónevű fejlesztő vigyorogva belehazudott a sajtó/játékosok arcába, és fake demókat mutogatott még a megjelenés előtt pár hónappal is.

Mazur:
The Stanley Parable

10. kazuár különdíj (az év casual játéka, lehet webes is)

Chris:
Starbound – Tudom, hogy tiszta Terraria (ami egyébként pedig a 2D-s Minecraft), meg hogy valójában még meg sem jelent, de eszméletlen addiktív is ötletes kis stuff. Nézzétek meg a trailert a Steamen, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Daks:
Megfogadtam, hogy nem játszok többé casual játékokkal. Annyira jók, hogy kiölik belőlem a hardcore gamert. Utálnám magam érte.

Dino:
Candy Box 2 – Hihetetlen, mit ki nem lehet hozni egy simán szöveges képernyős játékból...

Grath:
Animal Crossing: New Leaf

Liquid:
Candy Box! (http://candies.aniwey.net/)

Mazur:
Plants vs Zombies 2

11. az év játékhőse

Chris:
Az új Lara Croft. Jó volt látni, hogyan válik kedvenc hősnőm bitang kemény kalandorrá.

Daks:
Trevor a GTA V-ből. Egy beteg fasz. Hamarabb nyírom ki magam, minthogy neki esélyt adjak rá.

Dino:
Lady Katarina a The Incredible Adventures of Van Helsingből, mókás, ahogy folyton beszólogat.

Grath:
Rex "Power" Colt, Mark-IV Cyber-Commando, a Far Cry 3: Blood Dragon kidolgozott, árnyalt központi alakja.

Liquid:
Booker DeWitt a Bioshock Infinite-ből

Mazur:
Edward Kenway az Assassin's Creed IV: Black Flag hőse

tomb-raider-2013-662360,090320131957.png

12. az év trendje

Chris:
Naná, hogy az új generációs konzolok!

Daks:
A virtuális játékok – Az Oculus Rift olyan virtuális világot teremt, melyet még a 80-as évek filmkészítői se álmodhattak. A mozgásérzékelős szemüveg a jövőt hozza el, és ha Carmack hisz benne, akkor én is.

Dino:
Epizódok, DLC-k, micropayment és season pass lassan mindenhez. (Bár ez nem most indult, de talán egyre jobban terjed.)

Grath:
Mindenki indie játékokat készít, még a legnagyobb mamutcégek is.

Liquid:
A videójáték egyre kevésbé egyszer megvásárolt csomagolt termék, és egyre inkább szolgáltatás. Jó ez nekünk? Valószínűleg igen.

Mazur:
Second screen, végre normálisan (pl. ACIV Black Flag companion app).

13-14. az év legjobb és legrosszabb híre

Chris:
Legjobb: AMD Mantle. Kicsit késve érkezik ugyan (ha egyáltalán lesz belőle valami), de minden olyan rendszernek örülök, ami kicsit rendszeresíteni igyekszik ezt a Direct3D-s vagy OpenGL-es elavult PC-s API-t. InGen írt egy remek is cikket erről a Gamekapcson, olvassátok el!
Legrosszabb: Talán a Watch Dogs késése, de igazából így is volt mivel játszani ebben a szünidőben is.

Daks:
Legjobb: Playstation 4 és Xbox One premier. Mindkét konzolt idén jelentették be, a leleplezés legjobb híre pedig az volt, hogy nem kell egyikre se éveket várni. November végén megérkeztek, a két fekete doboz pedig azóta is ott mosolyog a tévém alatt.
Legrosszabb: Bezárt a LucasArts. Ennél nem volt rosszabb hír idén.

Dino:
Legjobb: Megérkezett az új konzolgeneráció. (Még ha ez hazánkban nem is teljesen igaz.)
Legrosszabb: Az előző évi trendhez kapcsolódva: a kickstarteres projektekből elég sok jelentős csúszásokat mutat, ami azért megrendítheti a bizalmat a játékok közösségi finanszírozásában.

Grath:
Legjobb: Végre túl vagyunk a nextgen konzolok indulásán és az ezekkel járó őrületen, flamewarokon.
Legrosszabb: A Nintendo még mindig botrányosan kezeli a Wii U-t – és igaz ez akkor is, ha a Mario megint zseniális lett.

Liquid:
Legjobb: Lezárult egy szokatlanul hosszú konzolgeneráció, éljen a régóta esedékes új konzolgeneráció!
Legrosszabb: Carmack távozásával valószínűleg vége az id Software-nek – és így hivatalosan az ifjúkoromnak is.

Mazur:
Legjobb: Idén talán tényleg megjelenik a The Last Guardian!
Legrosszabb: Na persze.

15. a következő év(ek) legjobban várt játéka

Chris:
Ebből bőven akad. Először is ott a Watch Dogs, ami csak simán jó lesz. Aztán jön a Destiny, ami biztosan csúcsszuper lesz, aztán a Titanfall, a volt Infinity Ward csapatának a játéka, majd valószínűleg év vége fel jön a The Division, amitől szerintem magam alá fogok piszkítani. És akkor még ott a megújult Diablo 3 is, a Heroes of the Storm, meg a... Túl sok lesz ez már.

Daks:
Grand Theft Auto VI – Most, hogy itt a Playstation 4 és az Xbox One, nincs játék, amit jobban várnék egy igazi next-gen GTA-nál.

Dino:
Titanfall és Watch_Dogs

Grath:
A first party konzolos címeken túl végre egy Persona 5 vagy Red Dead Redemption 2 bejelentésnek örülnék.

Liquid:
Quantum Break

Mazur:
Thief

watch-dogs-600x400.jpg

Megint tök érdekes a lista. Eddig például az év trendje általában összecsengett, de most hatan mondtak hatfélét. Nagyobb az egyetértés a jó hírnél, szinte mindenki az új konzolgenerációt említi. A legjobb játékok között a legtöbb említést a Last of Us kapta (ötöt), négyet a GTA V, hármat a Bioshock Infinite, és kettőt a Tomb Raider. A legszarabb játéknál a Colonial Marines kapott két szavazatot is, a legjobban várt játékoknál a Watch Dogs és a Titanfall, amúgy elég nagy volt a szórás. Szokás szerint kommentekbe jöhet a ti toplistátok.

77 komment

Címkék: közösség besztof 2013 izéi

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr95740964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zyrobs 2014.01.06. 23:53:02

Szerintem az év játéka idén is a Heroes 3 volt.

greffi 2014.01.06. 23:58:26

el sem hiszem, hogy a mindjárt megjelenő új gemcrafttal semmilyen műfajban nem számol senki... :( Leáldozott a TD-nek? vagy teljesen eltévedtem?!

algi 2014.01.07. 00:22:23

Most nem azért, de valaki bevette az Aliens demókat? Ilyen egyenes vonalak mentén, ilyen szögletesen kanyarodva senki nem tud FPS-t irányítani.

Ha minden igaz, a Beyond: Two Souls talán a legnagyobb nyilvánosságot kapott önkielégítési segédeszköz a világon a Szürke ötven árnyalata mellett.

A MOBA-kat meg egyáltalán nem értem. Szándékosan nem felhasználóbarát játékok?

Jester 2014.01.07. 00:27:36

Nálam a legjobb hír a Steam Machine létezése, a legrosszabb pedig a Lucas Arts vége.

Iblys 2014.01.07. 00:32:02

Furcsa hogy az Elder Scrolls Onlinet senki se várja. Már csak 3 hónap!

Horthy McFly 2014.01.07. 00:43:02

Ti most komolyan örültök az új konzolgenerációnak? A beléjük épített rengeteg "innováció" csak fölösleges baromság, és most már ezekre is telepíteni kell a játékokat, plusz DRM, internetkapcsolat stb.

Az egyetlen érv mellettük az exkluzív játékok, de az meg tulajdonképp zsarolás: "Ha nem veszed meg a konzolt, nem fogsz tudni játszani. Meg tudnánk csinálni másra is, de nem tesszük."

Az új konzolok minden funkcióját tudja egy teljesen átlagos PC. Ezt a kommentet is egy max 80-90 ezer forintot érő gépről írom, ami a tévére van kötve, és 1080p-ben szoktam vele játszani mindennel...

Csigataposó 2014.01.07. 02:11:26

@Iblys: De en nagyon varom, ha kijon vegre lesz szabad kapacitasa cegnek, hogy mast is fejleszenek peladul FALLOUT 4-et!

Behajtó70 2014.01.07. 06:58:55

A konzolgeneráció egy dologra jó: a sok fiatal lófaxt sem tud a PC-ről, nem tudja melyik a monitor, melyik a gép, és munkahelyi windowsra úgy néznek a legkisebb fennakadás esetén, hogy azt sem tudom, hogy zavarjam el őket :(

Mai irodai munkára alkalmatlan ostobákat generál a konzol...

Dester 2014.01.07. 07:01:50

Nekem az is furcsa, hogy egy stratéga sincs köztük - a Civilization V BNW "csak" egy expansion, de mégis annyira átalakítja, megszínesíti a játékmenetet, mint a Catan társasjátékhoz a Lovagok és Városok, csak másképp. Mindkettő esetben el nem tudnám már képzelni az alapjátékot nélkülük.

@Iblys: igen, ez is feltűnt. Eddig mindig volt kifogásom, hogy miért ne játsszak mmorpg játékkal (fizetős, túl sok időt vesz el, nem tetszik a világ, stb). Ha kijön az ESO, és még jó is lesz, akkor félek én is úgy fogok kinézni, mint a South Parkban a kövér gamer csóka a WoW-os részben.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.01.07. 07:08:38

Mobil platformon nem került szóba a san andreas? Ezt nem értem, letehetetlen, az év jatéka számomra.

Gixx 2014.01.07. 07:56:02

GTA V és az Open Transport Tycoon Deluxe (bár ez nem idei, de mindig jön új verzió) :)

Geréb gyíkká változtatott! 2014.01.07. 08:10:52

néha meglepődöm, amikor kiderül, hogy vannak emberek 30 éves kor felett, akik számítógépes játékokat tolnak rendszeresen... és nem is egyet...

milyen életük lehet ezeknek?

False_GOD 2014.01.07. 08:56:35

Azt hittem az IDDQD a nagy öregeknek, az igazi gamereknek szól, nem a fotelből butuló konzol huszároknak, akiknek fogalmuk sincs a gameingről.

"Daks:
Battlefield 4 – Magával ragadó egyjátékos kampány, megunhatatlan multiplayer, a háborús FPS-ek műfaja a Battlefield 4-gyel teljesedett ki és ért csúcsára. Ennél már csak az élet keményebb."

Na itt dobtam el az agyam, látszik, hogy a gyereknek lövése sincs róla, milyenek voltak ez előző részek, és milyen ez, és igazából milyennek kéne lennie. Az ilyen gyökér hogy lesz gamerújságíró? Szopott vagy fizetett?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.01.07. 09:04:18

reggeli szarás közben csakis archív, '90-es évekbeli pc gurukat olvasok. *nyal*

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.01.07. 09:06:34

@greffi: Én nagyon várom!

@False_GOD: Az IDDQD mindenkinek szól.

@Geréb gyíkká változtatott!: Ügyes voltál, öblíthetsz.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2014.01.07. 09:07:44

Annak idején óriási Tomb Raider fan voltam, meg is vettem az első 4 részt (talán még az ötödiket is), de az utolsók már dobozban maradtak, valahogy lemorzsolódtam. Most viszont ránéztem a prequell TR-re, és azt kell mondjam, fantasztikus! Ha nincs is benne olyan sok érdekes fejtörő, mint a régi verziókban, kárpótol a teljesen filmszerű játékmenet, a hihetetlenül ügyesen scriptelt jelenetek, amik teljesen berántják az embert.
Mivel az eddigiekkel ellentétben most konzolon játszom, kicsit keseríti a szám ízét a számomra alig-alig kezelhető harcrendszer, de hátha még meg tudom szokni...
Casualban számomra továbbra is az Angry Birds, illetve a szókirakós. :)
A többi kategória nem érint.

Geréb gyíkká változtatott! 2014.01.07. 09:08:47

@manson karcsi: á dehogy, szerintem sokat dolgoznak, egész nap hajtanak, tárgyalgatnak, érvelnek, logikus döntéseket hoznak, aztán este meg ott a nagy kert, a családi ház körül, amit még rendbetesznek...

xd

Arilian 2014.01.07. 09:20:59

Az év játéka: Bladur's Gate 2 EE.
Na nem azért mert EE, csak mert még mindig a legjobb.
Mióta kijött dotára is alig maradt időm (2.legjobb: dota 2)
3. meg legyen a CIV5 BTS

False_GOD 2014.01.07. 09:24:04

@Stöki: Legyen, ti oldalatok, ti tudjátok kit akartok megszólítani :)

De igazán szelektálhatnátok, hogy kinek z írásait, gondolatait jelentetitek meg, mert ha nyilvánvalóan dilettánsok világnézetét osztjátok meg, akkor az rátok is át fog ragadni, eggyé fog válni veletek. Amit, gondolom, nem akartok.

Serathis 2014.01.07. 09:24:36

BF 4 magával ragadó egyjátékos kampány? Te mi a ferde f***t szívtál komám?

Brute 2014.01.07. 09:25:30

Kösz Grath,hogy megemlítetted. Rex "Power" Colt szinte már yolo. Szerintem a Blood Dragon a legjobb játék ,amivel nem játszott senki. És micsoda csudi jó ost írtak hozzá. Egy ideig a csengőhangom is volt.

@False_GOD: azon én is erősen meglepődtem...

Burpi Turpi 2014.01.07. 09:31:50

Idézet: "Battlefield 4 – Magával ragadó egyjátékos kampány"

az ÉV kommentje, hiába 2014eleje van még....

Sadist 2014.01.07. 09:44:37

@Geréb gyíkká változtatott!: Teljesen boldog, kiegyensúlyozott. És ezt most irónia nélkül mondom.

porthosz 2014.01.07. 09:48:08

@Geréb gyíkká változtatott!:

Nincs abban semmi különös ha valaki 30 felett is játszik számítógépes játékokkal.
Teljesen normális élete van az embernek, ez pont olyan hogy attól hogy valakinek családja lesz még továbbra is eljárhat horgászni, továbbra is bütykölheti az autót, továbbra is eljárhat futni stb stb kinek mi a hobbija, az újabb generációk meg már a számítógépes játékot tolják.
Nyilván nem 7x24-ben, de attól még nem lesz zombi az ember hogy családja lett (max az első 1-2 év évben amig a gyerek kicsi).

False_GOD 2014.01.07. 09:52:16

@Geréb gyíkká változtatott!: E kijelentésed alapján, te tutira abba a csoportba tartozol, aki szerint a valóvilág, meg a hajdúféle trash, az a minőségi, elmepallérozó műsor, amit egy magadfajta panelproli csak találhat magának.

Pretoryan 2014.01.07. 09:57:09

@Geréb gyíkká változtatott!: három gyerek, egy feleség, egy macska! Ez a családi állapotom, és softcore gamer (exhardgamer) vagyok jócskán 30 fölött, sose fogom szégyellni. Jah nem nézek TV-t esténként hanem játszom, nekem az többet nyújt mint a 15 percenkénti 30 perces reklámblokkok!

Nekem az 2013 játéka a CIV 5 BNW volt, soha egyetlen játékban sem volt ekkora ugrás a minőségben két DLC közözött, konkrétan vissza kellett mennem king fokozatba hogy megtanuljak játszani rendesen. Idén a legjobban várós a Dragon Age Inquisition és a Tom Clancy's The Division lesz.
Éves fogadalom pedig hogy abbahagyok minden eddigi MMO-t, a Division-ig!

-dj- 2014.01.07. 10:01:07

egyértelműen a the last of us az év játéka. a feleségem majdnem bőgött az elején, én meg szimplán libabőröztem tőle, ahogy a végén is. annyira sokkolt, hogy utána hetekig minden szarnak tűnt hozzá képest, illetve úgy látszik, tényleg minden az is.

mondanám a gta 5-öt még, de azt végig sem játszottam, ami így tök szarul hangzik, mivel amúgy kurva jó, de valami oka biztosan van. szerintem a last of us.

annyira elkeseredtem, hogy újra elkezdtem wowozni.

The Shapeshifter 2014.01.07. 10:11:43

féloff, ezt a Gerébgyíkkáltoztatott/wmiki nevű trollt nem akarjátok kirugdalni innen? rendkívül idegísít hogy a kedvenc blogomban is elkezdett idepiszkítani :(((

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.01.07. 10:17:13

@The Shapeshifter: Jé, ő wmiki? Régi ismerős elmebetegünk, még wmikiként. Ártalmatlan idióta.

afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~ 2014.01.07. 10:22:29

1. igazán lehetett volna a 30 fölötti PC fanoknak külön kategorizálni konzol és PC játékokta, mert így fingom nincs melyik mire jött ki, azt vágom, hogy tolnám a last of us-t és a gtaV-t, de nem tudom, mert nincs átirat, de talán jobb is, mert a legnagyobb csalódások egyike, mikor olyan nagy nevek fosul futnak a high-end PC-ken mint a Tomb raider, vagy a AC black flag....
Év játéka PC-n?.... Azt hiszem a fenti kettő... kár az optimalizálatlanságért... Viszont a bioshock infinitet rohydjak meg nem értem.. szerintem egy nagy rakás fos. de lehet, hogy érteni kellene a történetet.. még enm tudtam kijátszani, olyannyira ismétlődő a játékmenet.

Ooorky_ 2014.01.07. 10:26:41

Számomra a legjobb játék amivel senki se játszott az új Shadow Warrior...

afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~ 2014.01.07. 10:27:44

@Ooorky_: tényleg az is nagyon fain volt, bár azt nem mondanám, hogy senki nem játszott vele.

dzsingiszbatukan 2014.01.07. 10:35:57

cirka tizenot ev utan azert a mortal szombat ugyanugy bejott, mint laraneni

Optimistic Lyricist 2014.01.07. 10:47:43

Kár, hogy kb Mazur az egyedüli aki a kevésbé ismert játékokat rendszeresen említi. A nagy neveket mindenki ismeri, tele voltak velük a nagy gamer oldalak toplistái. Egy IDDQ listától a Stanley Parable-t meg a VVVVV stílusú játékokat (is) várnám.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2014.01.07. 12:08:24

The Stanley Parable nagyonnagyon ott van. Okos, gonosz, egyedi, állati vicces.

load error 2014.01.07. 12:15:22

Év trendjei közül kimaradt az "Early access". Az milyen már, amikor a téli hatalmas leárazás közepette egy kedvezmény nélküli 0.3 alpha verziós játék vezeti a Steam eladási listáit? Vagy amikor négy leárazott játékból egy tuti még be sincs fejezve, de már ki tudja hányadszor akciós.
Szinte kizárólag az indik csinálják és nyilván az előfinanszírozás egy eszköze.
De akkor is furcsa, hogy mennyien fizetnek valamiért, ami még nincs is kész.

Dewla · http://konnektor.org 2014.01.07. 13:29:21

Érdekes, hogy a Gone Home alig a Brothers: Tale of Two Sons pedig egyáltalán nem kapott említést és az új 3DS-es Zelda is csak egyet. Elég más képet mutat a külföldi sajtó a magyarhoz képest. Nincs ezzel semmi baj csak érdekes :)

2014.01.07. 13:31:58

@Geréb gyíkká változtatott!:

"milyen életük lehet ezeknek?"
A lehető legjobb!
Van pénzem (saját!) megvenni a játékokat - ha akarom teljes áron, mert nem akarok várni míg leárazzák-, fejleszteni a gépemet.
Este mikor a gyerekek már alszanak én meg nem, levezetem a napot egy adag bf4-el ami jól sikerült, csak bugos (majd kijavítják).
Vagy éppen egy kör GTA V-tel az xboxon, esetleg a maradék 119 játék egyikével ami Steam könyvtáramban van.
Vagy Netflixen nézek egy filmet/sorozatot.
Mert megtehetem.
Hozzá jó fajta bort esetleg sört szürcsölve, csak hogy jól érezzem magamat a másnapi bringázáshoz amivel a munkába megyek.
Szóval ne irigykedj, majd neked is összejön.

2014.01.07. 13:33:38

@False_GOD: "elmepallérozó" Kész vagyok! Ez a kifejezés trademarked? Mert ha nem lopom! :D

Jester 2014.01.07. 13:37:30

@load error: Az a helyzet, hogy aközött, hogy a dobozban van és megveszed, és a "még nem rakták dobozva és megveszed" között nincs is olyan sok különbség.. Egyik esetben se tudod igazán, hogy mit veszel. Mindkét esetben csak játék közben derül ki, hogy jó vásárt csináltál-e.

2014.01.07. 13:39:44

@False_GOD: Óvatosan jelezném, hogy nekem tetszett a single player.
Nem volt jó. Megmondom őszintén hupilila fingom sincs miért, de tetszett. Remélem fejlődnek ezen a téren, van hova.

Daks kommentjével természetesen én sem értek egyet, ezt leszögezném.

2014.01.07. 13:44:27

@-dj-: Bár kijönne olyan konzolra amim nekem is van. :(
Ugyanez volt a Journey-vel is anno. Nem tudtam játszani vele mert nem volt ps-em. Pedig sok jót hallottam róla.

-dj- 2014.01.07. 15:10:46

@Skynet99: spórold ki, ha tudod. én sem voltam konzolos sokáig, de a playstation megérte. nagy élményeket köszönhetek neki. olyanokat, amiket korábban maximum csak filmektől kaptam meg. egy másik életérzés, mint a pc, de semmivel sem kevesebb.

2014.01.07. 15:12:40

@-dj-: Erőteljesen gondolkozom már egy ideje a ps4-en. :)

-dj- 2014.01.07. 16:04:24

@Skynet99: egyáltalán nem késő a ps3 sem.

Geréb gyíkká változtatott! 2014.01.07. 17:49:44

@Skynet99: aham...
és mikor kelsz reggel?
úgy 11 körül, mint a többi normális/"dolgos" ember?

Geréb gyíkká változtatott! 2014.01.07. 18:00:05

@Stöki: :0
ki az a wérmiki?
nem tudtátok, hogy amit nem lehet látni, az nem létezik?
tudomány alapfokon **

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2014.01.07. 18:03:33

wmiki: Valószínűleg jobb, mint a tied.

(Most látom, valaki már elsütötte, annyi baj legyen.)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.01.07. 18:04:25

@Geréb gyíkká változtatott!: Az meg idiotizmus mesterfokon, amit művelsz.
Na hess, ronda troll, mielőtt áthajt rajtad a banmozdony.

Geréb gyíkká változtatott! 2014.01.07. 18:07:02

@Stöki: igen, az látszik, hogy mindent tudtok az idiotizmusról, biztosan sokat gyakoroljátok

de nem hiszem, hogy bannolnának bárkit is, egy index címlapos, értelmiségi, liberális, demokrata blogon, a véleménye miatt ^^

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2014.01.07. 18:12:26

@Geréb gyíkká változtatott!: Az IDDQD kurvára nem demokrata. Figyeld csak, milyen diktatórikusan kiváglak, ha így folytatod.
A "véleményed" meg nyilvánvaló provokáció volt, ne mosdasd a szerecsent.

flea 2014.01.07. 19:55:10

Milyen élete lehet azoknak, akiknek muszáj bekommentelni valahol egy blogba, hogy milyen élete lehet valakiknek? Témától tökfüggetlenül, énkérekelnézést.

iBKV 2014.01.07. 20:33:30

Stöki hagyd, ez az a hosszúhajú gyökér, aki régebben széttrollkodta a blog.hu-t, ahol nagy értelmiséginek állítja be magát, pedig csak egy paraszt csupa nagy betűvel....

iBKV 2014.01.07. 20:37:23

@Geréb gyíkká változtatott!: És egy magadfajta szerencsétlen gyökérnek milyen élete lehet, aki csak itt meri kiélni magát, egy olyan blogon, aminek a témájához semmi de semmi köze. Tippelhetek? 1. tipikus gyökér, aki szerint mindenki dögöljön meg. 2. a f*rkad kicsi, sőt nem is működik..
Viszont a Te esetedben sorrend van, nem választás...

TH 2014.01.07. 22:49:48

@flea: wmiki a legprofibb troll, szerinted az könnyű mesterség? :D

Én egyébként a Prison Architect említését hiányolom.

@load error: ez számomra is felfoghatatlan, bár a Prison Architect kivétel volt, azért hajlandó voltam fizetni, amikor akciós volt.

Optimistic Lyricist 2014.01.07. 23:54:23

@load error:
Az milyen már amikor az early access játékhoz már kész DLC-t is árulnak...

False_GOD 2014.01.08. 09:22:14

@Geréb gyíkká változtatott!: Menjé trollkodni az sg.hu fórumára, ott tényleg nagy náci a cifu meg shadowszem meg a szólótom, azoknak a semmirekellő barmoknak szívd a vérét, ne a Stökinek, aki csinál is valami értelmeset, hasznosat!

False_GOD 2014.01.08. 09:33:23

@Skynet99: A single elment, nem volt se rosszabb, se jobb, mint mondjuk egy 5 évvel ez előtti cod rész, de azt a fajta nyáladzást és ea felé való seggnyalást, amit a nyilatkozó ott levágott, az szerintem messze nem illik ide.

Acsabi44 2014.01.08. 16:23:48

Nekem az év játéka: Dota2

A legjobb játék amivel senki sem játszott: The Bridge

Legrosszabb játék amivel mindneki játszott: CoDGhosts, Aliens:CM, Amnesia: MfP

Legrosszabb hír: Hogy a Last of Us nem jött ki PC-re

Következő év legjobban várt játéka: Pillars of Eternity, aka. Project Eternity.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2014.01.08. 16:51:12

@Acsabi44: Egyetértek. Rohadjanak is meg ezért. Azért sem veszek konzolt, inkább megnézem ingyen a longplayt.

Brosi 2014.01.08. 18:51:14

Nálam a legjobban várt játék a hamarost megjelenő új retro Might&Magic rpg lesz. Végre valami ami kirángat a Wizardry 7-ből :D

Geril 2014.01.08. 23:04:47

Egészen kellemetlenül érzem magam... talán ez az első év hogy jobbára kimaradtam a videojáték-őrületekből, aminek az első számú oka hogy magam is fejlesztek egyet.
De számomra két dolog él:
PC, amire a játékok nagyobb része megjelenik, és a Nintendo konzolok, amikre tényleg exkluzívabb dolgok mennek egyedibb kivitelben. Ezzel a kettővel beérem, de még mindig a legtöbbet PC-n a klasszikus Half Life-okkal és a Doom 2 -vel játszom, egy kis C&C -vel felöntve. Meg valahogy a The Neverhood tűnik fel újra meg újra az asztalomon amire akaratlanul is rákattintok...
Lakáson kívül meg elszórakoztat a 3DS által kínált meglehetősen nagy játékválaszték.
De valahogy ezen felül nem látok túl sok fantáziát az előző évben PC-re megjelent játékok között.
Bár... a Bioshock Infinite sztorija tetszett, de ennél nem nagyon több.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.01.09. 18:32:23

@Geril: kéne ipadra is a neverhood, király lenne

iBKV 2014.01.14. 12:52:10

@Brosi: ?? Nem leáldozott már az M&M sorozatnak?

Brosi 2014.01.16. 20:10:58

@iBKV: 2014 januárra van beígérve köv rész, aztán mikor jelenik meg végül az kérdéses.

www.youtube.com/watch?v=wet5YL1YvDo

iBKV 2014.01.18. 17:50:22

Köszönöm, ez igazán jó hír!!!!! Feldobtad a napomat! :D

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2014.01.19. 19:41:56

2012-nél sokkal jobb volt ez az év (ami mondjuk nem nagy szám, mert 2012. botrányosan gyenge volt.) És valószínűleg 2014-nél is jobbnak fog bizonyulni. :o Én konkrétan egyetlen játékot sem látok a horizonton, ami idén különösebben érdekesnek ígérkezne...

GyMasa 2014.01.21. 16:51:08

@Pretoryan: @Skynet99:
Pontosan ezeket akartam en is leirni.
Feleseg, 3 gyerek, macska, csaladi haz, kerttel.
Mindez egy München melleti kis faluban.
En sem nezek TV-t, meg nem hallgatok radiot.
Aztan a jatek melett jut idom a gyerkocokkel nemetet tanulni, meg fozni, meg kerteszkedni is.
A temahoz szolva pedig, az en nagy felfedezett jatekom a FTL. Oriasikat szorakoztam vele a nyaron.
A legjobban vart progi pedig a Minecraft modding API. (Tudom, Stökinek nem jött be...)
Valahogy tele van mar a zsakom a 2-3 hetente kijovo frissitesek miatti folytonos mod vadaszat, es ujratelepitgetessel.
süti beállítások módosítása