HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 4x15: Az E3 2018 értékelése

2018.06.18. 22:13 Stöki

Hát megvolt az idei E3, néhány kisebb meglepetéssel és baromi jó trailerekkel. A sokadik E3 volt, amit végigkövettünk (sajnos idén nem a helyszínről), de minden évben van pár játék, ami ugyanúgy fellelkesít minket, mint 14 éve, amikor először voltunk kint együtt a show-n. És persze idén is kitárgyaltuk, kinek mi tetszett legjobban - és ha már kitárgyaltuk, felvettünk egy adást is erről.

podcast82.png

Helyszíni bejelentkezőt is akasztottunk, akárcsak tavaly. Múlt pénteken vettük fel az adást, amikor Sasa barátunk még éppen kint volt, friss élményekkel. Szóval miután mi végigbeszéljük, hogy mik voltak az expón, ő is beszámol arról, amit látott. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb a hét második felében jövünk Checkpoint Minivel. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint adások a negyedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból pedig a teljes harmadik évad.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán (van már második rész is! sőt, harmadik!), illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20180617.png

További támogatóink:

Kiss András, kopeszku, Hollósi Dániel, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, A Konnektor csapata, Kalázdi Tamás, Gortva Gergely, Révész Péter, polish, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, RZP, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, Balog Tamás, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Huszti András, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Élményborz, Edvárd, ArcadeMacho, Selmeci Dávid, Hájas Ákos, Rokborn, Lottsie, Valis142, CsikosZ, Gytb, Oli, Udvardy Tamás, Döme, waces, oplenti, Szabó Ferenc, Palkó D. István, gyulaur, Kovács Marcell, Neriana, Larten, Arsenic.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

 

23 komment

Címkék: podcast e3 checkpoint kurrens

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7114056272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evoken 2018.06.18. 22:25:57

Én annyira retro vagyok hogy a Resi 2 remastereden kivül minden más hidegen hagyott. Najo, ennek a Last of usnak a harcrendszere egész meggyőző csak kár hogy pc-m van.

gerithegreat88 2018.06.18. 22:37:32

Durva tempó van basszus! Csak így tovább! :D

Andrews 2018.06.18. 22:42:10

Ubinál szerintem a Gamescomon lesznek bejelentések! Ők inkább ott szoktak. Mondták a Prince of Persia-t is, új Heroes részt, SPlinter Cellt melyek esélyesek lehetnek. Kiderül majd.

Last of us 1-2 jöhetne PC-re majd! :)

Grath 2018.06.18. 22:54:31

@Andrews: amíg az AC ilyen sikeres, szerintem zéró esély van új Persiára. Bármibe lefogadnám, hogy egy Splinter Cellt nem Gamescomon fognak bejelenteni - Heroest már talán, az nem érdekli Amerikát.

Ezekkel az álom-bejelentésekkel az a gond, hogy csomószor már ott megbukik a dolog, hogy nincs rá fejlesztőcsapat - egy Splinter Cellt most ki fejlesztene? Sztem csak a Watch Dogs-csapat ér rá, de ők meg inkább ahhoz csinálnak folytatást.

Last of Us gondolom vicc volt :)

Andrews 2018.06.18. 22:59:17

@Grath: Igen! Poén volt de én akkor is örvendenék neki! :D
Alan Wake és a GTA 5 is sok év késéssel jött végülis. Reményhal hal meg utoljára. :D

Ha mégis megjelenne akkor azonnal gameplayeznék róla.

Igen az álomvárás ritkán jön be és most 7 év után jelentették be pl a TES 6-ot is. Bár kb már 4 éve várták a rajongók. S még várhatnak is rá. Heroes 8 at azért remélem az igen itt Kelet-EU-ban s Németeknél és oroszoknál népszerű nagyon. Pont lassan végzek a teljes kieggel együttes Heroes 7 végigjátszás videósorozattal. Bár ez a rész elég rossz lett mert kiadták gyorsab s az Unreal 3 engine az egyik fejlesztő szerint is rossz választás volt utólag a számukra.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.06.19. 08:03:52

2015 után 2016 és 2017 szerintem harmatgyenge évek voltak PC-sként. Az eddigi E3 videók alapján PC-s + PS4-gyel a következő időszak végre talán megint egy jobb korszak lesz.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.06.19. 08:04:34

@Grath: A PS4 korszak végén veszek egy PS4-et és letolom azt a kevés címet, ami érdekel. Szomorú, de erre kényszerít az ipar...

Kandras 2018.06.19. 08:52:16

Jó adás volt, de azért egy pár mondatot szívesen hallgattam volna a Nintendonál szereplő játékokról, fura volt, hogy a címének megemlítésével elintéztétek például a Fire Emblemet, a Pokémont, de a Daemon X Machinát vagy az Octopath Travelert még csak meg se említettétek. A többit (Mario Tennis Aces, Super Mario Party, Super Smash) megértem, azokról tényleg nem lehet sokat beszélni.
Egyébként érdemes ránézni, hogy mi volt a Nintendo 3 napos élő streamjén, mert van egy olyan "jó" szokásuk, hogy a Directben csak felvillantanak dolgokat, aztán az élő adásban tárgyalják ki. Hiányoltátok például a Pokémont, pedig volt egy közel 1 órás élő gameplay session és beszélgetés róla közvetlenül a direct után és ki is lehetett próbálni, sok oldal hozott is róla hands on previewt.

Grath 2018.06.19. 13:58:21

@Kandras: hát, elsősorban a sajtókonferenciákról szólt az adás, azokra a cégekre ki sem tértünk emlékeim szerint, amelyeknek ilyen nem volt (pl. Activision, Warner).

De amúgy persze, a Treehouse jó dolog is tud lenni, de én sok jót erről a Pokémonról nem nagyon mondtam volna a grafikán kívül :)

A DxM sem kapott el, a Fire Emblemről meg tudtom szerint csak az a semmitmondó trailer volt. Vagy volt annak is részletes gameplay-bemutatója?

AarPoe 2018.06.19. 22:09:45

Hol vannak már azok az idők, amikor vártuk az E3-at. Most pedig semmi sem mutatja jobban a játékipar elkorcsosult anyagi létét, mint az E3, ahol sajtótájékoztatókról, a Sony és az MS aktuális anyagi helyzetéről van szó, pár fontos dolog viszont egyre inkább a háttérbe szorul: ilyenek a PC, úgy általában a játékok és a játékos maga.
Ez persze nem a Ti hibátok, sőt: ezért kell egy iddqd, ami visszavezet bennünket abba korszakba, amikor még érdemes volt... meg kell egy E3, ami évről-évre megerősít abban, hogy ma is elég jó dolog betölteni a Dosbox-ot vagy a CCS64-et.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2018.06.20. 09:53:32

@AarPoe: Nem igazán értelek. Olyan mennyiségű potenciálisan jó játékot mutattak be ilyen-olyan formában, amire évek óta nem volt példa. Amennyire egy felnőttnek van ideje, ezekkel is éves nagyságrendben elszórakozhat majd az ember.

Értem én a nosztalgiádat és egyszer-kétszer 10 év alatt én is elővettem Panzer Generalt-tól kezdve az UFO 1-ig több játékot, de azért úgy előadni, hogy ennyire értéktelen a mai játékipar azért az több, mint nevetséges...

GépBalta 2018.06.21. 00:15:29

Azon kevesek egyike vagyok akik már régóta szerettek volna egy Falloutot amiben multiplayer is van. Szerintem a könnyű moddolhatóság, a fegyverek és az egyéb felszerelések testreszabhatósága, a bázisépítés mind olyan funkciók, amikre egy fasza multiplayer élményt lehetett volna építeni változatos PvP és koperatív játékmódokkal. Kiváncsi vagyok tudnak e élni a lehetőséggel.

p)ec 2018.06.21. 14:43:06

Nem értem ezt a AAA miatti picsogást a játékiparon. Olyan mintha, azért szidnád az egész vendéglátást, mert a McDonalds szar.
Annyi indie fejlesztő van, hogy kizárt, hogy ne találj ízlésednek megfelelőt, ha keresel. Ha játék kell, nem egy 4k60fps tech demó.
Ajánlom a hamburgert a Bölcsőben.

Előre szólok, műanyag játék nem jár mellé.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.06.22. 03:00:16

Jó kis adás volt!
De ezeket a játékokat is értékelitek majd, ugye?
Sim Farm, Future Wars, Titus the Fox, Hocus Pocus, X-Wing, TIE Fighter, X-Wing Alliance, Gabriel Knight, Wacky Wheels, Hunter Hunted, Cool Spot, Commander Keen, Flight of the Amazon Queen, Panzer General, Fantasy General, Battle Bugs, Micro Machines, Star Control, Sky Roads, Touché, Shadow of the Comet, Kurtan, Tetriller, CD-Man, Worms, Warlords 1-2, Rise of the Robots, Rise of the Triad, Ultimate Body Blows, Heroes 1-2-3, Indiana Jones and the Fate of Atlantis
;)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2018.06.22. 03:04:25

Ezekről is szívesen hallgatnék Checkpoint Minit mosogatás, teregetés és buszozás közben:
- Myth
- Deathtrap Dungeon
- Rebel Assault 1-2
- Arcanum
- Gothic összes
- Risen összes
- Amerzone
- Paradise
- Sinking Island
- Alien Breed
- Jack Orlando
- Észkerék
- Prisoners of Ice

GalaHU 2018.06.22. 10:34:23

Stöki!

Legegyszerűbben úgy lehetne leküzdeni a Forza Motorsport-tal kapcsolatos ellenérzéseidet, ha végre (1,5 év után, khm...) csinálnátok egy rendes Forza-s adást! Vagy egy Gran Turismo-st, ezen már nem veszünk össze! ;)

Beni Janzsó 2018.06.25. 23:09:26

Sziasztok! A Final Fantasyről nem akartok podcastot? Mármint az összes FF-ről, amivel Ti játszottatok.

Beni Janzsó 2018.06.26. 11:30:05

+ Lehetne teóriázgatni Pl.:Hogy szerintetek a FFVIII-ban meghal-e Squall és a játék többi részét, pedig csak képzeli-e?

Grath 2018.06.30. 20:57:31

Ha rá tudod venni Stökit, hogy tolja végig bármelyiket, én benne vagyok :)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2018.06.30. 21:01:52

Kispajtás, 4, azaz négy (NÉGY!!!!44!4!) FF-val játszottam, és két FF-filmet láttam. A Zelda-tudásomhoz képest akadémikus vagyok.

Grath 2018.06.30. 23:02:47

_végig_ játszani :)

a filmekhez gratulálok, jól eltöltött órák voltak :)

defaultXEX 2018.07.01. 12:54:55

Amikor Sasa a végén betolta a " Sasvári Zsolt, IGN Hungary, Los Angeles-t az EPIC volt! :D
süti beállítások módosítása