HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

2010 legjobb játékai

2011.01.05. 08:15 Stöki

A kommentek és a keresőkifejezések mustrája után 2010-értékelésünk legnagyobb falatja következik a lentiekben, mégpedig az évjátékai-választás. Kicsit gondban voltunk, mert a blogot munkaidőn kívül írjuk, ezért nem tudjuk olyan alaposan követni a játékipar fejleményeit, illetve nem tudunk annyi játékot kipróbálni, mint azok, akik főmunkaidőben is játszhatnak. Ezért úgy döntöttünk, nem próbálunk meg okosabbnak látszani annál, mint amilyenek vagyunk, hanem megkérdezünk pár igazán hardcore arcot - olyen még úgysem volt, hogy egy posztban szerepelt a magyar játéksajtó színe-java.

Kitaláltunk 16 kategóriát (az unalmas műfaji bontást hanyagolva, helyükre pár lazább kategóriát behozva), és megkértük a nyolc legjelentősebb magyar játéklap és játékportál egy-egy szerkesztőjét, hogy mondjanak véleményt. Mindenki válaszolt, ki hosszabban, ki rövidebben - midnenkinek nagyon köszönjük. Az eredmény az alábbiakban olvasható, utána összefoglalunk. (A válaszokat a beérkezés sorrendjében közöljük, szóval nem szeretnénk felháborodott kommenteket kapni, hogy "az XXX magazin/portál miért van ennyire hátul".)


ChrisPC Guru
1. legjobb PC játékBattlefield: Bad Company 2. 2x32 ember öli egymást folyamatosan, miközben harckocsik döntik a házakat a bentlakókra, a fejünk felett pedig Apache-okból géppuskáznak mindenkit. Ki ne imádná ezt?
2. legjobb Xbox 360 játékHalo Reach. Nem azért, mert magyarul is beszélnek benne, egyszerűen csak a legjobb FPS, ami konzolora is megjelent. Legendary fokozaton két óra volt az utolsó pálya, de 100 Gamerscore-ért mindent.
3. legjobb PlayStation 3 játékGod of War 3. Az a jelenet megvan, amikor Kratos két kézzel kinyomja a boss szemét, nekünk pedig a kontrollerrel kell ugyanúgy benyomni a két irányítókart? Na, már csak azért a jelenetért is megérdemli ezt a helyet.
4. legjobb Wii játék Super Mario Galaxy 2
5. legjobb handheld/mobil játékCut the Rope. Emiatt a mocsok miatt már kétszer rossz megállóban szálltam le a metróról. Hihetetlenűl addiktív és aranyos.
6. legjobb multiplayer játék Battlefield: Bad Company 2
7. GOTYBattlefield: Bad Company 2
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottAlan Wake. Úgy hallottam, hogy iszonyú bukta volt, pedig semmi baj nem volt vele.
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottBayonetta. Ezt a játékot tátott szájjal nyomtam egy órán át, aztán soha többet nem vettem elő. Tipikus japán förmedvény, európai gyomor csak nagyon nehezen tudja befogadni, mégis midenhol 90% feletti értékeléseket kap.
10. az év leginkább wtf játékaLara Croft and the Guardian of Light. Teljesen megújult Lara Croft játék, ami már csak nyomokban hasonlít az eredeti Tomb Raider sorozatra. Rohadt jó kooperatív mód, rengeteg kihívás és még jól is néz ki.
11. kazuár különdíjBejeweled 3. Mert bár egyszerű, mint egy faék, mégis órákra leköti az embert. Alig várom az iPhone-os változatot, hogy végre a vécén is játszhassak vele.
12. az év játékhőseXain, a World of Warcraft karakterem, aki most dingelte nemrég a 85. szintet.
13. az év trendje Kinect
14. az év legjobb híre – Bobby Kotick kirúgta az Infinity Ward fejeseit az Activisiontől, erre minden értelmes ember fogta magát és Respawn névvel úgy fejlesztőstúdiót alakított a legnagyobb konkurenciánál.
15. az év legrosszabb híreMegszűnt az 576 Kbyte papírformátuma és a brit PC Zone magazin.
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaBattlefield 3

 

Daks, Gamekapocs
1. legjobb PC játékStarcraft II Wings of Liberty. Friss, izgalmas, nosztalgikus, és baromi addiktív, jobban megérdemli ezt a címet, mint a Cataclysm.
2. legjobb Xbox 360 játékDance Central. A Kinect igazi sci-fi élményt varázsolt a nappalinkba, a C64 óta nem voltam ilyen izgatott. Ami pedig a legfontosabb: nemcsak a hardcore arcoknak szól, azokat is játékra tudja bírni, akik a tévé távirányítójához is bénák.
3. legjobb PlayStation 3 játékGod of War III. Epikus, nincs rá jobb szó.
4. legjobb Wii játékDonkey Kong Country Returns. Nálam megelőzte a Mario Galaxy 2-t is. Nem próbálja meg ötvözni a retro és a modern stílusokat, ugyanazt a játékélményt adja, mint a SNES-es előd, ami gyermekkorunk egyik legszebb emléke volt.
5. legjobb handheld/mobil játékFarmville. A micro payment játékoké a jövő, az pedig, hogy a stílus királyát már nem csak a számítógépen, de a mobilon is játszhatjuk, szerintem történelmi lépés.
6. legjobb multiplayer játékWorld of Warcraft Cataclysm.
7. GOTYRed Dead Redemption. A vadnyugat még sosem volt ilyen izgalmas és romantikus.
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottMinecraft. Ironikus, hogy én sem játszottam vele, de állítólag nagyon jó. :)
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottMafia 2. Messze nem hozta azt a színvonalat, és minőséget, amit elvártunk tőle, valamiért mégis mindenki isteníti.
10. az év leginkább wtf játéka –  Muscle March. Tessék megnézni ezt a videót, és mindenki megérti, hogy miért kapta a díjat.
11. kazuár különdíjBejeweled 3: ha casual játék, akkor az év legjobb, legaddiktívabb címe a bejeweled 3 volt.
12. az év játékhőseMario. Noha a Super Mario Galaxy 2 számomra nem lett az év játéka, a piros overálos vízvezetékszerelő a játéktörténelem egyik legrégebbi, és leghíresebb alakja.
13. az év trendjeiPad gaming. Letöltés, érintőképernyő, g-szenzor - az iphone teljesen megváltoztatta a handheld világot, mindez pedig átköltözött nagyképernyőre is.
14. az év legjobb híre – 1997 óta minden évben a legjobb hír: "A Duke Nukem Forever fejlesztései jól haladnak, a játék hamarosan megjelenik, már elő is rendelhető a kiadó honlapjáról."
15. az év legrosszabb híre – Az Infinity Ward a világ egyik legjobb fejlesztőcége. A COD hollywoodi minőségű kampánya, és profi multiplayere évről-évre képes felülmúlni magát, így az év egyik legrosszabb híre volt, amikor kirúgások, és viták miatt teljesen összeomlott a stúdió addig jól működő gépezete.
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaDuke Nukem Forever.

 

Liquid, Gamer365
1. legjobb PC játékStarcraft II Wings of Liberty
2. legjobb Xbox 360 játékAlan Wake
3. legjobb PlayStation 3 játékHeavy Rain
4. legjobb Wii játékSuper Mario Galaxy 2
5. legjobb handheld/mobil játékMetal Gear Solid Peacewalker
6. legjobb multiplayer játékMAG: Massive Action Game
7. GOTYNeed for Speed: Hot Pursuit
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottBlur (a.k.a. Mario Kart: Modern Warfare)
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott Final Fantasy XIII. Ami nem szar, csak nyúlós, korlátos, és nagyon kell szeretni a sorozatot ahhoz, hogy ne hagyd ott négy-öt óra után. 
10. az év leginkább wtf játékaBayonetta. Wtf félpercenként.
11. kazuár különdíj – Nem tudom, hogy a Dance Central mennyire kazuár, de ráfogható, szóval az.
12. az év játékhőseAlan Wake, naná.
13. az év trendje Merjünk sokszor kicsit álmodni: a párdolláros játékok diadalmenete az App Store-ban, a free-to-play modell térnyerése, a digitális disztribúciós csatornák (Steam, XBL, PSN, stb.) további izmosodása.
14. az év legjobb híre – Tizeniksz év után tényleg megjelenik a Duke Forever.
15. az év legrosszabb híreAz Activision szétkergette a Bizarre Creations-t.
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Ezekből van úgy húsz, nem bosszantom az úri közönséget a felsorolásukkal. Hasraütéses nyertes: Diablo 3.

 

Grath, 576 Online
1. legjobb PC játékCivilization V
2. legjobb Xbox 360 játékHalo Reach
3. legjobb PlayStation 3 játékHeavy Rain
4. legjobb Wii játék Super Mario Galaxy 2
5. legjobb handheld/mobil játékGame Dev Story
6. legjobb multiplayer játékBattlefield Bad Company 2
7. GOTYHalo Reach
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottEnslaved
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottJust Dance 2
10. az év leginkább wtf játékaDeadly Premonition
11. kazuár különdíjFruit Ninja HD
12. az év játékhőseAgent York
13. az év trendjeMozgásérzékelés.
14. az év legjobb híreMár majdnem kész a Duke Nukem.
15. az év legrosszabb híreRengeteg fejlesztőstúdió csődje.
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaA Bungie új játéka

 

Mazur, Gamestar
1. legjobb PC játékStarcraft II Wings of Liberty
2. legjobb Xbox 360 játék Red Dead Redemption (ha Xbox-exkluziv kell, akkor Halo: Reach)
3. legjobb PlayStation 3 játékRed Dead Redemption (ha PS-exkluziv kell, akkor God of War III)
4. legjobb Wii játékSuper Mario Galaxy 2
5. legjobb handheld/mobil játék – Jó, hát legyen az Angry Birds.
6. legjobb multiplayer játékCall of Duty: Black Ops
7. GOTY Red Dead Redemption
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottAmnesia: The Dark Descent
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Az összes Zynga-szutyok, Mafia Warstól Farmville-ig.
10. az év leginkább wtf játékaLimbo
11. kazuár különdíjPopCap életműdij a Plants vs Zombies iPhone-, iPad- és World of Warcraft-változatáért, a Bejeweled-paradigmáért, és a Zuma's Revenge!-ért.
12. az év játékhőseJohn Marston. Mert úgy tud autentikus XIX. századi karakter lenni, hogy közben világlátása, szarkazmusa tökéletesen rezonál napjaink (neo)posztmodern emberének metafizikai krizisére.
13. az év trendjeMozgásbaszkurák. Tavaly meg voltam győződve, hogy vagy a Move vagy a Kinect belebukik és a másik nyer de utólag persze ez hülyeség, és jó hogy nem igy lett. Mindkettő izgalmas löketet adott a saját platformjának (és nem csupán kazuár irányba).
14. az év legjobb híreMégis lesz Duke Nukem Forever.
15. az év legrosszabb híreCsak hát a Gearbox fejleszti.
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Ami a hájpot illeti, nyilván a Diablo III. Ami viszont szerintem a legizgalmasabb, az az L. A. Noire.

 

Dino, PC Dome
1. legjobb PC játékCall of Duty: Black Ops
2. legjobb Xbox 360 játékAssassin's Creed: Brotherhood
3. legjobb PlayStation 3 játékHeavy Rain. Remekül sikerült minden tekintetben, az őszre kiadott Move-os változat még tovább csiszolt az ötletes irányításon. De nem feledkeznék meg a God of War III-ról sem, ez szintén éjszakákra a képernyő elé szegezett.
4. legjobb Wii játékSuper Mario Galaxy 2
5. legjobb handheld/mobil játék – A Plants vs Zombies iPhone/iPod verziója nagyon jó lett az érintőképernyős megoldással.
6. legjobb multiplayer játék – Ha egy kicsivel több szabadidőm lett volna, egész biztos, hogy a Call of Duty: Black Ops multijában töltöttem volna el, tavaly a Modern Warfare 2-vel is hosszan játszottam online.
7. GOTYHeavy Rain
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott – Talán a Rock Band 3, mert be se hozták az országba, pedig a pro játékmód az új hangszerekkel igen ígéretesnek tűnt a gamescomos bemutatón. Illetve a Split/Second: Velocity volt még az, amivel sok élvezetes órát töltöttem, de kevesektől hallottam, hogy nekik is feledhetetlen volt.
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottA Call of Duty: Modern Warfare 2 dlc-i. Óriási eladásai voltak, de lehúzásnak érzem a 14 euróért 3 új és 2 régi pályát, rengeteg fura korlátozás mellett.
10. az év leginkább wtf játékaKung Fu Rider – ezt nem tudtam hova tenni a Move-os felhozatalban.
11. kazuár különdíj – Legyen mondjuk a Flight Control HD (bár személy szerint még a sima verziójával játszottam, ezt csak röviden láttam, a nemrég megjelent PC-s verzió pedig nem hozza ugyanazt irányításilag, mint az érintőképernyős). Hihetetlenül addiktív a maga egyszerűsége mellett.
12. az év játékhőse – Ha már jubileuma volt, meg igen jól sikerült az SMG2 is, Mariónak ítélném ezt a címet.
13. az év trendje – Kettőt említenék: a 3D megjelenítés egyre inkább előre tör a filmek után a játékokban is, még ha egyelőre inkább a tehetősek kiváltsága is ez, valamint a mozgásérzékelős vezérlés megérkezett a PS3 és X360-ra is.
14. az év legjobb híre – A Nintendo 3DS bejelentése, leginkább annak fényében, hogy a gamescomon működés közben is láthattam, és valóban szépen működött szemüveg nélkül a 3D megjelenítés.
15. az év legrosszabb híre – Az Infinity Ward körüli herce-hurca.
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Kíváncsi leszek, hogy a Crysis második részében meddig tudnak még javítani a grafikán (és növelni a minimális gépigényen), és nagyon várom a Portal 2-t is.

 

Dixie Flatline, Hardwired
1. legjobb PC játékStarcraft II Wings of Liberty
2. legjobb Xbox 360 játékMass Effect 2
3. legjobb PlayStation 3 játékHeavy Rain
4. legjobb Wii játékDonkey Kong Country Returns
5. legjobb handheld/mobil játékGod of War: Ghost of Sparta vagy Metal Gear Solid Peacewalker
6. legjobb multiplayer játékStarcraft II Wings of Liberty
7. GOTYRed Dead Redemption
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott Demon's Souls, bár ez Európán kívül már 2009-ben megjelent.
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottCall of Duty: Black Ops és Final Fantasy XIII
10. az év leginkább wtf játékaLimbo
11. kazuár különdíjEpic War 4
12. az év játékhőseJohn Marston
13. az év trendjeKapálódzós játékok
14. az év legjobb híreDuke lives!
15. az év legrosszabb híreInfinity Ward exodus illetve Patrice Désilets lelécelt az Ubisofttól
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaDiablo 3

 

Konzol magazin (via Rbaly)
1. legjobb PC játék – Nem igazán tisztünk ezt megítélni, de valahol a StarCraft II és a World of Warcraft: Cataclysm között kell keresni, de a Bus Simulator is tetszett.
2. legjobb Xbox 360 játék – Mint exkluzív, a Halo Reach-et illeti ez, bár a Mass Effect 2 is beférne
3. legjobb PlayStation 3 játékGod of War III
4. legjobb Wii játékSuper Mario Galaxy 2 – nem Hancu, mi nem unjuk
5. legjobb handheld/mobil játékMetal Gear Solid Peacewalker
6. legjobb multiplayer játékCall of Duty: Black Ops
7. GOTYRed Dead Redemption
8. legjobb játék, amivel senki nem játszottDeadly Premonition
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszottAvatar: The Game. Igaz, 2009 legvégén jött ki, idén mégis szinte végig toplistás volt itthon.
10. az év leginkább wtf játékaNaughty Bear. Wtf-nak is indult, az is lett.
11. kazuár különdíjPlants Vs. Zombies 2010-es verziói.
12. az év játékhőseEthan Mars
13. az év trendjeMozgásérzékelés, és kisebb mértékben a 3D.
14. az év legjobb híre2010. november 24-én jön a Gran Turismo 5.
15. az év legrosszabb híreMinden halasztás bejelentése vagy ígéretes fejlesztés törlése.
16. a következő év(ek) legjobban várt játékaGTA V, Gears of War 3, Uncharted 3, Zelda: Skyward Sword, Nintendo 3DS

 

Szerintem a fenti nyolc lista jól igazolja, hogy mekkora otromba butaság a "nem elég objektív a kritikád" lúzerfordulat, amivel újságíróként kb. hetente találkozom. Ami az egyiknek a legjobb játék, az a másiknak a legrosszabb, ami az egyiknek a legjobb hír, az a másiknak a legfájóbb, és ezzel nincs semmi baj.

Az év legjobb játékára például hat címet mondott a nyolc ember: Bad Company2, WoW: Cataclysm, Need For Speed: Hot Pursuit, Halo Reach, Heavy Rain és Red Dead Redemption. Ez utóbbit viszont hárman is említették, így ezt lehetne talán leginkább közmegyezéses GOTY-nek választani (egyébként a Spike VGA-n is ez nyert). Pc-n a Starcraft II fölényesen nyert öt említéssel, Xboxon a Halo Reach néggyel, Wii-n a Super Mario Galaxy 2 hattal. PlayStation 3-on viszont holtverseny alakult ki: négy-négy szavazatot kapott a God of War III és a Heavy Rain (és valóban, ha pisztolyt tartanának a fejemhez, akkor sem tudnám megmondani, melyik a jobb a két, teljesen más stílusú játék közül). A handheld játékok közül a Metal Gear Solid Peacewalkert említették a szerkesztők a legtöbbször (háromszor).

Az év legwtf-ebb játéka kategóriában jöttek a legkülönbözőbb címek, egy volt csak, amit ketten is említettek (a Limbo). Az év kazuársága viszont három embernél is a Bejeweled 3 lett. A játékhősök közül két-két említéssel Mario és a Red Dead Redemption hőse, John Marston végzett az élen, de szavazatott kapott Alan Wake, a Heavy Rainből ismert Ethan Mars és a Deadly Premonition főhőse, York ügynök is.

Az év trendjét illetően nagy az egyetértés, hatan említették a mozgásérzékelős játékokat. A legjobb hír öt ember szerint a Duke Nukem Forever megjelenése, A legrosszabb hír három embernek is az Infinity Ward széthullása volt. A legjobban várt játékok között három említéssel a Diablo 3 lett a kategóriagyőztes.

Kommentekbe természetesen jöhetnek a ti listáitok, illetve ötletek arra vonatkozóan, hogy milyen kategóriát vegyünk be (vagy dobjunk ki) jövőre.

80 komment

Címkék: magyar toplista 2010 izéi

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr772561829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dester 2011.01.05. 11:24:28

Nálam az év WTF játéka a Privateers, csodálkozom, hogy senki sem említette. Bár nem túl addiktív, kipróbáltam, 10 perc után ment a levesbe.
A DNF-fel nagyon egyet tudok érteni. Azon kevés játékok egyike, ami ha egyszer kijön, tuti megveszek, akárhogy is sikerült. :) Bár - amolyan Day Of The Tentacle módon - tartalmazhatná a régi Duke-ot is, sőt, új grafikával kiadva talán annak örülnék a legjobban. (Igen, tudok a "vindózosított, HD" Duke-ról is.)

Köszönjük a listákat!

moli 2011.01.05. 11:24:51

"""GOTY – Need for Speed: Hot Pursuit"""
?...pffahahmuahahahahaaaa!

"""legjobb PC játék – Bus Simulator"""
:)

Dester 2011.01.05. 11:26:23

@Dester: Bocs, elírtam, a játék neve természetesen "Privates".

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.01.05. 11:54:36

Következő játékokkal játszottam 2010-ben: Dragon Age (kb:35-40%), Mass Effect 2 (100% alap sztori), World of Warcraft (2*43 szint), Maffia2 (100% alap sztori), COD7 (sztori), Battlefield 2010 (Sztori). Kipróbálás szintjén: FIFA11, Gothik4. Egyik sem tett rám nagy hatást. Az év játéka életérzés elkerült. Szerintem vissza kellene térnem a Wiz7-hez. Ha lesz virtual billentyűzetet támogató dosbox androidra szerintem meg is teszem.

Archenemy 2011.01.05. 12:10:31

hol a sztárkontrol kettő? :(

idiotapocs 2011.01.05. 13:18:20

1. legjobb PC játék – Mass Effect 2
2. legjobb Xbox 360 játék – Red Dead Redemption
3. legjobb PlayStation 3 játék – Heavy Rain
6. legjobb multiplayer játék – Altitude
7. GOTY – Mass Effect 2
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott – Recettear: An Item Shop's Tale
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Call of Duty: Black Ops
10. az év leginkább wtf játéka – Dead Rising 2
11. kazuár különdíj – VVVVVV
12. az év játékhőse – Captain Viridian
13. az év trendje – egyre több kiváló indie game és steam akciók
14. az év legjobb híre – Fable 3 jön PC-re
15. az év legrosszabb híre – Red Dead Redemption nem jön PC-re
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Monaco és Mass Effect 3

Delebriel 2011.01.05. 13:22:44

@moli: Hot Pursuit mint év játéka, na azon én is hangosan felröhögtem.

Amúgy meg PC Játéknál azért várható volt, hogy a SC2 lesz a befutó, nem nagyon volt ellenfele. Mondjuk érdekes, hogy az Assassin's Creed: Brotherhood csak egy említést kapott, illetve, hogy a legjobb multiplayer-nél alig tűnt fel a Cata és a Starcraft 2.

Murderface 2011.01.05. 13:30:06

Hahaha! Majd akkor hiszem el, hogy lesz Duke Nukem Forever, amikor a kezemben tartom... Én már semmit se hiszek el erről :P

EztNemHiszemEl 2011.01.05. 13:31:31

BFBC2 2x16 fő és nem 2x32

moli 2011.01.05. 13:40:14

@idiotapocs: kazuar a vvvvvv?! nalad mi a hardcore?

Tyl3r 2011.01.05. 13:42:37

"9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Bayonetta. Ezt a játékot tátott szájjal nyomtam egy órán át, aztán soha többet nem vettem elő."

Én már beleraktam több mint ötven órát, és még kétszer ennyit szeretnék. Legalább. Nálam ezért lett az év játéka.

Az tény, hogy a Bayonetta stílusa (mármint a prezentáció és az art direction) ultra-szélsőséges reakciókat vált ki, de a játékmenete jelen ismereteink szerint meghaladhatatlan. Ennél komplexebb, sokrétűbb hack & slash játék nincs, és nem is utal rá semmi, hogy a közeljövőben felbukkanna egy. A pozitív sajtóvisszhang ennek köszönhető.

idiotapocs 2011.01.05. 13:45:06

@moli: ja, értem a problémád, de valahol szerintem az. nincs gépigénye, irányítás 3 gomb, simán játszik vele olyan is aki máshoz nem nyúl, pl nővérem ilyen volt. Az hogy vannak benne aljas-szemét részek az más kérdés :) Amúgy meg valahova be akartam suvasztani, nincs olyan hogy legjobb indie játék, pedig lehetett volna :)

Hispan07 2011.01.05. 13:49:02

1. legjobb PC játék: Mass Effect 2
6. legjobb multiplayer: StarCraft 2
7. GOTY: StarCraft 2
8. legjobb, amivel senki sem játszott: Dead Rising (ha jól tudom, h elég nagy bukta lett...)
9. legszarabb, amivel mindenki játszott: Mafia 2, CoD: Black Ops
10. wtf játék: Robot Unicorn Attack
11. kazuár különdíj: Robot Unicorn Attack
12. az év játékhőse: Shepard parancsnok (nálam James és igazi renegát arc)
13. az év trendje: a Blizzard és a Bioware ismét megmutatta, kik fingják manapság a passzát szelet
14. az év legjobb híre: Blizzard 5 éves terv kiszivárgás - szép évek várnak ránk
15. az év legrosszabb híre: Alan Wake nem jön PC-re
16. legjobban várt játék: huhh, sok van, csupa D-betűs - Deus Ex 3, Diablo 3, Dragon Age 2, Duke... no meg a Mass Effect 3

és még egy 17., ami szerintem nagyon hiányzik: az év BUKTÁJA - Alpha Protocol és AvP... hideg kivert tőlük 5 perc alatt

Teru 2011.01.05. 13:56:51

Legjobb történet kategória esetleg?

idiotapocs 2011.01.05. 13:57:07

@Hispan07: inkább legnagyobb csalódásnak hívnám a kategóriát, nekem az Alpha Protocol ez volt(AvP már ránézésre bűzlött). Nem volt teljesen zsákutca, a boss fight-okig még viszonylag élveztem is, de ott elszakadtak a kötélidegek.

Ja és AvP-nek egyértelműen az a baja hogy sokat akarnak, keveset markolnak. A vak is látja hogy mondjuk egy tisztán Predator game aratni tudna. Persze a most Marine-ba és Alien-be fektetett energiát egy kis kreativitással mixelve a Predator-ba kellene átömleszteni, de ez szerintem nem egy hálátlan feladat lenne.

Hispan07 2011.01.05. 14:02:05

@idiotapocs: igazad van, a csalódás jobb szó. pedig mindkettőt nagyon akartam szeretni

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2011.01.05. 14:03:54

@Hispan07: Év bukásában szerintem APB volt az abszolút kategóriagyőztes.

powerage 2011.01.05. 14:12:36

2010 legjobb casual játéka a The Misadventures of P.B. Winterbottom volt és pont.

RedKzin 2011.01.05. 14:18:08

A következő év(ek) legjobban várt játéka: World of Darkness Online. Alig alszom a bejelentés óta. ;-)

Thresher 2011.01.05. 14:21:45

Portal 2...az nagyon hűűűű

maydayray 2011.01.05. 14:21:47

csúnya, hogy a minecraft-et egyvalaki említi, ráadásul a senki nem játszik vele játékok között, ugyanis egyemberes fejlesztésnek indult (ma asszem 4-en dolgoznak a projekten, de ebből egy csak a webes megjelenéssel) és közeledik az 1.000.000-s eladás (több mint 8 milliós regisztráció mellett) úgy, hogy még mindig csak béta verzióban van a játék...
minecraft.net, ha valakit érdekel.

maydayray 2011.01.05. 14:25:10

amúgy:
1. legjobb PC játék: Mass Effect 2 és Minecraft
6. legjobb multiplayer játék: Minecraft
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Portal 2

civistroll 2011.01.05. 14:40:17

Én csak xbox360-on játszok, ott nálam egál a Red Dead Redemption, meg az Assassins Creed B., mint 2010 legjobbjai.
A Halo Reach rövidre sikeredett, és kimaradt belőle a zombi-parazita szál.
Én a Crysis 2-öt várom, valamint jó lenne végre játszani a PSI Ops, vagy a Second Sight folytatásával.A TimeShift-et gatyába rázhatná valaki egy jó studióval, a Darknessről is le lehetne húzni egy új bőrt.
Amit már évek óta várok egy új Legacy of Kain/Soul Reaver rész.

Bambula 2011.01.05. 14:46:04

@bad_rock: Én 61 óránál tartok a Bayonetta-val és én is imádom, holtversenyben van a God of War 3-al.

Hírek szóltak hogy állítólag a Platinum készül majd egy folytatással valamelyik játékához, remélem a Bayonetta 2 lesz az.

idiotapocs 2011.01.05. 14:46:50

@maydayray: én játszottam vele. Nem rossz és megértem a rajongókat, de engem nem fogott meg. Miért? Pl. azért mert egy tárgy hozzávalóihoz nem ad még támpontot sem, a trial and error nem az én világom. Nem nagyon találtam alapanyagokat sem, és az elején így odvas lyukakban kell éjszakázni ami elég unalmas. A folyton folyvást bányászás sem túl izgalmas. Magasabb production value-vel tényleg zseniális játék lehetne. Pontosabban így is biztos az, csak nekem nem. :)

A nép fia 2011.01.05. 14:53:15

Mi a fene az a GOTY?!?!?! Lehet, nem vagyok elég kocka ahhoz, hogy tudjam?
Amúgy 2010-ben alig játszottam "idei" terméssel. Civ5, NFS:HP, meg a Prince of Persia, bár azt nem tudom 2010-es-e.
De a legjobban a Diablo 3-t várom!

Új Flight Simulator nem várható mostanában?

idiotapocs 2011.01.05. 15:00:14

@A nép fia:
"Mi a fene az a GOTY?!?!?" -> Game of the year
"meg a Prince of Persia" -> Ha a Forgotten Sands-el játszottál, akkor 2010
"Új Flight Simulator nem várható mostanában?" -> lesz, be van jelentve: www.microsoft.com/games/flight/

maydayray 2011.01.05. 15:00:24

@idiotapocs: Diablo 2 a legjobb példa arra, hogy nem ad semmi támpontot a cube használatához, bizony kísérletezgettek egy páran jó sokáig, aztán dobtak egy online enciklopédiát és juhé. ilyen van a minecraft esetében is. a bányászás valóban néha olyan ehh :-), viszont az építkezés (lásd elektromosság és a vele járó extrém lehetőségek), a zombik lezúzása vagy a kettő együtt :-)) azért rengeteget ad a játékhoz, a multiplayer módot meg már nem is mondom.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.01.05. 15:03:21

Gyakorlatilag egyik kategóriába sem tudok írni semmit, mert manapsági gyak. semmit sem csinálnak, amit kicsit is érdekelne.

idiotapocs 2011.01.05. 15:08:04

@maydayray: ha kötekedni akarnék akkor azt mondanám hogy a cube nélkül azért ott végig lehetett vinni a játékot. Amúgy meg tudtam az online wikiről ahol fel voltak sorolva a receptek, csak valójában én tényleg egy ilyen kötekedős alak vagyok :) Ja még annyit hogy a "harc" és az "öltözködés" is hát, elég primitív.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.01.05. 15:12:27

@A nép fia: Én se vagyok kocka, én se tudtam mi az, de azért van ott a firefox jobb felső sarka tájékán az a kis nagyító ikon, hogy az ilyeneket beírja, és máris megvan a válasz :)

www.google.hu/search?q=GOTY+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

en.wikipedia.org/wiki/Game_of_the_Year

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.01.05. 15:13:42

"5. legjobb handheld/mobil játék – Farmville."

Gamekapocsot se olvasok többé... :)

◄ViZion 2011.01.05. 15:15:05

Legjobban várt:
Battlefield 3.
Ez az igazi BF, nem a BC-vonal. Remélem üt majd.

meglivorn 2011.01.05. 15:15:26

1. Legjobb pc játék: Mass Effect 2
12. az év játékhőse: Cmdr. Shepard (nő, mert Jennifer Hale simán csúcs)
16. legjobban várt játék: Mass Effect 3 és Old Republic

Oké, beismerem, Bioware fanboy vagyok, bár a Dragon Age annyira nem vert földhöz.

Rokai140 2011.01.05. 15:21:50

A Gametrailers után örültem, hogy a Mass Effect az egész cikkben kétszer szerepelt. Bár ki tudja, Magyarország mindig is le volt maradva a divat terén.

Komáromi Teréz Atya 2011.01.05. 15:27:50

Legjobb PC játék Black Ops???? 75 FPS-en is szaggató bughalmaz olyan idióta sztorival hogy Dolph Lundgren sírva könyörögne a megfilmesítésért Uwe Boll által

NFS hot pursuit - kb 1 hete játszottam a NFS II SE-t - jobb a fizikája basszus. Az az érdekes hogy támogatja a Logitech Chillstream-em, ami furcsamód sok új játéknak nem sikerül.

(ri)porter 2011.01.05. 15:28:47

". az év legjobb híre – 2010. november 24-én jön a Gran Turismo 5."

che?

mondjuk talán azért nincs ott a best of ps3-ban, mert ember nem vitte még végig :)

veston 2011.01.05. 15:34:50

"legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Bayonetta"
Ezzel teljesen egyet értek, a játék finoman szólva is overrated kategória, miközben semmit sem tud felmutatni csak a főhősnő kissé túlméretezett kebleit.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.01.05. 15:42:06

Egy szerepjátékos szemével:
GOTY: Mass Effect 2
Az év csalódása: Civ 5 (nem rpg, de nagyon vártam és nagyon tré lett)
Az év játékhőse: Commander Shepard, temészetesen
"legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Az összes Zynga-szutyok, Mafia Warstól Farmville-ig." ezzel így szó szerint egyetértek
Az év legjobb híre: A Dragon Age 2-t "Mass Effect-esítik", vagyis beszélni fog a főhős, lesz rendes belső nézet, etc.; Elder Scrolls V. bejelentése
Az év legrosszabb híre: rengeteg PC-s bejelentés eltörlése, erőszakos konzolos nyomulás
Legjobban várt cuccok: Elder Scrolls V, Mass Effect 3, Diablo 3

+év autós játéka: Hot Pursuit, nem hittem volna, h a Split/secondot le lehet nyomni, de sikerült
+év sportjátéka: magam is meglepődök ezen, de fifa11, pedig eddig a PES-t favorizáltam.

Bocs a bő léért.

Khayness 2011.01.05. 15:44:02

Tavaly megjelentek közül csak Mass Effect 2-vel játszottam, szóval vetélytársak híján az nyert nálam :D

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.01.05. 16:02:18

Neo Geo cuccok PS3, a többi az a futottak még kat.

moli 2011.01.05. 16:20:20

@hornos: mivan, kikerultunk a fooldalra?

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.01.05. 16:23:31

@moli: igen a spacelog.org-gal végre sikerült

Tyl3r 2011.01.05. 17:14:07

@veston: ez azért szép kerek hülyeség, mert Bayonetta lökhárítói elég szolidak, ráadásul (mint fentebb írtam) minden idők legjobb hack & slash harcrendszere hajtja meg a játékot. Nincs jobban túlértékelve, mint bármi más, ami jó.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.01.05. 17:21:31

GOTY – Need for Speed: Hot Pursuit

Ember! Forditva vetted be a gyogyszered?

radirpok123 2011.01.05. 18:03:35

Ehh, de buták vagytok!
Az év játéka természetesen a Freecell nevű pasziánsz, amit állandóan nyomkodtam a telefonomon, amikor üresjáratban vártam valamire (trónolás közben, stb.). Pécén játszani? Kinek van arra ideje? 18 éven aluliaknak, legfeljebb.
Na jó, a Gemcraftot portolhatná valaki Androidra is :-P

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.01.05. 18:06:23

- legjobb PC játék – sokadik Settlers
- legjobb Xbox 360 játék – Halo:Reach.
- legjobb PlayStation 3 játék – God of War III
- legjobb handheld/mobil játék – God of War - The ghost of Sparta
- legjobb multiplayer játék – CoD: Black Ops
- GOTY – John Marston the best, tehát a Red Dead Redemption
- legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Maffia II + netes "nevelj disznót&tsai"
- kazuár különdíj – Ez mi a f...?
- az év játékhőse – Nathan Drake hiányában, John Marston
- az év trendje – Kinect&Move&Wii
- az év legjobb híre – Jövőre (azaz idén) jön az Uncharted 3!
- az év legrosszabb híre – Az összes olyan hír amelyik egy játék megjelenésének elhalasztásáról szólt.
- a következő év(ek) legjobban várt játéka – Uncharted 3, Batman: Arkham City, L.A. Noire

The_Genius 2011.01.05. 18:50:44

Hát tik még nem jáccottatok akkor PS3-on az új GRAN TURISMO 5-el, Logitech force GT kormánnyal...

A kormány elhelyezéséről még nem is beszéltem:
www.playseat.com/en
Meg egy 135cm-es plazma, meg egy dolby, rákötve a PS-re.

Na ezt a PC nem tudja!!!

Acsabi44 2011.01.05. 19:11:31

2011 legjobban várt játéka:
Episode 3???

Meggymag81 2011.01.05. 19:15:01

1. VVVVVV
2. Captain Viridian
Ez a játék olyan mint a nők. Szeretem!

Meggymag81 2011.01.05. 19:15:59

vagyis 12. Captain Viridian

DJNapoleon 2011.01.05. 19:21:35

1. legjobb PC játék – Mass Effect 2
Sajnos én nem rendelkezem konzollal de azért itt is akadnak kedvenceim, ide azokat írom amiket szívesen kipróbálnék :)
2. legjobb Xbox 360 játék – Halo Reach, Vanquish
3. legjobb PlayStation 3 játék – God of War III
4. legjobb Wii játék – Super Mario Galaxy 2, Epic Mickey

6. multiplayer játék amivel játszottam – Medal of Honor Béta, Need For Speed World, Battlefield Heroes
7. GOTY – StarCraft 2

10. az év leginkább wtf játéka – Lara Croft and the Guardian of Light

12. az év játékhőse – (Tiberius) Shepard
13. az év trendje – Kinect, Move, 3D.
14. az év legjobb híre – Duke várhatóan elkészül (Tényleg?)
15. az év legrosszabb híre – Infinity Ward per
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Mass Effect 3, Gears of War 3, Uncharted 3, Bulletstorm,

DinnyeTM 2011.01.05. 19:51:30

AZ mekkora gaz, hogy a fenn emlitett jatekok ugy kb felet nem is ismerem es hogy egyikkel sem jatszottam egy percet sem :D:D:D

v150r · http://soundcloud.com/v150r 2011.01.05. 21:43:05

igazán csodálkozom azon, hogy a mass effect 2 sehova nem fért be a magyar játéksajtóban a legjobb pc-s játék kategóriájába. amíg az sc2 megszokott blizzard minőség volt, de szerintem semmi kiemelkedő, addig a mass effect második része nálam nem csak, hogy az éves díjat, de a top 10-es listám első helyét is megszerezte, amit eddig a fallout első része birtokolt. nyilván, hogy mindenkinek megvan az egyéni szubjektív véleménye, ezért elfogadom ezt is.
- legjobb PC játék – mass effect 2
- legjobb Xbox 360 játék – red dead redemption
- legjobb PlayStation 3 játék – gow 3
- legjobb multiplayer játék – bad company 2
- GOTY – mass effect 2 (illetve ha belefér még, akkor a minecraft)
- kazuár különdíj – minecraft
- az év trendje – dlc, dlc, patch, dlc, patch, dlc, dlc...
- az év legjobb híre – jövőre me 3, illetve, hogy a gearbox veszi át a dnf fejlesztését
- a következő év(ek) legjobban várt játéka – bulletstorm, diablo 3, mass effect 3, nfs: shift 2, dragon age 2

illetve bevezetnék még néhány kérdést:
- az év csalódása(i): hot pursuit, fallout: new vegas
- az év meglepetése(i): minecraft, divinity 2

Lámadmirális 2011.01.05. 22:01:17

Én hangosan felnevettem hogy egyik újsás Call of Duty: Fekete zsarukat hozza fel legjobb pc-nek, a másik meg legszarabb játéknak amivel mindenki játszott :p lulz.
Én is csinálok akkor egy listát
1. legjobb PC játék Fallout : New vegas (órákra ott tartott)
2. legjobb Xbox 360 játék Fable 3
3. legjobb PlayStation 3 játék – God of War III
4. legjobb Wii játék – Alap tenisz game FTW:D
5. legjobb handheld/mobil játék – Line rider!
6. legjobb multiplayer játék – Ha nem csak 2010-re korlátozódna Cod 4-et mondanám, de így World of Warcraft
7. GOTY – Oddworld 2, habár lassan 14 éve jelent meg, még mindig alázza az összes mai játékot.
8. legjobb játék, amivel senki nem játszott – World of Goo
9. legszarabb játék, amivel mindenki játszott – Call of Duty: Black ops (Még én is játszom vele, wtf?)
10. az év leginkább wtf játéka – Replay again nevű flash játék, habár az inkább jó értelemben Wtf:D
11. kazuár különdíj – Plants Vs. Zombies 2010-es verziói.
12. az év játékhőse – The Lone wanderer.
13. az év trendje – Mozgásérzékelés, és kisebb mértékben a 3D.
14. az év legjobb híre – Duke Nukem :3
15. az év legrosszabb híre – Infinity ward problémák. Meg is látszik :<
16. a következő év(ek) legjobban várt játéka – Crysis 2! Habár remélem lesz benne valami assasin mód, hogy mész lélektelen kínaiak ellen, és predator cloakban oszthatod az észt >:D

Johnfive 2011.01.05. 23:45:49

@The_Genius:
Na ezt a PC nem tudja!!!:

' the Playseats game chair works right out of the box with your PS3, PS2, Xbox and Xbox 360, PC, or Wii.'
Vagy, nem lehet ra 135cm-es plazmat, vagy hifit kotni??

szotyika 2011.01.06. 06:27:02

pcgurusnak miért fáj hogy megszünt az 576?

ügyfélszolgálatos 2011.01.06. 10:41:05

@szotyika: ja úgy is trágya újság volt.

moli 2011.01.06. 11:16:52

@The_Genius: nem? :DDD ja, pc-hez nincs kormany, nincs valoban minosegi szimulator, nem ismeri a dolby-t, nem lehet tv-re kotni hd-nel jobb felbontasban. a pc szar.

Tyl3r 2011.01.06. 12:28:58

@ügyfélszolgálatos: jó újság volt az, csak hát sajnos nem a földbuta, degenerált faszkalapokat célozta meg.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2011.01.06. 13:25:22

Na, ezt kapjuk el még idejében.

@szotyika: Kollegialitás, hm?

@ügyfélszolgálatos: És ami szerinted szar, az szűnjön meg. Akkor is, ha esetleg másnak tetszik.

@bad_rock: Lengvidzs, plíz.

Tyl3r 2011.01.06. 13:38:08

@Stöki: a radikális szóhasználat miatt azonnali önkontrollt gyakoroltam, súlyos szankciókkal; a jobb zsebem már meg is büntette a balt huszonötezer forintra. (Aztán a fellebvitelin kiderült, hogy az elhangzottak tényszerűsége vitathatatlan - elvégre a KByte tényleg nem a nevezetteknek készült -, úgyhogy a felét visszatehettem.)

idiotapocs 2011.01.06. 13:38:39

@Stöki: én szerettem, és hiánypótló volt, mert melléklet nélküli=olcsó. Ha lenne egy melléklet nélküli only pc magazin, hát az maga a mennyország lenne. Modokkal, indie címekkel, dlc-kkel, flash játékokkal, retro-val stb.
@Lámadmirális: World of Goo-val azért nem játszott idén senki, mert már 2008-2009-ben végigvitte mindenki :D

Lámadmirális 2011.01.06. 14:01:40

@idiotapocs: Tudtam hogy utána kellett volna néznem >.< de azt hittem hogy idei, mert én idén szereztem meg =b

IndaMuncher 2011.01.06. 14:43:33

"legjobb játék, amivel senki nem játszott – Blur, Split/Second "
Egyetértek azokkal akik mondták. Azonban a Blur a multiplayer királyság miatt a legjobb.

moli 2011.01.06. 15:21:35

@F.house: mario kart pc-re? wow!

IndaMuncher 2011.01.07. 11:29:08

@moli: Faszom kivan mikor valaki a mario kartot hozza fel. Ááááhhhh. Nem tudom mi az és nem is érdekel, a Blur, király.

thinkEdem 2011.01.07. 11:53:00

@F.house: Nem tudom, mi az a Blur, és nem is érdekel. :P

moli 2011.01.07. 13:11:50

@F.house: egeszsegedre. www.justfuckinggoogleit.com

azert hogy legkozelebb szakertobben tudj hozzaszolni a videojatek-temahoz, roviden egy 18 eve indult jateksorozat 8 resszel, mely mind siker volt www.gamerankings.com/browse.html?numrev=3&sort=2&search=mario+kart

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.01.07. 13:44:34

Chris, PC GURU: "Battlefield: Bad Company 2. 2x32 ember öli egymást folyamatosan, miközben harckocsik döntik a házakat a bentlakókra, a fejünk felett pedig Apache-okból géppuskáznak mindenkit. Ki ne imádná ezt?"

Én. Elkapatott a Plantside, ahol ezt 2003 óta csinálják, csak nem 2*32 (vagy javítva 16), hanem 3*133... (viszont nem dőlt rád a ház, ez igaz)

A jó hír, hogy nem hivatalosan, de lesz folytatás, kb. márciusban lesz a bejelentés.

Limrasson 2011.01.07. 21:18:31

@bad_rock:
Én Bayonettát ki se akarom próbálni, trailerből az jött le, hogy egy Devil May Cry + nagy mellek, hogy jobban menyjen az eladás.

Nem tudom játszottál-e a DMC sorozattal, nekem tetszett, nem tudom pontosan milyen lehet a Bayonetta hozzá képest.

Ugyan így, a Battlefield: Bad Company 2-ről se nyilatkozhatok teljes joggal, ugyanis csak kalózkodott verzióval játszottam. Szóval nem tudom mennyivel más az eredeti, single playert végigvittem, és annak ellenére hogy nem vetem meg a letöltést, igen sok játékot megveszek, még akkor is ha csak single player/már végigvittem, azért mert baromira jó és megérdemli, hogy megvegyék.

No hát a BF:Bad Company 2 nem tartozott ezek közé.
Nagyon felidegesített a játék a szemétségeivel, és egyes idióta megoldásokkal.

Nem tudom megvan-e az a rész, mikor a sivatagban kell ide-oda kocsikázni, és ilyen terminálokhoz hozzáférni, aztán az egyik helyen mész felfelé a lépcsőn egy bazi nagy teraszra, tele katonákkal? No hát ott ha 16-szor nem próbáltam meg, akkor egyszer se, pedig nem tartom magam teljesen ügyefogyottnak. Volt olyan, hogy felszaladtam, és kb abban a pillanatban kaptam egy gránátot a pofámba, akkor is nagyon gyorsan ledarálnak fedezékestől mindenestől. És miközben te a fedezékek között rohangászol, próbálsz lődözni, gránátokat elkerülni, folyamatosan mozgásban amradni...a csapattársaid állnak a tűzvonalban, le se szarják mennyire lövik szét őket és jót röhögnek rajtad.

Vagy a másik, mikor mozsárral lőnek és futni kell mint állat. Ha futsz mint állat a csatorna előtt telibe kap az egyik lövés és meghaltál. De ha megállsz néha nézelődni akkor tök jó leszel.

Szóval engem felidegesítettek az ilyenek, meg egyébb marhaságok, pedig a sztori jó lett volna.

Tyl3r 2011.01.08. 01:17:18

@Limrasson: persze, a Devil May Cry is megvolt, bár azt nem kedveltem ennyire. Ha a két játékot szeretnéd összehasonlítani, akkor add hozzá a DMC-alapokhoz a csajt, és emeld négyzetre - körülbelül erről van szó. Viszont a Bayonettának sokkal összetettebb, finomabb, sokrétűbb kombó-rendszere van, mint a DMC-nek; látszik, hogy mindkét projektnek ugyanaz a személy (Hideki Kamiya) volt a vezető designere.

Ha "pro" gamingre vágysz, elsőosztályú vétel; van online high score, jutalmazzák a profi kombózást, érdemes ráhajtani a megnyitható fegyverekre, a Pure Platinum trófeákra (ezt akkor kapod meg az egyes szakaszok után, ha hibázás nélkül, villámgyorsan és precízen kombózva csapsz le mindenkit), temérdek időt vesz igénybe az összes bónuszpálya végigdarálása. Ha szereted a hack & slasht, akkor semmiképp se menj el mellette.
süti beállítások módosítása