HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2024/07 - Júliusi rosszhír-csokor némi Doommal

2024.08.09. 09:53 Stöki

Két disclaimerrel kezdem: 1. a most következő adás kihagyja az early kört, mert a nyaralásom miatt megcsúsztam a vágással, bocsánat érte, remélem, most az egyszer elnézik nekem a patrónusok; 2. az adásban szerettünk volna beszélni egy EU-s játékmentő polgári kezdeményezésről, de a felvétel idején már nem volt elérhető és úgy tűnt, lelőtték. Azóta viszont újra él a link, nézzétek csak meg, majd a következő Now-ban visszatérünk rá. Amúgy meg júliusban főleg rossz hírekbe futottunk bele, de hát azt szállítjuk, amit kapunk. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2407.png

Szóval megint vannak mindenféle cégbezárások, kirúgások, leállított filmek, eszetlenül használt AI és a többi nyomorúság. Mivel vigasztalódhatunk? Például az első PRIMO-demóval vagy a Doommal, ami mindenen fut, aminek van kijelzője és pár gombja. Ezekről és még egy csomó egyébről lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Legközelebb napokon belül jövünk Checkpoint Minivel, aztán az 500. adással. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a tizedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20240704.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, adam1224, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Paller, Tóth Balázs Aladár, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Adam007, PeterB, Sh4mir83, Nagy Ákos, Bognár Helka, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Bohner Gergő, cubeshadow, Balfars, Karasz Edit, Dirty_ Dave, Zergeborg, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tamás, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Polben, Nagy Krisztián, Tamás, Rules, Pusztai László, Ripburger, Kester, Szabó Ferenc, Salat Csaba, Pálfi Tamás, Kavics, thechewieone, MacMaiger, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, milyenferi, Xlabu.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

7 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr2218463271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.08.09. 19:52:38

egyedül a sidrip alliance üdvözítő hír.

Lóval ne 2024.08.10. 04:26:25

Az e-sport olimpiával szerintem a NOB célja, hogy a formátum kidolgozását is kiszervezzék. Az gondolom megvan nekik, hogy a videojáték + olimpia kombóban ott rejtőzik a pénzcsinálási lehetőség, de maga a NOB annyire a fantáziátlan sportdiplomaták szövettsége, - amely szubkultúra távolabb sem állhatna a videojátékos geek világtól - hogy inkább úgy voltak vele, hogy ha a szaúdiak viszik a jogokat meg a konkrét szervezési munkát is az nekik dupla haszon. S szerintem amúgy nekünk is jó, mert az arabok tuti bele fognak borítani pár tartályhajónyi pénzt a videojáték ökoszisztémába.

GamePass engem nem érint, de ugye minden ilyen előfizetésnél amihez tartozik feltöltőkártyás lehetőség előfordul, hogy a kiskereskedelmi láncok meglehetős késéssel árazzák át a meglévő készleteiket. Szóval a podcast megjelenésének pillanatában még lehet kapni régi árakon áruházakban fizikai formátumban.

THQ Nordic bejelentések gondolom majd az augusztusiban - ott azért nagyon fincsi dolgokat mutogattak.

BBird 2024.08.19. 20:03:37

Aki nem dorombbal jatsza ki az elden ringet, crt amber hercules monitoron, rajta matyohimzeses teritovel, az nem is igazi magyar! ;-)

larry 2024.08.19. 20:43:41

@BBird: vagy Plus/4-en a TCFS verziót. Szerintem már dolgozik rajta.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.08.27. 08:02:28

Na, akkor egy kis rant. A hinterland vezetője (most már szigorúan kisbetűvel) inkább kussolt volna a f*szba...

A Long Darkot csak a Story mód miatt vettem meg, amikor kijött a Wintermute első két fejezete. Ez 2017 augusztus volt. AZÓTA NEM SIKERÜLT befejezni nekik. HÁROM szájbavert éve nem tudták megcsinálni az utolsó fejezetet egy mondhatni fél walking szimulátorban, ahol néha csinálsz ezt-azt. Fejezetenként 8-10 óra játékidő volt kb. HÉT ÉV alatt nem sikerült befejezni a játékot, de közben bővítik a többi sandbox részét, amit én leszarok, mert pont azért a story módra fókuszáltam, mert annak van vége. Erre mr. főgyökér nekiáll előadást tartani arról, hogy hogyan kéne fejleszteni meg mi az az early access? Bőr a képn az van az isten barmának...

A LD-t szerettem, de kb. most érzem azt, hogy akkor rájuk dobnék egy review bombot. Komolyan mondom, a játékipar ennyire ostoba és nagyhangú emberekkel van tele? Hogyan lehet ennyire hülyének lenni? A saját termékedet és tetteidre se emlékszel te f*szfej? Komolyan mondom...

-----------
A Piranha Bytes-ról. Tényleg elég konzervatívok. Csak becsületből toltam le a Risen 3-at és kicsit olyan érzésem volt, mint ha egy kicsit felpimpelt Gothic 2-vel játszanék...
... 2018-ban... A Risen 2 harcrendszere olyan pocsék volt, hogy elmondani nem tudom. Azt is csak elvből toltam ki, mert anno a gyűjtői változatát megvettem. A Risen 3-at meg kb. 2000 Ft-ért akciósan. Szép volt, jó volt, de volt. Régen. A zeneszerzőjük remélem fog még alkotni. mert Kai Rosenkranzra leginkább a zseni szót tudnám csak használni. Nagyon, de nagyon jó lenne, ha a Gothic 1 és, ha lesz 2 remake, akkor megszólalhatna az eredeti zenékből többi is.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.08.27. 17:52:19

@molnibalage: a long dark valóban jópofa játék, de szerintem engedd el a végét. kis fantáziával ki lehet találni, hogy asztrid és mackenzie a végére megint találkoznak, de hogy pátoszos legyen a vége, valamelyiküknek fel kell áldoznia magát, hogy az emberiség élhessen. lesz három vége ennek is, mint a mass effect 3-nak, és lehet örülni. nem a cél a lényeg, hanem az az út, amit és ahogyan megteszel a célig. a játék jó, a történet jó, ne legyél ilyen dühös.
a nagyhangú emberek vannak amúgy kevesen, de ők a leghangosabbak, mert mindig biztosak az igazukban. a nem hülyék inkább csendben maradnak.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2024.08.27. 21:41:08

@manson karcsi: A játékra már csak legyintek. De, hogy ekkora szar alaknak ekkora arca legyen. Azért a lófasznak is van vége...
süti beállítások módosítása