HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2024/06 - Elden Ring DLC és egyéb júniusi hírek

2024.07.09. 23:23 Stöki

Júniusban a hónap témája az E3-helyettesítő rendezvények volt, de arról külön adást csináltunk. Emiatt a júniusi Checkpoint Now is a szokásosnál rövidebb most, bár azért így is több mint kétórás. A rendezvények közül kimaradt a Nintendo DIrect, most azt is kibeszéltük, illetve egy kicsit hosszabban lelkendeztünk az Elden Ring DLC-jéről. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2406.png

Aztán azért szót ejtettünk más júniusi témákról is, sajnos megint volt több stúdióbezárás és -leépítés, de azért akadtak vidámabb hírek is, például TCFS elképesztő új portja, a Prince of Persia Plus/4-re. Erről és még egy csomó egyébről, lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Legközelebb jövő héten jövünk egymás után két kis Checkpoint Minivel. Továbbra is válasszatok bennünket, és visszajelzések, észrevételek jöhetnek bátran (iTunes-ra is, mert akkor jobban észrevesz minket a drága), és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi Checkpoint Now adások a tizedik évadban:

 

Még korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból a teljes második évad, ebből a posztból a teljes harmadik évad, ebből a posztból a teljes negyedik évad, ebből a posztból pedig a teljes ötödik évad. Igen, a 6-7. évadról nincs még összesítő poszt, majd lesz.

A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

 


A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20240704.png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, adam1224, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Bera Nándor, Paller, Tóth Balázs Aladár, Kecskés János, Tzupi, Laborpati, Adam007, PeterB, Sh4mir83, Nagy Ákos, Bognár Helka, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Klisz Gábor, cue, Dreska Szilárd, Csicó, Oberling Gergő, Demeter Zsolt, Döme, Fattykány, Bohner Gergő, cubeshadow, Balfars, Karasz Edit, Dirty_ Dave, Zergeborg, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tamás, pec, Magunsz, Nagy Tamás, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, RxMikes, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, polipropilén, kalanneni, Solymi81, ÁjmekszGera, VinczeI, GSimon, casualplayfair, Polben, Nagy Krisztián, Tamás, Rules, Pusztai László, Ripburger, Kester, Szabó Ferenc, Salat Csaba, Pálfi Tamás, Kavics, thechewieone, MacMaiger, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, milyenferi, Xlabu.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

10 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr2618443815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.07.10. 08:04:05

a timestamp-elt shownotes remek dolog.
az lba1 remake videó végén a microids logó viszont lesújtó.
a roblox, mint megcélzott kereskedelmi platform viszont egyenesen undorító.

Gulácsi Péter 2024.07.10. 19:26:55

Megnyitod az aktuális műsort böngészőben, ezután a Soundcloud linkjét berakod egy sc online downloaderbe és már tölti is mp3-ban. Kb 3 perc volt rájönnöm. :)

BBird 2024.07.18. 11:07:14

Robloxot szádra ne vedd! Story time:
Sajnos lányom nagyban ráfüggött, barátai is azzal tolják, úgyhogy ott lődörögnek. 1-2 éve rágta a fülem, hogy szeretne robuxot benne (a fizetős pénze a játéknak), de megtiltottam neki, mert egy rablás az egész. Erre nagypapától végül csak kapott gift cardban, nagy öröm, minden... el is költötte rögtön 2 madár skinre egy játékban robluxban (kb. 6000 Ft összeg).

Nagy lenne az öröm, de itt jön az érdekesség: Be akart lépni tableten is, elrontotta párszor a jelszavat, mert nem emlékezett jól, illetve space volt a profile name végén... Mondom ok, semmi baj, kérünk új jelszavat. Na és itt derült ki, hogy hiába adtam meg a mail címét, nem jött levél. Írok supportra másnap, kérik a mail címet az azonosításhoz. Megadom, erre közlik, hogy nem tudnak több infót adni, mert a lányom profilejához nincs mail cím megadva. Mondom mivan?

Kiderült, hogy amúgy simán lehet regisztrálni mail cím nélkül, mert csak nevet, jelszót kért. Költeni simán lehet milliókat a játékba, de ha elrontod a belépésed, és nem adtál meg a játéknak utólag mail címet, akkor buksz mindent, mert a support csak akkor segít, ha van valid mail cím megadva.

Már kb. a 8. levelet váltom velük, már a supportos arc főnökével levelezek és csak a robot módot tolják, hogy "policy, security", nem tudnak segíteni. Megadtam nekik minden infót, lefotóztam a reedem code blokkot, amit a boltban kaptunk a roblox gift card mellé. Belépések, a barátait, hogy mivel játszik, mutattam nekik videót, ahol látszik a gyerek neve a játékban és a youtube csatornáján, hogy ahhoz a mail címhez tartozik a dolog... még a MAC addresst is megadom nekik, de NEM. Ha nincs mail cím a regisztrációhoz, akkor nem adhatnak több infót.

Hiába hivatkozok rá nekik, hogy ez egy erős hiba és valószínű nem is teljesen legális, hogy nem kötelez mail címre, nem is figyelmeztetett regisztrációnál, költöttünk a játékban valós összeget és egy elrontott jelszó miatt mindent bukik a gyerek. Hogy miért nem figyelte új jelszó igénylésnél, hogy "hoppá, ehhez a névhez nincs mail, vigyázz"... Semmi. Simán elfogadta, azóta mindenhonnan kizárta a játék.

Úgyhogy roblox tájékán vannak bajok bőven, és nem csak ez a kis lightos eset, voltak már cikkek korábban is róluk. Meg hát az ugye, hogy valószínű jogvédett tartalmakkal lehet játékot csinálni, millió horror játék egy nagy többségben kisgyerekeknek szóló játékban... se normális kontroll, se normális support.

Úgyhogy robloxmonjonle!

(Bocsi, valakinek el kellett mondanom, ki kellett adnom magamból, azóta sírok én is a sarokban a tamagocsimat szorongatva) ;-)

Kit Fisto 2024.07.18. 15:11:13

@Gulácsi Péter: Jó, ha a sclouddownloader.net/ nem írja ki ezt:

The SoundCloud music track that you are trying to download seems to be private. Please try and download another SoundCloud track, or try after sometime.

Én még régen regeltem a Soundcloud-ra, és ha átlépek arra, onnan simán le lehet tölteni.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.07.18. 17:49:41

@BBird: mondanám, hogy "minekmentoda", de a gyerek igénye az első.

BBird 2024.07.18. 19:57:47

@manson karcsi: Én tisztes rendes apaként az Alley Cat, Golden Axe, Ecco, Soko-ban... vonalat mutattam neki, aztán képbe jött a Minecraft, az se lett volna gond, kreatív módban építés, digitális legózás... de valahogy az osztálytársak, és hogy ott van átdolgozott Poppy Playtime meg hasonlók, beszippantotta.
Én is filóztam rajta, hogy kihúzom a végrendeletemből, de aztán gondoltam kap még egy esélyt. :-)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2024.07.19. 05:46:05

@BBird: ah igen, a roblox közösségformáló ereje. ezért megy nagyot a faszbúk csoportban bonyolított családi/oviscsoportos/osztályos élet, mert "nincs más, csak ezt ismerik". ignorance is bliss, i guess. ;)

BBird 2024.07.20. 06:50:04

Riddicküllel kapcsolatban: Mar nekem is kicsit kodos az emlekem, de ugye volt a vallalhato "alienlike" Pitch Black. Na ahhoz semmi koze a jateknak, ugyanis jo par evvel kesobb jott a Chronicles of Riddick film, amiben volt valami bortonos resz is. Es ezt a teruletet dolgozza fel a jatek. Ami ilyen szempontbol is szimpatikus volt, hogy nem egy sima film atirt. Egyebkent ennek volt egy folytatas is, valami Dark Athena vagy mi, ami egy kicsit remake is volt azt hiszem, mert tarzalmazta a felujitott Butcher Bayt.

Ja es ugy tudom jo kritikakat is kapott, es jol is fogyott.

Meg kesobb amugy jott egy 3. Riddick film is. Az mar vallalhatobb volt, mint a 2. Kicsit az elso es 2. resz kevereke.

Ennyit akartam csak mondani Biro ur!

Generic Jingle 2024.07.22. 12:34:36

@Gulácsi Péter: Innen simán egy klikkel letölthető minden adás finom, ropogós mp3 formátumban:

hu.player.fm/series/checkpoint-72140

Kit Fisto 2024.07.23. 20:13:24

@Generic Jingle: Nem rossz, csak sajnos nem lehet kilistázni külön a miniket, checkpointokat, nowkat. Én ezekkel keresgélek, mindhármat beraktam könyvjelzőnek. Ha le akarok valamit tölteni, megnyitom a Soundcloudon, és onnan lehúzom.
iddqd.blog.hu/tags/checkpoint
iddqd.blog.hu/tags/checkpoint_mini
iddqd.blog.hu/tags/checkpoint_now
Így sem olyan vészes, az előnyeit nézve. Ha pedig van új adás valamelyikből, az van legfelül.
süti beállítások módosítása