HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint Now 2022/12 - Év játékai, FTC vs. Microsoft

2023.01.07. 22:39 Stöki

Boldog új évet mindenkinek, kezdjük 2023-at egy Checkpoint Now-val, elvégre nemcsak év, de hó eleje is van. Örömmel értesítem a múltkori elgépelésemen szórakozókat (köztük magamat), hogy ezúttal is sikerült hét órán belül maradnunk, cserébe rekordot döntöttük a két és háromnegyed órás adással. Remélem, nem baj, hallgassátol több részletben. Szóval most december legfontosabb és/vagy legviccesebb történései jönnek kommentárjainkkal. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit.)

cpnow2212.png

Múlt hónapban az Activision Blizzard felvásárlása volt a fő témánk, de annyi fejlemény volt decemberben, hogy megint erről beszéltünk a legtöbbet, illetve a 2022-es évjátéka-eredményeket is csócsáltuk kicsit. Aztán voltak még egyéb fejlemények, perek, sajnos szomorúbb hírek is, meg szokásos retrós és filmes hírek és a számunkra kedves minirovataink. Bővebben lásd a shownotest, de még inkább hallgasd a Checkpoint Nowt. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt. És már van Discord-szerverünk is, ha ott bandáznál a többi Checkpoint-rajongóval, hosszabb cikkekért pedig irány a Retro.Land felé.

Shownotes, vagyis az adásban hivatkozott mindenféle:

Legközelebb egy héten belül jövünk új vendéges adással. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

 

Korábbi Checkpoint Now adások a nyolcadik évadban:


A vendéges (nem mini) Checkpoint adásokat itt találod, a vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

Vendégszerepléseink:

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20221122
                                                                                     .png

További támogatóink:

Kiss András, HunterXXL, kopeszku, Zsiga Bálint, Hollósi Dániel, Huszti András, Peter, AnnieC, Westy, Bera Nándor, Nagy Alexandra, Kurucz Ádám, Kecskés János, Nagy Gyula, Lidérc, Csemniczky Péter, Németh Bálint, Lemon Alvarez, Klisz Gábor, cue, zsovez, Dreska Szilárd, Bojki, Szőke Attila, Zila, jurgen_habermas, ricsi, abeddon, TheLastNinja, Ninju, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, ezven, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Coeris, SzLacc, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Tresó Ottó, aboy, Sinus, bordiii, Fanyuvo, Edvárd, Hájas Ákos, Lottsie, Oli, Udvardy Tamás, oplenti, Palkó D. István, gyulaur, Neriana, Ergoproxy83, Milo, ArcadeMacho, Gergő, Havasi László, Ateela Wrink, kszicsillag, Markó Gábor, Seci, NPanyo, Alien Mindbender, Csíkos János, Tofi, Tamás, periklesz, pec, Magunsz, Fattykány, Nagy Tamás, Tusák Károly, Krapulax, Peter, Gytb, patex 1987, bosken, RxMikes, Kovács Tamás, Hrubos Mátyás, Dundeal, Somi, Gorgil, Febert Zoltán, Szabó Ferenc, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, TH1, Signomi, Bazzs, PsyZed, gandalf, jaga, polipropilén, kalanneni.

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk. Illetve bocs, régebbi felvételek miatt pár adást csúszhat a hangos-képes főhajtás.)

5 komment

Címkék: retro podcast checkpoint now

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7618020804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2023.01.08. 08:18:13

volt nagy vihar a biliben eoq4-ben, carmack-ot követtem is, hogy mit csinált és miért.

kolbászosrájáspizza 2023.01.08. 09:40:07

Már meg ne haragudj Stöki, de a “lore-ra fel”
szóviccet már egyszer ellőtted 2015-ben az első Checkpoint Miniben...

larry 2023.01.10. 22:43:09

Tényleg elég jó lett a Vakondok 5

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.01.24. 09:20:31

A Vakondok 5 kapcsán én inkább ellenvéleményen vagyok. Nagyon túlhúzták a témán és n+1 ember elmondta szinte ugyanazt.

Az volt az érzésem, hogy azért szólalt meg annyi ember, mert "ha már felvettük, akkor kerüljön be ő is". Csak 30 emberből 2 témában 20 sec, az már fél óra.

Ezzel szemben néha olyan éles irányváltások voltak a filmben, amit nem tudtam mirevélni, pj. a játékosújságos résznél.

A telefontfeltörés és n+1 embertől, főleg aki a trailerben beszélt simán hallgattam volna többet is. A készülés alatt a pár érdekes preview interjúból szinte semmi nem került be.

Nem rossz a V5, de a V4 ehhez képes fényévekkel feszesebb volt.
Viszont a fentiek miatt naná, hogy megveszem a vágatlan interjúkat, amint kijönnek. Mert nagyon érdekelt mi az, ami nem került bele.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2023.01.24. 09:22:23

A V4 kapcsán is volt olyan személy, a titkárnő, akitől kb. fél percet vágtak be a 17 perces interjúból. Ott valahogy merészebb volt a vágóolló.
süti beállítások módosítása