HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 3x17: Flipperek

2017.08.14. 22:34 Stöki

Régi adósságot törlesztettünk most Grathtel. A Flippermúzeum már évek óta sikeresen működik Budapesten, túlzás nélkül nemzetközi a híre, de eddig még nem foglalkoztunk vele komolyabban. Pedig ha a robotok meg a kibernetika belefért a Checkpointba, akkor a flippereknek is itt a helyük, már csak a játéktermi múlt miatt is.

podcast52.png

Szóval most végre mikrofonvégre kaptuk Pálfi Balázst, a múzeum alapítóját, akivel beszéltünk a külföldi sikerek mellett arról, amikor a NAV be akarta zárni a múzeumot, a flipperek és a videojátékok kapcsolatáról, a múzeum szépen gyarapodó arcade videojátékos gyűjteményéről és a Golden Axe-ról. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt, >>illetve itt<<RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb még a héten jövünk Checkpoint Minivel, aztán jövő héten vendéges adás. Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból pedig a teljes második évad.

A vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

A harmadik évad korábbi Checkpoint adásai:

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán, illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

A poszt végén pedig következzen Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_20170711.png

További támogatóink:

Kiss András, Molnár Zsolt, Hollósi Dániel, Stang Szabolcs, Barny, Mozoka, Nagy Gyula, Győri Ferenc, A Konnektor csapata, Kalázdi Tamás, Pató Lőrinc, Gortva Gergely, Zila, tomtech, jurgen_habermas, RZP, waces, crippler, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, Varga Bálint Bánk, SViktor, Balog Tamás, Koppn, csee, TheLastNinja, GLiSKARD, Ninju, dabdam, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Bajka Zoltán, Szabó Zoltán, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Wraith, Huszti András, Invi, Coeris, Velicsek István Gusztáv, SzLacc, Tutu, Zelenák Zoltán, Glad, Steveboy, HuSkizo, Müller Niki, Tresó Ottó, bigwhite, aboy, Sinus, bordiii, Gabesz, Nagyi

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk.)

11 komment

Címkék: retro közösség podcast múzeum flipper checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr7212741142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezz4nine 2017.08.15. 08:39:28

Az adás nagyon tetszett, többször is jártam már a flippermúzeumban, természetesen az arcadián is kint voltam. Egy picit hiányzott akár egy említés erejéig a Pinball FX, pedig még a fejlesztők is kishazánk fiai. Várható velük kapcsolatban külön adás esetleg?

Xezs5 2017.08.15. 10:22:18

Ahhoz képest hogy flipperek, az elején 10 percet át kellett ugranom mert egy szó sem esett flipperekről.

Xezs5 2017.08.15. 10:59:13

@Xezs5: Egyébként jó az interjú, csak lassan indult be :)

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.08.15. 22:18:42

@mezz4nine: Külön adás lesz majd egyszer a flipper-videojátékokról (illetve egy vendég erősen kapcsolódik ezekhez), ezért most direkt nem boncolgattuk ezeket. ;)

@Xezs5: Igen, a műsor első 8-10 percében általában hírek vannak, leginkább azért, hogy kicsit bemelegedjünk, és aztán a fő téma már jól menjen. :) Tudom, hogy aki először hallgat minket, annak ez esetleg szokatlan, sorry.

coeris 2017.08.16. 13:13:17

A The Who brit, ejnye no. ;)

Pinball Wizardbol:
"From Soho down to Brighton I must've played them all"

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2017.08.16. 16:07:35

a crash magazn helyett jöhetne egy cov, biztonságiőr-covboj okosságokkal, az utóbbi húsz év bepótlásával.

flashback-ből van open source engine port, reminiscence néven. én raktam már psp-re, nintendo ds-re, ps2-re, osx-re, androidra. de sokkal több binary van többféle platformra.

mezz4nine 2017.08.16. 18:37:51

@coeris: Ez a verzió a filmből van véleményem szerint jobb is, mint a fentebb linkel the who féle :)

A PB muzeumban az egyik kedvenc gépem :)

A grafika is igen eltalált:

static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/captain-fantastic-pinball_9966.jpg

Laszlo Bako 2017.08.20. 20:59:38

Legfaszább podcast ever! 8-)

Kopter Géza · http://koptergeza.blog.hu/ 2017.08.23. 12:36:22

Jó rész volt!

Amúgy az mennyire szakmai ártalom, ha a 3.17-ről egyből az ugrott be, hogy az a Betaflight utolsó stabil verziója? :D

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.07.28. 10:42:59

www.youtube.com/watch?v=lxvjEpyJhd8

Néhány igazi ősklasszik gépet is megmutatnak villanásnyira benne.
süti beállítások módosítása