HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Ivata Szatoru (1959-2015)

2015.07.13. 15:23 Stöki

Epevezeték-daganat, nem is tudtam, hogy van ilyen, hát még hogy meg lehet halni benne.

Párszor láttam őt E3-on, és bár nem volt olyan sztárfigura, mint Mijamoto vagy Reggie, azért olyan ember benyomását keltette, akire nagyon oda kell figyelni. Már ő volt a főnök, amikor a Wii fityiszt mutatott a géperőversenybe belefeledkezett Xbox 360-nak és PlayStation 3-nak, és rengeteg játék produceri munkálatainál is ott volt - nemcsak egy távoli bőrfotelből figyelve, hanem direktben kommunikálva és konkrét tanácsokat adva fejlesztőknek, programozóknak.

Pár éve már lehetett tudni, hogy gond van az egészségével, és az utóbbi időben a Nintendo szekere sem ment jól. Sajnos nem adatott meg, hogy együtt épüljenek fel. Nyugodjék békében.

tumblr_nrf67kfjaf1rt0e7so1_250.png

7 komment

Címkék: gyász nintendo ivata szatoru

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr77622502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.07.13. 18:52:15

azt mondta, hogy a névjegykártyáján ceo áll, agyban játékfejlesző, de szívből játékos.

Bambula 2015.07.13. 20:04:35

Nagy veszteség, nagy ember volt. A mottója tükrözi a hozzállást : "Video games are meant to be just one thing : fun. Fun for everyone."

Geril 2015.07.13. 22:05:39

Rendszeresen néztem az időközönként megjelenő Nintendo Direct-et, amiben minden adandó alkalommal beszámoltak a Nintendo termékekkel kapcsolatos hírekről, sokszor humorosan.
Minden videó úgy kezdődött hogy Iwata bemutatkozott, és a védjegyévé vált "Dájreklti" kézmozdulattal, és tört angollal kezdett beszámolni a hírekről.
Látszott rajta, hogy élvezi amit csinál, és nem egy arctalan vezető. Mert közel állni a játékosokhoz, és bocsánatot kérni, ha valami máshogy sikerült mint ahogy ígérte ("Príz ándörsztend"). Amikor a WiiU a szenvedősebb hónapjait élte megfelezte a saját fizetését, hogy talpon maradjon a vállalat.
Ez az egyik ok ami miatt tisztelem a Nintendót, az emberközelisége és őszintesége miatt. Most hogy Iwata meghalt, kissé aggódom.
Jó ember volt és jó fejesztő. Nyugodjék békében.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2015.07.15. 09:06:52

@Sermeryntrentaliasstoki: Oké, False_GOD/Ravenor/meg a többi nicked. Kész, végleg elegem lett belőled. Ha egy Ivata-nekrológ alatt is csak az a témád, hogy bárcsak engem temetnének már, meg milyen károkat okozok, akkor bazmeg neked itt nincs helyed, és soha nem is lesz. Akármilyen nicken térsz vissza, és akármilyen normálisan próbálsz majd viselkedni, amint kiderül, hogy te vagy az, kibaszlak a bús picsába az összes szaros kommenteddel együtt. Itt többé nemhogy szívesen látott, de megtűrt vendég sem vagy többé. Takarodj, te féreg, és soha ne gyere vissza.

idiesel 2015.07.16. 23:07:08

Ne baszd fel magad Stoki.. Ez egy szanalmas kis fereg.. Gondolom van vagy 13 eves, tele csicska, szanalmas komplexusokkal.Latszik, hogy egy kiados veres raferne, ha az anyja nem vert bele semmit a sikeresen felrenevelt gyoker fiaba.. :D De elvezet tudni,hogy azt hiszi mennyire kemeny, kozben a sajat bizonyitvanyat reklamozza :D (Most meg ezeket a sorokat olvasva gondolkozik, hogy mirol szol ez a komment? Nekem nincs is bizonyitvanyom :D )

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2015.07.17. 01:46:35

Nagyon szomorú hír, nagyon sajnálom.

Munkásságát illetően ne feledkezzünk meg a DS-ről sem: egyszerűen zseniális volt a koncepció és a megvalósítás. A tökéletes handheld a mai napig.
süti beállítások módosítása