HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Én, a cyborg

2011.08.26. 16:34 hancu

Jó hírem van: ma megjelent végre Európában a Deus Ex Human Revolution, így valószínűleg most utoljára foglalkozunk a játék köré épített zseniális reklámkampánnyal. A renderelt és élőszereplős videók után most egy dokumentumfilm jön, amiben Rob "Eyeborg" Spence filmes - mellékesen maga is egy műszem aktív használója - bejárja a világot, találkozik bionikus testrészeket használó emberekkel, és a nézővel együtt döbben rá, hogy annyira nagyon messze már nem is vagyunk a játékban bemutatott technológiáktól.

 

8 komment

Címkék: deus ex

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr153182303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alwares 2011.08.27. 08:49:37

Ha diszkréten meg tudnák csinálni ezeket a szemeket semmi baj nem lenne vele, sérült embereknek lehet segíteni. Kicsit még úgy érzem azért, hogy ezek a technikák sokat fejlődjenek, hogy valódi előnyt jelentsen használatuk, azért még messze vagyunk. Nem szeretnék abban a világban élni, ahol az egyszeri ember a munka reményében az igazi szeme helyére egy szuper kamerát szereltetnek hogy jobban el tudják végezni az adott feladatot.
Kicsit futurisztikus, hogy az emberek ilyet tegyenek magukba, plán önszántukból, mikor most még a sok reménnyel kecsegtető őssejt kutatásokat is bojkottálják..

Qss 2011.08.28. 19:59:16

@Alwares: "Kicsit még úgy érzem azért, hogy ezek a technikák sokat fejlődjenek, hogy valódi előnyt jelentsen használatuk, azért még messze vagyunk."

Például növeljék az adott személy reprodukciós rátáját?
en.wikipedia.org/wiki/Giraffe_women_%28Burma_and_Thailand%29

Lehetne még számos példát hozni, amikor az emberi testet módosították (koponya alakját torzították, a csontba véstek, részeket távolítottak el,...) valamilyen vallási, kulturális, harci, stb. érdek vagy szokás miatt. Ezeknek pedig igen is volt kihatása az adott személy, vagy populáció sikerességére.
Időben közelebbi példa mondjuk a kerekes szék, főleg ami villanymotorral hajtott. Vagy mondjuk Stephen Hawking ( en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking ) helyzete, állapota.

Üdv: Qss

Neretil 2011.08.29. 08:09:49

Off: PC Guru befejező rész?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2011.08.29. 11:52:34

@Alwares: Akik az őssejtkutatásokat bojkottálják nem ugyanazok, akik "használni" szeretnék őket.
Egészen biztos, hogy ha a kibernetikus testrészek jobbak lesznek a valódinál, egy rakás ember lesz, aki lecseréli az eredeti, vacak hús-vér dolgait.
De szerintem ez azért még nem 2027-ben lesz. Valószínűbb, hogy inkább 2077 körül.

K0vasz 2011.08.29. 19:43:46

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: sztem már nem vagyunk olyan messze ettől, h 15 éven belül ne lehetne normálisan megvalósítani... persze eleinte nyilván a hadseregnél alkalmaznák (beépített éjjellátó, kommunikációs rendszer stb.), aztán később a gyógyászatban (pl. a mostani gagyi protézisek helyett), majd elérhetővé válna a hétköznapi emberek számára is - nem kéne többé szemüveg, nagyothalló készülék, lenne beépített HUD, wifi - kb. végtelen a lehetőségek száma:)

AlexWolf 2011.08.30. 17:38:03

Még mindig nem érkezett meg a Deus Ex-em :(((
Sírok.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.09.12. 10:38:50

Szerintem jó volt, történet ok, maga a játék kevésbé. Ha nem lesz áttörés a kinernetikában, nem mostanában lesznek spéci cuccok.
süti beállítások módosítása