HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Játékok az olimpia jegyében

2010.02.14. 17:59 miguel_

Bár a nyári olimpiai játékok népszerűsége valószínűleg összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint a téli sportok nagyságait felvonultató rendezvénysorozat, azért biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki (legalábbis virtuális szinten) odáig van a havas-jeges testmozgásért. A  való világ történéseinek összefoglalását és közvetítését meghagyom másnak, most inkább lássuk, hogy pattanhatunk mi magunk is lécre-szánkóra-korcsolyára-bobba.

 

1. The Games - Winter Challenge

Ha valakinek a winter.exe beírása nem villant fel emlékképeket nagyjából 15 évvel ezelőttről, akkor az sürgősen pótolja a 90-es évek egyik legjobb játékát: a téli olimpia minden lényeges (és akciódús) száma megtalálható az abandonia.com-ról immár ingyenesen letölthető programban, sőt, helycserés megoldással akár az egész család összemérheti a tudását a szánkópályán (ahol egyébként jóval többször repülünk majd ki a jégteknőből, mint az a valóságban előfordul). Egy tanács: a gyorskorcsolya előtt mindenképpen melegítsük be az enternyomkodó ujjainkat, illetve erősen ajánlott a numerikus billenytűzet enterét használni (inkább az menjen tönkre). Az elszánt e-sportolók erre fáradjanak.

 

2. Winter Olypmics - Lillehammer '94

A kínálat tulajdonképpen ugyanaz, mint az Accolade fenti játékában, talán csak a körítés jobb picit, viszont ez a játék (elméletileg) akár Windows XP-n is elfut, legalábbis az abandonia.com szerkesztői szerint mindenképp. A lillehammeri játékokról érdemes tudni, hogy a megrendezéskor még csak két év telt el az előző, Albertville-i esemény óta - ekkor hozták be azt a szokást ugyanis, hogy a téli és nyári játékok ugyan egyaránt négy évente, de két éves váltásban követik egymást. Aki megnézné a számítógépes változatot, innen letöltheti.

 

3. Eurosport flash-gyűjtemény

Az idei játékokat 24/7-es rendszerben közvetítő Eurosport igyekszik tartani a lépést a nézők technikai elvárásaival, így idén egy egészen pofás kis flashjáték-gyűjteményt is rittyentettek ezen az oldalon. Sajnos a játékhoz regisztrálni kell, és az országlistába hazánk nem került be, de semmi baj, a kutya sem fogja ellenőrizni, hogy tényleg a Rue de Csigazabalo 25 alatt élünk-e Párizsban (irányítószám: 75008). Van síugrás, hódeszka és csúszókorong, illetve a téli sportokban igazán tájékozottak akár kvízjátékban is próbára tehetik magukat.

 

+1 Ski or Die

A korábban már többször emlegetett abandonia.com aloldalait turkálva jutott eszembe a Ski or Die, ami ugyan nem olimpia, de azért vicces kis játék, így ingyen meg egyenesen tökéletes (mármint mindazok számára, akik nem félnek bíbelődni kicsit a DOSboxszal). Ez inkább a laza freestyle-os csávók világa, de a hógolyócsatában kioszthatunk pár idegesítő kiskölköt, és ez már önmagában megéri.

13 komment

Címkék: játék ingyen sport olimpia

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr591757901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

báró Leopold 2010.02.14. 18:48:34

Akinek a winter.exe nem mondd semmit az vagy nagyon fiatal vagy nem volt PC-je 15 éve :-) A gyorskorcsolya enter-gyilkos, bár tegyük hozzá, hogy a summer games még rosszabb, mert ott szinte minden számban az entert kell nyomogatni, haverommal úgy játszottuk h ő nyomta az entert én pedig a numpad entert :-) Mindkettő tönkrement btw.

(ezen kívül konkrétan csak egy játéktól ment szét billentyűzet, még pedig Mortal Kombat 1-ben ahol haveromat mindig Scorpion teleportjával akartam szivatni, de a numpad + ami a nagy ütés volt feladta a szolgálatot egy idő után:-)

roxxtar 2010.02.14. 19:12:48

@báró Leopold: Oh, én ezeket még c64en toltam :D Ott nem egy joy fogyott el ezek miatt :D

bioLarzen 2010.02.14. 19:36:42

A Winter challenge mekkora játék volt már! Imádtam, még úgy 6-7 éve is simán játszottam vele.

bio

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2010.02.14. 19:53:59

szipp-szipp, úgy kedvet kaptam a winter.exe-hez, és nem baja van a 64 bittel? :-D :-(

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.14. 20:12:48

@roxxtar: En Amigan ugy oldottam meg a dolgot, hogy atraktam az egeret a megfelelo joy portba.

F.Lackó · http://csajokrol.blog.hu/ 2010.02.14. 20:18:28

@báró Leopold: Úú mennyit mortáloztunk régen. Emlékszem, miután mi is szétcsesztük a billentyűzetet befektettünk tesómmal egy joypadra. Na kérlek az 1 hétig bírta, aztán letörött a kerek gombocska róla. Nem rettentett vissza minket, szépen fúró,csavar,pillanatragasztó aztán tovább minden :D Sőt faternak még egy réig pénzbedobós kocsmai játékgépe is volt, amin a Trilogyt toltuk :D
Nemám Wíí, meg ekszboksz 8)

z8 2010.02.14. 20:46:10

hát jah, öröm látni régi játékokat :)
ezek azok amikkel legtöbbet játszottam.
ski or die legkirályabb téli :D

Pomme 2010.02.14. 20:52:23

Az igazi fless mégiscsak a síugrás wii balasz bordával!!!

Piréz Vitéz 2010.02.14. 21:10:26

És mekkora meglepetés volt, amikor kiderült, hogy joystickkal sokkal kevésbé fárasztóan sokkal jobb eredményeket lehet elérni a Summer/Winter challengeben, és még a billentyűzet is megmarad :D

báró Leopold 2010.02.14. 21:30:49

@F.Lackó: csóró gyerekek voltunk, nem tellett joypadra vagy -stickre :-)annyira "billentyűzetes" lettem emiatt h még autós játékokat is gyakran azzal játszom (pedig manapság már joy + kormány + xbox controller is van:-)

zsebtelep 2010.02.14. 21:50:49

winter.exe áááá! sífutás/lövészet volt a kedvencem, viszont én úgy emlékszem az a space gombot nem kímélte :D

moli 2010.02.15. 11:17:23

@roxxtar: itt is. apam ragasztotta vissza a letort mikrokapcsolo-nyomkodo femlapot (quickshot). mennyire idiota iranyitasuk volt mar ezeknek a jatekoknak..
süti beállítások módosítása