HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

Checkpoint 3x10: A Bethesda

2017.06.04. 23:53 Stöki

Muszáj megint egy kis patreonozással kezdeni a posztot. Ezt az adást másfél hete vettük fel (előre dolgoztunk, mert nekem a héten családi programom volt), és akkor még csak két napja indult el a Patreon-oldalunk. Még a felvétel alatt is jöttek újabb és újabb támogatók, ezért ebben az adásban még nem olvastuk be a támogatók neveit, majd csak a következőtől lesz ilyen. Dicsőségfal viszont már ebben a posztban is van, a poszt végére tettem, mert elég hosszú lett, nektek köszönhetően. (Ha nem tudod, mi fán terem a Patreon-kampányunk, itt írtam le a részleteket, itt pedig egy helyzetjelentést).

podcast45.png

Ebben az adásban a Bethesda Softworksről beszéltünk - arról, hogy a szerény kezdetektől hogyan jutottak el addig, hogy az E3-on már önálló sajtókonferenciát tolnak. Ez az út az Elder Scrolls-sorozaton, a 3D-s Falloutokon és jó érzékkel végrehajtott befektetéseken-felvásárlásokon keresztül vezetett - no meg rengeteg peren keresztül. Mindezt Takács "Wilson" Gáborral vettük végig, aki régi harcostársunk volt mindenféle magazinoknál, most meg a Cenegánál dolgozik (ez a Bethesda hazai forgalmazója), és van egy olyan kattanása, hogy mindenhol Davod Hasselhoff-avatárt használ (sajnos ezt elfelejtettük kellő vitriollal kitárgyalni, de majd legközelebb). Köszönjük neki, hogy a rohadt mobái elől felállt, és időt szakított ránk, szerintem fogjuk még hívni máskor is. Embed lent, letöltőlink a nyilacska alatt >>illetve itt<<, RSS feed itt, iTunes-oldal itt, Soundcloud-oldal itt.

Shownotes, azaz az adásban hivatkozott dolgok:

Legközelebb isten tudja, mikor jövünk újabb vendéggel, mert mostantól borul a heti menetrend, a Patreon-kampányban vállalt plusz adások miatt. Jövő héten tutira lesz Checkpoint Mini, aztán meglátjuk az ütemezést (jövő héten négy adást veszünk fel). Arra kérünk benneteket, hogy ha éppen arra jártok, értékeljetek bennünket az iTuneson, akár csillaggal, akár szövegesen (azért jó ez nekünk, mert ennek függvényében sorol feljebb minket az Apple, illetve ajánl másoknak). Egyéb visszajelzések, észrevételek is jöhetnek bátran, és azért is hálásak vagyunk, ha share-elitek a mostani adást (vagy valamelyik korábbit).

Korábbi adások:

 

Ebből a posztból elérhető a teljes első évad, ebből a posztból pedig a teljes második évad.

A vendég nélküli Checkpoint Miniket itt találod.

 

A harmadik évad korábbi Checkpoint adásai:

 

Ezek pedig vendégszerepléseink A hiányzó darab podcastben és a Fun With Geeks YouTube-csatornán, illetve Stöki évekkel ezelőtti vendégeskedése a Konnektor podcastben.

És akkor az ígért dicsőségfal, azaz Patreon-támogatóink avatár- és névsora:

halloffame_hosszu.png

További támogatóink: Zila, tomtech, jurgen_habermas, waces, crippler, Szauer Tibor, ricsi, abeddon, Valis142, SViktor, Balog Tamás, Koppn, csee, GLiSKARD, Ninju, dabdam, Sándor Tamás, Jezernyiczky Tamás, gilicze, ezven, Rudymester, kisakos, Varga Balázs, Smiley, Wraith, Huszti András, Invi, Coeris, Kiss András, Mikó Gábor, Tóth Tamás, Kéménczy Kálmán, Vaskó Attila, Sebők András, Molnár Zsolt, Hollósi Dániel, Stang Szabolcs, Barny, Mozoka, Gaál Norbert, Nagy Gyula, Köles Máté, Győri Ferenc, Konnektor.org, Kalázdi Tamás, Alagi Béla, Stalk3r, Pató Lőrinc, RZP, TheLastNinja, Bajka Zalán, Szabó Zoltán, Kőszegi Gergő

(Ha nem látod a listában a nevedet, pedig támogattál vagy ha valami változtatást szeretnél, írj nekünk! Esetleg keress rá, nincs-e megválaszolatlan leveled tőlünk.)

12 komment

Címkék: retro közösség podcast bethesda checkpoint

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr1312548913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerithegreat88 2017.06.05. 00:37:08

A Morrowind a valaha készült egyik legjobb RPG. Sosem fogom elfelejteni, amikor át gyalogoltam a mapon, hogy megtaláljak valami nekromantát, mert nem tudtam, hogy van a bolha-expressz, meg a többi "public transpont". Ha jól emlékszem, olyan 90 percbe tellett.

thegamersjournal.com/rpg/pc/morrowind/maps/travelmap.gif

mbm 2017.06.05. 21:16:40

Ha nincs még rajta a listán, ajánlanám a The lost vikingst mininek.

szcsongor 2017.06.06. 08:18:47

@gerithegreat88: Mindenki szerint a legjobb, sajnálom hogy én viszont pár percnél többet eddig nem áldoztam rá. És valószínűleg már nem is fogok többet. Az első elder scrollsom az Oblivion volt, abba rengeteg időt tettem, és még úgy sem vittem végig. Azon kívül meg még vár úgy 500 game arra hogy elkezdjem (pl a Skyrim is), úgyhogy majd talán a következő életemben Morrowindezek :)

Di Patrone! 2017.06.06. 10:35:32

Egy érdekesség, amit véletlenül találtam meg, nem tudtam hol hallottam már a The Ink Spots nevű együttes I don't want to set the world on fire c. dalának első sorát a Fallout Bethesda által elkövetett részein kívül. Hát itt: www.youtube.com/watch?v=wB6tJD5-z3o

Tzirman (törölt) 2017.06.06. 11:11:20

Pici apróság:
Dark Corners-ben van Cthulhu befejezés is, illetve Yog'sothoth is meg jelenik pár percre - illetve a steames verzió a rajongói patchel egészen játszható! Viszont a jog sajnos nem a Bethesda tulajdona már.

Személy szerint túl fiatalon (Might and Magic 6-7 után) találtam a Morrowindre, és halálosan életképtelen karikat hoztam létre, és így az Oblivion volt az első ES-élményem, amit imádtam. DE ettől függetlenül mai fejjel a kedvemcem a Morrowind, amint visszatértem hozzá a megfelelő tudással és RPG érzékkel, ezért is várom nagyon a felújítást, vagy valami újradesignolást.

És istenem, az a víz... Csak és kizárólag amiatt tanultam meg alfákat keverni XD

gerithegreat88 2017.06.06. 20:37:34

@szcsongor: És tényleg a Morrowind volt a legjobb.

Valahol level 80 után hagytam abba, minden stat kimaxolva, minden guild végigtolva, és a fősztorit sosem játszottam, addig jutottam, hogy el kell vinni Balmorába a csókának a levelet.

És ahogy szakadnak fel a sebek eszembe jutott még egy dolog. Azért nem toltam végig a játékot mert utána valamilyen konkrét NPC által odaadott tárgyat kellett volna leszállítanom valakinek, de valszeg eladtam a tárgyat (mert a game nem szólt), és mivel nem tudtam, hogy hol adtam el, ezért nem tudtam visszaszerezni, és emiatt nem tudtam tolni a fősztorit.

A másik érdekesség, ha megöltél valakit aki a sztoriban a későbbiekben még előkerült, akkor a játék jelezte, hogy oké akkor töltsd vissza a legutóbbi mentést, különben a játék nem kijátszható :D ez azonban a tárgy eladásra nem vonatkozott.

Jaj de kurva jó volt a Morrowind. Az Oblák sajnos egy lyukas garast sem ér (Shivering Isle-ről viszont azt hallottam, hogy zseniális), a Skyrim meg egész ok, de meg sem közelíti a Morrowindet.

AnnieC 2017.06.07. 00:26:22

Nekem is a Morrowind volt az első élményem és talán a legmeghatározóbb is egyben. Nem emlékszem hányszor vittem végig a főszálat és a kiegészítőket, de az órák számát is valószínűleg sok számjeggyel lehetne csak leírni.

Volt olyan, hogy ketten ültünk a gép előtt, felváltva vittük tovább a közösen alkotott karakterünket és teljesen beszippantott minket a világa. Biztos vagyok benne, hogy az angolomat is erősen fejlesztette a sok szöveg, ami volt benne. Emlékszem egyszer még nyáron is bent kockultunk a Morrowinddel, ahelyett, hogy mentünk volna bringázni, amikor egyszercsak a 40 fokos lakásban megadta magát a tápegység épp töltés közben. Így végül fel kellett pattannunk a bringára, hogy elmenjünk egy másik tápegységért.

A Morrowind után nagyon vártam az Obliviont és azzal is sokat játszottam. Azt is végigvittem párszor de valahogy úgy éreztem, hogy túlságosan próbáltak kedvezni a tömegeknek, így elveszett egy csomó finomság és kihívás, illetve a világ se volt annyira különleges elsőre. Egyik emlékezetes élményem nekem is pont az a házba zárt küldetés volt, ami az a adásban is szóba került. A Shivering Isle tényleg zseniális volt.

Fallout 3 és összes kiegészítője szintén sok időmet vitte el, de aztán utána már beindult annyira a munka, hogy nem volt energiám és időm sokat játszani.
A Skyrim-ot a mai napig nem vittem végig és ugyanígy vagyok a Fallout 4-el is. Mindegyik érdekelne, de manapság valahogy nehezebben szánok rájuk annyi időt, hogy igazán értékelni tudjam őket.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.07. 02:13:25

A Bethesda az egy gyerekkórház, csak szólok...
:D
www.bethesda.hu/

Chessterfield 2017.06.08. 22:01:30

Az a C64-es autós játék, amire azt mondtátok, hogy a Hot Rod, az nem a Street Rod akart volna lenni? :-)

Veder1 2017.06.08. 23:03:55

Morrowind, ugyanmár... Arena! :) Na az ütött a maga idejében hatalmas bejárható területével és remek grafikájával.

.wilson · http://w576.tumblr.com 2017.06.09. 11:31:05

@Chessterfield: Igen, de beszélgetés közben, pláne rögzítve hibázik az ember :)

GalaHU 2017.06.14. 14:19:03

@Chessterfield:

Minden bizonnyal! A hiba által okozott súlyos lelki sérülések enyhítése érdekében követeljük mindketten egy önálló Checkpoint Mini létrejöttét a Street Rod-témakörben!
süti beállítások módosítása