HTML

IDDQD

Félkomoly játékblog azoknak, akik tudják, mi az IDDQD, és azoknak, akik nem. Kazuárokat is szívesen látunk.

Itt támogathatsz minket

PayPal:

Patreon:

 patreon_fejlec_kicis.png

Utolsó kommentek

  • Lóval ne: @Zolexx: A kidolgozottság a Microprose, Papyrus vagy más fejlesztők versenyjátékaihoz képest valób... (2024.03.29. 11:03) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • manson karcsi: @Zolexx: a stunts nagyon előremuató volt. 1990-ben arcade-ben olyanok jöttek ki, mint a moonwalker... (2024.03.28. 18:33) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • kemi242: Ennek a játéknak nekem a zenéje maradt meg. Emlékszem, osztálytársam hívott át, hogy hallgassam me... (2024.03.28. 09:42) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • Zolexx: Hát akkoriban az ilyen jellegű játékok csak a játéktermekben voltak csodák, esetleg valami gyorsab... (2024.03.28. 07:28) Checkpoint Mini #235: Stunts
  • molnibalage: @Karvaly: Köszönöm. Meg még jó darabig a sorozat, de lehet, hogy lesz egy hosszabb szünet, mert re... (2024.03.27. 13:30) Checkpoint 5x20: Harci repülőszimulátorok
  • Utolsó 20

Támogasd a podcastot, hogy még faszább lehessen!

2017.05.21. 21:49 Stöki

 

Drága olvasóink/hallgatóink/követőink!

Harmadik éve toljuk rendületlenül a Checkpoint szekerét, idén még elszántabban, mint valaha (2017-es indulásunk óta egy hét sem maradt ki, figyeltétek?), és most szeretnénk tovább pimpelni a podcastet. Ehhez viszont némi pénzre volna szükségünk – igen, egy amolyan lejmolós kampányindítást olvasol most, de megköszönjük, ha végigolvasod, mert akkor is lesz neked érdekes új infó, ha nulla forintot szánsz nekünk. És mindenekelőtt szeretnénk leszögezni, hogy ha egy fitying nem jön össze, akkor is megy tovább a Checkpoint és a Checkpoint Mini azt eddigi menetrend szerint, mert ez a hobbink, szeretjük csinálni. Az egész kampányt úgy találtuk ki, hogy

  • minden, ami kiesik belőle, plusz frankóságokat eredményezhet az eddigiekhez képest,
  • a támogatók extra virtuális és kézzelfogható bónuszokat kapnak,
  • de a közösségi támogatás gyümölcseit részben azok is élvezhetik, akik nem támogattak minket. (De csak ha lesz elég támogató, hihihi.)

Szóval Patreonra megyünk – ez egy olyasféle crowdfunding szolgáltatás, mint a Kickstarter meg az Indiegogo, csak nem egyszeri adományra van kitalálva, hanem havi apanázsra.

De miért adnék havonta akár egy fél petákot ezeknek a csávóknak, amikor éppen most szögezték le, hogy 0 forinttal is megy tovább minden, ahogy eddig?

Nagyon jó kérdés, már vártuk.

A Checkpointtal most is vannak költségeink, de ezeket el bírjuk viselni, mert az ember költ a hobbijára. Későbbi terveinkhez viszont még több zsé kellene, és egy ponton túl már nem akarnánk a kosztpénzből elverni a hóbortjainkra. Ezért kérjük a közösség segítségét, egyszersmind meghirdetve egy üvegzsebprogramot, azaz szentül megígérve, hogy a befolyó pénzt visszaforgatjuk a podcastre és erről beszámolunk támogatóinknak.

patreon_fejlec.png

Néhány példa, hogy mire fordítanánk a befolyó pénzt:

  • nyilván fedeznénk belőle a SoundCloud-tárhelyünket (ez például egy olyan költség, ami most is van minden hónapban),
  • stúdiót bérelnénk (most az Index stúdiója tűr meg bennünket, de nem lenne rossz valami független megoldás),
  • sőt, a távlati cél saját stúdióhardverek beszerzése, ezáltal mobilabbá válás,
  • közeleg a századik adás (ha összeadjuk a Checkpointokat és Checkpoint Miniket), szeretnénk azt egy közönség előtt felvett adással megünnepelni, amihez helyet és technikát kell bérelni (ilyen extra adásokat tervezünk a későbbiekben is),
  • vennénk pár játékot is Checkpoint Minikhez (mert ez is költség ám, magunktól nem vettük volna meg például az elmúlt évben a Dark Sunt meg a Septerra Core-t, ha nem kértetek volna ezekről adást),
  • valami apró ajándékot szeretnénk a vendégeinknek is adni (sajnos most nincs rendszeresítve ilyesmi),
  • és persze jó magyar szokás szerint visszacsorgatnánk okosba', azaz a támogatói ajándékokra is költenénk valamennyit.

Hohó, a támogatók ajándékokat is kapnak?

Még jobb kérdés! Igen, a támogatás mértékétől függően minden támogatónknak igyekszünk valami kis pluszt adni, illetve a magasabb szinteken nem is olyan kicsit.

Támogatói szintek:

Minden Pixel Számít (1 dollár): Sírig tartó hálánk + hozzáférés a Patreon-feedhez, ahol alkalomszerűen megnyilatkozunk adáson kívül is (sajnos szóviccek is elképzelhetők).

High Score (2 dollár): Az előző szint + a támogató nevének kiírása minden adás posztjához.

Hall Of Fame (5 dollár): Az előző szintek + a támogató nevét bemondjuk minden adás végén + szépen megfaszázva, videojátékos avatárral véssük fel a Checkpoint panteonjába minden poszthoz, valahogy így:

halloffame.png 

Korai Öröm (7 dollár): Az előző szintek + minden adást két nappal a publikálás előtt meghallgathatsz.

Mentés Boss Fight Előtt (10 dollár): Az előző szintek + másfél-kéthavonta közös hepöning, azaz összefutunk beszélgetni egy krimóban videojátékokról, esetleg társasozni, játszani (NEM mobázni!), attól függ, hol és mennyien gyűlünk össze.

Follow Da Poló (15 dollár): Az előző szintek + félévente egy ajándék Checkpoint póló (nem búcsús holmi, hanem igényes nyomat mindig más retro játékos dizájnnal) + félévente egy választható régi videojátékos témájú háttércikk Grath ésvagy Stöki tollából. Podcast erről nem készül. Plusz lásd stretch goalok.

A Nagy Patrónus Gyönyörű (20 dollár): Az előző szintek + a pólók mellé további gaming ajándékok félévente, mindig abban a negyedévben, amikor éppen nem esedékes póló. Ez az ajándék lehet játékkód, Checkpoint poszter, ingyen belépők videojátékos rendezvényekre, videojátékos merchandising – mindig, amit meg tudunk szervezni. Plusz lásd stretch goalok.

(Disclaimer: az utóbbi két szintnél a félévente esedékes zsákmányokat azok kapják meg, akik az előző hat hónapból legalább négyet az adott szinten voltak.)

És ha még ez sem lenne elég, vannak még...

...stretch goalok, azaz közösen elérhető célok:

Az egyéni támogatás meghálálásán túl a közösség erejét is szeretnénk jutalmazni a magunk szerény eszközeivel, azaz kontenttel. Vagyis ha a sok 1-2 (vagy akár 15-20!) dollárból összejön egy-egy nagyobb összeg, még jobban nekigyürkőzünk a stúdióban és a monitor előtt. A három stretch goal:

Post The Past (összesen havi 50 dollár fölött):
Év végén összeszerkesztjük egy pdf-be a Checkpoint Minikhez írt cikkeket, illetve az egyéb nagyobb háttércikkeket, szépen megképezve, tördelve, kicsit akár kibővítve. Ezt karácsonyra minden blogolvasó megkapja, de támogatóink egy héttel korábban.

Game Lover (összesen havi 100 dollár fölött):
A (két)heti adásokon felül havonta plusz egy Checkpoint Mini egy választható régi videojátékról. A témát egy, a két legnagyobb szintről véletlenszerűen kiválasztott támogató adhatja meg, de mindenki számára elérhető lesz az adás.

King's Guest (összesen havi 150 dollár fölött):
A (két)heti adásokon felül havonta plusz egy vendéges Checkpoint. A témát vagy a vendéget (nyilván a realitások talaján) egy, a legnagyobb szintről véletlenszerűen választott támogató adhatja meg, de mindenki számára elérhető lesz az adás.

*** UPDATE ****

Az a helyzet, hogy álmunkban sem gondoltuk volna, hogy 150 dollár fölé meg a számláló, pedig hétfő reggelre ez megtörtént. Pánikszerűen elkezdtünk új stretch goalt kitalálni 200-ra, de mire megtettük, azt is elértétek. Ezután kicsit visszavonultunk, és átgondoltuk, mi fér még bele az időnkbe/energiánkba. A végeredmény: további stretch goalok! Úgymint:

CheckList (összesen havi 200 dollár fölött):
Havi egy Checkpoint Minit felduzzasztunk: kipróbálunk egy új adástípust, amiben egy-egy adott retrós tematika mentén hozunk össze késhegyre menő vitákban egy top10-es listát (alkalomszerűen akár vendéggel).

Bozai József Szelleme (összesen havi 250 dollár fölött):
Új, pöpecebb, csak nekünk készült főcím még 2017-ben.

Another Visitor (összesen havi 300 dollár fölött):
Minden hónapban kisorsolunk egy támogatót, aki beülhet egy felvételünkre.

LiveCast (összesen havi 350 dollár fölött):
Félévente egy adást közönség előtt veszünk fel. A felvételt meghirdetjük, és bárki eljöhet rá.

Rohadt mobák (összesen havi 400 dollár fölött):
Checkpoint Kurrens: Negyedévente felveszünk egy bónusz nem retrós adást, amiben értékeljük a játékipar helyzetét és újdonságait.

Akasztják a hóhért (összesen havi 450 dollár fölött):
Checkpoint - a játék. Felmerült két terv is, egy kártyajáték meg egy kvízjáték. Valamelyiket megcsináljuk.

*******************

*** UPDATE #2 ****

Félelmetesek vagytok. Soha ne legyen nagyobb problémánk: muszáj volt újabb stretch goalokat kitalálni. Nem azért, mert telhetetlenek volnánk (nagyon örülünk minden támogatásnak), hanem mert minden eddigi stretch goalt elértetek (amit nem gondoltunk volna, hogy bekövetkezik). Szóval:

Ne akard tudni, miből van a virsli (összesen havi 500 dollár fölött):
Werkfilm a Checkpoint készüléséről, kulisszatitkokkal (szerény képességeinkhez mérten, szóval ne várjatok egy Vakondok 5-öt).

Retropolisz (összesen havi 600 dollár fölött):
Indítunk egy új weboldalt, amin hetente lesznek hosszabb retrocikkek (ezekről néha podcast is készül, de általában inkább nem).

*********************** 

*** UPDATE #3 ****

Döbbenet, de 600 dollár fölé mentünk, ezért újabb stretch goalokat állítottunk be, de ezek már véglegesek. Legalábbis nagyon reméljük, hogy az utolsó nem fog teljesülni.

Pofánk leszakad (összesen havi 700 dollár fölött):
Új logót terveztetünk egy profi grafikussal, és az IDDQD blog dizájnján és szerkezetén is felvarrjuk a ráncokat.

Grafonauták (összesen havi 800 dollár fölött):
Még több cikk (hetente kettő) a régi videojátékokról készült írásokat tartalmazó új oldalunkon (ami a 600 dolláros stretch goal teljesülésével heteken belül indul).

A YouTube elsápad (összesen havi 1000 dollár fölött):
Videós adásokat is készítünk rendszeresen, legalább negyedévente egyet.

Moba Fett (összesen havi 5000 dollár fölött):
Indítunk egy új podcastet, ami csak mobákkal foglalkozik.

*********************** 

Oké, meggyőztetek, hol kell fizetni?

Ez meg a legeslegjobb kérdés. A Patreon-oldalunkon oldalt, a szintek felsorolásánál tessék beklikkolni, amit jónak láttok. Köszönjük szorozva forever. Persze a támogatás bármikor lemondható, de azon leszünk, hogy úgy gondoljátok, megérdemeljük.

Akik pedig nem támogatnak minket, azoknak is köszönjük a figyelmet, és tőlük annyit kérünk, hallgassanak minket továbbra is.

patreonikon.png Grath & Stöki

28 komment

Címkék: közösség podcast checkpoint crowdfunding checkpoint mini patreon

A bejegyzés trackback címe:

https://iddqd.blog.hu/api/trackback/id/tr5112529615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2017.05.21. 23:00:16

Alszom rá egyet. De azért 150 dollárért már bikinis fotót is bevállalhatnátok :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.05.22. 05:49:15

Én egyet sem hallgattam meg, ellenben a bejegyzéseket mindet olvastam, mert olvasni szeretek. De manapság az már nem menő. :) hiányzik is a retro hardver rovat nagyon pl

ComLo 2017.05.22. 08:02:02

Én itunes-ban (vagy hogy a nyájba hívják az apple podcast-es alkalmazását ... podcast ... nah ott) hallgatom rendszeresen. Sosem voltam még részese ilyen online adakozásnak (a nyugat vs zombik majdnem elérte nálam a küszöböt, de ez erősen OFF), de gondoltam itt felnézek, mert nagyon szeretem amit Stökiék összehoznak hétről hétre.

Mivel nem linkről mentem, ezért a patreon honlapján direktbe próbáltam rákeresni és ... oké lehet ez kevés embert térít el, de tudtátok hogy van 2 másik podcast (ránézésre egy spanyol és egy angol) ami checkpoint néven gyüjt pénzt patreon-on retro videójáték pocastre? :-D

kelemen.lajos · http://picasaweb.google.com/kelemenlajos 2017.05.22. 08:44:41

Jó látni hogy fejlődik az egyik kedvenc podcastem! Hajrá srácok!
Gyorsan updateltem is a podcast listát:
podkaszt.blog.hu/2016/10/12/aktiv_podcastek_listaja

Bambula 2017.05.22. 08:51:03

@enpera: Alapvetően nem szoktam podcast-okat hallgatni, de úgy egy éve rávettem magam hogy ezt meghallgassam - azóta várom minden héten. Szerintem nem érdemes kihagyni.

bunny.hu · http://www.divecenter.hu 2017.05.22. 09:02:11

@enpera: Én el szoktam rakni mp3-ban, és amikor megyek egy legalább 1.5órás autóútra, berakom a podcastot.

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.05.22. 09:20:53

@ComLo: Én is tegnap tudtam meg, amikor a Patreon-oldalt összeraktam. :)

Flankerr 2017.05.22. 09:24:23

@kelemen.lajos: Kettő kimaradt:

1. Az igencsak régóta menő, 254-.k résznél tartó Égéstér, a Totalcar podcastja. Nekem ő volt az első

2. a szintén Index közeli, Forma-1 tematikájú Égéstér

Flankerr 2017.05.22. 09:35:48

@Stöki: Persze, az, Bukótér, csak elbasztam :D

kelemen.lajos · http://picasaweb.google.com/kelemenlajos 2017.05.22. 09:52:08

@Flankerr: Köszi, Bukótér bekerült az tényleg hiányzott. Az Égéstér viszont benne van ;) Csak ez a nyomorék fusiontables nem ismeri a magyar ABC-t, így az ékezetes dolgokat a sor végére rakja. :(

Terézágyú 2017.05.22. 15:27:48

Olvasni olvastam a blogot - hallgatni nem hallgattam és ezután se fogom.

thinkEdem 2017.05.22. 15:28:30

...most, hogy a tamogatoi szint lassan eleri a $300-t, terveztek tovabbi stretch goalokat? :D

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.05.22. 15:32:21

@thinkEdem: abszolút, én már ki is találtam ötvenesével párat, de GRath jóváhagyására várok

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.05.22. 15:32:57

@Terézágyú: Szerencsére a checkpoint miniknek leiratuk is van, így olvashatsz.

Savior 2017.05.22. 16:08:10

@Stöki: Na ez lett volna nekem is az egyik kérdésem.

A másik az, hogy jól meggondoltátok? :) Mert én már azt sem látom, hogy 26 vendéget honnan szedtek össze évente, biztos fog menni a több? Csak egy ilyen kis 10M-es országban élünk, nem Ámerikában vagy Angliában, ahol minden második bokorban bújkál egy volt fejlesztőlegenda (és tervezgeti a Kickstarterét). Meg 6 részt már meghallgatni is sok havonta, nem hogy megcsinálni... Persze ha ezt szeretnétek, hajrá, csak nehogy egy év múlva kiégjetek, mert csak ezt az egy podcastet hallgatom. ;)

ComLo 2017.05.22. 16:20:27

@Terézágyú: persze ez szuverén döntés, én mégis azt javaslom tegyél egy próbát, annó én is idegenkedtem a podcast-ektől, aztán a checkpont volt az, ami megszeretette velem a dolgot ...

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.05.22. 16:46:05

@Savior: Hát azt eddig sem titkoltuk, hogy vannak/lesznek vendégek, akiket többször elhívunk, akár minden évadban, szóval részben így oldanám fel a valóban jogos problémát.

Részben meg úgy, hogy szeretnénk kicsi átmeneti adásokat is, ami a Mininél több, de a klasszik vendégesnél kevesebb meló. Pl. egy tematikában toplistát csinálni egy bevált visszatérő vendéggel (mittudomén, HP-vel végigvesszük, melyik a 10 legjobb survival horror, és késhegyre menő vitát folytatunk, vagy ilyesmi :) - persze csak ha tetszik az ötlet a népnek, előtte megszondáztatom rendesen)

Amúgy meg van még legalább három évre simán elegendő vendégtervünk, csak jöjjön el mind.

Savior 2017.05.22. 17:43:01

@Stöki: Asse rossz, persze csak ha retro a lista. ;) De oké, akkor három évig félreteszem az aggódást.

rognork 2017.05.22. 21:58:04

Szevasztok. Retró oldalon felmerül a jogos kérdés, hogy a vén faszok, akik nem hajlandóak haladni a korral (winamp 2.6 heló) hogy tudnák támogatni a haladóbb vén faszokat.
Lehet mondjuk sörözés közben zsebbe csúsztatni egy ötöst?

Nyiri 2017.05.23. 17:01:26

Menő lett podcast hogy stage passokat árultok hogy találkozhassunk veletek. Remélem lehet közös képeket csinálni (mint a menő sztároknál) amiken Stöki és Grath kínosan feszeng :)

Támogatom :P

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.05.23. 21:01:55

@Nyiri: 100%, hogy nem fogjuk ebbe az irányba elvinni a dolgot.

rognork 2017.05.23. 21:05:24

S@Stöki: válaszoljál mán kérlek a felvetésemre

Stöki · http://iddqd.blog.hu 2017.05.23. 21:11:21

@rognork: Bocs, akartam, csak aztán elfelejtettem.

Hát csak úgy zsebbe csúsztatni nem feltétlenül gondoltam, mert minden támogatónknak szeretnénk adni is valamit, legalább egy gesztust. Szóval akkor az ötösből rögtön meg is hívlak egy üveg valamire. Vagy mondjuk olyat is el tudok képzelni, hogy pólót lehessen majd venni Patreontól függetlenül is.

Amúgy nálam is Winamp megy még. :)

rognork 2017.05.23. 21:59:07

@Stöki: örvendek, dolgozz ki egy módszert a hozzám hasonlók kedvéért. ha póló, akkor heretic és doom /cacodemon/. nightmare fokozatú támogatóknak el tudnék képzelni egy heroes of might and magic map pólót is! fekete alapon elég könnyű!

hpeter 2017.05.24. 22:13:45

A következő adás patreonnal foglalkozó része, ne legyen hosszabb, mint 1-2 perc! Vagy ha sok a szolgálati közlemény, az inkább legyen az adás végén... Köszi! :))))

Ivymike 2017.06.01. 01:41:45

www.patreon.com/checkpointpodcast
We made a mistake coding this page.
We're sorry.

Request ID: 93f0b3a6-2c83-4e1d-b32b-13bcf33a1266
süti beállítások módosítása